Asta e doar o vorba din popor>haidem sa fim realisti totusi, sti si tu raspunsul la aceasta intrebare, chiar mai bine decat il stiu eu.lol
Eee, nu-i asa mai exista un fel de "interior", mai frumos decat matele sau maruntaiele Cred ca sti la care ma refer
Of course my dear, dar ce te face sa crezi ca d-zeu e si bun si rau? daca citesti din biblie vei afla ca toata lumea zace in puterea celui rau (! ioan 5:19 ). Asta deocamdata, pana cand d-zeu va face ordine.
Apreciez ca te gandesti ca acelasi d-zeu nu poate fi si bun si rau, ai dreptate in acest sens.
Imi pare rau ca tu crezi asta, dar da-mi voie sa te contrazic. Biblia e cea mai citita carte, si asta nu fara motiv.
Si d-zeu e asemenea unui parinte, care isi lasa copilul sa se loveasca singur de parul de sus ( cum e vorba aia) si abia apoi sa ii ajute. Sa nu uitam, ca conform bibliei, omul e cel care nu a ascultat de d-zeu. dar d-zeu totusi ne promite ca va face "curat" si se va ocupa si de cel cu cornite, cat de curand. Dar ai citit biblia? Sau cum ai ajuns la concluzia ca nu este convingatoare?
Ma bucur ca macar, chiar daca nu ai o convingere puternica ca d-zeu exista, nici nu negi cu inversunare ca el nu exista. Asta e de bine, poate ca ceva, ceva tot exista acolo, numai ca tu nu vrei sa lasi sa iasa la iveala
Ok, daca asa consideri, e parerea ta si o respect. Dar asa, ca o informatie, in zilele de azi aproape toti oamenii au acasa cel putin o biblie, insa cartea Harry Potter nu prea o au oamenii.
Si e adevarat ca uneori chiar in cauza bisericiilor putem crede ca religia nu are valoare, sau ca biblia se contrazice. Dar daca mi-ai putea da exemple in care biblia se contrazice, ti-as fi recunoscatoare
Fara suparare, dar nu cred ca se contrazice. Eu nu consider ca biblia sustine teoria iadului, sau a raiului. Si sincer iti spun ca am citit biblia in intregime. Daca tu stii versete care se contrazic unul pe altul, te rog sa mi le scrii. Si daca vei citit putin vei vedea ca iadul nu exista, chiar daca din pacate si in crestinism aceasta idee este larg raspandita
Multumesc pentru "complimet". Sti vorba, "ofer respect astept respect"?
Dar oricum, e ok...
Si da, nu mi se par povesti fantastice. Sau tu cum explici existenta noastra daca nu crezi in creatie? Oare crezi ca ne tragem din maimute sau crezi in teoria lui Darwin? Sau ai o alta versiune, daca nu te deranjeaza ca te intreb...
A fi "condus" de cineva nu e o rusine. Sa dai dovada de umilinta e chiar o mandrie totusi, pentru ca multi nu mai avem aceasta calitate, din pacate. Ma refer in general, nu doar din punct de vedere religios.
mentholinks întreabă: