| Meme10Memu a întrebat:

Cercetatorii striga sus si tare ca descopera planete care pot sustine viata insa in Biblie, inainte sa fie teraformat de Dumnezeu, Pamantul era plin de apa si putea fi o planeta candidat pentru sustinerea vietii insa in Biblie e specificat clar ca fara interventia Lui Dumnezeu Pamantul ramanea doar o planeta candidata pentru sustinerea vietii plina cu apa si cam atat. Nu-i asa ca cercetatorii supraevalueaza descoperirile lor cand de fapt sunt doar amagiri?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Așa este. Dacă Dumnezeu ne va mai îngădui ani și știința va evolua într-atât încât să poată vedea clar ce se găsește pe acele planete, se va demonstra încă o dată că suntem singuri în Univers.

87 răspunsuri:
| anonimg a răspuns (pentru Algo098):

Poți citi primul capitol din cartea "Patriarhi și profeți" ca să ai idee de existenta răului în univers. Următoarele capitole îți vor face idee de existența răului în lume, de ce un Dumnezeu infinit este limitat în binele ființelor create de El.
https://m.egwwritings.org/ro/book/2674.54#54

| Algo098 a răspuns (pentru anonimg):

Sunt explicatii de genul: sunt puternic, iubitor si bun, dar nu te ajut ca asa trebuie, sa nu te ajut si in felul asta e mascata inexistenta liu Dz ca sa fie povestea credibila. Eu am sa cred in viata vesnica atunci cand voi sta de vorba cu primul mort care are viata vesnica, am sa cred in Dz atunci cand bunatatea, puterea si iubirea lui se va vedea nonstop, nu sub forma de povesti, minuni si miracole care inseamna ispita, inselaciune si exceptii care confirma regula.

| Meme10Memu explică (pentru Algo098):

Stiinta amageste omul facandu-l sa para ca schimba mare lucru. Marea schimbare in bine abia dupa Armaghedonul prezis in Biblie.

Provocarea iscata de Satan e intinsa la extrem si de aceea Dumnezeu nu se manifesta salvand oameni de la moarte si nenorocirile descrise de tine. Ca sa poti sa crezi e necesar sa cunosti implicatiile controversei iscate de Satan.

| Algo098 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Eu altfel vad lucrurile. Vad ca stiinta face ceva folositor care ajuta omul, iar credinta il amageste cu povesti si nu face nimic.

Dz e asa de puternic si iubitor de nu face nimic si gaseste scuze cu Satan si alte minuni. Cine e puternic se vede ca face ceva, de exemplu stiinta, chiar daca nu poate face tot, dar macar face ceva fata de Dz care e numai poveste.

Stiinta e ca alergarea dupa inflatie. Nu se traieste mai bine decat acum 4000 de ani in urma. Conditiile de trai si saracia au crescut mult de atunci odata cu cresterea populatiei sau a inflatiei.

Dz e pe cale sa realizeze ce stiinta omului nici nu viseaza - sa aduca in supunere creaturi inteligente cu libertate de alegere.

| Meme10Memu explică (pentru OctavianDanielMaria):

Incestul era aprobat inainte de legea mozaica pentru ca materialul genetic era mai aproape de perfectiune.

Geneza e completata de restul Bibliei de cartea Iov, Isaia, Psalmii si restul. Acolo scrie cum Dz a stabilit legile fizice in univers.

In Biblie scrie despre planeta Venus sau Luceafar.

Fumos, dar nu mai prinde nimeni ziua aceea, de mii de ani lucreaza si nu ii iese nimic.

E mai frumos ca macar mergem cu masinuta, cu avionul, avem calculator, tractor.

Răspuns utilizator avertizat

Nu ma contrazice stiinta.

Luceafar e luceafar si se refera si la planeta Venus.

La Geneza 1:1.

Impresii.

Ii iese. Scrie la Evrei capitolul 11.

Nu stiu ce scrie la "Evrei capitolul 11" ca eu povesti nu mai citesc si nici nu cred in povesti. Adevarata e realitatea, ca nu pot sa zic ca realitatea e falsa si povestile sunt adevarate.

"Impresii": Si povestile sunt facute de oameni si realitatea tot, asa incat ramane sa aleaga fiecare ce-i place si ce i se potriveste.

"Povesti" potrivite cu realitatea.

Depinde de fiecare om cum vede potrivirea cu realitatea, ca eu nu vad potrivire intre spitalele pline cu oameni bolnavi si bunatatea si iubirea infinite ale inui Dz care nu-i ajuta cu nimic, ca daca ii ajuta, la cata putere si iubire i se atribuie personajului, spitalele trebuiau sa fie goale si chiar nici nu mai trebuiau sa existe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De acord cu tine.
Dar trebuie să știi că la început nici Terra nu era favorita susținerii vieții întrucât marea nu exista, abia mai târziu izvoarele mării au fost încărcate cu apă.
Proverbe 8:22-31
"Am fost născută când încă nu erau adâncuri, nici izvoare încărcate cu ape;"