anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cica :

1 - Ingerii sunt creaturi spirituale invizibile ochilor nostri
2 - care indeplinesc noapte si zi un serviciu sacru inaintea lui Dumnezeu

Cam cat de inalti sunt si ce anume ii face invizibili? Au un fel de pelerina magica precum cei din Harry Potter? Au un scut magic care ii fac invizibili? Sau sunt atat de mici incat nu putem sa ii vedem (dar in acest caz, nu mai intra la categoria "invizibil"). Daca sunt prea mic, inseamna ca putem sa ii vedem cu aparatura necesara?

Acum legat de serviciul prestat, in ce anume consta el? Are legatura cu lumea fizica? Pot ei sa intervina, spre exemplu, sa mute o lampa de pe masa pe dulap? Poate acel serviciu prestat sa fie testat?

Daca serviciul prestat nu poate sa fie testat si ei sunt invizibili, de unde stiti ca ei chiar exista? In cazul ingerilor, cum faceti diferenta dintre "invizibil" si "inexistent"?

25 răspunsuri:
| liviu890 a răspuns:

Nu stiu frate. Fiecare n-are decat sa creada in ce vrea el. Nu iti mai bate atata capul cu tema asta ca nu faci sa arati decat cat de obsedat esti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru liviu890):

Asta-i tot ce intelegi tu din postarile de genul acesta? Imi pare rau de neuronul tau plecat in vacanta. Trist.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"Cam cat de inalti sunt si ce anume ii face invizibili?"
1. Nu stiu, plecand de la premiza existentei (fiindca tu nu d-ai aceasta posibilitate infine) eu zic nu sunt inalti avand in vedere ca caracteristi ca inaltimea pot sa nu exista da daca nu sunt forme de viata pur energetice, si in al doilea rand "invizibilitatea" consta in faptul ca nu traiesc in aria noastra de perceptie la fel cum exista anumite sunete din spectrul acustic ce nu pot fi percepute uman, desigur vei pune intrebare:
"Nu pot fii detectate aceste vietati?"
Iar raspunsul meu ar fi urmatorul, noi nu uzam de tehnologia respectiva.
"Acum legat de serviciul prestat, in ce anume consta el? "
Conform Bibliei treaba lor e sa-l slaveasca toata ziua pe Yahweh.
"Are legatura cu lumea fizica? "
In Evul Mediu se credea ca da, oamenii credeau ingeri sunt responsabili cu fenomene astronomice si climatice, ceea ce e evident inlocuirea unor zeitati cu altele.
"Pot ei sa intervina, spre exemplu, sa mute o lampa de pe masa pe dulap?"
Daca sunt entitati din alt plan existential nu vad de ce nu.
Poate acel serviciu prestat sa fie testat?"
Plecand de la premiza ca au un "serviciu" care are legatura cu lumea noastra (aici nu ma refer stric la pamant) posibil.
"Daca serviciul prestat nu poate sa fie testat si ei sunt invizibili, de unde stiti ca ei chiar exista? In cazul ingerilor, cum faceti diferenta dintre invizibil si inexistent? "
Raspunsul e ca nu poti, hai sa recunoastem nu putem fii siguri de nimic 100% sansele sunt egale, totusi actualul univers nu ne spune ca forma de viata energetica ar fi imposibila, teoria lui Einstein ne spune ca ca energia e materie si viceversa, gandeste-te ca creierul nostru functioneaza pe baza de unde electronice, perceptia noastra consta in actiunea undei electromagnetica asupra receptorilor (aici ma refer la ochi), iar functionearea organismului e cam foarte similara cu acea a unui compiuter (fara vreo analogie) ideea e ca totusi suntem constienti de propria existenta cel putin acum, intrebariile care se pun sunt urmatoarele:
Exista in acest loc semi-infinit numit univers o fiinta constienta care sa fi adus totul la existenta, sau chiar universul nostru e "viu"?
Si a doua intrebare, constiinta noastra se sfarseste odata cu sfarsitul proceselor biologice?
Cred ca asta e intrebarea care cel putin odata in viata ne-a framantat un lucru e clar nu sunt doar fizici dar nu suntem nici numai "psihici", ci suntem duali...

| liviu890 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu trebuie sa fiu mare geniu sa vad ca te obsedeaza chestia asta laughing Daca tu nu crezi in ingeri sau in mai stiu eu ce divinitati, bravo tie, am inteles ideea! Nu trebuie sa ne aduci aminte o data pe saptamana laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Bun. Foarte pe scurt, conform tie ingerii nu sunt tocmai invizibili si pot sa fie vazuti folosind anumite aparate. In plus de asta, actiunile lor pot sa fie testate.

"hai sa recunoastem nu putem fii siguri de nimic 100%"... pai daca pot sa fie testati, de ce nu putem sa fim siguri 100% de existenta lor? Hai sa mai bagam in discutie cateva subiecte :

Pot acei ingeri sa se faca vazuti? Pot sa faca in asa fel incat actiunile si prezenta lor sa poata sa fie testate folosind ce avem acum? La ambele intrebari, raspunsul e da (daca nu crezi la fel, poti sa zici de ce).

La asta vreau sa ajung. Daca pot sa fie testati, de ce nu ii testam? Daca nu pot sa fie testati, de unde stii ca exista?

Daca acei ingeri nu pot sa se faca testati, poate zeul respectiv care cica e atotorice sa-i faca testabili?

Cand vorbim de un zeu ca cel crestin si niste ingeri care il slujesc, nu crezi ca e absurd ca zici "nu putem sa stim 100%" avand in vedere atributele lui?

anonim_4396

"Daca pot sa fie testati, de ce nu ii testam?"
Pai cica conform filozofie crestine, nu vor sa-si dezvaluie existenta decat celor care cred, in opinia mea motivul e stupid acum daca vorbim despre o asfel de specia ar fi normal sa se faca testabili, de ce nu se fac nu stiu.
" Daca nu pot sa fie testati, de unde stii ca exista?"
Recunosc nu stiu, dar sansele ca asfel de entitati sa existe sunt mari... adica banuiesc viata nu trebuie sa reflecte doar aspectele pe care le cunoastem.
"Daca acei ingeri nu pot sa se faca testati, poate zeul respectiv care cica e atotorice sa-i faca testabili?"
In teoria da, practic pare ca nu.
"Cand vorbim de un zeu ca cel crestin si niste ingeri care il slujesc, nu crezi ca e absurd ca zici "nu putem sa stim 100%" avand in vedere atributele lui?"
Asta inseamna sa crezi 100%, sa zicem eu cred in Dumnezeu si asfel de entitati dar nu descrierea biblica incepe sa mi se pare indoielnica.

anonim_4396

"motivul e stupid"... pai e. Spre exemplu, medicamentelor nu le pasa daca tu crezi sau nu ca functioneaza. Daca iei un pumn de somnifere, ele nu o sa tina cont de credinta ta si o sa ai probleme.

"sansele ca asfel de entitati sa existe sunt mari"... te bazezi pe ce cand zici asta?

"viata nu trebuie sa reflecte doar aspectele pe care le cunoastem"... e o diferenta intre atribute naturale si atribute supranaturale iar ingerii tin de supranatural. Pana acum nu exista dovezi care sa sustina existenta supranaturalului deci nu poti sa zici ca sansele lor de existenta sunt mari.

Poti sa-mi dai un exemplu de entitate care exista si care sa tina de supranatural la fel ca ingerii?

"Asta inseamna sa crezi"... ok, dar eu intreb de stiut nu de crezut avand in vedere atributele acelui zeu.

"descrierea biblica"... mai ai si o alta descriere? Pe ce e bazata acea descriere?

| VelaJohnny a răspuns:

laughing vantul nu exista ca nu il putem vedea, unele radio la fel, semnalul wifi e un fake, la fel si semnalul la telefon sau orice fel de unda.

anonim_4396

" te bazezi pe ce cand zici asta?"
Pe faptul ca universul e mai mult decat ne putem inchipui noi, deci poate exista cu mult mai "magic" decat ne inchipuim noi
" diferenta intre atribute naturale si atribute supranaturale iar ingerii tin de supranatural"
Corect dar conceptul de "supranatural" exista de oarece exista si conceptul de "natura", asfel spus nu exista un concept in dauna celulalt, dar asta e alta mancare de peste, infine gandeste-te ca la fel cum pot exista forme de viata variate nu doar cele cunoscute nou, pot sa exista si legi ale fizicii cu alte aplicatii, in opinia mea metafizica e doar o altfel de fizica, doar ca inaccesibila momentan.
" mai ai si o alta descriere? Pe ce e bazata acea descriere?"
Sa zicem ca pe filozofie
"Pana acum nu exista dovezi care sa sustina existenta supranaturalului deci nu poti sa zici ca sansele lor de existenta sunt mari."
Cum am zis intr-o alta lume supranaturalul e forma de natura
" ok, dar eu intreb de stiut nu de crezut avand in vedere atributele acelui zeu."
Problema dragul meu prieten e tocmai asta, nu exista modalitate prin care sa poti afirma sau infirma existenta unei eventuale zeitati ramane doar sa speri.
"mai ai si o alta descriere? Pe ce e bazata acea descriere?"
Sigur, majoritatea curentelor filozofice moderne au o "descriere" ce e drept se bazeaza oarecum pe Biblie, dar nu depind de ea

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru VelaJohnny):

" vantul nu exista ca nu il putem vedea"
Te rog fii macar atent la sensul intrebari, aici nu e vorba de vizibilitate cat despre capacitatea de-a examina existenta unui lucru, daca nu il poti vedea, il poti simti, singurul caz in care nu-l poti e daca ai probleme cu simtul tactil
"unele radio la fel, semnalul wifi e un fake, la fel si semnalul la telefon sau orice fel de unda."
Facempalm, undele radio pot fi detectate cu "aparatul" denumit ureche, iar undele eletromagnetice le poti perecepe vizual sau ce crezi ca e lumina?
Deci cand vrei sa faci pe despteptul si sa demotezi argumentul opozant ai grija sa ai argumente solide...

| VelaJohnny a răspuns (pentru anonim_4396):

laughing cred ca tu nu ai inteles, dar in fine inteligentule happy

anonim_4396

Tot ce ai dat tu poate sa fie testat / vazut folosind diverse tehnici / aparate.

Felicitari pentru FAIL.

Mai ai alte exemple penibile? Pentru ingeri ce folosesti? Ingerometru? Da-mi si mie unul.

anonim_4396

"universul e mai mult decat ne putem inchipui noi"... pana acum universul e doar natural. Nu exista nimic care sa iti sustina parerea legata de magie.

"conceptul de "supranatural""... e irelevant de ce exista acel concept. Realitatea nu se schimba cu nimic. Momentan nu exista nimic care sa confirme fie si 1% ca in universul acesta e loc pentru magie.

"Sa zicem ca pe filozofie"... in prezent, filozofia-i degeaba.

"intr-o alta lume supranaturalul e forma de natura"... pai nu ca tocmai de-asta se numeste "supranatural". Prin "lume" te referi la alte planete sau alt univers?

Ce intelegi tu prin supranatural? Presimt ca tu confunzi naturalul cu supranaturalul.

anonim_4396

" Prin "lume" te referi la alte planete sau alt univers?"
Ma refer la o alta sfera dimensionala, un Univers diferit de cel fizic.
"Ce intelegi tu prin supranatural? Presimt ca tu confunzi naturalul cu supranaturalul."
Definitia supranaturalului e sfidarea legiilor fizici, in alta ordine de idei eu as defini supranatural ca o forma un "alter-natural", acum depinde cum definesti magia in ocultism magia e definita ca "controlul fortelor naturi, prin intermediul unor forte superioare", spunea cineva ( nu intreba cine ca nu imi mai aduc aminte ) ca magia e forma de stiinta si ceea ce acum ni se pare imposibil in viitor poate fi posibil, conflctul ideologic apare doar in modul in care noi doi vedem lucrurile, uite o idee SF, care in trecut era crezuta intr-o alta forma :
Supravietuirea constiintei dupa moarte, acum stim ca constiinta umana e data de anumiti factori si in anumite privinte putem si sa o definim, acum gandeste-te ca s-ar putea peste cativa ani sa o conservam "artificial", dar in prezent deja exista credinta ca aceasta nu dispare, evident informatia din creier nu dispare, creierul inmagazineaza informatie stocata sub forma de energie, cand o persoana moare are loc acele descarcari de energie, asta stim ce nu stim e ce se intampla cu informatiile si persoana in cauza...

anonim_4396

Eu nu am inteles? laughing
Reciteste te rog intrebarea sau sa-ti explic mai clar ca sa nu mai raspunzi pe langa subiect...
Intrebarea e cam asa:
" Pot ingerii sa-si ateste existenta prin mijloacele pereceptibile noua?"
"Da da, de ce nu o fac? Daca nu, de ce nu pot?"
Acum pricepi?

| oprescudorin11 a răspuns:

Ingerii sunt entitati divine fara trup fizic. Sunt doar spirit(ma rog ce-i lipseste academiei tale).
Neavad trup, sunt inflexibili la poftele trupesti, evident si nu sunt tangibili decat in plan spiritual (desigur nu de catre orisicine). Asemanarea cu caricaturi gen Hary Potter sunt excluse, caci sunt REALI si nu imaginatii bolnave, in cel mai fericit caz artistice(ma refeream la HP).
Orice 'spiritual' are legatura cu 'materialul'.S-a dovedit si stiintific, in Mecanica Cuantica.
Deci daca-ti arunc in ochi o raza de laser, orbesti!(ca exemplu pentru mintea ta).
Cum ii stii ca exista?
Pai iti spun eu : daca te doare capul, un inger malefic te ataca! Daca-ti trece? Un inger benefic te protejeaza! Tu ca un ateu, te duci la doctor, ala iti da un paracetamol sau antinevlagic, dupa 20 de ani (caz fericit) mori! Subit! Nu stii de ce? Doctorii constata in urma examenului de la morga 'cauze naturale'.
Ai priceput?
Crezi ca academia ta, poate sa-mi valideze si mie teoria asta care nu-mi apartine?
Oricum, important este sa pricepi!
E chestie de energie! Nu e asa simplu si nu e obligatoriu pentru oricine sa inteleaga!
Daca vrei lista ingerilor, numarul lor cuantic, foloasele si ingerul tau pazitor, poti cerceta Kaballa!
Nu toti oamenii au inger pazitor. Depinde de niste numere, nu stau sa-ti explic, gasesti in cartea mai sus citata! FUNDA?
Acum stii!

anonim_4396

Deci sa recapitulam putin :

1 - tu vorbesti despre un alt univers
2 - vorbesti despre alte legi

Acum te intreb : ce anume te face sa crezi ca in acest univers mai exista unul care are alte legi?

Acei ingeri, conform tie traiesc intr-un alt univers, intr-un alt plan existential iar acel univers are alte legi. Cum anume interactioneaza ei cu acest univers?

Si inca ceva, cum poti tu sa-mi dai detalii despre ingeri si alt univers cand :

1 - nu poti sa dovedesti existenta lor
2 - nu esti sigur de existenta lor

"informatia din creier nu dispare"... daca creierul moare, informatia din el dispare. De-asta avem carti spre exemplu, ca sa stocam informatia si sa nu fie nevoie ca fiecare generatie sa redescopere aceleasi lucruri.

"magia e forma de stiinta"... gresit. Magia si stiinta sunt subiecte diferite incompatibile.

"ceea ce acum ni se pare imposibil in viitor poate fi posibil"... asta tot nu iti sustine afirmatia cum ca magia e forma de stiinta. Sigur, oamenii de acum 2000 de ani ar fi zis ca avioanele sunt obiecte magice DAR asta nu inseamna ca asa si e.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru oprescudorin11):

"S-a dovedit si stiintific, in Mecanica Cuantica"... prezinta sursa.

"daca te doare capul, un inger malefic te ataca! Daca-ti trece? Un inger benefic te protejeaza!"... rolling on the floor

anonim_4396

" ce anume te face sa crezi ca in acest univers mai exista unul care are alte legi?"
Conform ultimiilor ipoteze exista o multime de universuri, ba chiar e posibil sa exista alte planuri de existenta in acest unievrs imperceptibile noua, fizica nu ne spune ca asta e imposibil de fapt e chiar foarte posibil matematic vorbind.
" Cum anume interactioneaza ei cu acest univers?"
Foarte buna intrebarea, raspunsul meu e:
Nu stiu...

anonim_4396

"exista o multime de universuri"... vezi ca tu confunzi putin lucrurile. Ce ai citit tu, acele ipoteze nu tin de ce vrei tu sa zici. Iti sugerez sa le mai citesti de cateva ori.

"alte planuri de existenta in acest unievrs"... prezinta sursa.

"Nu stiu"... macar esti sincer. Totusi, ai dat multe detalii mai sus legate de niste fiinte pe care nu le cunosti. De unde iti iei acele informatii si pe ce anume sunt bazate? Ce credibilitate au? Nu crezi ca era mai corect sa zici de la inceput "nu stiu" fara sa dai detalii in legatura cu ingerii?

De speculat putem sa speculam cat vrem dar una e realitatea si alta e imaginatia. Asa si eu pot sa zic ca zeul vanatorii Zambazulu exista si ca invervine periodic in vietile oamenilor sau ca Generalul Zhonga este zeul responsabil cu razboaiele.

Dar daca tot ai zis "nu stiu", te intreb iar... de ce nu stii? Nu e zeul din biblie atotorice? Nu poate face in asa fel incat sa stim 100%? Si din moment ce ingerii cica interactioneaza cu oamenii, nu inseamna ca pot sa fie testati?

Uite o alta intrebare : consideri ca minotaurii, centaurii, ciclopii, chimera, grifonii, hippocampus, hipogrifii, etc exista? Le dai aceeasi sansa de existenta ca ingerilor?

anonim_4396

"Uite o alta intrebare : consideri ca minotaurii, centaurii, ciclopii, chimera, grifonii, hippocampus, hipogrifii, etc exista? Le dai aceeasi sansa de existenta ca ingerilor?"
Intr-un univers alternativ, da.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru anonim_4396):

La ingeri nu au acces anumite personaje!
Tu ai cartela sa intri la NATO sau PENTAGON?

| Miakenzu a răspuns:

Esti un... Si mai bine nu ai spune asta.e un fel de jignire asupra lui Dumnezeu si chestia asta scrie in biblie. apropo nu iti mai bate joc de întrebările mele pentru ca nu am chef de cretini prosti. Poza de profil ti se potrivește numai ca me Bean este de 10 mai frumos

| godge a răspuns:

Ingerii sunt fiinte mitologice.Cred ca daca am putea analiza conditiile in care se formeaza aceste elemente mitologice si am putea demonstra ca ele apar in lipsa interventiei exteriore(presupus divina) poate religiosi ar incepe sa-si puna intrebari Oricum pana atunci putem incerca sa dovedim ca ingerii si alte concepte iudeo-crestine nu fac decat sa reflecte conditiile de viata ale vremii respective.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De pe umarul drept ingerul mi-a soptit:
Sunt inalt si frumos, iubitor si voinic,
Si as vrea sa iti dau un raspuns mai exact,
Dar pe umarul stang se-odihneste un drac.