As merge la politie si mi-as incalca toate juramintele care tin de secretul spovedaniei.
Fiind preot stiu ca toate astea nu au nici un sens in realitate, sunt doar juraminte goale in fata nimanui.
Nu folosesc si nu dauneaza. Sunt neutre.
Si poate inainte m-as razbuna personal, dar nu crunt. Sau da...ma mai gandesc.
A mai fost pusa intrebarea, smecherasule
A si @ Liz29 dar se vede ca esti blanda si plina de iubire in astfel de clipe
Da, mergem la politie in orce caz, doar, pentru acel criminal il v-a judeca legea cu care s-a certat, ca oricum nu este supus lui Dumnezeu, ci Diavolului care l-a atras, si apoi l-a atacat, a mai castigat o victima. popaaa, e un asemenea lui, prieten devotat prietenului lui, la care este permis orice, numai ce pretinde Dumnezeu, nu.
A-si proceda in felul urmator : l-asi adormi inca nu stiu cum, si l-asi jupui pe acel criminal pana ce va muri de durere, in cazul in care imi ucide cainele nu copilul. Cainele meu este mai special pentru mine fata de celelate vietuitoare si oameni de oarece el inseamna ceva pentru mine.
In vechiul testament erau pacate care se iertau, altele nu se iertau.
Cele care nu se iertau, erau pedepsite.
Chiar si pacatele care nu erau grave se pedepseau, dar nu cu moartea.
Situatia asta nu ar fi posibila deoarece criminalul nu ar merge la preotul acela stiind ca i-a ucis copilul ci ar merge la alt preot.
Tu raspunde la intrebare nu mai cauta scuze penibile. Poate ca i-a parut rau de ce a facut. Sau poate ca nu a stiu ca popa este tatal victimei si din detaliile pe care le ofera tu iti dai seama ca e vorba de boracul tau.
Ce zici, acum mai e posibila situatia? Sigur ca da. Si mai pot sa-ti ofer multe alte exemple. Acum raspunde la intrebare si nu mai cauta scuze penibile.
Daca spune la preot inseamna ca ii pare cu adevarat rau si preotul in cazurile astea spune la criminat sa se duca la politie si sa spuna tot.O sa se duca cu siguranta.Din cate stiu toti se duc la politie daca le pare asa de rau incat sa spuna si la preot.Este inevitabil.
Tot nu ai raspuns la intrebare. Daca nu se duce tu ce faci?
Deci... pastrezi "secretul", DA sau NU?
Daca as fi acel preot nu as spune nimic pentru ca asa este regula. Daca un preot spune asta inseamna tradare.Preotii nu trebuie sa spuna nimic.Dar ei pot sa vorbeasca cu acea persoana, sa-i vorbeasca de iad si de faptul ca nu este bine sa ucizi, sa-l faca sa spuna tot la politie.
Deci iti este ucis boracul si tu nu faci nimic. Tu mergi pe modelul "taci si-nghite". Interesant.
Si pe langa faptul ca nu faci nimic atunci cand e vorba de propriul tau copil, mai pastrezi "secretul" si cand e vorba de alti oameni.
Il convingi pe asasin.O sa mearga la politie iti spun eu ca asa o sa faca.Vina este printre cele mai mari puteri.O sa spuna tot la politie!
Nu stiu Liz ce as face.Nu sunt preot, nu mai sunt nici crestina ci agnostica si nu pot sa inteleg ce as face in acel caz.Nu mi s-a mai intamplat sa aud de cazuri asa.
Odata intr-un film am vazut un om care a impuscat din greseala un copil pe strada in Mexic unde e plin de crime si s-a dus la preot iar preotul i-a spus sa mearga la politie pentru ca Dumnezeu sa-L ierte si sa aiba sufletul in pace, si copilul ucis si asasinul.
Scuzati-ma daca nu stiu cazuri reale dar daca as fi in locul asasinului m-as duce la politie.
Gaia,eu sunt constienta ca in acest caz n-as proceda corect, dar tocmai de aia chiar daca n-as fi fata nu m-as face preot vreodata....As putea judeca ca nu sunt demn de asta
"daca as fi in locul asasinului m-as duce la politie. "... sunt foarte slabe sansele ca acel criminal sa mearga la politie. Dar pe mine nu ma intereseaza ce ai face daca ai fi fost tu criminalul. Ma intereseaza ce ai face daca ai fi fost tatal copilului si criminalul iti spune ce a facut iar din detaliile oferite de el, iti dai seama ca e vorba de boracul tau.
Ma intereseaza ce faci in cazul in care esti popa. Pana acum vad ca tot incerci sa tragi de timp si sa bagi scuze penibile.
"Il convingi pe asasin"... tu iti bazezi raspunsul pe un film?
Oricum vad ca ai raspuns zicand ca nu te duci si ca pastrezi "secretul".
Dupa cum am mai zis, tu mergi pe modelul "taci si-nghite" si cand vine vorba de copilul tau si cand vine vorba de alti oameni.
Sunt om nu zeu.Si eu plgresesc.Noi oamenii facem cea ce ni se pare mai corect.
" ce ni se pare mai correct"... si in cazul tau, cel mai corect e sa nu spui nimanui si sa nu faci nimic?
Ai omorat pe cineva ca nu inteleg, am vazut 10 intrebari d'astea.
Ceea ce ai zis tu, probabil e luat dintr-un film de genul Drama..prostii.
Ma asteptam la mai multe de la tine.
"am vazut 10 intrebari d'astea."... gresit, ai vazut inca una si respective pusa tot de mine acum mult timp. Am pus iar intrebarea deoarece nici atunci nici acum nu am primit raspunsuri suficient de bune. Atat in trecut cat si acum, majoritatea incearca sa evite raspunsul bagand tot felul de scuze penibile sau lasand raspunsuri aiurea (ca raspunsul tau de acum spre exemplu).
"ca nu inteleg"... stiu ca e prea complicata intrebarea pentru neuronul tau.
"probabil e luat dintr-un film de genul Drama"...
"Ma asteptam la mai multe de la tine"... daca trec de nivelul tom si jerry tu nu o sa poti intelege. Chiar si acum, cu toate ca intrebarea este una exagerat de usoara, vad ca tu lasi raspunsuri inutile DAR iti permiti sa o arzi cu " ma asteptam la mai mult de la tine". Jalnic.
DeProfundis99 întreabă: