anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cica "nu exista om fara pacat". Pacatul in viziunea crestina e un act care incalca voia lui dumnezeu corect?

1 - Cum pot oamenii din triburile izolate care inca nu au intrat in contact cu lumea "civilizata" sa fie considerati "pacatosi" din moment ce ei au alte reguli, au alti zei si cel mai important... nu au auzit de zeul crestin sau de regulile acestuia?

2 - Din moment ce conform crestinismului si ei sunt pacatosi, se inchina altor zei si urmeaza alte reguli, acele persoane ajung in iad chiar daca s-au nascut in locul "gresit" si nu au auzit de zeul crestin. Vi se pare corect?

104 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tu chiar pierzi esentialul. In ziua de azi se sunt sute de misionari care pleca in toata lumea ca sa vesteasca evanghelia. Insa daca primesc cuvantul sunt bine veniti daca nu atunci imi pare sincer rau pentru acei oameni.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

"In ziua de azi se sunt sute de misionari bla bla bla"... tipule, sunt locuri in care "civilizatia" inca nu a ajuns. NU are importanta ca sunt niste ciumpalaci care se plimba sa vesteasca evanghelia din moment ce in trecut au fost extrem de multi oameni care nu au auzit de zeul tau. La asta vreau eu sa ajung. Au fost si sunt persoane care nu stiu de dumnezeu. Spune-mi daca acele persoane care in trecut nu au auzit de zeul tau si daca acele persoane care in prezent nu au auzit de zeul tau intra la categoria "pacatosi" sau nu. Spune-mi si daca ti se pare corect ca acele persoane sa ajunga in iad pentru simplul motiv ca s-au nascut in locul "gresit".

| morningstar a răspuns:

1. In Biblie scrie ca Dumnezeu a pus in fiecare om gandul vesniciei; unei persoane nu ii trebuie facultati si diplome ca sa stie ( chiar si traind in triburi, in salbaticie sau neintrand vreodata in contact cu lumea civilizata) ca sa dai in cap cuiva face rau si este un lucru negativ iar a ajuta, este perceput ca o fapta pozitiva. Odata ce ai fost lovit o singura data in viata, stii ca este un lucru ce provoaca durere; deci il percepi ca negativ; si invers. Omul nu se va putea apara in fata lui Dumnezeu spunand ca 'n-am stiut'. Dumnezeu nu va cere ceea ce nu a dat ocazia cuiva sa invete. Si nu numai intrarea in contact cu lumea civilizata ar aduce in constiinta oamenilor ideea de bine si rau. Dimpotriva, de multe ori ar avea de invatat multe lucruri negative din partea contemporanilor nostri. Dar asta este o alta poveste.
2. Din punct de vedere al crestinismului, nu doar ei sunt pacatosi, ci si noi, crestinii. Diferenta este ca noi ne-am pocait de pacate. Dumnezeu da o sansa fiecarui om sa se intoarca la El. In intelepciunea Sa, face ca fiecare om din orice parte a lumii sa auda macar o data in viata sa despre sansa pe care El o ofera. Astfel, acea persoana va fi judecata pentru ca a refuzat sau va fi mantuita in urma credintei. Si chiar daca cineva ar muri fara sa auda despre sansa data de El ( sa zicem copiii de cateva luni, care nu sunt capabili sa ia singuri decizii), Dumnezeu este intelept si milos ca sa hotarasca cu atata dreptate incat nimeni nu ar putea judeca mai bine decat El.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru morningstar):

Bai... sunt si au fost persoane care chiar nu au auzit de zeul tau si de regulile lui si mor si au murit fara sa auda de el. Aici nu mai intervine partea cu "au refuzat". Si nu este vorba doar de copii de cateva luni ci de oameni mari. Dupa tine, acele persoane merita sa fie catalogate drept pacatoase si sa ajunga in iad? Fi sincer.

"dumnezeu este intelept si milos"... in biblie scrie clar : daca nu te inchini lui dumnezeu ajungi in iad. Nu are importanta ca te-ai nascut in alta parte si nu ai avut ocazia sa auzi de el. Ti se pare corect? Ti se pare ca zeul tau da dovada de "intelept si milos"? Fi sincer.

| Omega233 a răspuns:

Normal ca nu. Dar asta difera pentru fiecare religie in parte. Crestinismul nu e singura si neaparat cea mai buna si mai corecta alegere.

| morningstar a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, mi se pare corect. Nu sunt in masura sa Il judec pe Dumnezeu, si nici tu, desi o faci. De unde stii ca exista astfel de persoane care nu au auzit niciodata de Dumnezeu? Vrei o evidenta cu misionarii crestini plecati pe alte continente sa vesteasca Evanghelia? Si chiar daca ar exista persoane care nu au auzit niciodata, Dumnezeu are judeacata mai inteleapta decat noi si nu are nevoie de sfaturile noastre despre cum sa ii judece pe acei oameni.
Da, acele persoane merita sa fie catalogate 'pacatoase' pentru ca astfel sunt, de fapt. De ce te sperie atata eticheta de 'pacatos'? Nu am zis criminal big grin

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Sa sti ca ei vor avea o judecata particulara, desi rari sunt aceia care in ziua de astazi nu au auzit de Crestinism.
2. Ei probabil vor avea o judecata care se va baza pe legile morale. Dumnezeu stie. De ce te indoiesti de El?

| morningstar a răspuns (pentru the2k):

Poate ai vrea sa stii ca am trait intr-un mediu in care eram inconjurata de musulmani dificili. Si nu 'm-am luat' si nu am plecat in 5 minute si chiar deloc. Au plecat ei; pentru ca ceea ce spun, traiesc. Nu m-au speriat si nu o sa ma sperie vreodata vreo religie, oricat de bizara mi-ar parea. Dumnezeul meu m-a invatat sa ma rog pentru ei si sa ii iubesc oricum big grin

anonim_4396

"De unde stii ca exista astfel de persoane care nu au auzit niciodata de dumnezeu?"... glumesti nu? Refuz sa cred ca esti chiar atat de "inteligent" incat sa pui o intrebare ca asta.

"Da, mi se pare corect" + "da, acele persoane merita sa fie catalogate 'pacatoase' pentru ca astfel sunt, de fapt"... Uau. Ai o problema grava.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

"vor avea o judecata particulara"... daca au o judecata particulara, credinta in zeul crestin nu este importanta.
"probabil vor avea o judecata care se va baza pe legile morale"... legile morale conform cui? Am mentionat ca au reguli diferite iar ceva ce tie ti se pare imoral din partea lor, ei considera ca fiind moral.

Din moment ce credinta in zeul crestin nu este importanta, persoanele care vestesc evanghelia fac o fapta rea deoarece din cauza lor, acei oameni au sanse mai mari sa ajunga in iad. Sa zicem ca persoanele care nu au auzit de dumnezeu au 70% sanse sa ajunga in rai. Din moment ce aud de el dar il refuza alegand sa urmeze regulile lor, sansele lor scad dramatic, poate chiar ajungand la 0.

Inteleg ca ti-e greu sa rationalizezi faptul ca Dumnezeu se ocupa de fiecare om in parte, indiferent ca este dintr-un trib sau nu. Dumnezeu se arata oamenilor prin minuni, prin vise, prin n si n modalitati la care tu nici nu te-ai gandit. Nu-l trimite Dumnezeu in Iad pe acela care nu a avut ocazia sa vina la El. Inteleg ca ti-e greu sa rationalizezi asta, dar asta nu inseamna ca nu este si adevarat.
Ce problema grava laughing aceea ca spun lucrurilor pe nume? Asta nu e o problema. Pacatos se numeste orice om nascut pe pamant care a facut un singur pacat in viata lui, macar. de ce te sperie eticheta asta? Sau tu ii vezi ca pe niste sfinti de pus in icoane?

anonim_4396

1 - " Nu-l trimite Dumnezeu in Iad pe acela care nu a avut ocazia sa vina la El."... Din moment ce credinta in zeul crestin nu este importanta, persoanele care vestesc evanghelia fac o fapta rea deoarece din cauza lor, acei oameni au sanse mai mari sa ajunga in iad. Sa zicem ca persoanele care nu au auzit de dumnezeu au 70% sanse sa ajunga in rai. Din moment ce aud de el dar il refuza alegand sa urmeze regulile lor, sansele lor scad dramatic, poate chiar ajungand la 0. Tie ti se pare corect asa ceva?

2 - Tu ce intelegi prin "pacat"?

| Nicux1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar de cand il judeci tu pe Dumnezeu? De unde stii ca exista persoane care nu au auzit de Dumnezeu, morningstar are dreptate. Dumnezeu nu are nevoie de sfaturile noastre ca sa judece pe cineva.Dar daca sa zicem ca e ca tine.Sunt de aia care nu aud de Dumnezeu, El se mai ia si dupa cum a mers in viata de ex:viol, crima, furt.Nu esti in masura sa judeci pe Dumnezeu.Dar apropo de ce zici 'zeul tau', nu este si al tau? Exista decat un sungur Dumnezeu.

Dumnezeu va sti sa judece fiecare persoana dupa cat i-a dat. Unui om caruia toata viata Dumnezeu I-a vorbit, El ii va cere mult ( vezi pilda talantilor). unui om care a stiut la nivelul lui doar sa faca diferenta intre bine si rau, il va judeca la nivelul sau. Nu ii va cere fapte marete sau mai stiu eu ce. dar din momentul in care acel om face diferenta intre bine si rau, iar el alege sa faca raul, cred ca este un pacat ( daca tot te miri de ce ii numesc 'pacatosi'). Nu, persoanele care vestesc Evanghelia nu fac o fapta rea ( ce este bun sau rau in fata oamenilor? de atatea ori oamenii inverseaza aceste categorii); ei doar asculta de Dumnezeu si de porunca de a raspandi Evanghelia )
2. 'Pacat', inseamna orice incalcare a Cuvantului, poruncii, voii lui Dumnezeu. Asta ca definitie generala, dar cuprinzatoare.

| morningstar a răspuns (pentru the2k):

Si atunci ce faci, ii pui in icoane pentru ca ti-e mila sa ii numeste cum sunt ei, de fapt? Si inca ceva: ceea ce tu numesti nesimtire, de fapt este porunca lui Dumnezeu. Pentru ca cei care raspandesc Evanghelia nu au scopul de a schimba religia unor oameni, ci de a schimba zeul. scopul meu este sa schimb zeul bauturii, a curviei, a violentei si asa mai departe a multor oameni. Din partea mea pot sa se numeasca mai departe asa cum s-au numit ei in religia lor, pe mine ma intereseaza ca sufletul lor sa fie mantuit. Si sa stii ca la fel gandesc si acei misionari pe care atata ii dispretuiesti. deci recunoaste ca ai inteles total gresit principiul misionarii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Nicux1):

"nu este si al tau"... Nu. Eu consider ca zeul tau si a altora sunt la fel de reali precum Hulk, Superman sau Batman.

"Exista decat un sungur Dumnezeu"... esti sigur de afirmatia asta? Stii ca dumnezeu a zis ceva gen " eu sunt miezul din fanta, cei care au alta religie si alti zei sunt inferiori, puteti sa-i ucideti". Daca exista doar zeul tau, inseamna ca el se contrazice singur si indeamna la ura impotriva persoanelor care se inchina tot lui. Cam ilogic.

Nimic logic.Eu nu imi aduc aminte sa fi zis Dumnezeu cuvantul 'sa ucidem'. Dumnezeu a creat 2 oameni:Adam si eva.Era o singura religie, dar uite ca pacatul a hotarat sa ne despartim in mai multe ramuri. Faza cu'sa ucidem' e inventata de tine.Este la fel ca tarile.Cum ese crestinul fata de budist asa e romanul fata de american.Dar daca tu nu ai Dumnezeul meu atunci tu al carui Duh esti fiu?

anonim_4396

1 - Tu esti pregatit sa renunti la credinta ta sau sa o schimbi? Daca nu, de ce ar accepta cineva sa faca ceva ce tu nu esti pregatit sa faci?

2 - Te-ai gandit ca poate zeul tau nu este cel adevarat? Presupunand ca exista zei, ce faci daca dupa moarte o sa te intalnesti cu Odin sau Ganesha? Te-ai gandit la varianta asta?

Tu pe cine ai, cine este'zeul tau'?

anonim_4396

"Faza cu'sa ucidem' e inventata de tine"... citeste-ti biblia.

"Dar daca tu nu ai Dumnezeul meu atunci tu al carui Duh esti fiu"...Ti-am zis mai sus, eu consider ca atat zeul tau cat si zeul altor oameni sunt la fel de reali precum Hulk, Superman sau Batman. Nu sunt fiul unei entitati supranaturale, am niste parinti fizici despre care chiar am dovezi ca exista.

anonim_4396

"Tu pe cine ai, cine este'zeul tau'? "... pe nimeni. Nu am zei, nu consider ca sunt reali. Sunt doar in imaginatia omului. Sunt la fel de reali precum Batman.

Ce religie ai?

anonim_4396

"Ce religie ai? "... Nu am nici o religie. Care parte din "Nu am zei, nu consider ca sunt reali. Sunt doar in imaginatia omului. Sunt la fel de reali precum Batman. " nu ai inteles-o?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru the2k):

Ei nu sunt pregatiti sa renunte la religia lor pentru alta dar vor neaparat ca altii sa-si schimbe religia in a lor.

Asta e conceptia ta, mergi pe ideea ta. Daca tu ai dreptate si Dumnezeu nu exista nu ai pierdut absolut nimic.Dar daca Dumnezeu exista ai pierdut foarte mult.Asa ca mergi pe conceptiile tale, fa ce vrei dupa poftele inimii (dupa poftele diavolului)ca vom vedea.Nu ai nici o dovada in inexistenta Lui.

anonim_4396

Dar ce se intampla daca zeul existent este Odin sau Allah? Daca ei nu exista si nu crezi in ei, nu pierzi nimic. Totusi, daca exista si nu ai crezut, ai pierdut totul. La varianta asta te-ai gandit? Ce o sa faci daca dupa ce mori te intalnesti cu Odin?

"Nu ai nici o dovada in inexistenta Lui"... Dovedeste-mi tu ca nu exista zeii Baxu, Meba, Bagon, Hanuman sau Zana Maseluta si Mos Craciun.