anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cica rugaciunea vindeca deci e o dovada valida pentru zei...

Cam ce sanse sunt ca o persoana sa se vindece de rabie daca sa zicem TOATA planeta se roaga pentru acea persoana? Cam ce sanse sunt sa se vindece FARA tratament DOAR cu rugaciune?

Daca TOTI se roaga zeilor lor pentru persoana X, ce sanse sunt sa se vindece?
Daca Toti se roaga zeului crestin pentru persoana X, ce sanse sunt sa se vindece?

De ce zeul crestin nu vindeca rabia? Multi o ardeti cu "zeul meu a vindecat cancerul pentru X sau Y" dar nici unul nu ziceti "zeul meu a vindecat rabia pentru X sau Y".

De ce un zeu vindeca doar cazurile care au de la sine o sansa de vindecare?

43 răspunsuri:
| VannyFeiereisz a răspuns (pentru anonim_4396):

In articolul acela scrie despre acele persoane nu l-am postat degeaba, ca daca ti-as fi spus unele nume ai fi cerut altele. Eu ti-am oferit ce mi-ai cerut, dovada ca nu am tras deloc de timp. Ce ai vrea sa spun? Poftim, cauta Essy Aris pe facebook, discuta cu persoana in cauza si pace. Sau vei cauta pe google despre ea si vazand ca nu apare nicio "idiotenie" vei spune ca sunt niste falsuri ale unor preziceri?

| Dandanache a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

Http://www.colorado.edu/philosophy/vstenger/Briefs/Targ.pdf

Interesant este ca Elisabeth s-a imbolnavit la scurt timp dupa experiment. A murit, in ciuda faptului ca au fost formate grupuri de rugaciune.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru VannyFeiereisz):

"daca ti-as fi spus unele nume ai fi cerut altele"... daca ai fi spus unele nume as fi cautat date despre ele. Articolul este plin de idiotenii motiv pentru care nu ma obosesc sa il citesc.

"cauta Essy Aris pe facebook, discuta cu persoana in cauza si pace"... doar atat poti? Acum ca incep sa te inchid te retragi din discutie? Jalnic.

Da-mi profilul de facebook al persoanei (sau acum o sa vi cu alte scuze penibile?). Pe google si pe alte site-uri NU GASESC NIMIC LEGAT DE ACEA PERSOANA.

Hai sa scurtam toata povestea asta deoarece te-am pus in dificultate si vad ca vrei sa te retragi... NU EXISTA PERSOANA CARE SA SE FI VINDECAT DE SIDA, RABIE SAU ALTE BOLI DE GENUL ACESTA PRIN RUGACIUNE.

Nu o sa gasesti asa ceva si nu o sa poti sa-mi dai un exemplu.

Daca eu iau medicamente pentru ca sunt bolnav si ma ajuta si doctorii dar in acelasi timp se roaga x sau y pentru mine asta NU inseamna ca rugaciunea functioneaza. Daca eu am o boala gen sida sau rabie si x sau y se roaga pentru mine si ma vindec FARA sa primesc ajutor din partea doctorilor si FARA sa iau medicamente sau injectii, atunci da, poti sa o arzi cu "iote ba, minune".

Cand vine vorba de boli care pot trece de la sine, vindecarile respective NU sunt miracole.

Acum sa revenim la comentariul tau penibil (si ti-am zis ca daca nu vi cu numele persoanelor tale nu ma intereseaza ce ai de zis), in loc sa o arzi indignata si sa te retragi din discutie ca un las, mai bine prezentai numele persoanelor.

Cand vorbesti de "miracol" sau "vindecari prin rugaciune" si bagi cuvantul "sida" sau "rabie" in discutie, internetul este plin de date ce tin de acea persoana si de acea vindecare. Daca tu o arzi cu "eu pot sa-ti dau nume" si altele de genul, imi oferi numele si eu iti fac pariu ca sunt sanse uriase sa gasesc date legate de acea persoana pe guagal.

Hai sa-ti dau un exemplu : Jeanna Giese. Daca o sa cauti numele acesta pe guagal o sa gasesti foarte multe detalii. Daca eu scriu numele pe care mi l-ai dat tu NU GASESC NIMIC.

Tu doar da-mi numele persoanelor care au fost vindecate DOAR prin rugaciune si de cautari ma ocup eu. Tu esti limitata la guagal, eu am si alte metode de a gasi date despre x sau y.

E ultima data cand iti mai zic : daca nu vi cu ceva concret nu mai raspunde la comentariul acesta. Daca iar vi cu o idiotenie nu o sa iti mai raspund la viitoarele aberatii.

Eu incerc sa ies din discutie pentru ca iti ofer ce doresti?:)) Cu ce vrei mai mult sa vin daca tu imi ceri nume? Ti-am oferit nume, ti-am zis unde sa cauti, ti-am zis cu cine sa vorbesti. Poftim, ia legatura cu fata asta si afla ce doresti tu sa afli https://www.facebook.com/elis.kristinaa?fref=ts. Pe siteul acela nu scrie numele persoanelor, scrie despre un grup de x persoane care au actionat pe cale divina pentru vindecare si un alt grup de y persoane care au mers pe cale medicala. Iar singurul care a dat rezultate a fost primul. Si cred ca este afisat numele persoanei care a intervievat unele din acele persoane.
"cauta Essy Aris pe facebook, discuta cu persoana in cauza si pace"... doar atat poti? Acum ca incep sa te inchid te retragi din discutie? Jalnic".
"tu doar da-mi numele persoanelor".
Devii tu insuti jalnic.

| Duucu a răspuns:

Dacă o persoană suferă de cancer, și în același timp este un fanatic religios, intrevine autosugestia.Să spunem că acea persoană ar primi un anunț pe patul de spital că toată populația lumii se roagă pentru el; în acel moment acesta ar fi sigur de vindecarea lui și subconștientul ar lupta împotriva cancerului.

| Hombre a răspuns (pentru milan9):

"Un studiu efectuat de o unversitate de medicină din State..." Am mai citit minciuna asta.

| Hombre a răspuns (pentru VannyFeiereisz):

Ce de vorbarie prolixa.

anonim_4396

E clar, vorbesc degeaba si cu tine, nu poti sa imi prezinti dovezi clare pentru existenta acelor persoane.

Ai ghinion cand gandesti? Ti-am dat site-ul cu acel studiu si spune clar despre oamenii care s-au vindecat prin rugaciune fata de cei care s-au vindecat prin medicina.
Apoi ti-am dat si adresa fetei in cauza.
Deci deja exista dovedi, Dumnezeu a vindecat de SIDA (sau acum vrei si niste dovezi pentru rabie?) laughing, daca intr-adevar te intereseaza fa-ti timp si citeste acel studiu.

anonim_4396

Chiar trebuie sa iti repet? Faptul ca tu ai oferit ceva in care zice "niste unii" NU MA AJUTA CU NIMIC. Vreau nume concrete, stiudiu concret.

"Apoi ti-am dat si adresa fetei in cauza."... nu mi-ai dat nimic. Ai dat un nume si nu gasesc nimic legat de acel nume. Vrei sa iti repet cum e cu numele si vindecarile? Parca ti-am dat eu un exemplu de persoana vindecata de rabie. Ai cautat pe guagal? Observi diferenta dintre ce ai oferit tu si ce iti ofer eu?

Tot ce imi oferi tu este ceva gen "un studiu facut pe niste oameni demonstreaza ca rugaciunea functioneaza" si cam atat. 0 detalii.

"Deci deja exista dovedi"... facepalm. Esti prea proasta sa intelegi? "niste unii" NU CONSTITUIE O DOVADA VALIDA.

PREZINTA STUDIUL RESPECTIV, prezinta persoanele care au facut studiul, credibilitatea lor, unde a fost publicat studiul si alte detalii de genul acesta. NU merge sa zici doar "niste unii au facut un studiu". O persoana normala nu o sa te bage in seama daca tu zici asa ceva.

Mai era un user la fel de "dotat intelectual" ca tine care a zis recent "Un studiu efectuat de o unversitate de medicină din State şi publicat într-o prestigioasă revistă de medicină a scos în evidenţă puterea rugăciunii." si cam atat. O persoana care stie unde sa caute si ce sa caute o sa iti ceara niste detalii de bun simt gen "cine, unde cand, cum, rezultate, credibilitate" si altele de genul.

Daca vrei sa fi bagata in seama trebuie sa oferi mai multe detalii nu sa oferi exemple penibile si vagi.

Ai cautat numele pe care ti l-am oferit eu? Observi diferenta dintre ce ti-am oerit eu si ce ai oferit tu?

Nu stiu daca sunt prea proasta sa inteleg, ceea ce ti-am dat contine toate datele si toate numele. Cand voi avea ocazia voi trage o fuga pana la oamenii aia, poate voi gasi ceva mai plauzibil decat imi ceri. Poate nu te ajuta stiinta de data asta, ce sa zic?!

William Harris, de la Mid America Heart Institute, Kansas
Mitch Krucoff
Elizabeth Targ, psihiatru la Colegiul de Medicină Pacific din San Francisco
astia sunt cei care s-au ocupat de diversele studii despre bolnavii de SIDA vindecati prin rugaciune, in amanunt s-a ocupat Elizabeth Targ. Si wow, a descoperit ca oamenii care au mers pe cale religioasa aveau o stare buna, in timp ce in grupul celalalt cativa deja murisera iar altii prezentau o stare grava. "Sunt într-un fel şocată, pentru că este ca şi cum am fost martora unui miracol. Nu există nici o modalitate de a înţelege ceea ce s-a produs cu aceşti pacienţi din perspectiva cunoştinţelor mele din domeniul ştiinţific." (incearca tu sa iei legatura cu ea sa afli cat e de adevarat, te rog) Mentionez ca am gasit N articole in care se vorbeste despre aceasta intamplare neadevarata cu bolnavii vindecati.
http://www.catholica.ro/......scrosoppi/

Asa. Revin cu o alta descoperire a unui tanar numit Peter Changu Shitima care intr-adevar primul pas a fost sa mearga la spital, unde medicii au constatat ca nu pot face absolut nimic si ca acest tanar va muri. A renuntat la spital si a mers sa se roage impreuna cu o comunitate catolica, si iar s-a intamplat o minune.

anonim_4396

"The study featured a much larger group of subjects (150 rather than 40), and concluded that the only difference between groups that received healing prayer and those that did not was that the group receiving prayer were more likely to guess they were the experimental subjects rather than the control group. There was no difference found between longevity, symptoms, or any other clinically meaningful outcome"... asta asa ca un "heads up" pentru tanti Elizabeth.

Bonus : http://skepdic.com/sichertarg.html