| Dorugar a întrebat:

Cica sunt pe aicea credinciosi care spun ca i-a creat Dumnezeu, si nu vor sa recunoasca ca i-au creat parintii lor.
Oare din ce cauza refuza sa vada sau sa accepte adevarul?
Nu cumva din cauza motivului pe care-l gasim scris in "textul sfant" al Bibliei si anume din cauza ca:
1) "Dumnezeul veacului acestuia a orbit minţile oamenilor" vezi Corinteni 4 4.
2 ) Sau poate ca chiar 1-a creat Dumnezeu din noroi si din acesta cauza ei nu pot evolua, pentru ca noroiul nu evolueaza?
3) Nu vi se pare acest lucru o jignire si o enorma lipsa de recunostinta adusa propriilor parinti?

28 răspunsuri:
| Dintrebare a răspuns:

Faptul ca suntem creati de parintii nostri nu exclude ideea conform careia am fi creati de Dumnezeu.
"Dumnezeul veacului acestuia a orbit mintile necredinciosilor"
Noroiul contine substante organice, deci conform teoriei evolutioniste, evolueaza

| Doub a răspuns:

Da, ai dreptate, Dumnezeu ne-a oribit minţile.
Mai ai de gând să pui multe întrebări fără sens?

| ZAsiral a răspuns:

Universul este INFINIT! Chiar mai credeti in dumnezeu?

| sublime89 a răspuns:

Oare si copiii care se nasc cu sindromul Down, sau tot felul de alte boli genetice oribile, sunt creati tot de zeul asta care ar trebui sa fie bun si perfect? Si pe deasupra, viata ar trebui sa fie sfanta.

| HowdidIgethere a răspuns:

Problema e daca parintii tau pot sa faca din anorganic ceva viu, altceva decat individul de sub sapca ta; un bob de orez, un fir de iarba, un licurici... Atunci se poate spune ca au facut ei ceva.

| Dorugar explică (pentru Dintrebare):

1) Ba se exclud! Nu poti fi creata de 2 x, ori te-au creat parintii tai ori Dumnezeu?
2 FALS, in Biblie nu exista decat 2 veacuri, veacul Vechiului Testament, si veacul acesta al Noului Testament, ateii si necredinciosii nu au veacuri bazate pe Biblie, iar dupa cum vezi versetul era luat din Biblie.
3 Faptul ca noroiul CONTINE substante organice nu inseamna ca noroiul este o substanta organica, dar cu toate aceasta poate si el evolua in lutul din care prin evolutie se face scoica de la WC sau oala de noapte.
Deci si evolutia voastra a celor creati din noroi este si ea posibila, dar tot in forma amorfa!

| Dorugar explică (pentru Doub):

De ce ti se par ca intrebarile despre Creatie nu au sens?
Doar pentru ca voi aveti impresia ca Dumnezeul Veacului Acesta a orbit mintile celor care isi ghideaza viata dupa Biblie?
Poate ca altii gasesc sensul intrebarii mele. Sau tu esti ales/aleasa in mod democratic de catre o majoritate ca sa vorbesti in numele celor multi?

| Dorugar explică (pentru sublime89):

Tinand cont de faptul ca la Creatie acest Dumnezeu nu stia ca lumina este buna, este evident ca el este Zeul Intunericului, in concluzie faptul ca unii se nasc nenorociti este in primul rand vina acestui Dumne-Zeu!

| Dorugar explică (pentru HowdidIgethere):

Asta nu e problema pentru ca nici Dumnezeu nu si-a creat propriul fiu din noroi, ci a preferat sa fecundeze ovulul Mariei si astfel s-a nascut Fiul Isus ca orice om normal, asa ca si el tot prin fecundare a creat
Parintii mei sunt si ei oameni normali, ei nu creaza nimic din noroi, ci au creat un om in acelasi fel in care a fost creat si Isus, asa ca nu poate fi vorba ca suntem creatiile lui Dumnezeu ci exclusiv ale parintilor nostri.

| Dorotheea21 a răspuns:

Te-au creat parintii, admit ideea ta.
Tot parintii te-au facut insa si crestin, faptul ca ai ales tu sa fii liber-cugetator, nu inseamna si ca esti un bun-cugetator. big grin
Chiar daca mori tu de ciuda, sunt pline bisericile de prunci care sunt botezati, si sunt pline cimitirele de liber-cugetatori inmormantati de preoti.
Vrei sa schimbi tu asta?
Am o veste proasta: Nu poti, chiar daca iti vei petrece toata viata care ti-a mai ramas pe TPU propovaduind prostii, tot intr-un cimitir o sa sfarsesti.
Ocupa-te de problemele tale personale si mai lasa-ne.

| ania a răspuns:

Părinții mei, credincoși fiind ar fiind ar fi foarte triști dacă le-aș spune că sunt creația lor și nu creația lui Dmnezeu.Noi suntem creația lui Dumnezeu în sensul în care fiecare atom din corpul nostru a apărut ca și întraga materie din univers din nimic, la cuvântul lui Dumnezeu, care a spus -să fie. În plus suntem creața Lui
pentru că din multiplele posibilități genetice, El a ales ce culoare a ochilor, ce temperament ce abilități să se actualizeze în noi.

| Dorotheea21 a răspuns:

Parca pentru atei nu exista Dumnezeu, Diavolul, Raiul si Iadul, ori vad ca tu saracul de tine ne tot certi incercand sa ne convingi de exact aceste lucruri, un pic inversate. laughing
Du-te mai baiatule si te plimba, esti o rusine chiar pentru atei. big grin

| relian a răspuns (pentru Dorotheea21):

Tot parintii te-au facut insa si crestin-te citai pe tine.Vezi tu aici e marea timpenie a crestinilor, adica forteaza copiii sa adopte fara voia lor o religie sau chestii de care ei nau nevoie, roi pe care ar trebuie sa la accepte doar atunci cind vor fi destui de maturi sa le aleaga sau nu.Sint pline bisericile de prunci botzati,dar nu ca ei ar accepta acest lucru, ci pentru ca sint dusi acolo fara voia lor, uneori poate impotriva vointei lor, vorba vine. Spui daca vrea cel care intreaba sa schimbe asta? Da nu poate si stii de ce? Pt ca lumea asa a fost dintodeauna, saraca cu duhul cum spunea marele vostru invatat isus.Deci majoritatea asa sint, ca urmare atita vreme cit ai porostime ai ce prosti.Si spui sa va lase cel care intreaba? Se pare ca tu esti cea care nu-l lasa, ar fi cazul sa te mai temperezi daca nu are cine s-o faca.

| Dorugar explică (pentru relian):

Faptul ca m-au botezat parintii la crestini, este ca o palma data la o gramada de rahat, adica nu a avut niciun efect, si poti vedea clar acest lucru.
Eu am constientizat ca religia este un instrument de indobitocire a maselor, si ca om cu spirit civic lupt impotriva acestei indobitociri fortate, asa ca nu am de ce sa ma temperez

| Dorotheea21 a răspuns (pentru relian):

Prietenul tau cel "curajos" mi-a raportat cateva raspunsuri, si-a sters si el cateva, astfel incat tu nu ai vazut intreaga discutie, deci atunci cand mai simti asa un imbold teribil sa-l aperi, tempereaza-te tu!
Singur a sarit de trei ori ca el discuta numai "Stiinta" si "Actualitate", iar eu i-am cerut de doua ori sa arate UNDE!
In aceasta lumina, CARE mai e problema ta?!
Despre stiinta nu discut cu unul care scrie un nume propriu cu litera mica doar din rea-vointa, cauta deci si invita pe alta.
Amicul tau macar il scrie pe "Dumnezeu" asa cum cer regulile de scriere, tu din rautate nici atat nu poti, asa ca nu mai face in fata mea pe "baiatul bun", deschis la dialog!

Draguta in primul rind cel care a pus intrebarea nu este amicul meu, habar nu am cine este.Acum spui ca eu scriu din rea vointa dzeu cu litera mica? Asa pai explica si mie ce este cuvintul asta dzeu, macar asa stiu si ma luminez si eu.Eu din ce am invatat cindva pe la scoli, cu litera mare se scriu nume de persoane, de orase si asa mai departe.Sa inteleg ca exista cineva o entitate necunoscuta numita Dzeu? Daca asa stii tu arata, poate nu stiu eu. Daca ar fi fost la inceput de fraza poate as fi scris cu litera mare.Dar asa ca idee sa stii adevaratu motiv pentru care am scris asa si o sa mai scriu, chiar si nume este pentru ca e mai comod atunci cind tastezi.Deci am facut-o din comoditate nicidecum din rautate asa cum crezi tu.Chestia c discutii ati avut voi ma lasa rece, eu stiu ca sintem aici la rubrica religie deci se discuta chestii despre religii.Insa tu am vazut aduci la o intrebare alt subiect, chestia aia ar fi de deranjat mai mult decit faptul ca nu am scris eu cu majuscule.Pe mine stii ce ma intereseaza? Sa fie om cel cu care vorbesc, sa pot sa duc o conversatie si asa mai departe. Daca cineva imi atrage atentia tot timpul vezi ca ai uitat sa pui virgula, vezi ca majuscula si etc dai si fug de asemenea persoane cicalitoare.In situatia cind o sa ma vezi ca intocmesc un act, dau un examen ceva, completez un formulat pentru o angajare si asa mai departe si scriu fara majuscule, ori fara semne de pctie atunci da poti sa spui sa imi atragi atentia.Dar pe net scriu cum vreau, cui nu-i place sa treaca mai departe intelegi cum sta situatia.Si sint rau pe cine sau pentru ce ca nici asta nu am inteles? Deci daca nu am scris cu majuscula deja tu si ca eu habar nu am de mai stiu si eu ce subiect de stiinta sau cum? Ar cam trebuie sa lasi mofturile astea deoparte si sa vezi dincolo de cuivnte, de litere, sa vezi persoana, omul respectiv.Numai bine si nici o problema daca nu discuti cu mine chestiuni care se pare din pctul tau de vedere ma cam depasesc.Si scuze ca uite in loc sa vorbim ce se vorbeste aici ne tinem lectii de morala sau educatie unul altuia. Aaaa sinca ceva ma si mir cu de nu ai spus si alte chestii, cum ar fi de ce scriu cu i din i si nu cu i din a, pe astea nu le-ai vazut? Ca scriu in loc de sunt sint si etc? Se pare ca te roade ceva, cal jignii pe zeul tau nu il slavii asa cum ar trebui.

| relian a răspuns (pentru Dorugar):

Men scuze dar nu cred ca ma adresai tie la chestia cu temperatu ci altei persoane, in sf o lasam asa cum cazu.

| Dorotheea21 a răspuns (pentru relian):

Te uiti in Dictionar la "reguli" si o sa gasesti ceva gen:
""personaje religioase, mitologice, folclorice, literare: INTOTDEAUNA si ORIUNDE in text, cu litera mare.""
Cred ca o sa vezi si exemple.
In concluzie: de aceea se scrie Dumnezeu cu litera mare, ca vreau eu, si regulile de scriere.
Hai sa scriem din comoditate, ca in sms-uri, eventual, cu "k". laughing
Pentru ca esti comod, te scutesc de un alt raspuns.
Pastreaza-te comod. big grin

| Cristi1Cristi1IdlibParty a răspuns:

1) "Dumnezeul veacului acestuia a orbit minţile oamenilor" vezi Corinteni 4 4. Tu nu esti om? Sau esti vreun om mai luminat ca Dumnezeu de el nu "ti-a orbit mintile"?

3) Si pe primii parinti cine i-o creat?

Scuze dar se pare ca esti o persoana foarte incapatinata si cu idei fixe, poate si ceva fanatica religios.Cind am spus comoditate nu ma referii la K sau ceai mai spus ci la faptul ca atunci cind trebuie sa scrii un caracter trebuie apasate mai multe taste, ca urmare, scriu asa cu litere mici mai tot.Nu ai tu ce ma scuti pe mine, ar trebuie sa te scutesti singura si sa mai lasi oamenii cu observatiile tale, pentru ca daca ai timp si cunostinte, e mai simplu sa dai un raspuns la ce se intreaba, decit sa aduci in discutie alte subiecte ce nu is au rostul aici.Nu vad ce te derajeza ca cineva intreaba ceva de religie, care e problema ta? Te intereseaza cine este persoana sau ce intreaba? Cel care pune o intrebarea poate fi oricine, poate fi f inteligent sau f slab in gindire, dar nu aia trebuie sa discutam si doar cea intrebat respectivulSe pare ca nu prea pricepi chestia asta.Nu era categoria de limba sau gramatica lb romane, nu discutam aici cum scrie cineva sau de ce scrie cum scrie, asta pricepi? Daca tot te derajeaza chestia asta mergi aici si propune o alta rubrica gramatica limbii romane si acolo poti sa discuti cit vrei, daar cu cei care intra acolo.De aia sint facute aceste rubrici. aAici daca cumva nu stii este categoria religie unde se discuta despre religiile lumii, nicidecum gramatica vreunei limbi. Daca ai priceput cum sta treaba e in regula, daca nu sa ma apuc acum sa iti desenez nu am tim si nici chef.S epare ca esti pe aici sa cauti scandal, sa te legi de fiecare care posteaza o intrebare sau da un raspuns, nicedecum sa dai tu vreun raspuns.Asa ca e mai bine sa ne vedem fiecare de gainile lui.

Apoi unde mai pui ca nu intelegi modul de exprimare al une persoane, sau a oricarei persoane. Daca un ateu vorbste la categoria asta normal vorbeste din pct vostru de vedere, nu ca el ar crede ca exista rai, iad si etc. Daca e religie aii si cineva intreaba e rai sau iad, eu ca si ateu ce vrei sa zic? Sau de e o discutie in care se discuta un context dintr-o carte normal ca un ateu se refera la acel context nicidecum na spus ca acele chestii ar fi existat sau exicta.Dar vorba aia multi vad putini cunosc.Cu alte cuvinte nu te mai aprinde ca un foc de paie ca te arzi rapid.Incerci sa arati ca ai fi sau avea un nivel de cunostinte ridicat dar lasao nitel mai usor ca nu tot ce zboara se maninca.Nu confunda submarinele cu avioanele ca nu-s tot aia.Numai bine

| Dorugar explică (pentru Cristi1Cristi1IdlibParty):

Pai eu nefiind unu care citeste vrajelile din Biblie, evident este ca eu nu am putut fi orbit! Orbiti sunt doar crestinii care isi ghideaza viata dupa Biblie deci dupa ce spune Dracu pe care oamenii il numesc "dumnezeu"!
De ex Dracu recunoaste in Apoc. 1:18 ca este stapanul IADULUI si toti i se roaga cu numele de Isus Doamne Christoase

" 3) Si pe primii parinti cine i-o creat?"
Phuai ce prostii intrebi, esti sigura ca ti-e bine?
Pai cine sa-i creeze daca nu tot PARINTII lor? sau crezi ca a facut un scamator un "hocus- pocus " si gata i-a scos pe oameni din palarie?

| Cristi1Cristi1IdlibParty a răspuns (pentru Dorugar):

Sigur, nu sigura.
3) Nu te fa ca nu intelegi. Intorcandu-ne in timp ajungem la un moment dat la PRIMII OAMENI, adica oamenii din care ne tragem TOTI cei de acum. Pe ei cine i-a facut? Nu-mi spune ca maimuta ca nu tine. Cine altcineva daca nu un zeu creator imaterial, deci un zeu fara de inceput si fara de sfarsit, adica unul care a existat inaintea tuturor fiintelor care au existat inaintea omului si din care se trage omul, daca intr-adevar omul se trage din vreo fiinta si ce zeu se potriveste mai bine cu aceasta definitie decat zeul descris de crestinism? P.S. Nu am zis zeul crestin pentru ca Dumnezeu nu e om ca sa aiba religie. P.S. 2. Daca tu te consideri mai "iluminat" numai pentru ca ai citit Biblia papagaliceste, fara sa intelegi metaforele, pildele si indreptarile morale din Noul Testament pentru greselile infaptuite de oameni in Vechiul Testament si toate acestea ti se par "invataturi diavolesti", atunci chiar ca nu vreau sa ajung asa "iluminat" precum tine...

Intorcandu-te in timp nu ajungi la Adam si Eva si nici la presa de noroi cu care presa dumnezeu oamenii ci in mod sigur ca inainte de homo sapiens sapienn era homo sapiens, si inainte de homo sapiens arhaic era homo habilis si inainte de homo habilis era homo ergaster, si tot asa fiecare nascut din parintii sai si care au evoluat pina la tine, care nu mai poti evolua ca Dumnezel veacului acesta ti-e orbit mintilee si vedem ca involuezi macar cu 2000 de ani iar copii tai cu mai mult, semn ca ati luat-o pe calea gresita

Pai zeu crestin este acela la care se inchina crestinii, tot asa cum si zeul musulman este acela la care se inchina musulmanii. nu am zis Creator pentru ca Universul NU a avut nevoie de un alt Creator decat Legile Astrofizicii, Fizicii Chimiei si apoi a Stintelor Naturii aplicate asupra acelor elemente din Tabelul lui Mendeleev care exista in tot Universul,.
2 Pai de ce nu zici vere ca Biblia este o carte de povesti care contine si metafore ca de exemplu Povestea lui Greuceanu, ca uite oamenii sunt ata de prosti ca isi randuie viata dupa o carte de povesti cu metafore.
3 NU exista niciun Vechi Testament ci doar un text antic care se numeste Tanah, iar sarlatanii cei care au FURAT Tanachul au avut grija sa-l marsaveasca in asa fel incat sa pice bine noii sarlatanii religioase.
4 Povestile sunt povesti, chiar daca contin lucruri diabolice ca cele de Haloween, prostie este sa iei acele povesti ca fiind INVATATURI si si mai grav este sa arzi oamenii pe rug pe baza acelor povesti luate ca fiind INVATURI!
Oare chiar nu realizezi ca religia crestina inseamna Bezna Mintii?
Pai numai uita-te la faptele ei diabolice si vei gasi destule motive legale ca sa fie interzisa prin Lege

| Cristi1Cristi1IdlibParty a răspuns (pentru Dorugar):

"Pai zeu crestin este acela la care se inchina crestinii, tot asa cum si zeul musulman este acela la care se inchina musulmanii"-Poate literar/gramatical asa o fi, dar Creatorul intregului Univers, deci si al musulmanilor si al crestinilor si al iudeilor etc. este unul singur: Dumnezeu.

"nu am zis Creator pentru ca Universul NU a avut nevoie de un alt Creator decat Legile Astrofizicii, Fizicii Chimiei si apoi a Stintelor Naturii aplicate asupra acelor elemente din Tabelul lui Mendeleev care exista in tot Universul,." realizezi ce ineptie vorbesti, nu? Orice lege are nevoie de un om/mai multi pentru a fi creata si pusa in aplicare... Toate legile functioneaza intr-o ordine, pentru ca legile sunt concepute de o asa natura incat sa existe o armonie in natura si univers: apa curge din nori ca sa se evapore inapoi dupa ce intra in pamant si aduce si rod pentru ca oamenii sa poata trai si sa lase si ei samana in pamant si sa se si procreeze pentru a putea perpetua specia umana, planetele mai mici(satelitii) sunt atrase de planetele mai mari pentru a se putea roti in jurul lor, iar cele mai mari planete in jurul stelelor, iar stelele fiind cele mai mari corpuri nu au decat miscare de rotatie, dar nu si de revolutie pentru ca ele reprezinta centrul unui Sistem Solar... Cine sa fi conceput un echelibru atat de bine-functional si de perpetuu pe termen atat de lung daca nu o minte sclipitoare imateriala care poate fi incadrata in definita unui zeu, dar nu oricare, ce zeul descris DE crestini, adica Dumnezeu?

"2 Pai de ce nu zici vere ca Biblia este o carte de povesti care contine si metafore ca de exemplu Povestea lui Greuceanu, ca uite oamenii sunt ata de prosti ca isi randuie viata dupa o carte de povesti cu metafore." Mai degraba povestiri decat povesti. Sa lasam povestile cu valente fantasmagorice precum Harap-Alb in sfera literaturii pur artistice, dar daca Biblia contine si metafore, nu inseamna ca limbajul ei codificat dupa legile Lui Dumnezeu, care, desigur, fiind mult mai complicate decat legile lumesti banale, nu pot fi intelese de niste rataciti ca tine, dar asta nu inseamna ca nu sunt adevarate sau macar posibil sa fie adevarate, in cel mai rau caz.

"3 NU exista niciun Vechi Testament ci doar un text antic care se numeste Tanah, iar sarlatanii cei care au FURAT Tanachul au avut grija sa-l marsaveasca in asa fel incat sa pice bine noii sarlatanii religioase." Vorbesti vorbe fara sa spui ceva relevant si util. Te incurci in detalii punctuale. Ideea e ca esenta mantuirii sta in practirea crestinismului apostolic(ortodoxia) care se bazeaza pe legile Biblice, fie ele si inspirate(sau furate cum zici tu) de la iudei. Cu siguranta iudeii de pe vremea lui IIsus care ii respectau legile ar fi fost scarbiti sa vada ce atitudine adopti tu fata de cel ce a venit sa mantuiasca lumea si sa se jertfeasca pentru iertarea pacatelor noastre, mai ales ca am inteles ca si tu esti evreu de etnie.

"4 Povestile sunt povesti, chiar daca contin lucruri diabolice ca cele de Haloween, prostie este sa iei acele povesti ca fiind INVATATURI si si mai grav este sa arzi oamenii pe rug pe baza acelor povesti luate ca fiind INVATURI!" Pentru cultura ta generala, cei care au fost arsi pe rug erau propavaduitorii crestinismului apostolic si nu tocmai ereticii pe care ii consideri tu "prigonitii" crestinilor.

"Oare chiar nu realizezi ca religia crestina inseamna Bezna Mintii?" Nu. Si nici nu am cum atata timp cat toate invataturile morale ale crestinismului formeaza un om smerit, curajos, rational si nu in ultimul rand care pune mult mai mult pret pe bucuria desavarsita(vesnica) decat pe patimile astea care ne dau o stare iluzorie de fericire vesnica, insa vesnicia fericirilor acestor patimi se incheie in inevitabila zi a mortii biologice, adica ziua cand incepe cu adevarat viata bucuriei desavarsite generata de mangaierea directa a Lui Dumnezeu, desigur, doar pentru cei ce merita sa o primeasca.

"Pai numai uita-te la faptele ei diabolice si vei gasi destule motive legale ca sa fie interzisa prin Lege" Cei care au facut acele fapte diabolice nu erai crestini adevarati pentru ca nu au ascultat de porunca: "Nu judeca pe ceilalti ca sa nu fii judecat, deoarece are Dumnezeu grija de tot ce a creat tocmai EL".

1 Nu draga NU exista doar un singur Dumnezeu ci sunt mii de Dumnezei, chiar si in religia crestina sunt doi Dumnezei, Tatal si Fiul, iar in religiile semitice exista doar 1 Dumnezeu dar si ala fara copii.

2 Thuamneee ce prostii vorbesti, cum sa fie nevoie de oameni ca sa faca o lege a naturii? asa o prostie nici ca nu am mai auzit, legile naturii functionau inainte de existenta oamenilor, asa ca legile NU sunt concepute si nici nu aveau nevoie sa fie concepute ci ceea ce vedem noi astazi ca armonie este rezultanta finala a interconexiunii lor, bazat pe faptul ca in tot Universul exista aceleasi elemente chimice ca cel din Tabelul lui Mendeleev care au aceeasi structura atomica deci si acelasi proprietati, diferite sunt doar combinatiile acestora in anumite conditii specifice locului.
3 Ma dezamagesti tot mai mult cu fiecare fraza, acele Legi "codificate" ale lui "Dumnezeu" nu sunt in Biblie, si nici nu poate fi acolo pentru ca Biblia este un text scris de oameni si atribuit lui Dumnezeu ca sa aiba mai mare importanta pentru fraieri, ci acele legi ale NATURII (pe care tu le atribui lui Dumnzeu) sunt acelea pe care le descopera STIINTA zilnic, asa ca Stiinta ar trebui sa va fie voua religia de capatai, asta daca chiar ati crede in Dumnezeu si nu in Dumnezeul veacului Acesta despre care scrie in Biblie ca v-a orbit mintile (vezi Corinteni 4:4)
3 Sigur ca pentru sarlatani nu este relevant ca cineva sa spuna adevarul, dar poate o fi relevant pentru un om normal care a fost mintit spunandu-i se ca Biblia este "Cuvantul lui Dumnezeu" si nu TEXTUL FURAT de la o religie primitiva, ca daca ar fi fost spus adevarul, puterea de prostire a sarlataniei crestine ar fi scazut radical, si nici smecheria mantuirii prin ortodoxia fara Dumnezeu nu ar mai fi avut succes la public. Pai cum sa mantuiasca ortodoxia cand chiar Isus ii ameninta pe preoti in Matei 23: 13 cu VAI VOUA, si ii acuza ca sunt slugile Mamonei vezi Matei 6:24
Cu siguranta ca iudeii de pe timpurile lui Isus mi-ar fi dat dreptate, pentru ca IUDEI si atunci la fel ca si astazi NU se bazeaza pe textele Bibliei ci pe ale TOREI, domnule ortodox lipsit de cultura religioasa, care nici atat nu stii ca nici Isus si nici apostolii sai NU au fost crestini si ca atare nu s-au adresat niciodata crestinilor, si cu atat mai putin ortodocsilor care aveau sa apara dupa cca 1000 de ani dupa moartea sa!
Ca absolut tot ce intelegi gresit, ai inteles gresit si faptul ca eu as fi etnic evreu, dar si daca ar fi asa tot ar fi mai bine decat sa fiu ortodox fara Dumnezeu, adica un pagan mascat de o masca mincinoasa. zic asta din cauza ca ortodoxia NU a purces de la Dumnezeu CREATORUL ci doar de la niste creaturi amarate, care nu aveau puterea nici de a se spala pe dinti, darami-te de a mantui pe cineva sau altceva decat banii din portofelele fraierilor!

4 Pentru cultura ta generala acel "crestinism apostolic" era un crestinism care apartinea RELIGIEI MOZAICE, pentru ca atat si Isus cat si toti apostolii sai au fost de religie MOZAICA si nu crestini, iar exprimarea ta "crestinism apostolic" este exact asa cum a zis o zeita crestina impuscata ca porcii in ajun de Craciun, adica: "O minciuna in falsh"! La fel ca si ortodoxia voastra fara Dumnezeu dar cu un trecut "apostolic" fara nicio valoare, pentru ca Apostolul Andrei este un zero barat fara prezenta in Biblia, in care si-au gasit locul niste NEapostoli ca Luca si Marcu, dar "apostolul Andrei" NU, probabil de valoros ce era!
5 Ce invataturi morale are crestinismul?
Una bazata pe FURTUL Bibliei si interpretarea ei MINCINOASA?
Ce moralitatea poate avea o religie nascuta din MINCIUNA, impusa prin Razboaie, CRIME si amenintari cu Moartea, una care s-a mentinut prin santaj, arderi pe rug si in cazul ortodoxiei prin prostirea oamenilor?
Ce moralitate poate avea o religie care si astazi traieste din SARLATANIE si din banii saracilor in loc sa traiasca din ajutorul ceresc al ATOTPUTERNICULUI care poate da o ploaie cu bani in curtea Palatului Patriarhiei astfel ca sa imparta banii la saraci si nu sa le ia ultimii bani din pensia lor amarata?
6 Cum de nu va este rusine sa prostiti oamenii ca vor traii fericti dupa moarte cand asa ceva NICI Dumnezeul Bibliei nu le promite?
Nu va e rusine sale promiteti voi "Viata vesnica" cand religia voastra nu a pornit de la nici nu are un Dumnezeu, pentru ca daca avea unul, atunci NU ati mai fi fost nevoiti sa FURATI scripturile religiei mozaice,

"7 Din moment ce Creatorii mei m-au dotat cu ratiune adica cu JUDECATA inseamna ca trebuie sa judec tot ce este bine sau rau, si de ce sa nu fiu si eu judecat? Este ceva rau ca un om cinstit si corect iubitor al adevarului sa fi judecat de Dumnezeu? Ba sa fie toata lumea JUDECATA dupa FAPTE si nu dupa HAR-ul Diavolului care iarta criminalii talharii si curbele doar pentru ca acestia il recunosc pe Diavol ca fiind Dumnezeul lor!