| DeeaDiDi123 a întrebat:

Cine-a scris Biblia?

27 răspunsuri:
| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Dumnezeu prin sfintii Sai!

| Brizbriz a răspuns:

Imparatul roman (nici macar nu ii mai tin minte numele) care s-a convertit la crestinism, s-a decis sa faca ordine in sutele de secte crestine si le-a strans toti liderii si i-a pus sa scrie biblia si sa isi puna un sef general (papa)... si in ziua de azi, protocolul de alegere a papei, e absolut criminal de paranoic (dap, nu am citit astea, dar sunt din DaVinci Code 1 si 2)

si da, a fost scrisa de oameni, numai de oameni, dar mai ales, de niste oameni care au trait acum 2mii de ani, si e plina pana la refuz de contradictii, inexactitati, minciuni si chestii care in ziua de azi sunt total pe dinafara: sa nu folosesti anticonceptionale, sa nu faci avort, iar in unele SECTE religioase chiar la nivelul ca, preotii nu au voie sa faca sex, DELOC, si asta e un motiv maret sa isi bage piciorul si sa se apuce de pedofilie, mai ales ca au "acces" la victime angry
chestia asta anti orice poate bloca procreerea, era pe vremea aia un lucru de actualitate (nu aveau destui sclavi) insa in ziua de azi a ajuns ABSOLUT pe dos, pentru ca ne confruntam cu suprapopulare FOARTE CURAND

iar la unele secte, chestia e chiar criminala la propriu, cum ar fi martorii lu' Iehova, care nu au voie sa bea sange, insa cand a aparut transfuzia, una dintre vacile lor sfinte superioare a decis ca bautul si transfuzia sunt acelasi lucru, si deci, aia mai bine mor decat sa isi faca transfuzie

cu toate ca, am un ton destul de ascutit, trebuie sa intelegi ca majoritatea zdrobitoare a religiilor au chestii revoltator de tampite, nu o sa uit niciodata un sociolog indian care tuna si fulgera contra hinduism-ului... mai avea putin si injura de toti dumnezeii, pentru ca oamenilor li se spune ca blablabla karma, care ii pedepseste cu foamete, saracie, samd pentru ce au facut intr-o viata anterioara, asa ca oamenii devin letargici, pentru ca altceva nu mai sunt in stare sa faca

| Mayhem666 a răspuns:

Un om.

| Ella66 a răspuns:

Cineva

| fllu07 a răspuns (pentru Brizbriz):

Nu știam că David, Solomon, Isaia, Ieremia, Moise si altii, au trăit în vremea împăratului (criminal) Constantin. Mai mult, Chiar as vrea să-mi arăți câteva dintre contradicțiile alea multe, si unde este scris în Biblie ca este interzisă contracepția.

| Brizbriz a răspuns (pentru fllu07):

Wow, un bisericos, tovarasu' de la biserica, am scris moare si LAAAAT, a fost scrisa de oameni
nu exista nici o dovada oarecare ca fosilele sfinte pomenite de tine au existat cu adevarat si nu sunt doar povesti
sau, stiu ar trebui sa cred "adevarul" bisericesc, fara sa il contest... vreodata,
sau cuvantul tau e sfant? care dintre ele?

PS am uitat asta
https://wp-media.patheos.com/blogs/sites/212/2018/12/Jesus-vs-Horus.jpg
nici macar nu au fost in stare sa o scrie de la zero, au copiat-o dupa o religie si mai veche
esti... "tare" rauuuuu

| doctorandus a răspuns:

Https://yalebiblestudy.org/

Sau, vorba aia: "Carti! Te fac neprost!"

| Theo94 a răspuns:

Biblia este o colectie de documente/carti scrise de mai multi autori intr-un interval mare de timp.

"Pentru creștini, Biblia constă din Vechiul Testament (o versiune a Bibliei ebraice) împreună cu Noul Testament."

"Scrierile din Biblia ebraică sunt compilații ale unor documente separate (numite „cărți"), scrise într-un interval de timp de circa 1000 de ani.[1][2] Istoricii Bibliei consideră că Biblia ebraică este rezultatul activității a circa 100-150 scriitori diferiți[3],..."

https://ro.wikipedia.org/wiki/Biblia

"Noul Testament este a doua parte a Bibliei, care conține 27 de cărți. Prima parte a Bibliei este Biblia ebraică, denumită de creștini Vechiul Testament. Noul Testament este elementul fundamental al religiei creștine."

"Scrierea Noului Testament a început în jurul anului 50 d.Hr. și s-a încheiat în jurul anului 120 d.Hr.[1] Modificarea sa a continuat până la Comma Johanneum, adăugată în 1522 d.Hr.[2] La origini a avut cincisprezece sau șaisprezece autori.[1"

https://ro.wikipedia.org/wiki/Noul_Testament

| CIaudiu a răspuns:

Niste baieti care habar n-aveau pe ce lume traiesc. Au incercat sa defineasca lumea care ii inconjurau asa cum au putut in acele timpuri si uite asa a iesit mizeria asta. Ce ii cu adevarat tragic este faptul ca dupa mii/zeci de mii de ani inca mai exista oameni care considera religia un adevar fundamental si neaga stiinta cu atata nonsalanta.

Ghici ce?
Nici una nici alta. Adevăratul creștinism implică si mintea, gândește logic si rațional. Caută dovezi, compară, si apoi decide.
Sunt destule dovezi laice, extrabiblice, care arăta existența acestor personaje. Motivul pentru care ți-am răspuns nu a fost acela de a mă contrazice cu tine, sau de a-ți schimba punctul de vedere. E fix problema ta ce crezi. Ți-am scris pentru a combate minciuna conform căreia împăratul Constantin sau care o fi fost, la care te-ai referit, a făcut ordine între secte, si i-a pus sa scrie Biblia. La modu: bă, voi de acolo, ia vino'ncoa la băiatu. Așea, deci ia scrieți ma voi o biblie, care să se împlinească până în cele mai mici detalii. Ne-am înțeles da? Hai, executarea. Numa în capul tau s-a întâmplat.așa. Si evident nu-mi permit sa arunc perlele în gura porcilor. E ok, cum zici tu.

Foarte bine. Crede-l pe Hours. De ce ai impresia că mă deranjează pe mine? Din punctul tău de vedere ai descoperit un adevăr, foarte bine. Însemnă ca ai facut cercetări, ca să descoperi ceva. Bravo. Puțini fac asta. Cei mai mulți Merg pe dictonul: "crede si nu cerceta" sau "așa a zis dom' părinte".

Lul, ce dragut esti, brusc ai tras concluzia ca eu cred in Horus
iar faptul ca tot cu hau hau ii dai cu chestii verificate din surse "non biblice", lucru care e, efectiv demential de amuzant, pentru ca EVEFCTIV il recunosti pe Horus, dar alegi sa crezi ca biblia nu a copiat Moise, Solomon, samd asa cum l-a copiat pe Geezaz din Horus

iar, cireasa de pe tort, nu vrei sa ma convingi de nimic, dar ai intrat aici si numai de mine te-ai legat, ca am spus ca:
*biblia a fost scrisa de oameni*
si cu tunete si fulgere ca nustiuce imparat a fost un ucigas (cui i pasa, dupa 2 mii de ani)

ULTIMA cireasa de pe tort, inca odata, doar te legi de mine, in loc sa... asteapta, asteapta, asta e tare...

TU *NU* AI RASPUNS LA INTREBARE... (cine a scris bibila?)

deci, nevricoasa mica, tine-o tot asa, poate iti plezneste vreo venahee hee

Tinerele. eu "EVEFCTIV" nu-l cred pe Hours. Pentru ca nu există doar 2 opinii: Biblia si Hours. Eu am cautat dovezile de care aveam nevoie, m-am convins, si am ales să cred biblia. De fapt, există 2 căi: adevărul biblic, si toate celelalte filosofii, opinii, religii. Este interesant ca cel mai probabil ii acuzi pe credincioși ca au ochelari de cal, vad doar Biblia si atat, pe când cel care poartă ditai ochelarii de cal, esti tu. Vezi doar pe Horus. Si nu înțeleg, dacă îți dau argumente din biblie, bleahh carte veche, poveste puerilă, marș de aici. Dacă fac apel la dovezi extra biblice, "lucru care e efectiv demențial de amuzant". E adevărat. Să-mi spui doar când să râd demențial de tare. Cat despre răspunsul la întrebare, credeam ca se deduce din primul comentariu. Dar dacă îl vrei explicit, ți-l dau: Biblia a fost scrisă de Dumnezeu, folosind 40 de bărbați care au trăit în epoci diferite, au practicat meserii diferite, si au venit din medii si culturi diferite, unii aveau mai multă instruire, alții erau oameni simpli, " fără carte si de rând".
Uneori Dumnezeu le-a dictat exact ce sa scrie, folosind vise, viziuni, sau alți îngeri care le-au vorbit oamenilor, Alteori Dumnezeu i-a lăsat pe oameni să se exprime cum vor.

Eu doar am corectat modul în care te-ai exprimat, si o parte din afirmatii: aceea ca împăratul Constantin a poruncit scrierea Bibliei. Frățică, când era împăratul Constantin la butoane scrierea Bibliei se terminase de mai bine de 300 de ani. Asta dacă ești fair, si te interesezi din toate sursele, si vrei să-ți lărgești spectrul de informații. În rest ți-am zis si ma repet: crezi ce vrei, esti liber. Tu alegi sa crezi pe Horus, sau sa nu-l crezi, sa faci doar referire la el, alegi sa nu crezi nimic, la fel, e treaba ta. Deocamdată Este loc pentru toți pe pământ.winking
Nu vad de ce te agiți ca peștele pe uscat. Si nu-ți fie frică, adevărul va ieși la iveală, întotdeauna. Așadar va fi evident cine a ales bine, si cine nu.

"acum 17 minute | fllu07 a răspuns (pentru Brizbriz):
Eu doar am corectat modul în care te-ai exprimat"

DUREREEEEE, ti-a sarit tandara ca nu m-am exprimat "frumos"

si tot o tii pe a ta cu imparatul lu' Peste de care nu ii pasa nimanui

ce am scris eu si cu care tu ai problema e "oamenii au scris biblia", restul sunt detalii, nesemnificative, de care tu insisti pana in panzele albe sa nu le lasi din mana, indiferent ca nimanui nu-i pasa

"Tinerele. eu "EVEFCTIV" nu-l cred pe Hours. Pentru ca nu există doar 2 opinii: Biblia si Hours. Eu am cautat dovezile de care aveam nevoie, m-am convins, si am ales să cred biblia. "

tovarasul de la partidul bisericosilor, ma bucur pentru tine ca, crezi, sincer, dar noi restul cand vedem asa o "coincidenta" si mai ales la cate TAMPENII sunt prin biblie, in loc sa credem, noi gandim, si nu stiu de ce, dar parca e mult mai probabil ca biblia sa fi fost copiata dupa horus... nustiuce, parca, parca, parca, e totusi scrisa de oameni... PARCA

totusi, tovarasul de la partidul bisericosilor, se pare ca nici dumneata nu prea stii cine a scris-o, om sau zeitate... sau mi se pare mie?

Ti se pare. Dumnezeu care să folosit de unii oameni. Ideile lui Dumnezeu scrise pe papirus sau ce era atunci de oameni, astăzi pe hârtie sau electronic. Exact cum un patron dictează o scrisoare secretarei sale, pe care la urmă o citește și o aprobă. Stiai ca si biblia ii îndeamnă pe oameni să-și folosească mintea si rațiunea, sa nu fie creduli, ușor manipulabili. să-și pună întrebări, sa caute răspunsuri? Dacă ți-ai făcut impresia ca din biblie sunt luate zicalele: crede si nu cerceta, ori faci ce zice popa, nu ce face popa, atunci dă-mi voie să-ți spun ca te înșeli

Orice numai sa nu raspunzi la intrebare, tovaras fruntas de la partidul bisericosilor

si mai si confunzi D-zeu cu religia, esti... "TAREEEE"

| SharpEagle a răspuns:

Grefierii.
Care au notat ce-a vrut sa zica Judecatorul.
Fiecare in intelegerea sa.

Altceva e important: ca Avocatul nostru e chiar fiu-su. Deci, poa' sa zica Procurorul cate-n luna si-n stele. Stim verdictul...

| FredericChopin a răspuns:

Nimeni a aparut pe larcursul acestei lumi VECHIUL TESTAMENT si NOUL TESTAMENT

| BBJHHRUGs a răspuns:

E scrisa de oameni, intrebarea este, ce a fumat ala care a scris biblia?

Răspuns utilizator avertizat
| doctorandus a răspuns (pentru Brizbriz):

Biblia este o poveste sofisticata si fascinanta. Din pacate stiinta moderna, istoria si arheologia au demantelat aceasta poveste.

| doctorandus a răspuns (pentru Brizbriz):

Constantin nu a rescris Biblia. El a optat pentru impunerea dogmei Sfintei Treimi pentru a unifica crestinismul dezbinat. Dar... n-a bagat aceasta dogma in Biblie. Abia prin secolul XVI, cand a publicat Erasmus Noul Testament tiparit impreuna cu textul grecesc s-au prins teologii ca dogma Sfintei Treimi nu aparea deloc in Noul Testament (adica manuscrisele in limba greaca). https://ro.wikipedia.org/wiki/Comma_Johanneum

| lickypuss a răspuns:

Clayton Ray Huff, who lives at 2710 English Ivy Ct, Longwood, Florida

Întrebări similare