''Dacă nu știți, să vă fie rușine '' intreaba pe brainly boss ca aici vin oameni care nu stiu cum sa deschida un joc pe computer, daramite chimie, fizica si alte lucruri ''complicate''
Așa este. Dar când spui că știința demonstrează că Universul este independent de Un Creator atunci demonstrează că știi ceea ce spui.
Lucrul ăsta va atârna greu la Judecată. Te va întreba Dumnezeu: Și... cum ai ajuns la concluzia că Universul s-a făcut singur? A, a spus cutare? Păi uitel acolo lângă tine, nici pe el nu l-a durut capul să citească măcar Cuvântul pe care vi l-am dat.
De asta îndemn pe toată lumea să cerceteze toate lucrurile în care cred pentru că se vor dovedi a fi multe lucruri mincinoase, incorecte.
Presupunand ca exista, dar dovezi factuale sunt putine spre deloc Si in plus fiecare cu sufletul lui, pe barba lui.
Am să interpretez răspunsul tău(pentru a-ți da cinste) ca la o trimitere în Exod 3:14. Da, El le știe pe toate.
Https://www.asa3.org/ASA/resources/wiens2002.pdf
A, da, ca fapt divers cred ca Universul sau multiversul a fost creat de Dumnezeu.
Mulțumesc frumos pentru link. Orice mai ai pe tema asta și vrei să împărtășești, accept cu plăcere.
Https://www.khanacademy.org/......4-dating-1 găsești aici mai multe video-uri și explicații detaliate.
Nu crezi ca esti maxim de ipcrit incercand sa ceri explicatii cu formule si ecuatii cand tu iei de buna o poveste cu un batranel care sta pe un nor?
Daca stii sa citesti asta nu inseamna ca poti sa si intelelegi.
Dovada este intrebarea ta de crescator de capre de acum 2000 de ani.
Cu argumentul ăsta vei ajunge în fața "bătrânelului", crezând sau necrezând.
Argument? care argument? nu am argumentat nimic. Diind un personaj inventat e si normal ca nu o sa ajung acolo,
Argumentul că este o poveste, că personajele din ea sunt inventate și că Dumnezeu nu există datorită acestui fapt.
Cum demonstrezi tu că este o poveste? Așa multă literatură si cultură știi încât să deosebești un roman ebraic de o carte Sfântă? Atât de multă istorie încât să poți demonstra că profețiile din romanul respectiv nu s-au întîmplat ca acolo demonstrând că nu este o carte profetică? Dacă nu poți accepta, cercetează singur, nu asculta de x și y, pentru că la Judecată sunteți luați individual, nu va conta ce a spus x și y ci ceea ce ai studiat și înțeles TU în raport cu Biblia, Cuvântul Său.
Nu sunt nici pe departe explicații detaliate acolo. Este ca și când îți demonstrez că fructul din mâna mea este un măr pentru că arată ca unul și explicându-ți cum este, dar până nu guști nu știi că este sintetic.
Ce ipocrit poti fi... vrei dovezi, studii detaliate, formule, ca.cat uri si tu vii cu o carte de basme... pai asa ceva?
Demostreaza tu ca exista dumnezeu si pe urma fa pe inteligentul impotriva stiintei... si nici sa nu te gandesti sa vii cu imbecilitatea aia de raspuns "dovedeste tu ca nu exista dumnezeu"
"What is the rationale for distorting the scriptures so flagrantly? Well, the answer, of course, is obvious: the gospel writers were desperate to prove that their man Jesus was the Messiah who had been promised in the Old Testament. Since there really were no prophecies of a virgin-born, crucified, resurrected Messiah in the Old Testament, they had to twist and distort to give the appearance that Jesus was the long-awaited one."
— Farrell Till, Prophecy Fulfillment: An Unprovable Claim
Nu am spus să dovedești că nu există Dumnezeu pentru că nu poți, poți numai să negi, nu să demonstrezi.
Am spus să dovedești că Biblia este o carte de basme iar pentru a face asta trebuie să știi literatură și cultură ebraică, ceea ce nu știi. Nu știi nici măcar că este o carte profetică pentru că nu ai citit-o(nici istorie nu cred că știi prea multă având în vedere limbajul). Eu degeaba îți spun ceea ce știu dacă tu nu ai habar despre ce îți spun necitind Biblia pentru a înțelege din perspectiva acesteia.
Degeaba îți spun cum mergeau evreii prin pustie dacă nu înțelegi legătura cu Isus; degeaba îți explic istoria celor 4 secole până la Isus dacă nu înțelegi ce legătură are aceasta cu Biblia; degeaba îți explic anumite procese chimice, astronomice și biologice dacă nu înțelegi pentru ce ți le spun(exemplu: când pământul își schimbă poziția brusc față de soare? cum este alcătuită sarea? cum este onixul? de ce suntem pe bază de carbon dacă acesta se produce în stele? dacă îți explic nu știi cum să corelezi cu Biblia și nu mai dovedesc nimic).
Și nu mai folosi cuvinte porcoase pentru că astfel de limbaj dovedește ceva despre cel ce-l folosește. Măcar abține-te. Mie nu-mi faci rău, îți faci rău singur pentru că cine citește ce scrii își face o părere despre tine -> valorile omului sunt date de mentalitate și atitudini.
Relizezi ca bilbia e scrisa de oameni pentru oameni pentru scopuri de sustinere a manipularii pe care o produce religia. Esti in continuare ipocrit sa iei de bun ce scrie in biblie si sa ceri explicatii stiintifice exacte de la oameni fara o educatie directa in domeniu...
Dacă Biblia nu te convinge, mai citești niște izvoare istorice și te convingi că Isus chiar vindeca prin Duhul Sfant, chiar a murit de paște, chiar a fost băgat în mormânt de sărbătoarea azimilor, chiar a înviat în sărbătoarea primelor roade și Duhul Sfânt chiar s-a pogorât de pentecost, ziua cincizecimii.
Ce legătură au merele cu carbonul? Ești de acord că toate ființele sunt alcătuite din carbon? Dacă da atunci e simplu să înțelegi cum funcționează datarea pe bază de carbon. Acesta are o rată de descompunere bine stabilită, e ca și cu un ceas, dacă ticăie o dată pe secundă atunci poți calcula de câte ori ticăie în 24 de ore. Acum imagineazăți că la fiecare ticăit ceasul mai ruginește puțin. După acea rugină poți să afli cât a ticăit ceasul știind rata la care ruginește și rata la care ticăie. Așa e și cu datarea cu carbon, știind rata de descompunere și observând nivelul de descompunere al unui os de exemplu se ajunge la aflarea momentului exact în care acea ființă a trăit. Mi se pare mult mai rațional decât o carte care vorbește despre oameni care au trăit câte 900 de ani, despre un Dumnezeu care crează lumea în 7 zile doar pocnind din degete, despre un potop care trebuia să-i omoare pe toți oamenii și toate animalele însă tot au scăpat unii pe o arcă imensă din care, surpriză, nu s-a găsit nici-o bucată, despre om ca fiind modelat din pământ ca din plastilină, despre femeie ca fiind o coastă de a lui, apropo, atunci de ce bărbatul are toate coastele? și câte și mai câte. Aberații ca în biblie mai găsești doar în science-fiction, tipii care or fi scris biblia probabil că făceau parte din ceva club elitist de lectură dacă au fost în stare să-și imagineze asemenea bazaconii. Realitatea ne demonstrează, dincolo de dubii, că nu există minuni ca în biblie, că oamenii nu trăiesc sute de ani, că nu se pot face oameni din pământ, că un om mort mort rămâne, că pământul are mai mult de 6000 de ani și, chiar dacă această realitate este sub nasul unora aceștia preferă să creadă în o carte plină de bazaconii.
Exista o scriere pur istorica care sa ateste ca spirite au coborat din cer? Daca da nu e scriere istorica... e un basm ca biblia. Simplu. Scrierile istorice se bazeaza pe documente si dovezi. Nu confunda lurcurile.
D'oh
Logic ca nu te judeca cat traiesti, altfel nu ar mai putea sa te terorizeze religia cu nu fa aia, nu fa aia ca ai sa arzi cand ai sa mori. Ar pierde controlul asupra supusilor daca nu ar exista arma asta
Chiar a murit de Pasti? In ziua dinainte de Pasti sau in ziua de dupa Pasti? Ia vezi ce scrie-n Biblie si zi-mi care varianta este mincinoasa. Ziua dinainte de masa de Pasti sau ziua dupa masa de Pasti?
Exod 12+Levitic 23 în raport cu faptul că evreii considerau că o nouă zi începe după apus. Cum îți dă acum?
Nu manipulează nimic, religia o face. Una este religia, alta este Învățătura Lui Isus Hristos. Ia citește Matei 23:9 și amintește-ți cum i se mai spune popei. Oamenii au văzut că pot profita pe credința altora și creștinismul a ajuns... ei bine vezi și tu cum a ajuns de vorbesc de Dumnezeu fără să caute să vadă ce le-a spus Dumnezeu(citind cuvântul Său).
Da, din perspectiva fricoșilor, necredincioșilor, scârboșilor, ucigașilor, curvarilor, ș.a. mori și gata; dar din perspectiva Lui Dumnezeu și a tuturor celor plini de dragoste, cei ce sunt bucuroși, împăciuitori, îndelungi răbdători, buni, făcători de bine, credincioși(vezi dex1-2), blânzi, ce-și înfrânează poftele inutile, moartea este pur o adormire din care toată lumea se va trezi fie la chemarea celor neprihăniți fie la Judecata celor nedrepți.