| lifeForJesus a întrebat:

Cine crezi tu ca este Isus Hristos?

Răspuns Câştigător
| Bunicul62 a răspuns:

Cine crezi tu ca este Iisus Hristos?
Re:
Cel mai mai mare Om din istorie, care a schimbat lumea
Iisus Hristos. El este, fără urmă de îndoială, persoana cea mai influentă din istorie. Milioane de oameni declară adevărurile religiei care Îi poartă numele.
Dar cine este de fapt Iisus? Un renumit învățător religios? Un martir din vechime? Mulți dintre contemporanii noștri nu știu sigur. Până și teologii se întreabă dacă Iisus al istoriei este Hristosul credinței creștine. Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de o înțelegere clară a persoanei și lucrării Celui pe care milioane de oameni Îl numesc Mântuitor.
Viața complexă și provocatoare a lui Iisus din Nazaret: nașterea Lui unică, puterea Lui uimitoare, învățăturile Lui controversate, moartea Lui șocantă și învierea Lui care a schimbat lumea.

CINE ESTE IISUS

" Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu şi, crezând, să aveţi viaţă în numele Lui. " ( Ioan 20: 31);
" Iisus este Domnul" ( Romani 10: 9);
" Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi" ( Romani 10: 9);
" Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu." ( I Timotei 1: 15);
" mărturisim că Tatăl a trimis pe Fiul, Mântuitor al lumii." ( I Ioan 4: 14);
" Iisus Hristos a venit în trup" ( I Ioan 4: 2);
" Hristos Iisus, Domnul meu" ( Filipeni 3: 8);
" Domnul meu şi Dumnezeul meu!" ( Ioan 20: 28);
" Dumnezeu, Mântuitorul meu" ( Luca 1: 47);
" Cred că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu." ( Fapte 8: 37);
" Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor." ( Apocalipsa 19: 16);
" am primit, că Hristos a murit pentru păcatele noastre după Scripturi; Şi că a fost îngropat şi că a înviat a treia zi, după Scripturi; Şi că S-a arătat lui Chefa, apoi celor doisprezece; În urmă S-a arătat deodată la peste cinci sute de fraţi, dintre care cei mai mulţi trăiesc până astăzi, iar unii au şi adormit; După aceea S-a arătat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor" ( I Corinteni 15: 3- 7);
" 25. Şi Iisus i-a zis: Eu sunt învierea şi viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. 26. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? 27. Zis-a Lui: Da, Doamne. Eu am crezut că Tu eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, Care a venit în lume." ( Ioan 11: 25- 27);
Iisus ne mantuieste: " Crede în Domnul Iisus şi te vei mântui tu şi casa ta." ( Faptele Apostolilor 16: 31).
Originea lui Isus-Naşterea Măntuitorului prorocit

Originea Crăciunului începe cu prorocia despre Hristos acum multe veacuri înainte naşterii Lui. ''Toiagul de domnie nu se va departa din Iuda, Nici toiagul de carmuire dintre picioarele lui, Pana va veni Silo, Si de El vor asculta popoarele.' 'Gen 49:10

''Si tu, Betleeme Efrata, macar ca esti prea mic intre cetatile de capetenie ale lui Iuda, totus din tine Imi va iesi Cel ce va stapani peste Israel, si a carui obarsie se suie pana in vremuri stravechi, pana in zilele veciniciei.'' Mica 5:2

''De aceea Domnul insus va va da un semn: Iata, fecioara va ramanea insarcinata, va naste un fiu, si-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).'' Isaia 7:14

''Caci un Copil ni s-a nascut, un Fiu ni s-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: "Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele veciniciilor,'' Domn al pacii. Isaia 9:6

Îndeplinirea celor 300 de prorocii Vechiului Testament încep cu Crăciunul.Aşa cum puteţi să vedeţi ca prorociile includ vremea naşterii lui înainte ca evrei să piarrdă autonomia lor sub Imperiul Roman în 1secol, cînd Archelaus a luat tronul în Israel, Betleem un oraş mic şi nesemnificativ fiind oraşul de naştere şi ca Isus va fi nascut de virgină. Toate aceste profeţii se arată în Manuscrisele de la Marea Moartă şi în versiunea iudeică Septuaginta care au fost stabilite de surse seculare 100 şi 250 înainte de Hristos. Este foarte încredibil să notăm, cînd elita religioasă de evrei au urlat "Vai de noi, pentru ca scepterul a fost indepartat şi Mesia nu a venit!" (s, Babilon, Sanhedrinul), Iisus a fost deja nascut şi crestea ca un copil in Galilea.

Originea lui Isus-PLanul lui Dumnezeu pentru lume
Crăciunul are origine pagîna. Aceasta este bine documentată. Sezonul Crăciunului este din păcate mult comercializat. Este evident tuturor acest lucru. Dar mesajul Crăciunului este adevărat şi implicarea naşterea istorică a lui Isus în Betleem acum 2000 de ani are importanţa majoră. Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos s-a smerit şi a venit pe pămînt ca un bebeluşi născut într-o iasle. Oare a fost născut pe 25 decembrie? Probabil nu şi asta e o data aleasa de la inceputul bisericii romane să corespunda unei preexistenţe festivale de iarna. Indiferent, adevarul nasterii lui (daca in vara tirziu, la inceputul toamnei, sau altfel) nu poate fi negat. Isus Hristos era cu siguranta o figura istorica, si ca scopul era pur si simplu sa-si implineasca semnificaţia numele lui, "Domnul salvează."

Dupa nastere, Isus ajunsese sa fie un bărbat si a inceput cu lucrarea publică la varsta de 30. El a fost numit de mulţi oameni un om mare, un învatător şi profet. El a făcut minuni remarcabile, acte de caritate şi a murit cu o moarte oribilă pe crucea romana pentru crima de blasfemie. Oare a fost Isus Hristos Dumnezeu întrupat? A înviat din morţi trei zile după răstignirea? Crăciunul este timpul cînd putem să deschidem sincer inimile noastre şi să căutam adevărul pentru Mesia. Iisus ne-a spus cine este şi cine a fost- El nu a irosit cuvintele. Iisus i-a zis: „Eu sunt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine." Ioan (14:6)

''Cine crede în Fiul, are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul, nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el." Ioan 3:36

17 răspunsuri:
| Biiiiiiiiiiiiiiiiiiiia a răspuns:

In primul rand este Iisus Hristos, nu Isus Hristoshee hee... Cine este Iisus Hristos? Spre deosebire de întrebarea "Există Dumnezeu?", foarte puţine persoane au pus întrebarea dacă Iisus Hristos a existat cu adevărat. În general este acceptată ideea că Iisus a fost un om care a trăit în Israel în urmă cu aproape 2000 de ani. Discuţia începe însă când vine vorba despre a analiza identitatea lui Iisus. Aproape fiecare religie importantă arată că Iisus a fost un profet, sau un învăţător bun sau un om foarte credincios. Problema este că Biblia ne învaţă că Iisus a fost infinit mai mult decât un profet, un învăţător bun sau un om foarte credincios.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Care isus erau multi in vremea aia? vorbind de isus din noul testament un tip cu o filizofie spre pace si iubire nu isi prea respecta mama i spune femeie de multe ori se crede imparat da in cer nu are curajul sa recunoasca ca poporul evreu e sub sclavia romanilor ( dati cezarului cei a cezarului) acest isus e un papa lapte cam asta e cuvantul ce il descrie

| Bogdanux a răspuns:

Unul pe care multi il asteapta, il asteapta, il asteapta...

| Klepto a răspuns:

Un iluzionist care a abuzat de naivitatea oamenilor.
Un bolnav cu personalitate multipla si cu exces de zel.
Un Hugh Hefner/Bivolaru, adica un playboy care putea sa aiba orice femeie sub pretextul ca penisul lui este magic si ca evolueaza spiritual daca o fac cu el.

| KlaraWeiss a răspuns:

(Iisus Hristos) Dumnezeu-Fiul, a doua Persoana din Preasfanta Treime.

| OmletteDuFromage a răspuns:

Horus a fost primul isus si cel mai original dintre toti. asta e doar un chici, care acum e la moda. e ca si cum ai compara muzica simfonica cu house-ul.

| DorelSudoru a răspuns:

Un drogat...

| MMihai a răspuns:

Vezi :
http://ro.wikipedia.org/wiki/Isus_din_Nazaret

Isus din Nazaret sau Iisus (în aramaică ישוע, Ieșu, în ebraică יֵשׁוּעַ‎, Ieșua arhaic Iehoșua, grecizat Ἰησοῦς, Iesous, latinizat Iesus; n. ca. 4 î.e.n.,[1] probabil Nazaret — d. 30 e.n.[1], Ierusalim) a fost un predicator evreu din Galileea, care a trăit în timpul ocupației romane a Israelului. Isus din Nazaret a fost întemeietorul și a devenit figura centrală a creștinismului. Cu numele Isa ibn Maryam, Iisus este cunoscut ca unul dintre principalii profeți ai credinței islamice.
Conform tradiției, acceptată în general ca adevăr istoric, Iisus s-a născut în jurul anului 4 î.e.n.[1] și a murit în jur de 30 e.n.,[1] fiind martirizat prin răstignire. Evangheliile lui Matei și Luca, precum și Evanghelia după Toma menționează ca loc al nașterii orașul Bethleem Efrata (Mt 1-2, Lc 1-2). În general, istoricii consideră așezarea Nazaret ca locul nașterii sale, aceasta fiind localitatea prezentată de autorii evangheliilor sinoptice drept „domiciliu al familiei sale" (Mc 6, 1; Mt 13, 54; Lc 2, 39).

http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/1/
Ioan 1
1. La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.
2. El era la inceput cu Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.
4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.
5. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.

http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/35/Ioan

Sfânta Evanghelie după Ioan
Capitolul 1

1. La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul.
2. Acesta era întru început la Dumnezeu.
3. Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
4. Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor.
5. Şi lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a cuprins-o.

http://www.totisfintii.com/biblie/carti/43.htm

SFÂNTA EVANGHELIE DUPĂ IOAN
CAP. 1
Dumnezeu-Cuvântul S-a făcut trup. Mărturia lui Ioan Botezătorul despre Mielul lui Dumnezeu. Cei dintâi ucenici ai lui Iisus.

1. La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul.
2. Acesta era întru început la Dumnezeu.
3. Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
4. Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor.
5. Şi lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a cuprins-o.

Ce importanță are, ce cred eu?

Ți-am explicat cine este Iisus Hristos, după : Wikipedia,
& după Evanghelia după Ioan, prezentat : ca divinitate foarte importantă, anterioară genezei :

1. La inceput era Cuvântul,

& Cuvântul era Dumnezeu.

| Raquella a răspuns:

Fiul lui Dumnezeu si mantuitorul meu personal.

| caractere a răspuns:

Un impostor...

| buhuhu a răspuns:

A fost un om normal...ca toti ceilalti.doar ca biserik l-a divinizat dupa moartea lui

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Vodka!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru MMihai):

La inceput era Cuvântul? cine la auzit in vid? cuvantul e un sunet pai in vid cum putea sa vb cineva imi explici

| Urzi23 a răspuns:

Este interesant ca, de vreme ce ateismul este o optiune construita pe negarea optiunilor altor oameni, rezulta automat ca ateistii considera ca oamenii religiosi se inseala in ‘orientarile’ lor. In mod analog, homosexualitatea nu este definita ca aheterosexualitate sau nonheterosexualitate sau antiheterosexualitate. Homosexualii nu afirma ca heterosexualii ar gresi, s-ar insela sau ar fi rai. Ci doar afirma ca o chestiune atat de intima poate fi tratata decat de persoana in cauza si nu se poate supune scrutinarii altora.
Insa ateistul (asertiv, care se justifica public, prin media, si binecuvanteaza libertatea de expresie) nu doar sustine ca el este lipsit de o credinta anume… ci ca aceasta convingere a sa este cea absolut corecta. Si, implicit, deoarece credinta sa ar fi cea corecta (si universal valabila, pentru toti oamenii, nu doar aplicabila persoanei respective), credintele tuturor celorlalti, pe care acesta le neaga, ar fi gresite

| PinguinuL a răspuns:

O tarfa bolnava.

| AliceThai a răspuns:

Sincer nu stiu, dar trebuie sa fie foarte sexy de vreme ce atat lumea il f$%e. Stii "F$%u-ti Hristosul ma-tii!" happyhappy
... glumesc.

| Adryan_Dan_1991 a răspuns:

Bai sunt curios când va veni Iisus pe pamant da cel adevart sa vedem mai aveti curaj sai spuneti e o tarfa un sarlatan si etc eu nu cred atunci nu stim cum sa cadem la picioarele lui sa ne ierte asa ca puneti-va spuneti o rugaciune si ceretiva iertare pentru tot ce ati spun pana nu va fi prea tarziu

Întrebări similare