| OctavianDanielMaria a întrebat:

Cine era voievodul Tirului?

4 răspunsuri:
| Daniel323 a răspuns:

Voievod este un termen care provine din limba slava care se refera la un conducator militar aflat sub comanda unui cneaz.
Daca vreun popa ignorant a folosit termenul si pentru imparatul Tirului este de inteles.
Din ignoranta unor asemenea exemplare de idioti Lucifer a capatat sensul de diavol, dintr-un singur verset care se referea de fapt la imparatul Tirului.
Rabinii au atras atentia de la inceput in privinta erorilor de interpretare ale textelor evreiesti dar teologii crestini nu si nu, Batman, Batman.
Si tu esti o tot frumusete de ignorant indoctrinat.

Răspuns utilizator avertizat
| Irinel15123532 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Daca ai fi citit intreg capitolul, sau macar jumatate din el, ai fi inteles ca se refera la Lucifer, nu la imparat.
Descrierile din Ezechiel 28.11-19 trec dincolo de orice împărat omenesc. Sub nicio formă un împărat pământesc nu poate pretinde că este „în Eden" sau că este un „heruvim ocrotitor" sau sau că stă „pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu".
Prin urmare, cei mai mulți exegeți ai Bibliei cred că Ezechiel 28.11-19 este o prorocie dublă, care compară mândria împăratului Tirului cu mândria lui Satan.
Citeste mai departe si vei afla si de ce, asta daca te intereseaza sa cunosti, nu sa inscenezi greseli.

Citez
''Asemenea lui Satan, împăratul omenesc al Tirului era plin de mândrie. În loc să recunoască suveranitatea lui Dumnezeu, împăratul Tirului a atribuit bogățiile Tirului înțelepciunii și tăriei lui. Fără să fie mulțumit cu poziția lui extravagantă, împăratul Tirului căuta să posede mai mult și mai mult, și, prin urmare, Tirul trăgea foloase de pe urma celorlalte națiuni, extinzându-și bunăstarea în detrimentul altora. Dar așa cum mândria lui Satan a dus la căderea lui și, în final, va duce la distrugerea lui eternă, și orașul Tir își va pierde bunăstarea, puterea și statutul. Prorocia lui Ezechiel cu privire la nimicirea totală a Tirului a fost îndeplinită parțial de Nebucadnețar (Ezechiel 29.17-21) și, în cele din urmă, de către Alexandru cel Mare.''

Răspuns utilizator avertizat