| AndreeaW123 a întrebat:

Cine este diavolul? Lucifer sau Satan? Sau amândoi?

9 răspunsuri:
| TimariuLuisa a răspuns:

Lucifer sau Satan. Sunt doar sinonime astea 2. El se numea Lucifer pe atunci cand era inger, pe atunci cand era in Cer langa Dumnezeu, dar cum egoismul si lacomia l-au facut sa vrea sa stapaneasca Cerul, Dumnezeu l-a trimis in Iad, numele lui devenind Satan. Sper ca te-am lamurit...

| eternitate15 a răspuns:

Diavolul=lucifer=satana.Sunt sinonime. Daca te intereseaza mai multe despre asta lasa.mi un mesaj big grin

| Tania25 a răspuns:

Lucifer, Diavolul si Satan sunt unu si acelasi. Ideea e ca oamenii i-au dat mai multe nume. (nu stiu cit e de corect dar citeam undeva ca fiecare popor il numeste in felul sau )

| sabin89 a răspuns (pentru TimariuLuisa):

"...numele lui devenind Satan." - Cine i-a pus numele?

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

Aici găseşti o explicaţie biblică temeinică pe acest subiect: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2002687?q=lucifer&p=par

Sper să te ajute.

Cele bune!

| Kalla a răspuns:

Sunt unul si acelasi monstru.El era un inger, cel mai frumos, un arhangel, unul maret printre ceilalti.A vrut sa fie mai presus de Dumnezeu. Dumnezeu a auzit si l-a trimis pe el si pe ceilalti ingeri care erau de partea lui pe pamant.Aici s-au inmultit cu femeile pamantene care creau uriasi nemuritori (femeile mai si mureau dupa nastere in dureri incredibile). Dumnezeu nu accepta faptul ca nephilimii(urmasii demonilor) erau nemuritori pentru ca Dumnezeu a pus legea ca pe pamant toti sunt muritori asa ca i-a trimis pe lucifer si ceilalti in iad iar pe nephilim i-a facut muritori la fel ca oamenii dar au ramas oricum foarte inalti.In iad lucifer a devenit satana pentru ca satana in evraica inseamna inamic.El e inamicul oamenilor si a creatiei Domnului.Nu mai poate sa aiba iertare asa ca vrea ca sa ne ia si pe noi in iad cu el.De asta exista rautatea.Ne vrea pe toti pierduti, ne face sa blestemam si sa ne intoarcem fata de la Dumnezeu.De asta este de mii de ani lupta intre bine si rau.Pentru noi.Raiul este locul nostru de drept care Dumnezeu ne ofera dupa moarte dar acceptand raul di alte religii noi il refuzam.

| Moisie a răspuns:

Diavolul este falsul Christos, adica Christosul care nu a fost UNS niciodata in functia de rege, si acest Christos recunoaste singur in Apocalipsa 22.16 ca el este Lucifer, si nu Satana, iar tatal ceresc i-l numeste in Apocalipsa 12:12 cu numele de Diavol si nu cu cel de Satan.
In plus de asta suntem invatati in Ioan 8: 44 ca pe Diavol il recunoaszem dupa faptul ca este Tatal Minciunii si un mare ucigas de oameni!
Si ce minciuna poate fi mai mare decat aceea ca Falsul Christos, adica Lucifer, erte Dumnezeul, si cine a ucis mai multe milioane de oameni decat Biserica falsului Christos?
Daca mai aduc si versetul biblic din 2 Tesaloiniceni 2:4 precum ca Diavolul s-i-a facut cuib in templul lui Dumnezeu si se lasa slavit acolo ca fiind el Dumnezeul, ceea ce pusca perfect cu faptul ca in biserica lui Dumnezeu falsul Christos este slavit ca fiind el Dumnezeul, cred ca ti-am raspuns la intrebare, si dupa cum vezi parerea mea este sustinuta si prin foarte multe versete biblice, multe pe care nu le-am postat aici desi sunt foarte lamuritoare, fie si numai acelea prin care vedem ca dracii asculta de falsul Christos care se lauda ca el este Seful Iadului de ex, in Apoc 1:18 sau Luca 9:1 in care vedem ca falsul Christos le da ucenicilor sai putere si stapanire peste Diavoli!
Daca vrei si altele... cere si ti se va da!

| TimariuLuisa a răspuns (pentru sabin89):

Amm, nu stiu exact. Cred ca Dumnezeu...thinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Kalla):

Nu te-ai intrebat de ce Yhwh nu a permis, asta, pentru ca cica oamenii sunt fiinte impure, iar ingeri pure, si cand ingeri s-au amestecat cu oamenii, Yahwh nu a permis asta, nephilimi nu era nemuritori, insa aveau o durata de viata mai mare.