| ateuNEGATIV a întrebat:

Cine este horus pentru tine?
- Horus s-a nascut pe 25 decembrie din fecioara Isis Maria.

- Nasterea lui a coincis cu rasarirea unei stele in est care a fost urmarita de trei regi in dorinta de a gasi si preamari pe mantuitorul noul nascut.

- La varsta de 12 ani era un copil – invatator.

- La varsta de 30 de ani a fost botezat de Anap, dupa care si-a inceput lucrarea.

- Horus avea 12 discipoli cu care mergea peste tot, infaptuind miracole ca mersul pe apa, vindecarea bolnavilor etc.

- Horus era cunoscut sub mai multe nume sugestive ca: "adevarul", "lumina", "fiul ales a lui dumnezeu", "bunul pastor" etc.

- Dupa ce a fost tradat de Typhon, Horus a fost crucificat.

- A fost ingropat, iar dupa 3 zile a revenit la viata.

Răspuns Câştigător
| ahri a răspuns:

Ca si substrat spiritual este acelasi cu Hristos.Deosebirea este ca ce spune mitul lui Horus se intampla cu omul care se initia in Misterii (Misteriile erau lacasuri de initiere rezervate pentru cei mai evoluati oameni ai epocii respective), iar ceea ce face Hristos este ca transpune initierea din vechile Misterii pe planul istoriei, din Microcosmos in Macrocosmos, adica initierea nu mai este rezervata unei elite ci este disponibila tuturor oamenilor (asta este doar un aspect a ceea ce a facut Hristos).

11 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Polaris a răspuns:

Horus - being crucified before it was cool.

| raluk27 a răspuns:

Horus este pentru mine un zeu din mitologia egipteana. Si atat!

| shadovv a răspuns:

Ba nu. Cerceteaza textele originale. Nu sa petrecut deloc asa.

| YumeHime0 a răspuns:

Unde ai gasit tu informatiile astea? Zi-mi te rog, chiar ma intereseaza.
Eu stiam ca Horus e un zeu egiptean, sau in orice caz un faraon din timpul "domniei zeilor". Si ca era fiul lui Osiris pe care l-a omorat Seth/ Typhon. Altceva nu stiu.

| YumeHime0 a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

M-am uitat si recunosc ca e interesant, dar intrebarea ramane aceeasi: exista dovezi? Eu nu cred ceva pana nu gasesc cel putin doua surse diferite care sa il sustina. Multe lucruri sunt total gresite din punt de vedere al mitologiei egiptene, si crede-ma, o "studiez" din clasele primare. Iar la faza cu trecerea de la zi la noapte, cu lupta dintre Horus si Seth, e vorba de Ra, nu de Horus. Confuzia se face deoarece Ra este deseori reprezentat avand cap de soim, pasare atribuita in mod normal lui Horus.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Listă_de_zei_din_mitologia_egipteană

| ateuNEGATIV explică (pentru YumeHime0):

Eu unu nu detin dovezi

Ma bucur ca cauti dovezi si cercetezi

Am ceva pentru tine http://gandeste-rational.blogspot.com/......0filosofie citeste niste articole

| YumeHime0 a răspuns (pentru ateuNEGATIV):

Ma bucur ca cineva se bucura pentru mine.