| EmaS a întrebat:

Cine este Isus Hristos? Ce reprezinta El pentru tine?

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Mântuitorul nostru, Fiul lui Dumnezeu, El Însuși Dumnezeu Adevărat, deoființă (termen consacrat ce se referă la unica Natură Divină) cu Tatăl și cu Duhul Sfânt!

81 răspunsuri:
| HueyFreeman a răspuns:

Un filozof evreu ce predica invataturi budiste.

| EmaS explică (pentru AlexeHellsing):

Asa este. El ne iubeste la fel de mult, de aceea a platit acelasi pret pentru fiecare pentru ca avem valoare in ochii Lui. Depinde de noi daca alegem ca sa Ii slujim sau nu.

| ManStrong a răspuns:

Isus a putu fi in om, in evreu cumsecade. Daca a fost sau nu a fost conteaza mai putin.Conteaza daca respectam sau nu ceea ce invata el.
Ca nu invata cu nimic diferit de proorocii de dinaintea lui.; Lui Dumnezeu inchinate si numai lui sa i slujesti; Spunea El.Care crestin face acest lucru?
Cristos inschimb este o teorie introdusa mai tirziu in imperiul romansi care era in opozitie cu Isus.Cine mai respecta Legea s-a despartit de Cristos, asasuna enuntulacestei teorii.Nu stiu daca Pavel a fost cel ce spus asa ceva sau cineva a interpolat in invataturile lui astfel de aberatii, stiind ca vor fi crezute.
Acest Cristos s-a asezat apoi in templul credintei, la Roma si a devenitcapul bisericii.Iar in spatele cortinei domneste Satan.

| doctorandus a răspuns:

Isus a fost un predicator evreu si vindecator ambulant, razvratit si carcotas.

| VladSilviu a răspuns:

Cine e? in prezent nimeni.
ce reprezinta? nimic!
Multumesc!

| dracu14 a răspuns:

Un personaj imaginar, un gunoi

| Thunderstruck a răspuns:

Au trecut 2000 de ani de cand a murit, probabil nici oasele nu mai sunt din el. Deci Isus nu e nimic.

| danay72 a răspuns:

Este Fiul lui Dumnezeu, mijlocitor intre noi si Tatal, Rege in cer instaurat de Dumnezeu si mijlocul prin care putem obtine viata vesnica.Ioan3:16,1Corinteni15:24-28,Ioan14:6

| EmaS explică (pentru ManStrong):

Matei 5:17: "Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc. "
Isus este Calea spre Dumnezeu.Prin El L-am cunoscut pe Dumnezeu si am invatat sa iubesc Legile si Poruncile Lui.

| 3xfemeie a răspuns:

Mantuitorul.

| EmaS explică (pentru doctorandus):

Cine poate sa faca semne si minuni, decat Fiul lui Dumnezeu?!
Sau poti si tu?

| LittleDropofPoison a răspuns (pentru unknownn):

laughing

| SaveTheNature a răspuns:

Salvatorul.-pentru noi crestinii.
Pentru musulmani-un profet.
Pentru restul-nu reprezinta nimic.

Pentru mine-prietenul, fratele, si tatal care nu ma tradeaza niciodata, si ma intelege.

| ManStrong a răspuns (pentru EmaS):

Dar Sabatul este porunca lui Dumnezeu.Si Si etc etc
Unde sint?

| EmaS explică (pentru ManStrong):

Pai si noi avem o zi pe care o inchinam Domnului.,, Nimeni, dar, să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă sau cu privire la o zi de Sabat,, - Coloseni 2:16

| milan9 a răspuns:

Nu te oboseşti să iei în calcul existenţa lui Dumnezeu? Fă acest lucru şi vei evalua nebunia răspunsului tău...

| Hombre a răspuns:

Isus a fost un evreu (daca a existat) inteligent cu talent oratoric. Modul cum il prezinta biblia ca fiind fiul lui Dumnezeu este un nonsens.

| EmaS explică (pentru Hombre):

Poate ca este pentru tine, insa nu si pentru mine! El mi-a dat un sens, o directie!

| LeGrandSatan a răspuns:

Mișcă mișcă din buric, mișcă mișcă din buric, haide Ema în timp ce-ți zic!

| AvalohAlyn a răspuns:

Pentru mine El, Iisus Hristos, reprezinta Calea, Adevarul si Viata.Reprezinta Imparatul Cerului si al Pamantului, reprezinta Mantuitorul tuturor vietilor existente pe pamant.Reprezinta totul.

| SmokeyEye a răspuns:

Un personaj biblic

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A fost un om, ca si noi.

| lilith666 a răspuns:

Nu mai conteaza... eu nu mai cred in el si acum ma amuz foaaarte tare pe seama voastrarolling on the floor

| lilith666 a răspuns (pentru unknownn):

Si eu am un unchi pe nume isus laughing

| CorinaIoana a răspuns:

Iisus*

| EmaS explică (pentru lilith666):

Din pacate, va veni o zi in care vei regreta ca te-ai amuzat. sad

| doctorandus a răspuns (pentru EmaS):

Problema e ca nu a fost singurul care facea minuni in epoca respectiva. Plus ca lui Mesia nu i se cerea sa faca scamatorii, ci sa elibereze tara.

| EmaS explică (pentru doctorandus):

De unde stii?,, „Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc veşti bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia, şi prinşilor de război, izbăvirea;
2 să vestesc un an de îndurare al Domnului şi o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru; să mângâi pe toţi cei întristaţi;
3 să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit, ca să fie numiţi „terebinţi ai neprihănirii", „un sad al Domnului", ca să slujească spre slava Lui."
4 Ei vor zidi iarăşi vechile dărâmături, vor ridica iarăşi năruirile din vechime, vor înnoi cetăţi pustiite, rămase pustii din neam în neam.,,

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

„Just another lonely chapter in the Book of Lies".

| doctorandus a răspuns (pentru EmaS):

De unde stiu? Din Vechiul Testament si din alte izvoare istorice, de ex. Evanghelia lui Vespasian. Pe urma, lauda de sine nu miroase a bine, se pare ca Isus nu era la curent cu asta. Isus n-a fost singurul care si-a inchipuit ca e Mesia, cazurile de pretendenti la titlul de Mesia erau frecvente, dupa cum rezulta chiar din Biblie.

Întrebări similare