Raspunsul e ca nici macar cei care au inventat aceasta povestioara a lui Isus ca fiind fiul lui d-zeu, n-au stiut prea bine unde sa-l pozitioneze, in tabara creatorilor, sau al creaturilor. De aceea s-au tot contrazis crestinii intre ei pe aceasta tema atatea secole, si unii au murit si arsi pe rug pentru ca au indraznit sa-si spuna punctul de vedere.
Cei care au scris biblia n-au facut altceva decat sa se inspire din miturile politeiste din zona mediteraneana. Pe Maria au transformat-o din zeita consoarta a zeului sef ceresc, in fecioara virgina, la fel de pura ca o zeita, bineinteles. Dar chiar daca nu a mai fost oficial sotia zeului, acesta tot a reusit cumva sa o lase insarcinata, deci si-a respectat rolul de zeu-mascul dominant. Iar fiul lor, Isus, a fost si el astfel transformat intr-un fel de hibrid intre zeu si om, asa cum intalnim de altfel si-n unele religii politeiste clasice.
Stii, asta e o intrebare mai delicata - spun delicata pentru ca la aceasta intrebare nu poti pipai raspunsul - ca sa vezi adevarul despre Dumnezeu ai nevoie mai mult de credinta decat de ochi. Tatal, fiul si Duhul Sfant sunt Sfanta Treime despre care stim toti ca sunt cele 3 persoane din Dumnezeu. Uite, aici este vorba despre Isus.
"Proverbe 8:27 Cand a intocmit Domnul cerurile, eu eram de fata; cand a tras o zare pe fata adancului,
28. cand a pironit norii sus si cand au tasnit cu putere izvoarele adancului,
29. cand a pus un hotar marii, ca apele sa nu treaca peste porunca Lui, cand a pus temeliile pamantului,
30. eu eram mesterul Lui, la lucru langa El, si in toate zilele eram desfatarea Lui, jucand neincetat inaintea Lui,
31. jucand pe rotocolul pamantului Sau si gasindu-mi placerea in fiii oamenilor. " Prin urmare, Isus a fost Cuvantul cu ajutorul caruia Dumnezeu a facut lumea. (In Geneza 1 intalnim foarte des expresia: "Dumnezeu a zis:" )- lumea a fost creata prin Cuvant, adica prin Isus, pentru ca in Ioan 1 :14 spune "Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar." Isus, da, e fiul mariei, pentru ca asa numim noi fii unei femei pe toti copii care se nasc din ea. Dar Isus e Fiul lui Dumnezeu - gandeste-te la Maria ca la o mama surogat - Isus nu avea cum sa vina in lumea noastra decat in modul in care oamenii apar in lumea noastra - prin nastere. (Mamele surogat nu au ADN-ul copiilor ce ii poarta in burta: ADN-ul e a parintilor) Isus e Fiul lui Dumnezeu venit in lumea noastra prin Maria, cu un scop bine definit - mantuirea oamenilor. Asta a fost planul lui Dumnezeu Tatal ca sa isi trimita Fiul pe pamant. Pentru mai multe detalii despre acest mister poti sa il intrebi chiar pe El prin rugaciune-sunt sigura ca o sa-i faca placere sa-ti raspunda
O mica observatie. Despre un astfel de subiect nu se discuta cu un p0rq.
De ce nu, ti-e frica ca raspunde mai inteligent ca o oaie?
1 de ce crezi ca raspunsul se pipaie? Cumva din obisnuinta?
2 de credinta au nevoie doar cei care NU stiu, oamenii normali pun bazape stiinta, dar au si credinta, daca sunt normali, atunci cred in adevarurile demonstrate si in niciun caz in minciunile care nu se pot verifica.
3 Cum adica Isus s-a nascut din Treimea compusa din Tatal, Fiul si Sfantul Duf? Pai cine e Fiul?
Pai daca Isus este Fiul inainte de a se naste, inseamna ca el este si propriul lui Tata si propriul sau fiu, asa ca fiul care se va naste nu va fi Dumnezeul decat in proportie de 1/3 ca de fapt Isus este si propriul sau fiu, ba inca in aceeasi proportie in care este si fiul lui Dumnezeu. Cam complicat! Nu e de mirare ca Diavolul s-a nascut odata cu Noul testament.
Nu era mai simplu pentru Dumnezeu sa se dea de 3 ori peste cap si sa devina om, decat ca sa-si foloseasca proviziile alimentare ca (de ex carnatul), pe post de Duh Sfant?
Dorugar, eu nu stiu daca ar trebui sa ma mai obosesc sa explic..ai unele afirmatii neintemeiate cum ar fi: "ca Diavolul s-a nascut odata cu Noul testament." De unde ai scos asta? Diavolul a fost chiar din gradina eden, din capitolul 3 - si atunci a venit pacatul in lume, si cec mai minunat e ca tot atunci, in acelasi capitol a venit si planul de mantuire a lui Dumnezeu: Geneza 1:14. Domnul Dumnezeu a zis sarpelui: "Fiindca ai facut lucrul acesta, blestemat esti intre toate vitele si intre toate fiarele de pe camp; in toate zilele vietii tale sa te tarasti pe pantece si sa mananci tarana.
15. Vrajmasie voi pune intre tine si femeie, intre samanta ta si samanta ei. Aceasta iti va zdrobi capul, si tu ii vei zdrobi calcaiul." (samanta femeii, adica fiul Mariei, Isus, va zdrobi capul sarpelui, adica puterea diavolului - pacatul).
Explicatia despre trinitate e o taina, pe care nu poti sa o palpezi la fel cum nu poti sa afirmi sigur ca cei care povestesc ca sunt nu stiu cate planete si galaxii in univers au dreptate.
Totus, incers sa iti explic cu toate ca nu pari a fi dornic sa intelegi.
La fel cum tu esti alcatuit din trup (membre, organe, auz, vaz, miros etc), sufet (ratiune, vointa, sentimente) si duh (constiinta, intuitie, partasie, revelatie), considera ca asa e si Dumnezeu alcatuit din Suflet (Tatal), Trup (Fiul), si Duh (Duhul Sfant). Sufletul din Dumnezeu (adica Tatal) a gandit cu ratiunea Lui si a vrut cu vointa lui sa salveze oamenii pentru ca il durea pentru omenire, pentru ca are sentimente. Atunci a alcatuit un plan de mantuire - datorita faptului ca nu era iertare fara varsare de sange, cineva a trebuit sa moara, iar Fiul a hotarat ca va merge El ( Atunci am zis: "Iata-Ma (in sulul cartii este scris despre Mine), vin sa fac voia Ta, Dumnezeule!" (Evr.10:7) ), si ca sa poata muri a trebuit sa aiba un trup si ca sa aiba un trup a trebuit sa se nasca in lumea noastra prin fecioara Maria. La cruce, cand s-a realizat planul de mantuire a lui Dumnezeu, acolo era Dumnezeu intreg (adica trup suflet si duh): Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor, si ne-a incredintat noua propovaduirea acestei impacari. (2Cor.5:19).
Stii de ce il doare pe Dumnezeu atat de mult cand oamenii pacatuiesc? Pentru ca vede ca sacrificiul Lui nu e pretuit. Stii cat a sacrificat? Fiul a trebuit sa indure toata durerea in trup, Tatal (sufletul) a fost zdrobit de durere la cruce de cat pacat apasa asupra Lui, iar pe Duhul Sfant de atunci l-a lasat de atunci cu noi, ca sa ne calauzeasca si sa ne sfatuiasca (16. Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor, care sa ramana cu voi in veac;
17. si anume Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi si va fi in voi. Ioan 14)
Dumnezeu a refuzat sa se dea de 3 ori peste cap si sa rezolve problema (cu siguranta ar fi putut), dar a preferat sa faca totul cat mai natural, cat mai real, cat mai uman pentru ca daca s-ar fi rostogolit altcineva la fel ca tine ar fi intrebat: de ce a ales asa? si iar ar fi adus motive sa nu creada... Daca vrei sa crezi, nu ai nevoie de argumente. daca vrei sa nu crezi, as putea sa iti dau o mie de explicatii si tot n-ai primi, asa ca nu mai pune intrebari daca nu esti dispus sa primesti - nu-ti mai irosi timpul in felul acesta. Sper totusi ca ai o inima sincera si pentru asta intrebi ca sa afli adevarul si sa il primesti...
Nu draguta NU este asa. Povestea cu Adam si Eva a aparut intr-o alta religie cu cca 2000 de ani inainte de aparitia crestinismului, si ce sa vezi, acea religie mai exista si astazi si se numeste Mozaica, si in religia Mozaica nici astazi inca nu exista Diavol si nici acum 4 000 de ani inainte nu era, asa ca sarpele NU este Diavolul pentru ca sarpele le-a zis oamenilor in ADEVAR, iar Diavolul este Tatal Minciunii (adica a crestinismulu)
Sarlatanii crestinui dupa ce au FURAT scriptura religiei mozaice, au avut grija sa o interpreteze astfel incat sa corespunda minciunii crestine, si cum sarlatania trebuia sa aiba putere mai mare de santaj, asa au inventat Iadul(care nici el nu exista in religia originala) si l-a inventat si pe Diavol si asa au facut din inteleptul si bineintentionatul Sarpe care le-a dat oamenilor Constiinta binelui si Raului, un Diavol,
2 Taine sunt toate minciunile plasate in ceruri unde nu se pot verifica, doar ca aceste "taine" aici pe pamant se numesc MINCIUNI pentru ca ele nu pot fi dovedite ca fiind adevarate. Dar cum se nasc copii, ca de ex Isus, nu mai este de mult o taina, si sa crezi ca Fiul Isus cel inca nenascut a lasat-o gravida pe viitoarea sa mama, din care nu se naste alt copil, ci tocmai el care a lsat-o gravida ...nu poate fi altceva decat dovada ca asa se naste Diavolul, lucru confirmat si in Biblie de Luca in 1o:18 care spune ca l-a vazut pe Lucifer=Satana cazand din cer, mai departe vezi colinzile cu steau si povestea cu cei trei crai de la rasarit care cautau STEAUA (pentru ca Lucifer=Luceafarul este o stea)
Faptul ca Dumnezeu este facut din Treimea Tata Fiu si Duh nu insemna altceva decat ca este ca fiecare dintre barbatii maturi care au, adica sunt fii si tati si au si suflet adica Duh, dar asta nu inasemna nici pe departe ca inainte de a se naste le-au lasat garvide ei pe viitoarele lor mame.
Ca se crezi asa a proasta nu ai nevoie de niciun argument, dar sunt oameni rationali care cred numai adevarurile clar dovedite (de ex de stiinte) si acestia nu pot crede totul asa a proasta, motiv pentru care au nevoie de argumente sa creada si ca sa inteleaga. Ceilalti care cred asa a proasta se numesc CREDULI si nu credinciosi.
Eu nu imi irosesc timpul, ci tu iti irosesti timpul, eu fac o acrivitate CIVICA care are ca scop sa luminez mintile intunecate ale tinerilor prostiti in scoala si familie!
Daca imi explici cum se formeaza fatul in uterul mamei si daca poti explica misterul dezvotarii lui de la spermatozoid la copil gata de nascut - daca poti explica asta rational si logic si palpabil eu cred in toata teoria ta. daca nu poti, inseamna ca e o taina (adica un mister) si ca tainele exista, si nu sunt minciuni numai in cazul in care tu esti o minciuna si de fapt nu existi (pentru ca afirmi ca nu exista taine). Prin urmare, nu voi mai vorbi cu cineva care nu exista.
Clarifica-ti singur problemele si nu baga prostii in capul altora. De fapt.tu nu existi. vorbesc singura...
Vai de mine, se vede ca esti credincioasa, ca vad ca nu stii nici cele mai elemntare lucruri pe care ar trebui sa le stie orice femeie normala si contemporana. asa ca decat sa bati campii si sa te faci de ras cu asemenea lacune in cunostinte, mai bine ai da versete biblice care dovedesc ca eu NU am dreptate si ca eu bat campii. dar pina una alta, EU DAU versete Biblie si trimiteri la surse de informatii si tu esti acea care bati campii aiurea.
Nu ai vrea mai bine sa ma combati cu argumente, de ex sa-mi dovedesti ca Biblia crestina a aparut cu 2000 de ani inaintea celei mozaice si are 6000 de ani vechime, si astfel povestea cu Eva si Sarpele apartin religiei crestine?
Sau stii bine ca aceste lucruri nu le poti dovedi pentru ca lucrurile stau exact invers, si anume ca "dumnezeul" crestin NU a inspirat Biblia, ci a inspirat FURTUL scripturilor religiei mozaice, si acel "dumnezeu" care indeamna la FURT si are o religie bazata pe Minciuna, nu poate fi decat Dumnezeul Veacului Acesta, adica Dumnezeul Noului Testament acela despre care stii ca are autoritate asupra dracilor pentru ca este chiar seful lor, adica Satana
) Dorugar, nu ai inteles intrebarea mea - stiu cum se fac copiii - eu te intrebam daca explici ce anume face ca acel fat sa cresca tot mai mare in uter, sa i se formeze apoi vene, apoi organe etc. nu cred ca poti explica asta: de ce ii apar vene si organe, prin ce mod - e un lucru pe care omul nu l-ar putea controla - e clar ca e degetul lui Dumnezeu.
Sa stii ca nu am pupat in viata mea o icoana si nici nu voi pupa vreuna vreodata - sunt multe persoane dragi carora sa le ofer pupicul si imbratisarea mea si au nevoie de ea, asa ca n-am sa o las irosita pe o inchipuire facuta de maini omenesti care nici nu ma ajuta, nici nu ma incurca.
si sa stii ca nu sunt o femeie de 31 de ani din fericire sunt cu cativa ani buni mai tanara (31 e ziua mea de nastere)
Dorugar, hai sa o lasam balta - e evident ca suntem 2 persoane cu caractere puternice. Eu nu pot sa imi schimb o parere daca nu e bine bazata si intemeiata - probabil ca nu am explicat prea convingator, dar sa stii ca e bine inradacinata in mine credinta mea. Am avut si eu perioade in care nu am crezut in existenta lui Dumnezeu, dar acum nu am nici un motiv sa nu mai cred in El. Cum tu nu vei putea sa ma convingi sa cred ce crezi tu, probabil nici eu nu te voi putea convinde, prin urmare nu voi insista.
Apreciez oamenii cu coloana vertebrala si care nu sunt usor dusi de nas
Daca vei vrea sa stii cu adevarat cum stau lucrurile, vei afla. pentru ca nu este lucru pe care sa il cauti si sa nu il poti gasi... Sa ai o viata frumoasa! si sa stii ca e frumos sa fii crestin, chiar daca esti mai tanar de 31 de ani
Multumesc pentru urari, dar eu deja am aflat adevarul despre ceea ce ma interesa, si vezi ca acum il impart cu altii.
Dar retine, tu ca si crestina NU ai pe Dumneeul lui Moise, pentru ca EL are doar pe aceia care fac LEGAMANTUL cerut de EL la cortul lui Avraam.
In plus de asta tu ca si crestin nu urmezi Legea lui Dumnezeu (pe motivul ca e veche) si ca atare ai o Lege Noua scrisa de niste cioflingari care nici macar apostolii Rabinului Isus nu au fost, dar recunosc, asa cum face Luca in 9:1, ca au primit putere si stapanire peste Diavoli, si astfel ei au scris Evangheliile care NU sunt ale lui Isus si nici a Apostolilor lui Isus ci sunt doar ale acestor cioflingari care nu l-au auzit si nici nu l-au vazut pe Isus, ceea ce este extrem de grav pentru tine ca si credincioasa pentru ca Dumnezeul tau este Dumnezeul Veacului Acesta desprecare scrie clar in "Corinteni 4 4.ca traim in veacul În care Dumnezeul veacului acestuia a orbit minţile oamenilor"
si mai scrie despre falsul Christos celncare a DESFINTAT Legea lui Dumnezeu, ceea ce este o IMPOTRIVIRE,
2 Tesaloniceni 2:4 potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se
numeşte "Dumnezeu", sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.
Asta ca sa stii ca te rogi Potrivnicului lui Dumnezeu adica acelui Christos care este slavit la Vatican cu numele de Lucifer
si mai zice si despre Biblia religiei mozaice in Romani 1 25 " caci au schimbat în minciuna adevarul lui Dumnezeu, si au slujit si s'au închinat fapturii în locul Facatorului" adica lui Isus in loc de Dumnezeu.
Asa ca tu nu ai Dumnezeu ci doar CREZI ca ai un Dumnezeu si anume pe Dumnezeul VeaculuiAcesta care este numit si Lucier sau Satan
Sentimentul e reciproc si eu cred ca ideile tale sunt gresite, dar n-am sa mai incerc sa te conving. Mai spuneam zilele trecute: daca am credinta asta in Dumnezeu si in Isus, si ma insel crezand ca El exista si e Mantuitorul meu, n-am pierdut nimic... dar daca nu as crede in El si El exista? ce as putea sa fac cand mi-as da seama ca ma insel? - ar fi prea tarziu... Deasta prefer sa cred chiar daca in credinta mea par naiva si nestiutoare. (prea multe lupte am avut si e prea real dracu ca sa ma indoiesc ca ar exista si o izbavire, un Mantuitor)
"De ce nu, ti-e frica ca raspunde mai inteligent ca o oaie?".
Cred ca raspunzi mai inteligent. Evolutia te-a dus sus. Un pic mai sus.
Ti-as da si tie, dar vad ca te pricepi numai la trollat si la nimic altceva!
Deci poti considera ca ai pierdut Totul, odata ca tu ca si crestina NU ai niciun Dumnezeu, sau crezi ca daca parintii bisericii tale au FURAT Biblia religiei mozaice. crezi ca l-au furat si pe Dumnezeul din ceruri?
2 In Isaia 43 11 Dumnezeu Creatorul spune CLAR si raspicat ca NUMAI EL este Dumnezeu si ca nici inaintea lui si nici dupa nu vor si alti Dumnezei si mai spune si ca el este MANTUITORUL, asa ca esti pierduta de tot.Mantuitor e Dumnezeu Creatorul si nu o creatura ca Isus, si si mai rau decat atat, desi Dumnezeu ti-a spus sa nu te inchini altor Dumnezei. tu totusi l-ai slavit ca Dumnezeu NU pe Creator ci pe Potrivnicul lui care i-a desfintat Legea si va invata ca Legea Lui este un GUNOI!'
Asa ca draga EMA, ai cam mierlit-o pe veci vecilor
Evident ca ai numai probleme daca l-ai slvit pe Satana spunandu-i Dumnezeu.
Dar stai ca problemele inca nu s-au terminat, ca cea mai mare va veni la Judecata, adica atunci cand EL te va intreba asa:... Ema Ema lama sabachtani, in traducere Ema Ema de ce ma cenzurezi, adica de ce imi stergi intrebarile?
Fiul lui Dumnezeu are aceeasi Natura divina ca si Tatal:
Ioan 1, 3: „Toate prin Fiul s-au făcut; şi fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut."
Pai evident ca este exact asa!
Pai eu care sunt si tata si fiu in acelasi timp si il mai am in mine si pe Duhul Sfant + Viata, deci la mine ca si Treime crezi ca Fiul din mine are alta natura decat are Tatal din mine?
Evident ca nu!
Numai nu te lua dupa Ioan ca Ioan nu este nici Christos si nici Dumnezeu, ci un cioflingar oarecare, si nu e sanatos sa neglijezi ce spune Isus sau Dumnezeu pentru a asculta de un cioflingar.
Cu tine nu se ajunge la capat, prin urmare e ultimul mesaj pe care il scriu: te rog sa nu te mai crezi superior ca risti sa te ratacesti; argumentele tale nu sunt bazate ci sunt doar pareri inventate. De ce spun asta? pentru ca e evident si din afirmatia ta "Ema Ema lama sabachtani, in traducere Ema Ema de ce ma cenzurezi" - lama sabachtani inseamna de ce m-ai parasit.
Eu am un singur Dumnezeu la care ma inchin (care e compus din Tatal, Fiul (Isus Christos) si Duhul Sfant) si nu l-am slavit pe satan si nici n-am sa-o fac vreodata, dimpotriva l-am mustrat de multe ori si-l voi mai mustra, pentru ca Isus cand a biruit moartea pe cruce mi-a dat autoritate prin biruinta Lui, asa ca nu ma tem de diavolul nici o secunda ci el se teme de mine.
Din partea mea crede ce doresti - oricum la sfarsitul vietii o sa iti dai seama care din noi a avut dreptate. Tinand cont ca eu am incheiat acest subiect, daca tu esti cel ce ai mai multe cunostinte si esti mai intelept, inseamna ca vei avea taria de caracter sa incetezi si tu si sa nu mai aduci la adresa mea tot felul de replici despre ce cat de eronata e credinta mea. Fiecare are dreptul sa creada ce vrea. Diferenta dintre noi doi e urmatoarea: credinta mea imi aduce biruinta, bucurie, implinire si pace. Credinta ta tie iti aduce biruinta asupra viciilor si ispitelor? bucurie chiar in lucruri simple? implinire in viata de zi cu zi? pace chiar cand lucurile nu ies asa cum te astepti? Daca da, mergi mai departe in credinta ta; daca nu, intreaba-te: "Oare nu ma insel in credinta mea?" intrebarea asta sa te urmareasca toata viata atunci cand nu ai biruinta, bucurie, implinire si pace... Numai bine!
Ba se poate, doar ca adevarul are atatea raspunsuri corecte in timp ce minciuna nu are alt raspuns decat ca poate fi repetata la nesfarsit
Aia cu Ema Ema de ce ma cenzurezi era doar o gluma adresata prietenei mele EMA despre care am impresia ca esti tu, dar sub alt nume!
2 Absolut toate afirmatiile mele le pot sustine cu ARGUMENTATIE solida!
3 Ma bucur ca-l slavesti ca Dumnezeu pe taticul tau, pentru ca si el este tot din aceeasi Sfanta Treime, ca si Dumnezeu, adica este Tatal (al tau), este si Fi(ul Mamei Sale asa cum Isus a fost Fiul Mariei), si are si Duhul Sfant (al Vietii), asa ca este foarte corect sa-l crezi ca fiind Dumnezeul tau; pentru ca el te-a creat cu adevarat.
3Credinta ta a proasta, nu poate aduce nicio biruinta in lumea noastra bazata numai pe ceea ce stii in spetza STIINTA si Cunoastere Rationala.
Asa ca credinciosii frenetici, ca tine, care refuza sa acceptr realitatea, sunt de obicei niste ratati veseli care nu isi constientizeaza decaderea.
4 Pentru a fi fericit si in acelasi timp un OM adevarat, NU este nevoie de credinta a proasta, ci de CONSTIINTA, Bun Simtz rezultat al unei educatii serioase, e nevoie de MULTA Cunoastere Rationala si de o minte Logica si Rationala, lucruri care nu se dobandesc nici la biserica, nici prin religie si cu atat mai putin prin credinta a proasta.
5 DA te inseli in credinta ta, pentru ca o credinta poate fi in lucruri adevarate, existente si bine explicate de stiinte. iar credinta in fantezii religioase NU face parte din acest gen de Credinta in Adevaruri, ci face parte din Credinta fantezista in minciuni care nu se pot dovedi.
Asa ca fi linistita, intrebarea ta este mult prea slaba ca sa tin cont de ea. Mai degraba invata sa faci tu diferenta intre credinta in adevaruri clare si credinta a proasta in minciuni fanteziste \Sa auzim de bine!