Citește și tu Biblia
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/1/
Ioan 1
1. La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.
2. El era la inceput cu Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.
4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.
5. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.
6. A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan.
7. El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre Lumina, pentru ca toti sa creada prin el.
8. Nu era el Lumina, ci el a venit ca sa marturiseasca despre Lumina.
9. Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume.
.
Dacă Iisus era de la început Dumnezeu, Iisus era nemuritor și deci nu a murit!
Specia care dezvolta prin concurs abilitatea de a distruge cand poate si prinde ocazia.
Imparatul nostru a murit (trupeste) pentru ca el a vrut sa ne mantuiasca pe noi si sa ne deschida portile Raiului.Credeti ca daca ar fi vrut, nu ar fi putut cere Tatalui Ceresc cateva osti de Ingeri, ca sa Il salveze? Putea, dar daca nu ar fi murit, nu am fi fost mantuiti, noi oamenii.
Eu cred ca iisus,daca a existat intr-adevar,era un biet om, un om simplu si muncitor care a descoperit tainele meditatiei ( introspectia,intoarcerea in interiorul propriei fiinte si observarea proceselor gandirii,gandurilor pozitive si negative,acceptarea si modificarea lor in bine,controlul lor).
-De mic era dus la templu de parintii lui si astfel si-a format stilul oratoric,si l-a slefuit in asa fel incat a reusit prin cuvintele si predicile lui sa adune mii de oameni care sa-l asculte.
-Il ajuta si mintea, probabil ca avea IQ-ul mult peste limita normala,un mic geniu al timpurilor acelora.
Un maestru asa cum a fost Buddha,Krishna, Gandhi, si cum este inca Dalai Lama.
Oameni care si-au dat seama cu ce se mananca viata si care au descoperit secretul convietuirii in pace,toleranta,iubire cu ceilalti.
Oameni profunzi.
Cei care nu erau de acord cu parerile si viziunea lui, normal au fost preotii si l-au ucis. Probabil le era frica ca nu cumva toti ceilalti sa se "molipseasca" de la iisus cu gandirea peste granitele impuse de biserica.
Le era teama ca intreaga lor putere va fi anihilata de multimea, de populatia care credea in ce spunea iisus si care, la un moment dat, se va rascula impotriva lor si roata se va intoarce.
Parerea mea.
Pai conform Bibliei evreii, iar daca stai sa gandesti logic un pic, preotii evreii il vedeau pe Isus ca un concurent deci avand motiv sa-l omoare. Romanii nu cred ca aveau motiv, inca o dovada ca acest Isus era inofensiv, adica daca se auzea de "puterile sale" categoric romanii il vedeau ca o amenitare si incercau sa-l lichideze intr-un fel sau altul.
Ba romanii pentru ca daca mai tii minte Iisus a fost lovit la coaste de o sulita romana cand era pe cruce si in film se vad soldati romani.Sunt chiar foarte multe icoane ce reprezinta acest moment.
Hello,tu uiti ca Isus nu ar fi fost ucis daca nu era judecat de evreii.
Omenirea.
Iisus s-a rastignit nu din cauza cuiva, caci faptele sale au adus acolo, pentru ca evreii nu aceptau adevarul.
Dacă e să luăm în funcție de participația fiecăruia;
Evreii au fost instigatori și romanii autori.
Fără contribuția și presiunea instigatorilor, Hristos nu era ucis pentru că romanii nu se amestecau în judecățile religioase ale altor popoare.
Asta atât timp cât acele popoare nu le subminau autoritatea prin învățăturile lor.
Dacă e să vedem cine și-a asumat răspunderea pentru sângele vărsat, poporul evreu de la rabini până la țărani strigau "răstignește-l" și au fost de acord ca pedeapsa pentru sângele Său să cadă asupra lor și a urmașilor lor.
Urmarea am văzut-o cu toții; în anul 70 Ierusalimul a fost arat cu plugul, mare parte din evrei masacrați sau deveniți robi, printre popoare străine.
Dacă uciderea lui Hristos era o faptă canonică, ei n-ar fi suferit mânia lui Dumnezeu descrisă în Levitic, ci ar fi fost recompensați.
Dumnezeu nu ar fi îngăduit ca ei să pățească ceva.
Cât privește romanii :
Pilat s-a spălat pe mâini, gest ce simbolizează lepădarea de responsabilitate pentru moartea unui nevinovat.
Hristos a venit în lume pentru a îndeplini misiunea cerească, dacă era un eretic sau hulitor era pedepsit ca ereticii, adică ucis cu pietre.
S-a rastignit pentru noi, pentru a ne arata ca ne iubeste, pentru a crede cu adevarat in El, pentru a ne arata ca si noi putem sa ajungem in rai, pentru pacatele noastre....pentru noi.Am vazut niste raspunsuI Doamne fereste, ajungem sa-L rastignim noi si sa ne indoim si noi de puterile Lui.Va doresc tuturor sa vi se umple sufletele de lumina sfant, de bunatate, de pace si de intelepciune.
El este vinovat de propia lui moarte, deoarece era un eretic in acea societate teocrata, iar ereticii dupa cum ne spune VT trebuiau omorati. Dar adevaratul vinovat era mentalitatea bolnava a acelor oameni.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: