Eu cred ca iisus,daca a existat intr-adevar,era un biet om, un om simplu si muncitor care a descoperit tainele meditatiei ( introspectia,intoarcerea in interiorul propriei fiinte si observarea proceselor gandirii,gandurilor pozitive si negative,acceptarea si modificarea lor in bine,controlul lor).
-De mic era dus la templu de parintii lui si astfel si-a format stilul oratoric,si l-a slefuit in asa fel incat a reusit prin cuvintele si predicile lui sa adune mii de oameni care sa-l asculte.
-Il ajuta si mintea, probabil ca avea IQ-ul mult peste limita normala,un mic geniu al timpurilor acelora.
Un maestru asa cum a fost Buddha,Krishna, Gandhi, si cum este inca Dalai Lama.
Oameni care si-au dat seama cu ce se mananca viata si care au descoperit secretul convietuirii in pace,toleranta,iubire cu ceilalti.
Oameni profunzi.
Cei care nu erau de acord cu parerile si viziunea lui, normal au fost preotii si l-au ucis. Probabil le era frica ca nu cumva toti ceilalti sa se "molipseasca" de la iisus cu gandirea peste granitele impuse de biserica.
Le era teama ca intreaga lor putere va fi anihilata de multimea, de populatia care credea in ce spunea iisus si care, la un moment dat, se va rascula impotriva lor si roata se va intoarce.
Parerea mea.
S-a rastignit pentru noi, pentru a ne arata ca ne iubeste, pentru a crede cu adevarat in El, pentru a ne arata ca si noi putem sa ajungem in rai, pentru pacatele noastre....pentru noi.Am vazut niste raspunsuI Doamne fereste, ajungem sa-L rastignim noi si sa ne indoim si noi de puterile Lui.Va doresc tuturor sa vi se umple sufletele de lumina sfant, de bunatate, de pace si de intelepciune.
Imparatul nostru a murit (trupeste) pentru ca el a vrut sa ne mantuiasca pe noi si sa ne deschida portile Raiului.Credeti ca daca ar fi vrut, nu ar fi putut cere Tatalui Ceresc cateva osti de Ingeri, ca sa Il salveze? Putea, dar daca nu ar fi murit, nu am fi fost mantuiti, noi oamenii.
Specia care dezvolta prin concurs abilitatea de a distruge cand poate si prinde ocazia.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: