Iisus nu este nascut din sfanta treime.
iisus este nascut din fecioara maria
Referințe despre Sfânta Treime în Biblie
Singurele versete biblice care fac referire directă la Sfânta Treime sunt 1 Ioan 5:7-8
1 Eu ma adresam celor care au impresia ca Isus este Fiul lui Dumnezeu nascut din Treime si nu celor care STIU ca Isus ii are ca parinti naturali pe soldatul roman Abdes Pandira si pe NE-fecioara Maria.
2 Ce faci?
Arunci perdele de fum?
Odata ca pe mine nu ma intereseaza unde se vorbeste despre Treime, ci locul unde este descrisa nasterea lui Isus din TATA Treime, si mama Maria,... minciuna care vrea sa justifice faptul ca Isus este Dumnezeu din Dumnezeu, si nu un bastard nascut din flori!
3 In 1 Ioan 5:7-8 se vorbeste despre "minunile" pe care le-a facut Isus la scaldatoarea de la Vitezda, si nu despre nasterea lui Treime!
Iar în Evanghelia după Ioan Domnul Isus este numit "Cuvântul" şi este prezentat astfel:
La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. (Ioan 1:1-4)
1 Ioan 5:7-8
Cornilescu (RMNN)
7 (Căci trei sînt cari mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvîntul şi Duhul Sfînt, şi aceşti trei una sînt.)
8 Şi trei sînt cari mărturisesc (pe pămînt): Duhul, apa şi sîngele, şi aceşti trei sînt una în mărturisirea lor.
ti-am zis ca eu nu ma iau dupa biblia ortodoxa.
Daca ar fi sa ne luam dupe tampeniile pe care le spun oamenii primtivi si semi-salbatici, am putea sa acceptam si ce zice Purandel fiul lui Parpanghel in evanghelia sa, adica vestea sa "cea buna"!
Dar noroc ca am fost dotati din nastere de catre Dumnezeu (-l fiecaruia dintre noi, adica Mama si Tata care ne-au creat) cu un creier cu care sa putem judeca si a pune ordine si prioritati, astfel incat sa fim capabili sa facem dieferenta valorica intre ce spune Dumnezeu prin Biblie, si ce spun niste oameni primitivi si semi-salbatici intr-un text bagat in \biblie de miste cioflingari sarlayani aflati in slujba unui ucigas, ca Pavel, care se vrea a fi apostol!
2 Si unde in versetele date de tine vedem minunea prin care Isus s-a nascut din Treime, dupa ce chiar el ca parte a Treimii a fecundat-o pe viitoarea sa mama, ca din acea sarcina sa se nasca chiar el cel care a fecundat-o?
Aici ai dreptate.Trinitatea este o invatatura falsa si inventata de biserica
Hristos este în Sfânta Scriptură singurul numit în sens propriu şi distinct FIU AL LUI DUMNEZEU!
Este o diferenţă ca de la cer la pământ între DUMNEZEU FIUL pe de parte, existent din veşnicie şi CREATOR al tuturor lucrurilor, şi "creaţia" Sa pe de altă parte!
În toată Biblia expresia "întâiul născut" se referă la un fiu din aceeaşi "familie", de aceeaşi "natură" cu ceilalţi din respectiva familie: dacă e vorba de fiu al lui Iacov e din "familia" lui Iacov, daca e "fiu" dintr-un regn animal atunci e de ACEEAŞI NATURĂ CU SPECIA RESPECTIVĂ şi nu om sau altceva, dacă e numit fiu al lui Faraon înseamnă ca este fiu ŞI NU CREATURĂ "meşterită" de faraon!
Şi pe acelaşi raţionament, dacă Hristos este în Sfânta Scriptură singurul numit în sens propriu şi distinct FIU AL LUI DUMNEZEU, înseamnă că e de ACEEAŞI NATURĂ CU TATĂL "FIULUI"!
Dar bine spune Scriptura despre unii rătăciţi: "aveți ochi dar nu vedeți, urechi dar nu auziți".
Pai ti-am zis ca iisus nu s-a nascut din treime ci din maria
Continuare...
- Isaia: 7, 14 De aceea, Domnul însusi va va da un semn: „Iata, fecioara va ramâne însarcinata, va naste un Fiu si-I va pune numele Emanuel.,
Matei : „Iata, fecioara va fi însarcinata, va naste un Fiu, si-I vor pune numele Emanuel" care, talmacit, înseamna: „Dumnezeu este cu noi."
Mantuitorul Iisus este din vesnicie! Iisus le-a zis: „Adevarat, adevarat va spun ca mai înainte ca sa se nasca Avraam, sunt Eu." ( expresia SUNT EU ce spune? Este expresia prin care este exprimat DUMNEZEU pe tot parcursul vechiului Testament.
Si mai departe spune clar! De aceea v-am spus ca veti muri în pacatele voastre; caci, daca nu credeti ca EU SUNT (cuvinte care Il identifica pe Fiul lui Dumnezeu cu Yahve), veti muri în pacatele voastre."
Contunuare...
- Ioan 8, 24 EU SUNT! adica DUMNEZEU in chip de om. Nu a fost pentru Dumnezeu dificila minunea Intruparii si venirii Sale printre oameni. Iisus a spus: Voi Ma numiti „Învatatorul si Domnul (Yahve)" si bine ziceti, caci sunt!,
"Doamne", I-a zis Filip, „arata-ne pe Tatal, si ne este de ajuns."
Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar: „Arata-ne pe Tatal"?
MATEI 28, 19. Botezati in numele TATALUI, FIULUI SI AL DUHULUI SFANT.
si a zis Petru: „si fiecare din voi sa fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfântului Duh.
"Dar când au crezut pe Filip, care propovaduia Evanghelia Împaratiei lui Dumnezeu si a Numelui lui Isus Hristos, au fost botezati, atât barbati cât si femei." - Fapte 8, 12
18 Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a si fost judecat, pentru ca n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
Dar din Purandel Fiul lui Parpanghel de ce nu citezi?
Oare nu este destul de primitiv si retardat asa cum erau semi-primitivii care NU STIAU nimic ci credeau totul a proasta pentru ca in lumea lor Stiinta era inca in Pampersi?
2 Ce vrei sa dovedesti cu aceste versete: "18 Oricine crede în El nu este judecat"?
Vrei sa ne demonstrezi ca criminalii banditii si curvele nu vor fi judecate de Dumnezeu daca il accepta ca "dumnezeu" pe tatal minciunii si al criminalilor?
Nu te stradui ca te straduiesti pe degeaba ...eu asta cred de mult!
Da, doar ca eu nu m-am adresat celor care STIU, ca tine, ci celor care CRED in loc sa STIE!
Tu esti drogat, sau ce naiba vorbesti prostii din acestea!
Lasa tu Biblia care a aparut cu cca 350 de ani dupa moartea dulgherului Isus, si refera te la Tanachul care era singura scriptura a lui Isus dar si cea inspirata de Dumnezeu RABINILOR, si apoi arata-ne unde in Tanach scrie baliverne mincinoase nascocite de tine?
Retine ma nenea care esti certat cu logica, cultura si adevarul, ca scriptura
rabinului Isus NU este Biblia ta... ci TANACHUL, asa ca printre "ratacitii" care au ochi si nu vor sa vada...esti mai ales TU!
Mersi pentru apreciere!
Vezi ca ne putem intelege daca avem ca numitor comun logica si rationalitatea!
Isus nu face parte dintr-o trinitate.Viata sa a fost transferata in uterul Mariei facand posibila nasterea sa ca om pe pamant. Apoi stim ca nu face parte din o trinitate pentru ca pe Isus oamenii l-au vazut dar pe Dumnezeu nu l-a vazut nimeni niciodata.
Dumnezeu Fiul, egal şi "deofiinţă" cu Tatăl, şi-a asumat supunerea faţă de Tatăl doar pentru că liber, ŞI-A ASUMAT ŞI ROLUL de "MIJLOCITOR", intermediar pentru oameni faţă de Dumnezeu Tatăl.
Hristos a ales prin Intruparea Sa sa îi reprezinte pe oameni în raport cu Tatăl (pentru împăcare), a purtat astfel "rolul" reprezentarii oamenilor în raport cu Dumnezeu Tatal. A purtat de bunavoie pe umerii săi natura umana alaturi de cea DIVINA pe care o avea deja...
Filipeni 2, 6 - "Care, DUMNEZEU FIIND ÎN CHIP, n-a socotit o ştirbire a fi El întocmai cu Dumnezeu,"
Filipeni 2, 6 - "Ci S-A DEŞERTAT PE SINE, CHIP DE ROB LUÂND, făcându-Se ("rol" asumat de bună voie) asemenea oamenilor, şi la înfăţişare aflându-Se ca un om,"
Filipeni 2, 6 - "S-A SMERIT PE SINE, ascultător făcându-Se până la moarte, şi încă moarte pe cruce."
Dumnezeu I s-a aratat lui Avraam la stejarul Mamvri prin fizionomia distincta a TREI ÎNGERI (sugestie a Sfintei Treimi) care i s-au adresat diferit lui Avraam.
Este oare un lucru pe care un anumit cult I l-a stabilit lui Dumnezeu a fi imposibil?
Saracul dulgher!
O fi stiut sarmnanul ca atunci cand viitoarea sa mama facea sex la greu cu soldatul roman Abdes Pandira, ca si-a trimis si Dumnezeu un spermatozoid de al sau, adica Sfant, prin Duhul sau Sfant si ca la acea orgie sexuala au participat e fapt 3, de se vorbeste si astazi de Treime?
Oare Dumnezeu incurajeaza sexul in grup, sau ii place numai "stereo"?