| Crestinii a întrebat:

Cine mă poate ajuta să văd niște minuni inexplicabile științific și medical?

16 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Crestinii explică (pentru hexagonulpentagonal):

Te-ai întrebat dacă Biblia e adevărată? Daca da atunci sa vedem orbi vindecați, paralizați care incep să umble, morții învie ca acolo.

| halogen001 a răspuns:

Nu exista asa ceva. Tot ce se intampla se supune legilor fizicii, deci nu exista minuni. Totul se poate explica atunci cand exista stiinta si cunoastere.

| Crestinii explică (pentru halogen001):

Chiar daca exista o explicație mie îmi place că mi-a trecut o durere puternica de măsea în câteva secunde și alte dureri de mușchi. Totuși la o amputare vindecată nu găsesc explicații, asta vreau sa vad.

| doctorandus a răspuns (pentru Crestinii):

Pentru ca nu exista deocamdata amputare in care membrul respectiv a crescut la loc (la oameni, nu coada la soparle). Cu sau fara rugaciune.

| doctorandus a răspuns (pentru Crestinii):

Transplant de maini insa exista, e real.

| halogen001 a răspuns (pentru Crestinii):

Minunile sunt momeala pentru inselarea omului. Chiar daca ar exista minuni, acelea ar fi exceptia care confirma regula, deci regula ar fi opusul minunii. De folos e regula, exceptia se aplica unui numar limitat (mic ) de cazuri. Asa e atras omul catre jocurile de noroc. Se da un exemplu de castig mare, joaca multi si pierd toti sau aproape toti cei care joaca. Castiga garantat organizatorul si uneori cate un jucator. Regula in cazul unui joc de noroc este ca nu se castiga. Exceptia e castigul, iar regula e pierderea. Minunile folosite in religie fie nu au existat si au fost inventate, fie au fost lucruri obisnuite carora li s-a dat o explicatie falsa. In general e vorba de lucruri neadevarate care au rolul de a atrage oamenii naivi pentru a fi manipulati. In lipsa lucrurilor si faptelor reale, adevarate, omul viclean foloseste minciuna pentru a-l insela pe cel naiv. E o capcana intinsa de omul viclean omului naiv, credul si nestiutor. E promisiune mincinoasa si inselaciune. Nu e ceva neobisnuit in lumea vietuitoarelor. Pentru strangerea de resurse vietuitoarele fac tot ce pot. Nimic nu e interzis. Un paianjen intinde o plasa pe care musca nu o vede si se incurca in ea. Asa face si omul mincinos. Intinde o plasa de minciuni si omul naiv nu vede adevarul si se prinde in ea. O planta carnivora produce substante care atrag mustele (care cred ca au dat de o sursa de hrana) pe care apoi le prinde si le digera si asa mai departe.
De aceea avem minuni si povesti puerile fanteziste si absurde pentru atragerea si inselarea omului credul, naiv si nestiutor.
La adevar se ajunge prin stiinta, iar prin credinta se ajunge la minciuna. Musca daca ar avea stiinta, nu ar intra in capcana plantei carnivore sau a paianjenului. Asa pateste si omul cand nu verifica informatiile, cand nu isi foloseste ratiunea si cand crede minciuna spusa de omul viclean. Asta e viata. E normal ca o vietuitoare sa faca tot ce poate pentru a strange resurse. Asta e definitia vietuitoarei: traieste, strange resurse prin orice mijloace, se inmulteste si moare.

| GlGl29 a răspuns:

Tu esti minunea.
Faptul ca respiri cu un singur neuron.

| RAY a răspuns:

Minunile sunt în capul celor ignoranți de știință

| Crestinii explică (pentru RAY):

Am văzut cam 10 dureri vindecanduse până acum, ar fi o explicație că creierul secreta endorfină când fac asta dar îmi place să vad cum trec durerile.

| Crestinii explică (pentru halogen001):

Ai dreptate fiecare caută resurse și se folosesc de religie că să atragă fonduri.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Scriitorul Pavel Coruț a fost ateu, din câte știu eu. În anul 2009 a publicat o carte, în care își expune părerea despre posibila existența a unei Divinități. Consider că orice agnostic ar trebui să reflecte măcar puțin la aceste aspecte, din moment ce Știința nu găsit explicații.
Ce probe științifice indică existența și activitatea Divinității?

1. Zecile de mii de mărturii ale unor persoane resuscitate din moarte clinică indică existența unor lumi superioare celei terrane, în care corpurile energetice (sufletele) decedaților trăiesc într-o stare de bine suprem, sub conducerea unor veghetori divini de ambele sexe. Am expus pe larg această problemă, în volumele Secretele vârstelor de aur și Îngeri rebeli, fapt pentru care aici voi sintetiza la maxim.

a. Organismul omenesc este compus din corpul fizic, vizibil cu ochiul liber și corpul energetic (sufletul) care acopera integral corpul fizic și poate fi observat numai de anumiți paranormali sau cu aparatul Kirlian. Corpul energetic este înzestrat cu propriile organe de simț și memorie, astfel că, la desprinderea de trupul fizic, poate observa și memora ce se întâmplă cu acesta, poate conversa telepatic cu veghetorii din alte lumi, poate retine informații din lumile vizitate, informatii pe care le poate transfera ulterior creierului material. În cazurile de moarte clinică, corpul energetic se desprinde și se ridică deasupra trupului fizic, observă medicii care încearcă resuscitarea, înțelege conversațiile lor și le memorează. După aceasta, trece printr-un soi de tunel, pe un fond de sunete și ajunge în altă lume, nu una și aceeași pentru toate persoanele. Nu cunoaștem criteriul după care sufletele sunt ghidate în alte lumi astrale, exclusiv energetice, dar în toate cazurile subiecții acestor experiențe au raportat stări de bine extrem, încât regretau că au fost resuscitați.

b. În majoritatea cazurilor, subiecții resuscitați din moarte clinică au relatat că veghetorii din lumile spirituale le cunoșteau la perfecție viețile și le reproduceau principalele evenimente pozitive sau negative, ca într-un film sau ca la o judecată. Nu li s-a reproșat nimic, nici nu s-au pronunțat condamnări. În mai multe cazuri, sufletele celor din moarte clinică și-au putut întâlni rude și amici decedați mai demult, cu care au conversat telepatic.

c. În momentul resuscitării, subiecții s-au simțit atrași din nou prin tunel și s-au trezit sub ochii medicilor, cu puternice regrete după lumile spirituale din care fuseseră readuși. Ei și-au putut relata în amănunt neobișnuitele trăiri, probă sigură că sufletul (corpul energetic) posedă organe de observare și de memorare. Din această cauză, în lucrările mele, veți întâlni noțiunile de creier material, compus din creierul cognitiv și cel emoțional (limbic, reptilian) și creier energetic, organul de conducere al corpului energetic (sufletul). Dipă cum observați, rezultatele cercetărilor științifice contrazic imaginea sufletului micuț, ca un omuleț, ascuns în inimă, care părăsește organismul în momentul decesului.

Zeci de mii de lucrări tratează viata de după moarte, de pe pozițiile resuscitaților din moarte clinică, însă nu toate sunt științifice și obiective, deoarece unele persoane au tendința de a fabula în direcția religiilor cu care au fost intoxicate iar altele urmăresc să câștige bani din astfel de lucrări senzaționale. Eu mă bazez numai pe textele unor medici foarte serioși și responsabili. Mărturiile adunate de ei probează că sufletele noastre sunt nemuritoare și, la deces, se desprind de trupurile materiale, plecând în alte lumi (mai multe!), altele decât iadul, purgatoriul și raiul descrise de textele religioase. Acest adevăr probat științific ne eliberează de frica de moarte și de cultul inutil al trupului material muritor.

Lumile în care pleacă sufletele decedaților sunt neasemuit de fermecătoare iar veghetorii lor pot fi numiți divin, în raport cu humanii pământeni. Nici un resuscitat n-a întâlnit liderul sau stăpânul vreunei lumi pur spirituale, însă, în mod normal, ar trebui să existe și sa fie Divinul, Dumnezeu. Faptul că veghetorii divini cunosc tot ce a făcut fiecare indivit pământean mă determină să cred că suntem într-un permanent contact cu ei, primind inspirație, ajutor și ocrotire în acțiunile noastre creatoare și morale. Ei sunt îngerii veghetori ai fiecărui creator moral. Foarte probabil, infractorii și imoralii nu au îngeri veghetori, fiind considerati rebuturi umane, ale căror suflete vor fi dezintegrate sau trimise spre reîncarnare pe o planetă cu condiții mai vitrege de trai ori chiar în animale. Precizez că această pedeapsă este o simplă părere a mea, neprobată științific. Ea se bazează pe principiul că măcar justiția divina pedepsește faptele imoralilor și infractorilor pământeni.

2. Anumite persoane, denumite convențional paranormale, se pot decorporaliza în mod inconștient și involuntar sau în mod voluntar și conștient. În aceste cazuri, sufletele lor călătoresc în alte lumi, similare celor descrise de cei resuscitați din moarte clinică și conversează cu veghetorii acestora, ființe pur spirituale, de ambele sexe, cu înfățișări humanoide. Aceste experiențe atent supravegheate medical nu trebuie confundate cu „călătoriile astrale" ale unor fanatici mistici care relatează exact ceea ce au fost instruiti să creadă: întâlniri cu îngeri de tip religios (cu aripioare), lupte cu diavoli etc. În realitate, sufletele misticilor nu zboară în alte lumi. Acțiunile pe care ei le relatează sunt simple fabulații ale creierelor limbice, creiere în care s-au stocat informațiile și emoțiile mistico-religioase, din copilărie și până la momentul „călătoriei".

Lumile superioare atinse de adevărații paranormali ar putea fi divine, în raport cu pământenii, în măsura în care ființele superioare care le populează ne supraveghează și ne inspiră evoluția, progresul, deplina civilizare.

3. Medici psihiatri serioși, din clinici de renume, mai ales din SUA și Rusia, au reușit sa determine decorporalizări controlate ale unor pacienți, decorporalizări urmate de zboruri către alte lumi universale locuite de humanoizi superiori nouă. Vă recomand sa studiați cartea Călătorie ultimă — Dincolo de frontierele morții a dr. Stanislav Grof din SUA, apărută la Editura Elena Francisc Publishing, în 2007, pentru a mai reduce din scepticismul privind viața de după moarte. Nu încape îndoială că sufletele noastre nemuritoare ajung în alte lumi, mult superioare, cauză pentru care le consideram divine. Faptul că ființele din acele lumi cunosc totul despre viețile noastre indica o supraveghere atentă, dacă nu și o îndrumare pe calea evoluției a celor mai iluminati dintre pamânteni.

4. Nu cunoaștem cât de departe în Universul infinit se întinde Hiperconștiința Divinității, dar suntem absolut siguri că ea controlează toate fenomenele vitale de pe Terra, cu o precizie uimitoare. De exemplu, pe planeta noastra, se nasc în fiecare an, un număr de fete aproximativ egal cu un număr de băieți, asigurând echilibrul vieții superioare (umane). Dacă, timp de câteva decenii, s-ar naște numai băieți sau numai fete, Omenirea ar dispărea. Cine menține acest echilibru între sexe, încă din faza de concepție? Inteligența materiei vii, superior organizată, răspund darwiniștii. În regula, le replic eu, dar cine a înzestrat materia vie cu inteligență și moralitate? „Natura mamă" nu putea s-o facă, deoarece legile ei se opresc la instincte și inteligențe primare, specifice plantelor si animalelor.

Un alt exemplu. În timpul celui de-al doilea război mondial, au murit circa 70 de milioane de bărbati, în special din Germania și URSS. Statisticile arată că, după război, numărul nașterilor de băieți din aceste țări a crescut, până ce echilibrul dintre sexe s-a restabilit. Cine a determinat acest fenomen? Și încă un exemplu. Deja, științele medicale sunt capabile sa predetermine sexul noilor născuți. Mulți părinți din națiunile puternic patriarhale și misogine s-au grăbit să comande nașterea de băieți iar medicii au executat comenzile. În compensație, în alte familii din aceleași națiuni ori din cele vecine, s-au născut mai multe fete, astfel că echilibrul dintre sexe s-a păstrat. Acest echilibru nu este perfect de unu la unu, ci ușor favorabil fetelor, deoarece un bărbat poate fecunda mai multe femei. Normal, ne întrebăm ce Creier extraordinar a urmărit concomitent zecile de milioane de cazuri, încă din faza de concepție a copiilor și a luat măsuri de respectare a legii divine. Faptul că Hiperconștiința divină insistă atât de sever pe respectarea echilibrului dintre sexe mă determină sa afirm răspicat că homosexualitatea este o infracțiune anti-divină și o boală mentala ce trebuie tratată prin decondiționare. Afirmația este valabilă și pentru transsexuali.

Legea echilibrului vital, ca lege divină, pare să funcționeze și în mediul animal. De exemplu, pe timpul exploziei nucleare de la Cernobâl — Ucraina (1986), șoarecii de câmp din zonă au murit în masă. Puținii supraviețuitori au acționat ca sub imperiul unei Inteligențe extraordinare. În primii ani de după explozie, s-au născut masiv femele, deoarece un mascul poate fecunda mai multe femele. Astfel, în câțiva ani, echilibrul dintre sexe s-a restabilit în masa rozătoarelor din zonă. Cine a determinat un proces atât de intim și de complicat, cum este predeterminarea sexului? Inteligența naturii mamă, răspund materialiștii (darwiniștii). Dacă natura posedă o inteligență atât de înaltă, superioară majorității oamenilor, înseamnă că ea este Divinitatea de pe această planetă, replic eu. Acest lucru nu este însă posibil, deoarece Dumnezeu nu poate fi depășit de oameni în nici un domeniu, iar oamenii au depășit natura în cunoașterea și perfecționarea multor fenomene vitale, începând cu propriile ființe. De exemplu, natura nu cunoaște morală și justiție, ci numai legile luptei pentru supraviețuire și ale selecției celor mai favorizate exemplare. Omul a descoperit metode de a se autoperfecționa prin autosugestie, imagerie mentală, transplant de organe, coerență cardiacă, clonare, stimulare sau inginerie genetică și alte metode pe care natura nu ni le putea inspira deoarece nu le cunoaște. Natura evoluează lent, conform legilor darwiniste, însă omul desprins din sânul ei 9din bestialitate), evoluează din ce în ce mai rapid, inspirat de o Hiperconștiință căruia noi îi spunem Dumnezeu, Divinitate.

Cât timp omul a fost bestial, apariția si evoluția lui se putea explica darwinist, ca a oricărei alte ființe din natură. De îndată ce măcar o mică parte din omenire s-a ridicat deasupra naturii, prin cunoaștere superioară, creație superinteligentă, comportare morală și autoperfecționare voluntară, progresul uman nu mai poate fi explicat prin evoluția naturală, ci prin evoluție sub inspirație divină. Oamenii viitorului vor cunoaste mai multe despre Divinitatea care ne-a inspirat și ne inspiră această desprindere din bestialitatea naturală.

5. În fine, existența și activitatea Divinității, sau cel puțin a veghetorilor divini, pare sa fie probată de minuni inexplicabile științific. Nu e vorba de miracole universale imposibile de tipul opritului mișcării Soarelui, ca în mitul biblic, deoarece Divinitatea nu-și încalca propriile legi. Nu e vorba nici de fapte mărunte, pe are misticii religioși le cer cu insistență, cum ar fi producerea unor ploi, oprirea unui tsunami, găsirea unor obiecte pierdute, spor la bani, câștigarea unor procese etc. Este vorba de fapte care în mod vădit, încalcă legile probabilității matematice, de fapte care sfidează regulile științifice după care se produc întâmplările. În Secretele vârstelor de aur am prezentat cazul unui aviator (tatăl meu) care, în repetate rânduri, a scăpat de moarte în evenimente în care milionimile de secundă și micronii formau frontiera dintre a fi și a nu fi. Regula după care se produc întâmplările, sitetizată de Gauss și Ostrogardski, a fost încălcată de o Voință invizibilă, în repetate rânduri.

Literatura de specialitate prezintă o multitudine de vindecări miraculoase, care nu pot fi explicate nici prin cele mai noi metode de lecuire: activarea genelor dorminde, autosugestia-sugestia, coerența cardiacă etc. Pr. dr. Dumitru Constantin Dulcan citează cazul unui aviator grec, cu sistemul nervos distrus aproape complet, care s-a însănătoșit într-o singură zi. Nu am putut verifica acest caz uimitor și îl prezint sub beneficiu de inventar, deoarece religioșii obișnuiesc sa inventeze minuni care să le confirme credințele. În alte cazuri, însă, scepticismul meu sever s-a văzut nevoit să recunoască căCineva mai presus de înțelegerea umană a intervenit în favoarea unei anumite persoane, salvând-o de la moarte, ridicând-o din cea mai neagră deznădejde și din situații ce păreau imposibil de rezolvat, oferindu-i avantaje pe care nici nu le visase, nici nu le ceruse etc. Nu vă ascund faptul că, în tratarea acestui punct, acționează și o doză de subiectivism. În mai multe rânduri, am simțit că o Hiperconștiință atoatecunoscătoare și atotputernică a intervenit în viața mea, în sens pozitiv, oferindu-mi informații și avantaje pe care nici nu le sperasem, nici nu le cerusem cuiva suprauman, deoarece eram ateu. Aceste intervenții repetate, inexplicabile prin științele actuale m-au determinat să devin liber cugetător și să cred într-o Divinitate perfectă, situată deasupra sutelor de religii sălbatice practicate de pământeni.

Cam acestea sunt probele că Dumnezeu există și influențează viețile pământenilor merituoși, prin veghetori divini. Mistico-religioșii pot prezenta numai probe subiective și dictonul Crede și nu cerceta! Dacă Dumnezeu ar fi dorit ca noi să nu cercetăm și să nu cunoaștem Lumea, ne-ar fi creat fără creiere și fără organe de simț. Aveți o altă părere?
https://mantuireadedupacumplitaratacire.wordpress.com/partea1/capitolul3/

| halogen001 a răspuns:

Sufletul imaterial separat de corp e o fantezie primitiva care sa explice functionarea omului ca o marioneta condusa de suflet. Omul primitiv nu stia ce e acela creier sau neuron. Omul beat, drogat, aflat sub influenta unor substante, accidentat sau bolnav cu creierul afectat actioneaza total diferit de omul normal si are pierderi de memorie. Daca sufletul ar fi diferit de creier, nu s-ar imbata cu alcool. Asta ne arata ca sufletul imaterial nu furnizeaza omului informatii si nici nu conduce omul. Concluzia e ca sufletul nu e altceva decat o aberatie primitiva care nu are nici o legatura cu omul, dar e util pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.

| halogen001 a răspuns:

Existenta unui suflet care nu conduce omul si nu ii furnizeaza omului informatii e o aberatie logica. Din moment ce omul nu e condus de suflet si nici nu primeste informatii de la suflet, omul nu are nevoie de suflet. Reciproc: daca sufletul poate culege singur informatii, atunci nu are nevoie de om. Un suflet nemuritor care nu ajuta cu nimic omul si care isi poate gasi singur informatii nu are nevoie de nimic de la un om muritor. Ce informatii asa de importante acumuleaza un suflet de la un om? De cate ori a mancat, de cate ori a mers la baie si cum s-a inmultit, cum a inselat un alt om sau cum a fost el iselat? Evident ca un suflet nemuritor nu are nevoie de asa ceva. Existenta sufletului si legatura lui cu omul e o fantezie primitiva, absurda si fara sens. Realitatea arata ca omul e o vietuitoare ca toate celelalte, rezultata in urma evutiei in timp prin selectie naturala. Zeii si alte personaje de povesti, nemuritoare, atotputernice, inteligente si iubitoare sunt fantezii primitive fara nici o legatura cu logica si cu realitatea. Un zeu atotputernic si nemuritor nu are nevoie de nimic de la om, deci nu are nici un motiv sa il faca pe om, sa il ajute, sa il rasplateasca, sa il pedepseasca sau sa il iubeasca pe om. E totul fantezie primitiva si absurda. Omul e o vietuitoare si nu face altceva decat sa teaiasca, sa stranga resurse, sa se inmulteasca si sa moara ca orice vietuitoare. Strangerea resurselor se face prin orice mijloace. O vietuitoare face tot ce se poate face pentru a trai, pentru a strange resurse si pentru a se inmulti. Un paianjen intinde o plasa, musca nu o vede si se prinde in plasa. E rau? E bine? Binele si raul sunt relative. Asa face si omul. Un om mai inteligent intinde o plasa a minciunilor cum e religia si il prinde pe omul naiv, credul si nestiutor. E bine? E rau? Adevarul e ca nu are nici o importanta. Asta este viata. Prin credinta se ajunge la minciuna si prin stiinta se ajunge la adevar. Asa cum nu e nici o problema ca un paianjen prinde o musca, tot asa nu e nici o problema daca un om il insala pe altul cu povesti primitive si absurde. Omul viclean si mincinos si-a castigat dreptul de a-l conduce pe cel naiv si nestiutor.

| minrest a răspuns:

Sunt premii uriase oferite pentru oricine ar produce un fenomen inexplicabil stiintific. Persoana care ar putea demonstra o ''minune'' s-ar duce sa ridice unul din aceste premii, de fapt ar aplica pentru toate, si apoi poate ti-ar arata si tie. Dar nimeni nu a incasat unul dintre aceste premii, ceea ce demonstreaza ca nu a avut loc nici o minune in perioada contemporana.