| KhludCiprian a întrebat:

Cine mai crede ca mai exista beneficii in a te ruga?

Haide sa comparam cu stiinta de azi:
- acest prototip de injectie ce implanteaza piele reface tesuturi distruse prin ardere in doar 90 de minute!
http://buff.ly/1jxkPe1
- compara cu orice rugaciune(!)

Respectiv cu un raspuns teist (ce e dat fara surse, bineinteles)
"Nu este studi " - legate de puterea rugaciunii (n. mea) - " dar asta se stie. Rugaciunea ne apropie de Dumnezeu si ne face sa fim puternici. "
Respectiv:
"Sute de oameni au reusit sa invinga cancerul prin credinta in Dumnezeu." - tot fara surse.

Comparat cu ce stim de chemoterapie: http://scienceblogs.com/......motherapy/
(98% din cazuri sunt observate beneficii aplicand chemoterapie, chiar daca nu ar reusi sa vindece complet cancerul!)

Ai alege rugaciunea daca ai avea fie cancer fie arsuri, sau ai dori ca stiinta sa fie cat mai avansata?

Răspuns Câştigător
| martzian a răspuns:

Inca o data, am face o mare greseala daca le-am pune cele doua (rugaciunea si tratamentul medical) in contrast - pana la punctul de trecere catre eroarea de categorie. Eu nu am nici un dubiu ca medicina a ajuns acolo unde este doar pentru ca Dumnezeu ne-a creat inteligenti. In acelasi timp, nu am nici un dubiu ca suntem cu mainile legate inaintea suveranitatii lui Dumnezeu - fara ca asta sa ne transforme in robotei ori sa anuleze cumva dreptul de a alege binele sau rau, binecuvantarea sau blestemul, in timpul vietii.

Dap, tatal meu a trecut prin tot calvarul tratamentului specific. Nu pot spune ca, daca ar mai putea face aceeasi decizie, ar face-o. Singurul beneficiu personal real a fost nu timpul cu noi (ca expresie egoista a dorintei noastre de a-l avea mai mult cu noi, cu orice pret) ci faptul ca, inaintea mortii, a avut timp sa reflecteze la propria-i viata. Si, credeti-ma, tata a fost orice in timpul vietii... numai un credincios nu!

25 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Ar trebui să fiu foarte lovită la cap, ca să prefer efectul placebo (în cel mai fericit caz; care în cazul meu ar fi imposibil, căci dacă m-aş ruga, aş conştientiza că mă rog la nimic) în locul medicinei moderne.

| Mădă0611 a răspuns:

E adevarat ca "Sute de oameni au reusit sa invinga cancerul prin credinta in Dumnezeu.", la fel cum pe unii i-a omorat sau imbolnavit psihic si/sau fizic acea credinta, dar de fapt e vorba de autosugestie, cancerul e una din bolile care pot fi invinse de sistemul imunitar, de sida nu s-a vindecat nimeni prin credinta, sau gresesc?

Toti aleg stiinta, dar pentru confort psihic, spun ca e de la dumnezeu, oricum, tot necredinta denota, noroc ca zeul e unul foarte personal si nu se supara.

| Radu284 a răspuns:

Rugaciunea nu m-a ajutat pana acum. Astea fiind spuse, am metodele mele de a cere ce vreau de la univers, si de multe ori am obtinut rezultate remarcabile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Radu284):

Ii poti cere universului sa faca in asa fel incat sa apara o pizza in camera la mine? De preferat sa fie calda si cu multe ciuperci / multa carne.

| ShockWaver a răspuns:

Simplu.Creștinii nu mai au voie în Spitale. Dacă au nevoie urgentă de asistență medicală, n-au decât să meargă la biserică să se roage. Când o să vadă că n-are efect o să fie prea târziu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti dezinformat si incerci sa dezinformezi si pe altii.





| martzian a răspuns:

Problema pe care o avem atunci cand vine vorba de rugaciune este legata exact de semnificatia ei. Ii dam o conotatie subiectiva, o motivatie egoista si ne asteptam ca Dumnezeu sa fie duhul din lampa la care apelam pentru minuni. Nicaieri nu vom gasi asa ceva in Sfanta Scriptura. Ne intoarcem din nou la o discutie mai veche: oamenii se lasa prinsi de religie (una seaca si plina de ritual si forma) si rateaza esentialul: relatia.

Daca ceea ce ne invata Biblia este adevarat, daca pacatul l-a despartit pe om de Dumnezeu si Acesta din urma a ales o cale prin care sa elimine consecintele lui (jertfa de la Calvar), daca exista ceva dupa moarte si daca aceasta viata depinde atat de mult de ceea ce a facut Hristos... atunci am motive suficiente pentru a ma ruga si pentru a-i multumi toata viata, chiar si fara a cere nimic. Dar Dumnezeu ne da har si posibilitatea de a invata sa depindem de El. Nu ne-a promis nicaieri ca va lua de la noi durerea, ci ca ne va ajuta sa trecem prin ea. Desi nu am nici un dubiu ca Dumnezeu raspunde la rugaciune (asa cum ii invatam pe copii, cu „da, nu sau mai asteapta") cui i-ar placea o relatie al carei unic scop este beneficiul personal al uneia dintre parti?

Nu am impresia gresita ca Dumnezeu va vindeca orice boala, desi Eo poate si am asistat la raspunsuri tulburatoare la unele dintre rugaciunile noastre. El insusi nu a promis asa ceva, din nou o spun. Dar vreau, asemeni oricarei relatii la care tin, sa il descoper mai mult in fiecare zi pe Acesta care mi-a schimbat viata, comunicand cu El. Iar comunicarea aceasta are doua sensuri, nu este unidirectionala.

„Cine mai crede ca mai exista beneficii in a te ruga?" – Eu.

„Ai alege rugaciunea daca ai avea fie cancer fie arsuri, sau ai dori ca stiinta sa fie cat mai avansata?" – Nu se exclud una pe cealalta. Normal ca m-as ruga, desi as adauga o componenta invatata de la Isus. „Totusi... voia Ta sa se faca si nu voia mea". Bineinteles si ca mi-ar placea ca stiinta sa aiba cunostinta necesara pentru ameliorarea bolii. Dumnezeu insusi lucreaza prin oameni atunci cand ne da raspuns la unele rugaciuni. Dar, esentialul sta in faptul ca, inaintea mortii, crestinul este senin si plin de speranta. Viata lui este dedicata lui Dumnezeu si celorlalti – nu siesi – iar moartea lui inseamna doar ca a ajuns... acasa.

PS: Tatal meu a murit de cancer. Am fost langa el pana la capat. Ce l-a durut mai mult nu a fost cumplita suferinta fizica ci regretul unei vieti traite in pacat, in care le-a adus multa suferinta celor dragi si, mai ales, gandul vesniciei...

| milan9 a răspuns:

- Un studiu efectuat de o universitate de medicină din State şi publicat într-o prestigioasă revistă de medicină a scos în evidenţă puterea rugăciunii.

Printr-un studiu efectuat asupra a două grupe de persoane cu diferite afecţiuni, s-a pus în evidenţă importanţa rugăciunii în felul următor:

- S-a scos din calcul efectul placebo prin faptul că nici un pacient nu a ştiut de acest experiment. În mod secret pentru grupa de pacienţi "A" s-au făcut mai multe rugăciuni pentru vindecare.

- Pentru grupa de pacienţi "B" în schimb, lucrurile au decurs în mod obişnuit, fără ruăgăciuni speciale.

- În urma confruntării rezultatelor s-a putut observa faptul că în cazul grupei de pacienţi "A", gradul proceselor de vindecare a fost copleşitor mai mare decât în celălalt caz, "B".

| KhludCiprian explică (pentru milan9):

Http://www.sciencedaily.com/releases/2006/04/060403133554.htm

Summary:
So far, two studies found that third-party prayers bestow benefits, but two others concluded that there are no benefits. Now, the largest study to date, covering 1, 800 people who underwent coronary bypass surgery at six different hospitals, supported the latter research.

| Mădă0611 a răspuns (pentru milan9):

rolling on the floor stai asa. Cum adica "s-a scos din calcul efectul placebo prin faptul că nici un pacient nu a ştiut de acest experiment"? Stii ce e efectul placebo?

| Radu284 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, normal ca ii pot cere asta.

| Neymar3000 a răspuns:

O sa ai ocazia sa te convingi singur cat de curand.
Sa te auzim atunci.

| KhludCiprian explică (pentru Neymar3000):

Asta e un "blestem" sa inteleg? Sau o amenintare? Daca ai sa iei cancer inaintea mea? O sa te auzim pe tine atunci?

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ii poate cere, dar n-o sa primesti, Universul stie ca pizza nu e buna pentru tine, dooh, faci burta.

| KhludCiprian explică (pentru martzian):

"Dar, esentialul sta in faptul ca, inaintea mortii, crestinul este senin si plin de speranta. Viata lui este dedicata lui Dumnezeu si celorlalti – nu siesi – iar moartea lui inseamna doar ca a ajuns... acasa."
Asta bineinteles ca e adevarat si pentru un ateu, doar ca viata nu e dedicata siesi (in mod necesar), poate fi dedicata in a se sacrifica pentru familie, pentru viata salbatica, pentru copii orfani, pentru educatie, etc.

NB Imi pare rau sa aud ca tatal tau a murit (si cu atat mai mult daca a murit suferind!). Totusi daca a interactionat cu lumea medicala, de exemplu facand chemo, probabil ca ai avut ocazia sa il vezi cateva luni bune in plus la ochi decat daca n-ar fi facut-o. Cu sau fara rugaciune!

Stii, s-ar putea sa fie posibila si vindecarea HIV in viitor: http://defeathiv.org/berlin/ dar nu din cauza rugaciunii, desi toti pacientii cu HIV au o moarte groaznica daca n-ar avea acces la medicina de azi. Cu rugaciune sau credinta poate ar muri mai fericiti, dar cu medicina traiesc ani buni si traiesc mai bine toti acestia!

| suffarstar a răspuns:

"Cine mai crede ca mai exista beneficii in a te ruga?"
Nu te rogi ca sa primesti/obtii ceva, sa cersim suntem toti buni, Dumnezeu stie oricum ce ai tu nevoie,nu trebuie sa-i amintesti tu, te rogi ca sa comunici,dupa cum,ca sa menti o relatie buna cu familia ta, trebuie sa comunici cu ea, asa si cu Dumnezeu. Cum s-ar simti o ruda de-a ta daca ai suna-o doar cand ai nevoie de ceva?

Nu neg necesitatea medicatie, dar sa nu exageream, am gasit niste studii care spuneau caci chemoterapia este mai mult daunatoare decat folositoare.

| KhludCiprian explică (pentru suffarstar):

"am gasit niste studii care spuneau caci chemoterapia este mai mult daunatoare decat folositoare. " - shoot!

| KhludCiprian explică (pentru suffarstar):

Primul este falsificat chiar de link-ul pus in descriere:
http://anaximperator.wordpress.com/......hemselves/

"Wow! This sounds really damning, doesn’t it? What hypocrites those oncologists are! Right?

Wrong."

De dragul tau am cautat efectiv citatul domnului Mike Richards. Articolul e aici:
http://www.ncin.org.uk/view?rid=724

In fapt pagina lui nu zice nimic impotriva chemoterapiei:
- el prezinta statutul Marii Britanii asupra cancerului

Si ce a zis ca din cauza informatiei putine sunt cazuri in care oamenii mor desi au chemo-terapie in doar 30 de zile (sau in cazul in cazul unei operatii!)

In fapt pe acelasi raport spune:
"Chemotherapy: We know very little at a national level"
si pe pagina urmatoare continua:
"We know little about:
•Comorbidity and performance status at diagnosis
•Late effects of cancer
•Quality of life of cancer survivors
•Recurrences/metastatic disease"

Afirmatia s-a pus in context: ca nu exista informatie suficienta in cancer, e sa se focalizeze asupra rezultatelor, si sa gaseasca metode care sa il masoare.

In lista de rezultate este:
"Cancer maps well to the NHS Outcomes Framework
•Domain 1: Reducing premature mortality rates
e.g. mortality from cancer by age; 1 and 5 year survival
•Domain 2: Enhancing quality of life for people with long term conditions
-we will develop PROM surveys for cancer survivors
•Domain 3: Recovery from episodes of ill health
e.g. recovery after cancer surgery
•Domain 4: Ensuring people have a positive experience of care
e.g. annual cancer patient experience surveys and surveys of bereaved relatives
•Domain 5: Protecting people from harm
e.g. 30 day mortality after cancer surgery or chemotherapy"

Chiar articolul original de pe BBC ce este citat:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7722626.stm
- spune care e problema: in 27% din cazuri pacientii au murit mai repede

Daca citesti in contextul raspunsului original (ca doctorul principal stie ca doctorii au aparatura si un sistem prost informat) are sens.

Totusi, voi lua cazul cel mai normal, bine 27% din oameni au murit mai repede, totusi implica ca restul de 73% au murit mai incet sau la fel de incet, nu?

Stirea BBC clarifica si partea cu 30 de zile, ce autorul roman "a sarit":
"The report also criticised the facilities made available to patients with nearly half being admitted to general medicine wards during the last 30 days of life rather than a specialist cancer unit.

The authors recommended where hospitals did not have specialist units they should put in place transfer arrangements to centres that did. "

| KhludCiprian explică (pentru martzian):

Am dat stea pentru onestitate si interactiune! Iti multumesc pentru a prezenta opinia cu bune si cu rele!

| suffarstar a răspuns (pentru KhludCiprian):

Probabil ca or fi false datele oferite de mine.
Nu sunt medic, nu cunosc exact in ce consta aceasta tratare cu chemoterapie, cunosc cateva exemple apropriate care nu au supravietuit cancerului in urma expunerii la chemoterapie, probabil pe viitor vor fi gasite metode mai eficienta fara efecte adverse.

| KhludCiprian explică (pentru suffarstar):

Din cate stiu, chemoterapia nu se lauda ca vindeca cancerul, ci ca il tine mai bine sub control! Alte optiuni sunt cutitul (sa indeparteze tumoarea) sau radiatiile, ce ele la fel au probleme la fel de "urate" la fel ca si chemo!

Legat de stiri si greseli e sa gandim ce sunt stirile de obicei. Daca stirile din presa daca nu-s negative sau alarmiste, nu-s populare, deci probabil de asta e usor sa vezi stiri atat de slab documentate!

Tot ce am facut e ca atunci cand am citit stirea sa caut: sursa (am mers inapoi): in josul paginii:
- "Sursa : BBC News"
- apoi am mers pe BBC si am cautat titlul si am gasit
- apoi am cautat sursa si am citit prezentarea

Pot sa zic ca si BBC a sumarizat partea cea mai alarmista a prezentarii dar oricum e mai aproape de tema prezentata, oricum partea romana a stirii pierde absolut totul! Sunt azi si stiri impotriva vaccinelor sau impotriva antibioticelor, totusi nu cred ca trebuie sa renuntam la ele asa usor, nu?

Imi pare rau cu chemo ca nu a mers bine, dar sunt multe cazuri cand merge mai bine, macar ca da timp de viata. Din cate am gasit, durata mediana a chemo e de 4 luni jumatate. Adica mori patru luni jumatate mai incet. E masurabil! Si la unii chiar nevindecati merge poate 3-4 ani. Cunosc o ruda de pe partea sotiei in care bunica ei trebuia sa traiasca cateva luni: acum 2 ani. Acum nu mai urmeaza tratamentul ca infectia s-a redus. Nu vreau sa zic ca daca moare intr-un an as fi bucuros in nici un fel, dar zic ca a primit mai mult timp de gandit si sa se bucure cat poate de viata. Ea are 82 de ani acum, cine stie poate prinde 100!

| suffarstar a răspuns (pentru KhludCiprian):

Sa-ti traiasca!

Răspuns utilizator avertizat
| Neymar3000 a răspuns (pentru KhludCiprian):

Ai adresat o intrebare universului.(Chiar daca acum suntem pe TPU)
Acesta iti va raspunde in asa fel incat sa intelegi fara a lasa loc la interpretari si fara prea multe vorbe.