| PorumbRodica1965 a întrebat:

Cine poate da un raspuns aproximativ : In ce luna si in ce an s-a nacut Isus pe pamant?(Cine nu poate manifesta consideratie, sa stea deoparte )

Răspuns Câştigător
| T0T a răspuns:

Prin septembrie-octombrie, probabil anul 2 î.HR.

49 răspunsuri:
| Ragnarøk a răspuns:

Istoricii au ajuns la un consens si au stabilit ca personajul istoric s-a nascut undeva la 4 i.H. (ironic, nu?)

| PorumbRodica1965 explică (pentru Ragnarøk):

Nu este ironic, dar nu atunci. nu te supara.

| Ragnarøk a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Citeste o carte de specialitate, draguta mea. Recomand una de istorie, nu de fictiune. Personajul istoric nu coincide cu cel biblic. Cel istoric este lipsit de gratie divina si puteri supranaturale. Cel istoric a fost un simplu profet ce-a murit ca martir. Cel istoric era evreu si n-avea nicio intentie de-a institui religia crestina. Ma-ntelegi?

Si totusi, de ce mai ai pus intrebarea dac-asteptai un raspuns care sa-ti confirme propria idee? rolling on the floor Exprimarea corecta era ''nu-i asa ca Iisus s-a nascut in...'' la care unicul raspuns valabil era ''da''. Va felicit pentru insistente, totusi.

| AvalohAlyn a răspuns:

Poate Iisus nu s-a nascut pe 25 decembrie.dar noi doar comemoram Nasterea Lui in fiecare an in aceasta perioada.

| Ragnarøk a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Ai explicatia rationala pentru asta? happy Probabil ca nu, si nici nu te va bucura.

| AvalohAlyn a răspuns (pentru Ragnarøk):

Pai comemorarea cuiva o sarbatoresc si cei necrestini...comemorarile unor personaje istorice, sau a victimelor Holocaustului etc
Asa si aici, Il comemoram pe Iisus, mai precis nasterea Lui.Deci carei irationalul de aici?

| Ragnarøk a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Explicatia rationala pentru care data nasterii lui Hristos a fost stabilita in 25decembrie, desi realmente nu a fost asa... Asta era intrebarea. Dar cum voi sunteti foarte logici si deschisi dpdv mental ma asteptam sa-ntelegi. *sarcasm*

| AvalohAlyn a răspuns (pentru Ragnarøk):

Ma rog, pe 25 decembrie paganii celebrau pe zeul Soare sau oricum un zeu pagan...si s-a hotarat sa se innabuseasca aceasta sarbatoare pagana punand comemorarea Nasterii Lui Iisus pe 25 decembrie..si pana la urma a ramas asa.Dar asta nu are legatura.25 decembrie putea fi bine mersi 10 aprilie, importanta e comemorarea Nasterii Lui nu strict data.

| suffarstar a răspuns:

Pe 30 februarie, iti zic pe surse sigure. Asta ar fi una dintre dume.

| drutzix a răspuns:

Isus (daca a existat) s-a nascut prin Septembrie anul 4-5

| oprescudorin11 a răspuns:

Din consideratie pentru ratacirea ta sectanta, pot sa-ti marturisesc ca am calculat si zodia si ascendentele Lui Iisus. Dupa toate tipurile zodiacale:europene, chinezesti etc.Desi e mare pacat (zic preotii prosti).
Iisus Christos s-a nascut pe 25 decembrie anul "zero".
Pune mana pe calculator, vezi ca mai sunt cativa indicatori. O eclipsa un meteorit.Si calculeaza decalajul temporal inregistrat ca sa ajungi in final la concluzia mea: Era in zodia Pestilor (dupa European) si in Maimuta e foc, dupa Chinezesc! Maimuta de Foc, dupa Lapciunul chinezesc din februarie anul asta!
Ce consideratie?
Daca stii zodiile, te rog sa mai faci tu calculul o data! Ce ti-am spus e calcul absolut stiintific si, repet: 25 dec. anul zero.Noaptea, ora nu am dibuit-o!

Probabil ca ai sa te miri. 25 dec. cade in Capricorn acum!
Eu am facut calculul respectand corectiile astronomice stiintifice.Fa socoteala si ai sa vezi ca am dreptate! Sau las-o balta.

Si ca sa-ti fie mai clar, abia acum realizez ce nu ai inteles tu si sectantii tai, PRIN TRADITIE s-a pastrat ziua si luna din acel moment astral.In realitate decalajul face sa fie in februarie sau martie, anul urmator.(privind cu ochii de acum). Calculul se face si folosind deplasarea milimetrica a constelatiei ORION, vazuta din varful piramidei Keops.Dar si evenimentul eclipsar si meteoric din noaptea nasterii Mantuitorului.

Iti mai dau un indiciu. Zodiile chinezesti sunt ai precise, oarecum, sunt 12, dupa revolutia de 12 ani ai planetei Jupiter. Zodiile europene (tot 12 dar impartind un an)sunt calculate doar dupa roatatia de revolutie a terrei.(planeta pe care locuiesti).
Dar a aparut o BELEA!
Rotatiile nu sunt asa de precise, precum luati cei superficiali in considerare! Anul pamantesc nu are 365 de zile! Fix. Nici Jupiter nu are FIX 12 ani de revolutie.Si mai e o belea, intr-o zi se intampla o viteza, in alta zi alta!
Ca atare s-a explicat, de ce Mantuitorul era in zodia PESTI si MAIMUTA DE FOC!
Asta e referinta.Decalajul pare mare, la 2000si ceva de ani?
Maimuta de foc are perioada de aparitie in modulo12 de 'orice an care se termina in '6'.
Ai multe de calculat, draguto, dar Eminescu, ca sa va linisteasca a zis in poeziile lui elucubrante" Nu cerceta aceste legi, caci esti NEBUN9Daca esti baiat) Nebuna (daca esti fata), de le intelegi!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Ragnarøk):

Nu 25 decembrie anul asta! Dragul meu! Dar a ramas asa prin traditie!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru suffarstar):

Asta inseamna 3o februarie astral de azi care coincide cu 25 decembrie anul zero.Pare real.

| Ragnarøk a răspuns (pentru oprescudorin11):

Eu altceva am intrebat. Nu vreau sa intru in conflict pe tema asta, ca n-am suficiente cunostinte de astronomie ca sa pot calcula data exacta. Am afirmat si mai sus, istoricii specializati in domeniu nu-s de-acord cu tine. Nici macar cu data nasterii, ei considerand ca Iisus s-a nascut musai toamna, doar pe considerente istorice. Explicatia propusa de istorici e identica cu cea care ti-a fost oferita de alan verde. Intelegi tu.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru T0T):

Daca o luam pe calcule de mecanica cuantica, coroborate cu alte calcule si corectii avand in vedere numarul de comete, nesocotite ce au trecut pe langa pamant, o sa razi, dar poti avea dreptate!

| danut a răspuns:

Data exacta se poate afla cautand cand a avut loc Referendumul dictat de Cezar in Iudeea. Data aproximativa ar fi undeva dupa 15 noiembrie, se spune ca pe 17 noiembrie anul 4 I.E.N.

| AdiTorrent7 a răspuns:

In cazul sarbatoririi unui eveniment nu conteaza prea mult data! happy Biserica NU FOLOSESTE NUMEROLOGIA precum paganii. Nu coincidenta de data ofera valoare evenimentului sarbatorit.

Sărbătoarea NU ESTE o simplă comemorare simbolică, astfel că fidelitatea corespondeţei calendaristice a datei mai putin conteaza.
Sărbătoarea instituie un timp sacru, dar nu prin coincidenta datei (nu miyam aici pe vreo numerologie pagana...), ci prin confirmarea din partea Bisericii, prin DEDICAREA unei anumite zile pentru un anumit eveniment...

Incă de la începutul creştinismului, primii episcopi ai Bisericii au continuat modelul Apostolic al cinstirii Paştelui creştin la o data diferita de cel al evreilor. S-a propus a se calcula după un anumit algoritm (deci nu s-a ţinut la "coincidenţa de dată"). Nici evreii nu respectau intocmai corespondenta unui anumit evenimentului istoric.

ESTE CAZUL FOARTE MULTOR SĂRBĂTORI în care nu coincide neapărat data, nu doar cazul Naşterii Domnului sau Sfintelor Paşti…

Sărbătoarea instituie un timp sacru prin harul încredinţat de Fiul lui Dumnezeu Bisericii Sale, prin lucrarea sfanta a rugăciunii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu pot.dar stiu sigur cand m-am nascut eu, si stiu sigur ca voi muri.

| T0T a răspuns (pentru oprescudorin11):

Normal că am dreptate, am cercetat zeci de ani fenomenul. Trebuie să calculăm abaterea deplasării spre roșu a stelelor(steaua lui David), modificarea lungimilor de undă a radiațiilor electromagnetice emise de acestea pe intervale de timp presabilite și aproximarea prin comparație a constantelor aplicând operatorul hermitic.

| Purec a răspuns (pentru T0T):

Alt destept.laughing l-ai intrecut pe prietenul oprescu happy auzi la tine "Trebuie să calculăm abaterea deplasării spre roșu a stelelor(steaua lui David)" sau. "modificarea lungimilor de undă a radiațiilor electromagnetice emise de acestea pe intervale de timp presabilite și aproximarea prin comparație a constantelor aplicând operatorul hermitic."

Nu ai nici cele mai elementare notiuni despre ceea ce vorbesti si te dai inteligent laughing Jur ca esti numarul unu laughing) altul ca tine nu mai exista laughing)

| T0T a răspuns (pentru Purec):

Am cercetat zeci de ani fenomenul iar un necunoscător în ale mecanicii cuantice și astrologie nu poate ajunge la iluminarea gândirii și factorul cheie al deschiderii acelei porți care să te poată duce în sacrele taine ale cunoașterii, vorbind de o radicalizare precoce a gândirii simpliste.

Zeci de ani, bine ca nu ai spus sute, si ma indoiescca ai observat macar vreodata practic lucrurile pe care le-ai studiat ( sa stii de la un necunoscator ca mine, documentarele de pe descobery si cititul pe net nu inseamna studiu)

Dar de dragul discutiei, o putem lua pe rand:

Trebuie să calculăm abaterea deplasării spre roșu a stelelor(steaua lui David)

Chiar si daca as trece peste problema stelelor care se deplaseaza spre rosu, ( stelele or fi un fel de radiatie elecromagnetica) din pacate pentru zecile de ani de studiu in domeniu, nu exista o abatere a deplasarii spre rosu. AI incurcat termenii. Abatere spre rosu este sinonim cu deplasare spre rosu, nicidecum nu exista o abatere a deplasarii spre rosu. si in principiu se poate determina daca un emitator de radiatie electromagnetica se departeaza de observator, asa s-a ajuns la concluzia ca universul este in expansiune, iar tu, la zecile de ani de studiu, probabil esti chiar cel ce a descoperit efectul Doppler.

Totusi, cel mai mult am fost amuzat cand ai scris in paranteza ( steaua lui David )laughing

dar, ca sa iti fac jocul, spune-mi cum poti determina un eveniment ( nasterea unei persoane) si cum calculezi "abaterea deplasarii spre rosu laughing)"

apoi..vedem cum sta treaba si cu ""modificarea lungimilor de undă a radiațiilor electromagnetice emise de acestea pe intervale de timp presabilite și aproximarea prin comparație a constantelor aplicând operatorul hermitic."

aici, treaba este si mai amuzanta, dar, sa lasam pentru mai tarziu happy

ps: stii cand a fost primul studiu asupra deplasarii spre rosu? 1977. deci acum 38 de ani nu?happy sa inteleg ca ai luat parte la cercetari?laughing

| T0T a răspuns:

Săracul e și el debusolat și nu știe ce să facă cu atâta informație. Preferă să o arunce la gunoi dând un search pe google, ca să arate că el e cel mai dăștept. Păcat că nu a înțeles ironia. Nu-l vezi, stă cu tricoul ăla în cap ca să nu își prăjească scăfârlia, dar a omis faptul că ce e în interior deja e supraîncărcat și a avut loc poate un scurtcircuit.

"Săracul e și el debusolat și nu știe ce să facă cu atâta informație. Preferă să o arunce la gunoi dând un search pe google, ca să arate că el e cel mai dăștept. Păcat că nu a înțeles ironia. Nu-l vezi, stă cu tricoul ăla în cap ca să nu își prăjească scăfârlia, dar a omis faptul că ce e în interior deja e supraîncărcat și a avut loc poate un scurtcircuit."

Atacuri josnice nejustificate, ai mers pana la a te lega de poza mea. Nu sunt de meserie, dar cred pot face un efort sa iti spun si tie de ce anume suferi. Hai ca fac terapie cu voi, prima sedinta gratuita

'Uimirea " este un sentiment FIRESC.
In alta ordine de idei : Handicapatii, schizofrenicii sunt ocrotiti de LEGE!(chiar si prostii- e dificil sa faci diagnoza prostiei)Ipocrizia este un concept pe care-l amesteci cu cele anterioare, periculos.
Asta vrei?
Dar Statul protejeaza alde tine! Nu -ti face atatea probleme!

| Purec a răspuns:

Ca tot ai adus vorba de "bietul" savant Jung, care intre noi fie vorba, a fost doar un profitor de pe urma relatiei cu Freud, dar probabil ca nu e bine sa te contrazic, la sutele de ani de studiu in domeniu pe care presupun ca le ai. Totusi, Jung al nostru, ti-a facut la un momendat si o descriere, care, iti vine ca o manusa happy

"Există uneori persoane aparent normale care nu prezintă simptome nevrotice speciale — sunt poate chiar medici sau educatori —, care chiar se fălesc cu normalitatea lor şi sunt exemple de educaţie bună, pe deasupra au opinii şi deprinderi de viaţă absolut normale, dar a căror normalitate este o compensare artificială a unei psihoze latente."

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Purec):

Ma faci sa zambesc, daca sa nu rad cu hohote!
deci nu e rusine sa fii tanar sau sa fii bolnav!
Deci esti in siguranta!
De mine nu-ti face griji, la cate cifre am la varsta, daca eram in pericol muream de mult!
Apreciez la MAXIM gandirea ta in progres!
Un Craciun fericit!
A propos de Jung: ce cuvant(din 'discursul meu'stupid, te-a pus in alerta, cand ai hotarat sa ma demolezi!? Poate te ajut!
Bafta!