O spune cine nu le cunoaste pe amindoua deopotriva.Necunoscind asta si punind intrebarea cred ca te numeri printre ei.
Fatul meu, e o deosebire intre scrieri. Intamplarile din Noul Testament sunt probate si sustinute de cei mai mari dusmani ai lui Hrisos, fariseii. In special vindecarile de Sabat. Evreii ii contesta doar Dumnezeirea si Invierea. Nicidecum existenta istorica.
ÎNVIEREA
Învierea lui Jeshua (Christos) este un spectacol anual preluat din cultul zeului agrar sumeriano - babilonian Dumuzi (Tammuz). Acest zeu murea în fiecare iarnă, prilej pentru femei să-l jelească, şi învia în fiecare primăvară, odată cu vegetaţia. Învierea producea o bucurie imensă şi sărbători în care oamenii se anunţau reciproc "Dumuzi a înviat"
Deşi binecunoscute, nici data naşterii şi nici data învierii lui Jeshua (Christos) nu sunt sărbătorite în ziua din an când au avut loc, şi aceasta din diverse motive
Astfel, conform apocrifelor evanghelice, Jeshua (Christos) s-a născut pe 28 martie, într-o noapte senină şi înstelată de primăvară. Judeo - creştinii primitivi au schimbat data sărbătoririi pe 25 decembrie, cu scopul de a o suprapune peste sărbătoarea ariană a solstiţiului de iarnă Sol Invictus (Soarele Învingător)
Tot conform evangheliilor canonizate, Jeshua (Christos) a fost judecat, maltratat şi crucificat în primele două zile după Pesah (Paşte), deoarece clericii judei au vrut să evite tulburări în timpul sărbătorilor. Se ştie că Pesah ("Trecerea") este sărbătoarea fugii din Egipt, cu perioadă fixă de 8 zile, cuprinse între 14 şi 22 ale lunii Nisan, din zodia Berbecului, deci în luna aprilie
Data Paştelui judaic nu este însă fixă. Ea se stabileşte conform unui sistem mecanic numit "ciclul lui Meton", care are la bază ciclul lunar de 19 ani; el corespunde ca durată cu 235 luni sinodice şi aduce fazele Lunii la aceleaşi date ale anului iulian, din 19 în 19 ani sau, mai exact (din cauza anilor bisecţi) din 76 în 76 ani. Mai exact, data Paştelui judaic ţine cont de fazele Lunii şi are loc în prima zi de Lună Plină de după echinocţiul de primăvară
Data învierii este calculată în funcţie de data Paştelui judaic, şi tocmai de aceea nu este o dată fixă. Sărbătorirea învierii se face, aşadar, în funcţie de data Paştelui judaic şi nu de data presupusului deces al lui Jeshua (Christos) precizată în evanghelii
Ceea ce numeşte religia creştină "Paşte" desemnează perioada de trei zile de la presupusa înviere. La judeo - creştini prima zi de Paşte nu corespunde cu prima zi de Paşte de la judei: ea este prima duminică de după prima Lună Plină de după echinocţiul de primăvară
Faci o analogie cât se poate de greşită cu Cartea egipteană a morţilor deoarece aceasta prezintă călătoria sufletului spre împărăţia lui Osiris şi nu aminteşte nimic despre asemănarile de care spui tu.
Şi chiar dacă ar fi adevărat ceva, tot la fel precedente vieţii Mântuitorului au fost şi profeţiile biblice mesianice, care au prezentat în detaliu aspecte ale vieţii Lui, cu sute de ani sau cu peste o mie de ani înainte de Întrupare...
Dintre cele personalităţi, despre una ştim invariabil şi neîndoielnic faptul că a existat în realitate şi a trăit în mod real toate spectele pe care tu le compari.
Cât despre Horus, nu există pretenţii nici din partea egiptenilor cum că ar fi existat în realitate!
Poate aceasta a fost maniera lui Dumnezeu de a "profeţi" şi inspira şi popoarelor păgâne adevărul Întrupării Sale (pe care egiptenii l-ar fi asociat în necunoştinţă de cauză, lui Horus) care urma să se petreacă în istorie...
Doctorandus a răspuns:
Pentru demontarea Zeitgeistului vezi http://conspiracies.skepticproject.com/articles/zeitgeist/part-one/
Da, am vazut recent zeitgeist si mi-a placut si teoria lor, cumva ei gasesc o legatura intre 25 decembrie, nasterea, moartea si invierea, cei 12 apostoli si cam toate detaliile legate de iisus.
Acestia il transpun pe iisus ca fiind soarele si pleaca de la premiza ca au anuntat schimbarea "semnului zodiacal" de la berbec (cei dinainte se inchinau unui berbec de aur daca retii) la pesti (un semn pagan, presupun ca ai vazut jesus loves you intr-o forma de peste http://rlv.zcache.co.uk/......_400.jpg). Si declara toata nasterea lui iisus viata lui si cam tot ce e legat de el ca o alegorie astrala. Elucidand astfel toate similaritatile dintre religiile de pana atunci si de ce iisus este o legenda plagiata grosolan.
1. Cum dovedesti tu ca tot ceea ce este scris in Cartea Mortilor este adevarat? Ai trait tu atunci si nu stim noi?
2. Ai vazut prostia aia de documentar pe care am vazut-o si eu.O perioada am fost si eu nedumerita in legatura cu existenta lui Dumnezeu. A fost cea mai neagra perioada din viata mea. Acum cand, m-am intors, ca sa zic asa, ma simt foarte bine.
3. Ai auzit de ochiul lui Horus? Stii pentru ce este acest simbol? Stii ca se afla pe bancnota de un dolar american? Stii si de ce?
Parerea mea : Esti mic copil.Ai ochi sa vezi, pacat ca nu poti vedea cu cei ai sufletului.
4. Deci sa inteleg ca nu crezi in Dumnezeu. Ok. Deci tu crezi ca ne tragem din maimute nu? Asa am aparut, dupa parerea ta. You're sick, dude!