Eu as crea niste omleta mai degraba. Da nu te contactez daca nu iti place cu sunca, branza de burduf, cu legume si verdeata, cum o fac eu.
Eh,e orientativ, specifica maselor care nu sunt in stare sa gadeasca pentru pentru ei.
Trebuia sa-mi fi dat seama dupa imaginea ta de profil.
In fine...
Da, prea multe şi niciuna perfectă - toate cu hibele lor.
Concluzie: o religie ideală pentru toţi(!) nu există şi nu va exista vreodată, căci avem personalităţi, nevoi şi gândiri diferite şi nu ne supunem aceloraşi valori, nici nu ar fi normal s-o facem.
Iar religiile, de orice fel, de regulă tind să limiteze, să supună şi să-ţi ia din individualitate şi libertate. Te fac să priveşti doar înainte, să nu ieşi din rând, să respecţi nişte clişee şi să respingi orice lucru (rău, bun... diferit, nou) care contravine dogmelor cultului tău religios. Este tot un fel de închisoare, a minţii.
Ce vrei tu sa faci, sunt destui in Occident care chiar fac. Si mai string si niste adepti pe linga ei. Dar, cam atit. Nu e greu sa spui ce crezi tu, sa iti imaginezi ceva, si, cu putina putere de convingere sa formezi o noua religie. Cit va tine asta, mai ramine de vazut. Chestia asta e comuna oricarei religii, adica oricarei cautari dupa Dumnezeu. Omul crede ca poate el sa faca pasi catre divinitate, si face si el ce poate ca sa se indrepte intracolo. Asta e religia. E cautarea omului. Si atit. Asta presupune credinta (si poate o credinta in ceva inexistent), rugaciuni, sacrificii, inchinare, etc, etc, si, daca te vei uita atent la o religie, vei vedea ca ai de-a face doar cu ce face omul, si atit. Si ca religia nu tine in timp, mai ales daca are parte de impotriviri serioase. Nu la fel insa e si cu crestinismul, care nu e o religie, dar unii fac din el o simpla religie, adica doar o cautare a lor dupa Dumnezeu. Oricum, ca religia ta sa fie de-o seama cu crestinismul, trebuie sa insisti in a spune ca tu esti calea catre Dumnezeu (ce a si facut Isus Hristos, fondatorul crestinismului), sa ii mai si faci pe mai mult de jumatate din oameni sa te creada pe cuvint, si ca religia ta sa tina vreo 2000 de ani, in ciuda incercarilor oamenilor de a o stirpi de la radacini. In asta e crestinismul unic - are de-a face cu o realitate, dincolo de ce face omul intr-o oarecare religie, realitatea ca Isus chiar e calea catre Dumnezeu, ca El e viu si ca El vine si Il descopera omului pe Dumnezeu. Si de aceea anual, in ciuda persecutiilor (ma refer la China comunista, la arabi) mii de oameni devin totusi crestini.
Dar, pentru ca esti ateu, am o intrebare pentru tine: Dumnezeu nu exista sau tu nu L-ai descoperit inca, nu ai apucat sa Il vezi? Si eu puteam sa zic ca Sebastian3000 nu exista pe TPU, pina ce nu am vazut raspunsurile tale, dar aceea nu e o dovada ca nu existai, ci doar ca nu erai prin zona, sau ca erai, dar taceai. Si analogia e cit se poate de interesanta, atita timp cit cei ce au ajuns sa Il cunoasca bine pe Dumnezeu spun ca ceea ce Il caracterizeaza pe El cel mai bine e tacerea. Nu Il vei auzi in tumultul vietii cotidiene, nu Il vei gasi in multimea dorintelor tale, ci doar atunci cind va fi tacere in jurul tau. El vorbeste dincolo de cuvinte. Nu Exista, sau tu nu l-ai vazut inca?
Si vrei sa numesti aceasta religie sebastianism?
Sincer, religia este doar un mod de a te apropia de Dumnezeu in care exista si intermediari(preoti, duhovnici etc). Asta nu inseamna ca nu e reala.Dar noi trebuie sa ne bazam strict si mai ales pe relatia cu Dumnezeu, cu Iisus si cu Dumnezeu.Sunt crestin ortodox dar nu am nimic cu celelalte religii/confesiuni.Chiar daca au anumite ''devieri'' ale credintei sau interpreteaza putin dupa bunul plac (neo-protestantismul) nu inseamna ca sunt oameni rai, urati, mincinosi sau mai stiu eu ce.Pana la urma viata omului conteaza, sufletul, Dumnezeu.Relatia cu Dumnzeu.Dar in ceea ce priveste pe Iisus El exista.Sunt sigur.El e Cel care mi-a aratat ca ma iubeste acum ceva timp si continua, chiar daca eu mai am si greseli.Trebuie sa incercam toti, nu sa facem o religie si sa adoram religia, ci pe Dumnezeu.
Nup.Citeste si http://www.tpu.ro/......a-omul-nu/
numele religie va fi satanism secular, eu o creez, dar nu o urmez, adica sunt ateu.
Bogdan_6043 întreabă:
LisaJulie întreabă: