| 13DoXy13 a întrebat:

CITITI ASTA:Iata cum a rezolvat un caz un judecator dintr-un mic orasel din provincie. I-a venit spre judecata un caz ciudat.Inculpatul era tocmai cel mai bun prieten al lui.Era reclamat de cineva intr-o cauza oarecare, pasibila de condamnare cu amenda de la 5 la 10 mii de franci.Cunoscand prietenia lor, tot orasul era curios sa vadacum va rezolva judecatorul cazul.Sala de judecata a devenit neincapatoare pentru nr mare de asistenti la judecata.Marea majoritate era de partea reclamatului care, li se parea tuturor, avea dreptate.Stiau si de prietenia judecatorului cu inculpatul. Spre surprinderea tuturor, judecatorul a fost foarte aspru.Sau mai bine spus sa straduit sa fie drept, impartial, asa cum ii sade bine unui judecator.La sfarsit, desi ar fi putut sa ii dea inculpatului minimul de amenda, de 5 mii de franci, precum avea dreptul dupa lege, intre 5 si 10 mii de francisau macar o suma intermediara, l amendat cu 10 mii de franci. Cei din sala au intampinat sentinta cu aprecieri asupra obiectivitatii judecatorului, dar prietenul sau s-a suparat. El ar fi dorit sa fie chiar achitat, dar judecatorul l-a declarat vinovat si ca atare, i-a aplicat maximum depedeapsa prevazuta in odul Penal.La plecare nu s-au mai intalnit.Peste cateva zile, cel pedepsit s-a dus la banca sa plateasca amenda. Functionarul deschide un registru, controleaza ceva, dupa care spune:"Eram sigur ca memoria nu ma inseala.Amenda e platita.Doar atitrimis pe cineva ieri si a platit-o.doar nu ati vrea sa o platiti de 2 ori"."N-am trimis pe nimeni.Cred ca e o greseala!""Nu e nici o greseala domnule, banii au fost adusi de domnul judecator, spunand ca l-ati trimis dumneavostra!"Asa s-a facut si drepate si bunatate.Prietenia dintre cei doi a fost salvata.Caci ea nu putea dura sprijinita pe nedreptate! Pareri va rogpuppy dog eyes...(unde credeti ca mai pot gasi astfel de texte?:d)veau parerihappy

Răspuns Câştigător
| Costel11 a răspuns:

Un exemplu de prieten adevarat...

7 răspunsuri:
| silai a răspuns:

Prea tare faa asta

| MMihai a răspuns:

Astea sunt povești, pentru „fetițe cu codițe"!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N-am auzit timpenie mai mare ca asta. Daca asta invatati la ora de religie, e imperios necesar sa se desfiinteze orele alea, pentru ca va deformeaza caracterele.

| 13DoXy13 explică (pentru MMihai):

Ha,ha...so funny

| 13DoXy13 explică (pentru silai):

Sa mori tu baa!laughing

| MMihai a răspuns (pentru 13DoXy13):

Anterior te numeai pe site „ fetița cu codițe", (și nu m-am gândit să mă uit ce vârstă ai ) și am crezut, că ești la primară.

Nu a fost un răspuns nefolositor, că am făcut și un joc de cuvinte, este corect, dar am vrut să spun, că sunt povești aiurea, pe care le cred numai, copii mici.
Nici un judecător normal la cap, nu ar fi procedat așa.
Dar o fetiță de grădiniță sau de primară poate crede o asemenea povestire tâmpită.
Codițe și fundă-albă, roșie sau albastră- poartă fetițele la grădiniță și la primară.
( O fetiță de gimnaziu, deja, nu mai umblă cu codițe și fundă.)
Povestirea postată de tine, era (și este ) o tâmpenie, pe care un adult, nu avea cum să o creadă, ci numai un copil --de grădiniță sau de primară--- care nu are, nici un fel de experiență de viață.

| 13DoXy13 explică (pentru MMihai):

Nu mai spune...m-ai dat gatalaughing