| Bragi a întrebat:

Clasa politica din Romania dupa ce a saracit, si a indatorat poporul roman pentru urmatoarea suta de ani, are nevoie de INSTRUMENTUL BISERICESC pentru a tine sub control masele de oameni care se pot razvrati!
URMARITI FRATILOR, IN CE ȚARĂ TRĂIM?
http://www.gandul.info/......r-11819620
http://www.gandul.info/......a-11818278
http://www.gandul.info/......m-11790333

23 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
NOname
| NOname a răspuns:

Mi-e silă.

| OOOLEOOO a răspuns:

Este vina noastra ca am acceptat sa fim complet dependenti de guvern.

Suntem lipsiti de responsabilitatea vietii! Mancarea, apa, hainele,bani, distractia, relaxarea, cunoasterea, muzica etc. depind de guvern, fara el nu am sti sa supravietuim iar toate resursele pamantului le-am consuma in 2 saptamani. Daca guvernul are o prabusire...Ne prabusim si noi!

Suntem lipsiti de coloana vertebrala, suntem ca niste copii puturosi, grasi si rasfatati, si nu stim decat sa aratam cu degetul cand avem o problema:
"Politicieni sunt corupti, mariile companii controleaza lumea, religia controleaza totul etc."

Cand bei prea mult vomiti si ai greturi.Adica fiecare actiune are un efect, pozitiv sau negativ...Noi acum gustam din efectul lipsei de responsabilite.

| Marius511 a răspuns:

Apa de ploae. tu stii ca prin economia subterana, prin contrabanda cu tigari, alcool etc, statul pierde in fiecare an 30% din pib adica 40 miliarde de euro.
De 40000 de ori mai mari sume se lasa pierdute din bugetul statului.
Alea ce nu le vede nimeni?

| Bragi explică (pentru NOname):

Este si,,cazul''ca să ne fie silă,deoarece acesti impostori si prefăcuti,acum,,joacă''cărțile pe față,fara nici o jenă,fară nici o retinere,deoarece stiu că turma de oite si berbeci sunt MANIPULABILI!
Ignoranta este o mare problemă a romanilor,pana nu vom invinge aceasta ingnoranta,ăștia (politicul si biserica ) se vor juca cum doresc cu poporul român,vor râde in continuare din fata televizorului cân vad turma ce se injură pe la lins de ciolane bisericesti, cand vor vedea ca se bucura când le mai adauga,, ceva''la pensie apoi bineinteles vor mari taxele si vor scumpii tot, etc.etc. România, țara tuturor posibilitătilor(bineinteles la mod negativ)

| KTAleen a răspuns:

Daca religia ar fi obligatorie, cum e la musulmani atunci ai putea sa spui ca e mod de control al maselor, dar cand nimeni nu te obliga sa crezi, nimeni nu te obliga sa faci ce spune o religie sau alta, nu exista mijloace coercitive.
Cui ii place crestinismul merge la biserica sau casa de adunare sau mai stiu eu unde... Cui ii place alta religie merge unde are chef, cui nu-i place religia si e ateu, ii injura pe toti oamenii religiosi si cultele si dumnezeii la care se inchina, fara repercusiuni... Nimeni nu-i impuscat, omorat cu pietre, nu-si pierde drepturile.
Eu spun ca asta e libertate totala! Lipseste mijlocul coercitiv care e vital in control...

| KodrutZ a răspuns (pentru Marius511):

Nu cautam scuze la faza asta penala. Nu asa se face. Economia subterana e sustinuta de toti cei care fac parte din ea indiferent de partea baricadei care se afla. Eu pot sa cumpar tigari de la ciori sau nu, e alegerea mea. Dau la ciori, bag bani in buzunarele manelistilor si a politistilor/vamesilor spagari si sustin economia subterana, nu dau, inseamna ca platesc mai mult si sustin un stat care nu functioneaza. La faza cu biserica, niste cretini de-alde Adomnitei au fost de parere ca ar fi nevoie de niste biserici, ca daca mor copiii prin spitalele alea de stau sa cada tot la popa ajung, in loc sa bage bani in spitale si scoli.

| ILoveMoon a răspuns:

Nu prea poţi opri asta, e ca şi cum ai vrea să opreşti ploaia. Mai ales intr-o ţară ca România... poate dacă o sa se deştepte unii români. Dar nu prea curând după cum se vede...

| sublime89 a răspuns:

Traim in tara prostilor. Nu degeaba sunt crestinii majoritari.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Da ai o constatare buna, nu -ti face griji, caci lucrurile lui Dumnezeu profetite se intampla azi mai mult ca oricand, de aceea spune BIBLIA referitor la zilele din urma, ca vor fi,, timpuri critice " (2Timotei 3:1-5); daca spune ca sunt zilele din urma, inseamna ca se vor sfarsi. Cat despre politica si religie, spune BIBLIA CE FAC ACUM, DAR SI CE VOR FACE IN CONTINUARE, STAI SA VEZI! Citeste in Apocalipsa17:1-18; Si 18:1-10. nu stiu cat ve-i intelege, dar mai vorbim daca doresti.

| milan9 a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Ar trebui lamurit faptul ca Babilonul din Apocalipsă nu se refera de fapt la nici o religie!

"Babilonul cel Mare", prezentat şi ca "desfrânata cea mare", "beată de sângele SFINŢILOR şi de sângele MUCENICILOR lui Iisus" (Apocalipsa 17, 6).

"Sfinţii şi mucenicii lui Iisus", în toată istoria creştinismului AU FĂCUT PARTE DOAR DIN BISERICĂ. "Babilonul cel Mare" a vărsat sângele lor, A RĂNIT BISERICA, nu are altă legătură cu Biserica!
Cred că doar cei interesaţi să dezinformeze vor să-i facă pe ceilalţi să înţeleagă greşit "Babilonul cel Mare" din cap.17-18 din Apocalipsă.
Dar "Babilonul cel Mare" nu se referă la nici o religie, ci la opusul ei, fie la o mentalitate a păcatului (la modul figurat corupţia, mirajul banului etc...), la necredinţă (curente care s-au îndreptat clar împotriva creştinismului, precum comunismul) sau chiar la vreun,, organism de conducere" de genul unui guvern mondial (ceea ce de mult se pregăteşte).

| silvian12 a răspuns:

Voi in continuare credeti ca biserica ne controleaza.Insa cea ce se intampla este nu are legatura prea mare cu biserica.Este vorba de un plan foarte bine pus la punct,foarte bine gandit,pe un termen destul de lung(nu putem preciza data planului). Este vorba de Illuminati(probabil ai auzit)o mana de oameni,care vor sa ne saraceasca,din ce in ce mai rau,si astfel sa duca la capat NOUA ORDINE MONDIAL, care implica un singur guvern? Acum intelegi?
O mana de oameni controleaza masoneria, iar majoritatea oamenilor foarte importanti de pe pamant sunt masoni!
In acel guvern vor fi doar oameni alesi, doar masoni, si astfel vor lua controlul absolut asupra tuturor.Sa ne saraceasca este doar o joaca pentru ei, de ce suntem saraci? Cine fura? Masoneria! Daca o sa fim saraci o sa acceptam mai usor regurile lor, o sa ne dea si noua o suma mica, si o sa trebuiasca sa acceptam, asa o sa fin indepartati si de crestinism.O MAFIE CU SANGE ALBASTRU!

| KTAleen a răspuns (pentru KodrutZ):

Fiecare baga banii in ce vrea!
De ce sa bage bani in spitale, ca se se fure jumatate din fonduri de manageri si politicieni si sa stea aparatura nefolosita? Cine sa lucreze in spitale? Ati inghitit toti galusca cu spitalul precum niste copii... Sunt zeci de spitale inchise din lipsa de personal si din cauza inutilitatii lor. Daca ar fi nevoie s-ar deschide aceste unitati care sunt utilate si zac nefolosite, de ce sa se faca altele noi, ca sa se mai fure niste fonduri?
Eu unul, vreau din salariul meu sa se duca si spre biserica, s-o intretina, desi lucrez in domeniul medical si am lucrat si in educatie (deci cele 2 arii mentionate de tine ca fiind candidate pentru intretinere de la stat).
Nu sunt de acord sa primeasca un parlit de politician, corupt si hot salariu mai mare decat un doctor sau profesor sau preot (toti au un mediu de 800-1200 de lei - cat ia o femeie de serviciu de la parlament).
Nu sunt de acord sa le fie platita chiria politicienilor la hoteluri de 5 stele.
Nu sunt de acord ca un amarat de sofer cu 12 clase, al unui politician sa ia mai mult decat 2 profesori la un loc, fara sa mentionam bonusuri.

| KodrutZ a răspuns (pentru KTAleen):

Am un singur cuvint sa iti zic: Slobozia. Daca acolo se poate, se poate si in alte parti. Se poate peste tot, cu conditia ca managerii sa fie OAMENI. Da' cind te duci la preot ii bagi in buzunar, nu? De aici singura concluzie pe care o pot trage e fie ca esti spagar, fie ca esti foarte naiv, asta ca sa nu folosesc un termen ceva mai dur.
P.S. Aici nu e vorba de intretinerea bisericilor. Sint agnostic, anticrestin moderat, insa am tot respectul pentru viata monahala adevarata bazata pe valori autentice si solide, pentru manastirile care au avut un rol istoric si inca contribuie la bunastarea spirituala si fizica a comunitatilor din care fac parte. Pe de alta parte, e absolut ridicol ce fac nemernicii si nesimtitii astia din bor cu catedrala binturii neamului, biserici printre blocuri si masini de 100.000 EUR. Cu ce ii vezi pe astia mai presus de politicieni? Astia sint niste securisti nenorociti in sutana, atita tot. Preotii si calugarii care inca respecta niste valori nu cer bani de la bugete, ci stau in virf de munte unde se intretin singuri (by the way, preotul care m-a cununat are casa parohiala in virf de munte linga un cimitir cu biserica aferenta, nu are curent electric, iar pina la biserica urca de multe ori vreo 3 kilometri pe jos un drum destul de dificil, pietruit, iar cind primeste bani, aproape pe toti ii da inapoi sub o forma sau alta).

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru milan9):

MILAN!, tU NU POTI SA ACCEPTI ADEVARUL, PENTRU CA ESTI PREA IMPLICAT IN bABILONUL CEL MARE, CARE A LUAT FIINTA IN bABEL! Trasaturile religiilor de azi sunt luate exact, pentru ca acolo a fost o incurcatura, si in religiile de azi este incurcatura, nu vezi, nu realizezi ce se intampla in jurul tau? Nu veni tu cu contra argumente biblice. IESI pana poti, ai primit marturie! IEHOVA DUMNEZEU va distruge intr-un ceas Babilonul cel mare Apocalipsa 18 :4-11.Nu poti sa spui ca nu ai auzit. Nu mai ocolii Adevarul!

| KodrutZ a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Desigur. Ce zice doctorul, ai sanse de recuperare? Incearca niste electrosocuri pentru inceput.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Chiar nu inteleg ce nu a fost clar aici, pentru ca Scriptura se exprima limpede: Babilonul din Apocalipsă nu se refera de fapt la nici o religie!

"Babilonul cel Mare", prezentat şi ca "desfrânata cea mare", "beată de sângele SFINŢILOR şi de sângele MUCENICILOR lui Iisus" (Apocalipsa 17, 6).

"Sfinţii şi mucenicii lui Iisus", în toată istoria creştinismului AU FĂCUT PARTE DOAR DIN BISERICĂ. "Babilonul cel Mare" a vărsat sângele lor, A RĂNIT BISERICA, nu are altă legătură cu Biserica!
Cred că doar cei interesaţi să dezinformeze vor să-i facă pe ceilalţi să înţeleagă greşit "Babilonul cel Mare" din cap.17-18 din Apocalipsă.

| KodrutZ a răspuns (pentru Bragi):

"Pentru a te servii" - nu ma uit la filme facute de analfabeti.

| Bragi explică (pentru KodrutZ):

Oooo,fratilor,avem printre noi un,,mare''savant cu orgoliul căt Casa Scânteii,dati-vă la o parte,vine imensitatea KodrutZ căcănutz!
Avem,,onoarea'' de a avea printre noi o,,mare''valoare in filozofia vietii, un,, mare''spirit de căcat, care a infaptuit marea schimbare in filozofia gandirii!
Du-te bă si te culcă, copii dorm la ora asta!

| KodrutZ a răspuns (pentru Bragi):

Ba rahat cu ochi, daca tot e sa abordam modul asta de discutie, te-ai apucat sa comentezi de poporul roman si de cum il fura unii-altii, dar nu prezinti minimul de respect necesar pentru unul dintre darurile cele mai de pret ale unui roman, si anume limba materna, atunci chiar nu avem ce discuta.

| Bragi explică (pentru KodrutZ):

KodruTz căcănutz,de ce te,, aprinzi''?
Fii calm căcănutz-ule, că te imbolnavesti, si asa esti bolnav, știi tu ...cu tensiunea si cu capu'. Cand ai mai trecut ultima oară pe la spital, linsul mâinilor la popi nu te ajutâ, crede-mă, doar poti să mai iei vreun virus de pe măinile lor jegoase http://www.romaniatv.net/......19239.html

| Bragi explică (pentru silvian12):

Noua ordine mondiala de care,, spui'' controleaza inclusiv religiile lumii!
Acestia conduc si manevreaza din umbra tot ce misca pe Terra! Ei sunt aceiia care profita de pe urma religiilor, politicii, resursele pamântului, etc.
Daca vor sa desfiinteze religiile, stiu ei de ce o fac.Tot pentru control!