anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Condoleante celor de la charlie hobo,insa daca au primit avertismente incontinu,ca nimenea nu a venit din prima sa i omoare,de ce continuau sa faca pe marlani,batandusi joc de credinta altora? si de ce bagam toti islamisti in aceeasi oala? Dupa incidentul ala,unei fete turca de la mine din clasa,i se zicea terorista,islamista nebuna,insa nu toti turcii sunt asa,cei mai buni prieteni ai familiei mele, din care face parte si cel mai bun prieten al meu, e o familie de turci.Sunt oameni minunati,mai buni decat uni asa zis crestini prefacuti,si da sunt crestin,insa urasc rautatea si prostia,indiferent daca cel rau sau prost e crestin, islamist, budist etc.ist.De ce atata intoleranta in lume? De ce nu putem sa ignoram ce cred altii,si preferam sa i desconsideram sau sa i dam laoparte? in caz ca e vreun nazi grammar pe aici,nazi hitler e mort deci esi si tu la pensie, vreau sa mi se raspunda, nu sa vad cate virgule am uitat sa pun.

Răspuns Câştigător
| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Ba da. dar au avut curaj si au ales sa moara in picioare decat sa traiasca in genunchi. de asta a fost apreciata redactia si a iesit asa multa lume in strada.

38 răspunsuri:
| Jardelin a răspuns:

As fi curios sa stiu, colegii care o jigneau atat de dureros pe colega ta de clasa turca, ce credinta aveau? Sau mai bine zis, erau credinciosi? Pentru ca nu imi pot inchipui un om coleg credincios care stie porunca Domnului de a ne iubi semenii, sa-si piarda ratiunea si jigneasca atat de urat pe un semen al sau absolut nevinovat. Este exact acelasi gen de jignire pe care ne-o adreseaza occidentalii atunci cand ii numesc pe ramani, hoti, violatori, tigani, etc.

Recomandarea mea Sorine, este ca tu sa iei aparare colegilor tai jigniti cu atata rautate, si sa-i inconjori cu toata dragostea pentru ca asa ne-a poruncit Domunul nostru Iisus Hristos, sa ne iubim unii pe altii.

Ca gluma: http://images.cryhavok.org/d/2644-2/LOLcat+-+Grammar+Nazi+Cat.jpg :)
citez din ce au spus cei de la Charlie: "mai bine murim in picioare decat sa traim in genunchi". puteau sa dea redactia in judecata daca nu le convenea ce publicau. iar statul francez a considerat ca e legal ce se redacta deci i-a lasat sa publice. nu e ok sa i se zica acelei fete ca e terorista dar asa e dezordinea din sistemul educational acum. si daca ea se plangea dirigintei teoretic trebuia sa se lase cu scaderi de note la purtare.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Jardelin):

Singurul lucru care trebuie sa il faca un adevarat crestin e sa iubeasca, daca iubesti pe cineva nu il omori, nu il jefuiesti, nu poftesti la ce are aproapele tau(gelozie) caci il iubesti si te bucuri pentru el, tot ce e rational si bun in lumea asta depinde de iubire.Nu poti sa fii un om iubitor daca faci ce au facut colegii mei,nu poti fi un crestin daca nu esti iubitor. Daca crestinismul a fost creat pentru manipulare,de ce in biblie nu scrie da bani lu popa,ci scrie da bani celui sarac? de ce nu scrie slujestel si fa voie lu popa,ci scrie sa iubim aproapele,de ce scrie sa ne iubim,sa daruim,sa fim toleranti daca chiar este o carte de indoctrinare si manipulare? Trebuie sa iubim turcul,budistul,satanistul,idolatrolul,ateul,pe toti la fel, daca exista crestini care injura si dau cu pumnu in piept ca nu esti de parere cu ei, aia nu te iubesc, aia nu sunt crestini, sunt doar prosti.

Cartea lor e plina de prostii ca si biblia.
aici poti vedea citatele: http://goo.gl/bOLKs7. dar diferenta intre musulmani si crestini e ca musulmanii de multe ori chiar respecta ce scrie in coran. si multi din ei sunt de acord cu atacurile teroriste + au obiceiuri primitive: barbatii maturi se pot casatori cu fete minore, se fac multe decapitari in public, am vazut si cazuri in care parintii nu erau de acord cu prietenul fetei lor... iar cand aceasta a fugit in tara cu prietenul ei, i-au vanat si i-au decapitat pe amandoi ca asa e traditia: sa faca onoare familiei prin decapitare. cauta pe google "list of muslim honor killings" sau pe youtube. dar daca vei cauta pe youtube sa fii pregatit sa vezi sange si capete infipte in garduri in oras in public. opinia mea e ca islamismul e printre cele mai oribile religii din lume.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru OmulDeStiinta1986):

Stiu ca e cam periculos sa te iei de ei, insa daca pe un gard scrie caine rau, sari gardul? daca stii ca maine poimaine chiar de nu tea prin azi, cainele ala rau sare pe tine si te musca de beregata, nu e si vina ta?

| OmulDeStiinta1986 a răspuns (pentru anonim_4396):

Reformuleaza ca sa inteleg ce spui si sa iti pot raspunde. foloseste exemple mai concrete.

anonim_4396

Zic ca se cam jucau cu focu, nu isi dadeau seama ca vor fi omorati pana la urma de teroristi?

| Jardelin a răspuns:

Multe lucruri nu sunt scrie in Biblie si nici nu ar putea sa fie scrise toate! Crezi ca ar trebui sa scrie in Biblie ce culoare sa aiba acoperisul bisericilor si ce model de gard sa facem de jur imprejur? Nu.

Cand a fost Iisus pe pamant oamenii i-au adus mir si diferite alte lucruri. Dupa ce El a plecat de-a dreapta Tatalui, oamenii au continuat sa aduca si sa dea in numele Lui, bisericilor de care apartineau. Si bine facea pentru ca bisericile nu s-au construit singure din nimic, apoi pe langa biserici au aparut asa numitele vasiliade, spitalele de mai tarziu, apoi au aparut scoli in care oamenii erau invatati, apoi au aparut tiparnite care tipareau carti de invatatura si Sfanta Scriptura, si toate acestea nu au aparut din nimic ci din contribuitia credinciosilor.

Astazi, influentati de ce spune media si site-urile de pe Internet, ni se pare ca biserica are prea mult, ca preotii sunt prea bogati, ca bisericile sunt prea multe si prea mari. Dar oare chiar asa e? In acest moment Biserica Ortodoxa detine cele mai putine biserici raportat la numarul de credinciosi dintre toate cultele din Romania. Stiai asta? Musulmanii din Romania au mai multe moschei raportat la numarul de credinciosi musulmani decat au ortodocsii biserici.

Majoritatea preotilor ortodocsi au o situatie materiala modesta. In nicio statistica nu apare meseria de preot ca fiind bine platita. Daca s-ar castiga foarte multi bani, de ce nu se inghesuie tinerii sa se faca preoti? Eu am mai intrebat pe cineva o data aici pe TPU, care crezi ca sunt veniturile totale lunare ale unui preot? 2000 lei, 3000, 4000, 6000, 8000 lei? Iti spun eu Sorine, majoritatea preotilor nu sar de 3000 lei lunar! Or fi poate si unii care ajung la 5000-6000 lei, cazuri rare, insa eu unul nu-mi inchipui preotul unei parohii de pe malul Prutului de la mine din Moldova castigand intr-o luna nici macar 3000 lei. Si ca sa ma refer putin si la cei care castiga 5-6000 lei lunar, un patron care are un butic de cartier sau o vulcanizare, castiga cam aceeasi bani. Si putem compara meseria de preot cu patronul de vulcanizare? Deci despre ce vorbim? Nu scrie in Biblie sa dam bani preotilor Sorine, dar eu totusi dau bani la biserica pentru ca nu cred ca fac un pacat si pentru ca ma gandesc ca bisericii ii trebuie bani sa functioneze iar preotul acela care are salariul minim pe economie are si el familie, cu copii care trebuie educati si tinuti la scoala.

Sunt multe de spus, si putem discuta pana maine dimineata despre acest subiect. Este bine sa retii ca bisericile sunt constituite din oameni, si asa cum musulmanii, catolicii, protestantii, etc, isi sustin propriile biserici de care apartin cu donatii si ajutoare, tot asa putem face si noi ortodocsii daca dorim ca biserica noastra sa reziste in timp si sa duca la bun sfarsit proiectele pe care le are.

anonim_4396

Si eu dau bani la cutia milei,insa daca era o carte de manipulare cum zic ateii, ar fi scris da bani sau mergi in iad, sunt de acord cu ce zici, respect mult preotii, insa nu cred ca ai inteles ce am vrut sa zic.

anonim_4396

Deci faceau misto doar despre faptele rele, nu si despre credinta lor? in cazul asta chiar cred ca au fost eroi.eu credeam ca sunt ca smardoiu asta intoleranthttps://www.youtube.com/watch?v=jIJWwns9qyU

Faceau misto si de credinta lor. dar era un pamflet.nu e ilegal. oamenii cumparau revista pentru a se amuza. francezii apreciaza foarte mult libertatea de a comunica liber. cauta pe google la images "charlie hebdo"

| Jardelin a răspuns (pentru anonim_4396):

Desigur ca Scriptura nu este o carte de manipulare folosita de preoti pentru a manevra oamenii. Noul Testament este cea mai frumoasa scrisoare de dragoste scrisa de Dumnezeu pentru oameni. Dumnezeu ne invata sa dam dovada de omenie, sa iubim, sa iertam, sa fim recunoscatori si buni unii cu altii. Asta inseamna in viziunea ateilor manipulare?

Ma bucur ca respecti preotii, si eu ii respect si ma bucur de fiecare data cand imi intra in casa un preot, pentru ca eu respect foarte mult preotia din preot mai mult decat omul in sine.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns (pentru Jardelin):

S-a dat funda. poti sa te opresti din scris romane degeaba big grin

| Dorugar a răspuns:

Daca nu stii din ce cauza exista atata intoleranta in lume intreaba-i pe aceea din ISIS care ucid femei si copii ba chiar decapiteaza oameni in numele lui Allah pentru ca asa le cere Coranul si pentru ca asa a facut si Mahomed. Sau tu crezi ca ar trebui sa aratam toleranta fata de acei ucigasi si de masele de inconstienti care ii sustin?

| sublime89 a răspuns:

Daca ar fi fost sa cedeze in fata amenintarilor, atunci ar fi insemnat ca teroristii sa castige in lupta lor improtriva libertatii de exprimare. Nu cred ca acei ziaristi au fost mai intoleranti fata de religie, decat a fost religia fata de ei. Ei nu omorau pe nimeni, ci doar isi exprimau ideile. Asta e marea diferenta dintre ei si musulmanii extremisti. De cand e presa obligata sa asculte parerile unor fanatici religiosi? Cum ar mai fi libera daca ar asculta de ei? Toata lumea ar trebui sa vada ca adevarata problema nu e cel care deseneaza o caricatura, ci cel care omoara oameni din cauza credintei lui. Si pe deasupra, acei ziaristi aveau dreptate in legatura cu religiile lumii. Sunt toate niste aberatii si niste basme, din cauza carora au murit milioane si milioane de oameni in intreaga istorie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Dorugar):

Sa nu aratam toleranta fata de ei, merita inchisi, insa daca tigani pleaca din Romania in strainatate si fura, iti cimvine sa zica lumea ca esti un tigan si ca furi chiar de tu nu ai furat nimic? Ce vina au turcii ca fata despre care am vorbit?

| Jardelin a răspuns (pentru OmulDeStiinta1986):

Ce mandru esti tu ca au luat o funda! Mare realizare!

Eu nu scriam pentru funda. Eu doar i-am raspuns lui Sorin, si am scris ceva mai mult pentru ca stiu ca citesc si altii mesajele mele. Pentru mai multa lume am scris, deci nu am scris degeaba.

Apropo de Epic Show, cu smardoiul ala... Cand am spus ca ateii sunt violenti, rai, si agresivi nu m-ati crezut! Mascariciul ala din film care face spume la gura este cea mai buna dovada. El si altii ca el sunt unul din motivele pentru care nu am sa mai fiu niciodata ateu. Sincer, decat tovarasia unor astfel de oameni prefer sa stau in munti langa niste calugari.

anonim_4396

Scuze daca v-am suparat, am dat funda ca m-a lamurit cu ce s-a intamplat la charlie hobbo.Sunteti suparat si pe mine?

| Jardelin a răspuns (pentru sublime89):

Referitor la link-ul tau cu sclavi, iti raspund aici ca la intrebarea cealalta nu pot. Ce legatura are comertul cu sclavi cu crestinismul? E stipulat in vreo dogma a bisericii? Esti dus rau baiete, sau cum ar spune Badea, noaptea mintii!

Bun, dar daca ar fi sa merg pe rationamentul tau de doi lei, pot sa spun si eu cati crestini au luat premiul Nobel, cati au facut cercetari si descoperiri stiintifice, cati au construit, poduri, tunele si zgaraie nori si calculatorul de la care tu scrii?

Nu prietene, nu numai ca nu sunt suparat pe tine, eu chiar te simpatizez si te apreciez foarte mult, chiar daca nu ti-am zis-o. Mi-as dori sa ramai in viata mereu acelasi baiat lucid si sensibil, care nu-si va pierde nicidata credinta in Dumnezeu indiferent cat de rai si agresivi sunt ateii din jur.

anonim_4396

Multumesc frumos, ma simt usurat acum :] insa desi nu sunt de acord in totalitate cu toate ideile omuluidestinta1986, nu cred ca face parte din randul celor agresivi sau intoleranti, de fapt e unul dintre putinii atei care nu ma injura.

| sublime89 a răspuns (pentru Jardelin):

Tu n-ai citit ce ti-am scris? Oamenii erau omorati pentru ca nu erau crestini, si nu doreau sa treaca la crestinism. Americanii din sudul Statelor Unite justificau sclavia cu biblia in mana. Vorbim de vremuri in care crestinii erau extrem de credinciosi, si tot ce faceau era in conformitate cu credintele lor. Eu nu stiu ce istorie ai invatat tu, dar e cazul sa-ti mai reinprospatezi cunostintele. Si te rog sa nu mai asociezi realizarile stiintei cu crestinismul. Nu stiam ca e meritul crestinilor ca si-au contrazis propria religie.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sublime89):

Ce zici tu cu cumertu de sclavi,probabil s-a intamplat, insa nu la ortodoxi ci la catolici, cruciadele tot de catolici, na aici link despre cruciade, ca e unu dintre primele mustrari care ni-l bagati pe gathttps://raduiacoboaie.wordpress.com/......-5-mai-201

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru sublime89):

Defat ia lincu asta ca ala nu il da cu albastru gathttps://raduiacoboaie.wordpress.com/......-5-mai-201

Răspuns utilizator avertizat
| OmulDeStiinta1986 a răspuns (pentru Jardelin):

Sunt mandru si de funda dar si de faptul ca am ajutat un copil sa inteleaga mai bine ca trebuie sa se informeze si sa nu creada pe cuvant tot ce aude. si chiar e mare realizare. dar mandru sunt si de faptul ca sunt ateu. e un lux in ziua de azi pe de care putini au parte.

anonim_4396

E bine sa fii mandru de ceea ce esti, bravo.

Yep. mersi

"E bine sa fii mandru de ceea ce esti, bravo."

Am citit undeva ca cea mai mare minune care i se poate intampla omului este sa-si constientizeze propriile pacate. Iar daca reuseste sa si le constientizeze ma indoiesc ca mai poate sa fie mandru de el.

Dar ca sa-ti poti vedea propriile pacate trebuie sa te raportezi la ceva, sa te compari pe tine si viata ta cu un om care nu are pacate si viata sa desavarsita si sa stii care sunt pacatele asa cum sunt se inteleg ele din Biblie si dupa cum ne invata biserica.

Probabil ca OmulDeStiinta este mandru de el pentru ca nu se considera cu pacate. Pacatele sunt pacate numai daca le consideri prin prisma religioasa. Pentru un ateu nu exista notiunea de pacat, ci doar de ilegalitate in raport cu legea. De aceea lui ii este usor sa fie mandru de el considerandu-se perfect din punct de vedere social. Dar chiar si daca dpdv social ateul nu a incalcat nici o lege, sa se considere mandru de asta si mai ales de statutul lui de ateu este un lucru deplasat si de prost gust. Un om cu o educatie superioara nu se umfla in pene de ceea ce este chiar daca in sinea lui este multumit statutul sau si realizarile sale.Cum ar fi ca un cercetator sa spuna "Sunt mandru ca sunt cercetator", sau un profesor universitar "Sunt mandru ca sunt profesor universitar", sau un patron al unei firme "Sunt mandru ca sunt patron", etc, etc. Deci, o doza de retinere si de simt al masurii se impune atunci cand se exprima opinii publice.

Eu sesizez in aprecierea ta fata de ODS, ascunsa o ironie fina, pentru ca ateismul, mai ales daca il analizezi dupa "roadele" sale nu-ti da niciun motiv de fala. Bunul simt indeamna, asa cum credintele proprii sa fie tinute in interior fara a fi trambitate, si ateismul - lipsa credintei - sa fie tinut in interior ca o convingere personala.

| Dorugar a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu este corecta comparatia!
In primul rand eu nu sunt nici tzigan si nici macar roman ci german swab, asa ca pe mine nu ma jigneste cineva cand spune ca sunt tzigan, dar crede-ma ca am vazut tzigani aici in Germania care se simteau jigniti ba chiar ofensati cand erau intrebati daca sunt romani.