Isus nu a putut șterge păcatul strămoșesc, însă a creeat botezul, prin care ni se iarta acest păcat. Pacatul strămoșesc rămâne la orice om daca nu trece prin sacramentul botezului. De asta a creeat Isus sacramentul botez ului
Isus n-are nicio legatura cu niciun pacat stramosesc pentru ca nu exista pacatul stramosesc. A fost inventat de biserica pentru a se asigura ca inca de mici copiii sa fie supusi bisericii ca mai apoi sa cotizeze.
Nu ai dreptate, păcatul strămoșesc a fost facut la inceputul lumii de către primii oameni: Adam si Eva.
A trișat când s-a respawnat și păcatele s-au reactivat. Ok, vrei un răspuns serios? Scopul religiei este controlul populației, un control bazat prin frică și teroare. Oamenii trebuie să iubească religie, să-l iubească pe Dumnezeu, de aceea toți spun că Dumnezeu e bun etc., astfel oamenii au încredere în el, el îi iubește, apoi, pentru a le arăta oamenilor că Dumnezeu trebuie respectat și venerat s-a mai adăugat în biblie numeroase scene în care Dumnezeu își arată mânia, omoară mii de copii nevinovați, dar cu toate acestea este considerat bun și drept. Ce învață oamenii de aici? Învață că Dumnezeu e bun, pentru că așa spune în biblie, Dumnezeu e puternic, Dumnezeu poate oricând să-i distrugă dar îi cruță din „ iubire " și că nu trebuie să-l supere pe Dumnezeu, altfel vor fi chinuiți în iad, sau vor fi pedepsiți și blestemați de acesta. ( „ Te blesteamă Dumnezeu " ). Apoi, apare Iisus, fiul lui Dumnezeu făcut cu un om, cu fecioara Maria ( fără ca aceasta să o întrebe ) practic a violat-o într-un mod „ divin ". Iisus are rolul de ai face pe oameni să se simtă prost și datori, deoarece acesta a fost răstignit pentru păcatele lor, Iisus a fost chinuit pentru ei. Deci până aici oamenii îl consideră pe Dumnezeu bun, dar trebuie să-l respecte că nu e de joacă, și Iisus a murit nevinovat în chinuri groaznice pentru ei iar ei sunt datori lui Iisus.
( De asemenea, Dumnezeu e atât de bun încât îi trimite propriul fiu ca să moară în chinuri ca tot el să ne ierte păcatele noastre. Cu adevărat un tată iubitor. )
Păcatul strămoșesc l-au avut și cei de dinaintea lui Iisus (cum ar fi Maica Domnului), Iisus vrea aprobarea noastă pentru a ne curăța de păcate și a ne pune în rai, pentru asta trebuie să ne botezam cu apă(ca o mărturisire a credinței) și să ne pocăim pentru a primi de la Iisus botezul cu Duh Sfânt pentru a ajunge în rai(încearcă să duci o viață în comuniune cu Dumnezeu pentru asta)
O condiţie necesară pentru a beneficia de răscumpărare este prezentată în Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe Fiul său unic-născut, pentru ca oricine manifestă credinţă în el să nu fie distrus, ci să aibă viaţă veşnică.
Deşi pe deplin valoarea răscumpărării va fi aplicată după armaghedon în timpul domniei de 1000 de ani, timp în care omenirea ascultătoare va fi readusă la perfecţiune, beneficiem şi în prezent de această jertfă putînd avea pe baza ei o conştiinţă curată şi o relaţie apropiată cu Tată-l nostru ceresc.
" Daca Isus nu a murit pentru cei care urmeaza sa se nasca, atunci de ce Dumnezeu a oferit acest "favor" si acest "privilegiu" numai oamenilor dinainte de Isus?" - de unde ai mai luat-o şi pe aceasta?
Pai de ce am nevoie de altcineva sa inteleg Biblia. Daca sunt singur in jungla, cu o Biblie, nu ma pot mantui daca nu vine cineva sa imi traduca sau sa imi explice mesajul biblic? Ceea ce fac preoti si alte secte, este doar sa reinterpreteze si sa adauge cuvinte de ale lor si sa dea ei sensuri cum doresc. Atata tot
"Dumnezeu a avut mai multi fi si mai multi intai nascuti" -Deja o iai pe arătură. De unde ai mai luat şi prostiile pe care le afirmi? Mai ales cu "mai multi intai nascuti, "?
"Pai si de unde stii ca Isus este acest unic fiu" - matei 16:15 El le-a zis: „Dar voi cine spuneţi că sunt?" 16 Răspunzând, Simon Petru a zis: „Tu eşti Cristosul, Fiul Dumnezeului celui viu!" 17 Atunci Isus i-a zis: „Fericit eşti tu, Simon, fiu al lui Iona, pentru că nu carnea şi sângele ţi-au dezvăluit lucrul acesta, ci Tatăl meu care este în ceruri.
Ioan 10:36 cum de-mi ziceţi mie, pe care Tatăl m-a sfinţit şi m-a trimis în lume: «Blasfemiezi», pentru că am spus: Sunt Fiul lui Dumnezeu?
EXODUL 4:22 Tu vei zice lui Faraon:, Asa vorbeste Domnul:, Israel este FIUL
MEU, INTAIUL MEU NASCUT.
"…si Efraim este INTAIUL MEU NASCUT" IEREMIA 31:9
PSALMI 2:7 "…Tu (David) esti Fiul Meu! Astazi Te-am nascut."
Nu stiu, poate in Biblia care v-ati facut-o voi martorii, ati scos aceste versete, sau ati talmacit insa in celelalte apar.
CUm de ce? Pai daca nu s-ar naste in continuare cu ineptia aia de concept retrograd, biserica ar putea bine-mersi sa se desfiinteze, fiindca nu si-ar mai gasi rostul.
Biblia spune şi despre Adam că este fiul lui Dumnezeu, şi despre îngeri că sunt fiii lui, şi e normal să fie socotiţi ca fii deoarece El este Creatorul, Cel care a creat totul şi a dat viaţă la toate. Totuşi Isus este prima Sa creatură, motiv din care este numit întîiul născut, şi pe Isus l-a folosit la crearea tuturor celorlalte lucruri, motiv din care Isus mai este numit şi unicul născut deoarece numai el a fost creat direct de Iehova.
Cum am mai scris - din cauza copacilor nu vezi pădurea frate! Esti prea obsedat să calomniezi Biblia şi de aceia cauţi contradicţii uneori fără a pune mintea în mişcare, motiv din care uneori devii ridicol.
Psalmul 2:7 vorbeşte în mod profetic de Isus şi de regatul lui Dumnezeu.
Exodul şi ieremia se referă la naţiunea israel ( şi la un anumit trib) care a fost aleasă dintre celelalte naţiuni şi avea întîietate, nu la o persoană.
Te rog frumos, data viitoare citeşte atent şi reflectează înainte de a o trînti, şi dacă tot nu vei înţelege atunci nici o problemă, te ajut.
Sănătate!
Iisus a murit pentru toate păcatele și a celor ce au trăit atunci, de atunci și a celor ce urmează să se nască.Dar sacrificiul lui Hristos are valoare, activează iertarea doar pentru cei care au credință în El-Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară ci să aibă veșnică.
Ceea ce spui tu, din capul tau, fara nici o dovada este egal cu zero. Deci nu imi povesti mie despre ceea ce crezi si cum crezi tu. Arata-mi cu text unde scrie negru pe alb, clar si concis. Fara sa fie nevoie de interpretarea ta, de adaugirea sau corectarea ta. Si ai grija ce texte citezi aici, ca vor fi crestini care se bazeaza pe acelasi text si te vor contrazice.
Textele ţi le-am mai citat şi înainte, dar te faci a nu ţine minte
Dar ca să nu plîngi -
coloseni 1:. 15 El este chipul Dumnezeului nevăzut, întâiul născut din toată creaţia, 16 pentru că prin el au fost create toate celelalte lucruri din ceruri şi de pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie guvernări, fie autorităţi. Toate celelalte lucruri au fost create prin el şi pentru el.
„Pentru noi există un singur Dumnezeu, Tatăl, de la care sunt toate lucrurile, şi noi pentru el, şi există un singur Domn, Isus Cristos, prin care sunt toate lucrurile, şi noi prin el" (1 Cor. 8:6).
Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe Fiul său unic-născut, pentru ca oricine manifestă credinţă în el să nu fie distrus, ci să aibă viaţă veşnică
Sper că este clar - a fost prima creaţie a lui Dumnezeu, singurul creat direct de Iehova. Toate celelalte lucruri Dumnezeu lea creat prin intermediul lui Isus.
Exodul 4:22 e de ajuns să citeşti singur versetele alăturate ca să-ţi dai seama că se referă la naţiunea Israel şi nu la patriarhul Israel care era deja mort la moment.
Alte întrebări?
"Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu adună cu Mine risipeşte."
Aici se observă "toleranța" creștinismului față de celelalte credințe religioase. Acesta este crezul creștinilor.
Alte intrebari vor mai veni dupa ce raspunzi la cele de dinainte. Le luam pe rand. Pe langa Israel, mai sunt mentionati fii, de ceilalti de ce nu amintesti nimic? Asa cum am mai spus, fa ceea ce scrie in acest verset si te voi crede ca ceea ce urmezi tu este adevarul.
"vor lua în mână şerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; îşi vor pune mâinile peste bolnavi, şi bolnavii se vor însănătoşi." [Marcu 16:18] Daca nu, cui atribui acest verset, pe seama cui pui aceasta minciuna? Sunt foarte curios, dar si mai curios sunt sa te vad cum te inspira duhul
Ţi-am scris deja despre "fii" puţin mai sus, n-ai citit? Sau dacă n-ai înţeles menţionează concret ce anume.
Marcu 16:18 - nu face parte din Biblie ci e o încercare a unora de a modifica cuvîntul lui Iehova.
"Aceste versete apar în unele manuscrise şi versiuni biblice din secolele al V-lea şi al VI-lea e.n., dar nu apar în manuscrisele greceşti mai vechi: manuscrisele Sinaiticus şi Vaticanus 1209, din secolul al IV-lea. Dr. B. F. Westcott, o autoritate în materie de manuscrise biblice, a afirmat că „versetele... nu fac parte din naraţiunea originală, ci sunt o adăugire" (An Introduction to the Study of the Gospels, Londra, 1881, p. 338). În secolul al V-lea, traducătorul biblic Ieronim a afirmat că „majoritatea codicelor greceşti [nu conţin] acest pasaj" (The Last Twelve Verses of the Gospel According to S. Mark, de J. W. Burgon, Londra, 1871, p. 53). Într-o enciclopedie se spune: „Vocabularul şi stilul diferă atât de mult de restul Evangheliei, încât pare aproape imposibil ca Marcu să fi compus acest pasaj (adică versetele 9–20)" (New Catholic Encyclopedia, 1967, vol. IX, p. 240)."
Fii sănătos
Buna. In primul rand, nu este Isus, ci Iisus, primul fiind o alta persoana din Biblie(Isus Sirah). Prin Nasterea, moartea si invierea Sa Iisus Hristos a luat asupra sa pacatele tuturor celor care au trait pana ce acesta s-a nascut. Amintesc aici ca si protoparintii nostri(Adam si Eva) au fost in Iad pana la Venirea Sa. Numai anumiti sfinti au fost capabili prin viata lor sa mearga direct in Rai. In al doilea rand, cred ca noi suntem mult mai privilegiati decat cei carora li s-au iertat pacatele prin moartea Domnului pentru ca noi avem ceva ce ei nu au avut: modalitati de a ne pocai si mantui(Spovedania si Impartasania) si o modalitate de a ne absolvi de pacatul stramosesc(Botezul). E ca si cum un om a vindecat pe toata lumea de cancer si dupa moarte a lasat tuturor tratamentul, acum depinde de fiecare daca il foloseste sau nu. Sper ca te-am lamurit cat decat.
Toate credințele religioase si toate concepțiile despre lume și viață sunt exclusiviste.E evident că Iisus Hritos, Mahomed, Budha, diverse religii orientale, ateismul nu pot fi toate sau mai multe adevărate în același timp/Și cei care susțin că totul e reltiv, cred că totul e relativ înafară de afirmația că totul e relativ, pe care n-o pun la îndoială, o consideră absolută.
Sunt sanatos. Alhamdulillah. (Lauda lui Allah).
Deci tu spui ca unii au incercat sa modifice cuvintele lui Iehova, insa cei care au facut asta, iti dai seama ca au si ei o sustinere si ceva pe care se bazeaza atunci cand aduc justificari asa cum faci si tu. Ceea ce e interesant, e ca in mare parte au reusit ce si-au propuse pentru ca o mare parte dintre oameni iau "de bune" aceste versete. Deci le considera autentice.
""Aceste versete apar în unele manuscrise şi versiuni biblice din secolele al V-lea şi al VI-lea e.n., dar nu apar în manuscrisele greceşti mai vechi: manuscrisele Sinaiticus şi Vaticanus 1209, din secolul al IV-lea. " - Daca aceasta eroare s-a produs atunci, ce ne asigura ca nu este posibil ca o eroare sa fie strecurata si in prezent, sa ce ne asigura ca pe viitor nu vor aparea alte erori?
Ce imi poti spune despre publicatia "Martorii lui Iehova" pe nume "AWAKE" din 8 septembrie 1957, care avea ca titlu 50.000 de erori in Biblie, pe baza cui pui acele erori, chiar si 5 dintre ele daca nu toate 50.000? Daca cuvantul lui Iehova nu poate fi modificat si nu poate contine erori, cum ar aparea 50.000 de erori in Biblie?
" si ei o sustinere si ceva pe care se bazeaza " -prejudecăţi, dorinţa de aşi promova propriile idei şi de a se preamări. ( ca şi satan)
" ce ne asigura ca nu este posibil ca o eroare sa fie strecurata si in prezent," - Iehova va veghea ca slujitorii săi să aibă tot timpul acces la cuvântul său. La fel ca în trecut, deşi foarte mulţi sau stăruit să modifice şi chiar să distrugă Biblia - n-au reuşit, consultând manuscrisile vechi putem separa oricând "pleava".
"8 septembrie 1957, " nu am această publicaţie de aceia nici n-am să comentez, mai ales că am mari îndoeli cu privire la autenticitatea faptului.
"La fel ca în trecut, deşi foarte mulţi sau stăruit să modifice şi chiar să distrugă Biblia - n-au reuşit, consultând manuscrisile vechi putem separa oricând "pleava". - Da domnule, Iehova a tinut in "intuneric" ani de-a randul oamenii, pana au venit martorii si au facut Biblia autentica. Am inteles!
""8 septembrie 1957, " nu am această publicaţie de aceia nici n-am să comentez, mai ales că am mari îndoeli cu privire la autenticitatea faptului." - Oh, aceasta publicatie a mai autentica decat ti-ai inchipui vreodata. As zice ca e mai autentica decat Scriptura pe care va bazati. Intreaba-i pe cei mai vechi dintre cei pe care tu ii urmezi despre aceasta publicatie. Allah imi este martor asupra faptului ca nu mint si ca aceasta publicatie este autentica. Mai ales ca poti avea acces usor la informatie in zilele noastre folosind internetul sau alte metode.
Nu mi-ai raspuns insa, voi sunteti aceia inspirati de duhul sfant? Adica nu la figurat ci la propriu va patrunde, avand diverse spasme si miscari ale corpului.
"Iehova a tinut in "intuneric" ani de-a randul oamenii" -încep să cred că ura pe care o manifeşti te orbeşte şi te surzeşte şi nu iai seama nici la detalii simple. DE ex. Nu Iehova a instituit poligamia, el i-a dat lui Adam o singură soţie, totuşi a tolerat un timp aceasta ciar dând unele instrucţiuni pentru a o reglementa. Totuşi atunci când a considerat că este timpul potrivit a dat instrucţiuni concrete pentru a reveni la căsătoria iniţială, monogamă.
La fel şi acele adăugiri minore le-a înlăturat la timpul potrivit.
Continuăm mai târziu, plec.
DeProfundis99 întreabă: