| AlexeHellsing a întrebat:

Conform DEX, religia se caracterizează ca un: „Ansamblu de idei, sentimente și acțiuni împărtășite de un grup și care oferă membrilor săi un obiect de venerare, un cod de comportament, un cadru de referință pentru a intra în relația cu grupul și universul; confesiune, credință.", sau ca o: „Credință în forțe supranaturale și adorarea lor.", sau un: „Sistem de credințe (dogme) și de practici (rituri) privind sentimentul divinității și care îi unește, în aceeași comunitate spirituală și morală, pe toți cei care aderă la acest sistem; totalitatea instituțiilor și organizațiilor corespunzătoare; confesiune, credință".
Acestea fiind spuse, trăgând concluziile de vigoare, spuneți-mi vă rog, comform întrebării din link-ul de mai jos, ce ați dori să discutați în cadrul acestei categorii, pe care nu cred că mai are rost s-o numim „Religie"?

https://www.tpu.ro/......ezeu-n-am/

14 răspunsuri:
| NGheorghe a răspuns:

Dă-te cu părerea:
https://m.youtube.com/watch?v=ZtLkzg8bFgA

Adevărat sau fals? ...si va trebui sa rescrii definiția din DEX.

| AlexeHellsing explică (pentru NGheorghe):

Promit că primul lucru pe care-l voi face, în momentul în care voi fi admis ca membru al Academiei Române, va fi de a rescrie definiția din DEX.

Răspuns utilizator avertizat
| AlexeHellsing explică (pentru Ionut1492):

Sau putem vorbi de greșeli gramaticale dacă vrei... oricum vrei tu atâta timp cât te face să te consideri la fel de inteligent...

| NGheorghe a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Vasăzică deja ai o noua definiție, ia spune-mi cum sună si eu îți zic ce sanșe ai ca sa rescrii definiția din postura de membru!

Răspuns utilizator avertizat
| AlexeHellsing explică:

Eu propun ca, în loc să dezbatem pe temele Religiei și Științei, să discutăm despre șah. În fond, după raportul meu cu Dumnezeu, aceasta este cea mai mare problemă a mea. Am un frate de mănăstire care, cum intru în meci cu el, șterge cu mine pe jos prin toată trapeza... Niciodată n-am reușit să-l bat la șah și nu știu cum să fac să învăț mai multe tactici decât el. Putem vorbi despre asta... de fapt, atâta timp cât lăsăm la o parte orice discuție pe temă religioasă, eu zic că ne putem face de cap cu orice alt subiect.