| Inferno a întrebat:

Considerati existenta lui Dumnezeu o simpla credinta subiectiva sau un fapt obiectiv ce poate fi dovedit?

52 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Omul vrea sa creada ca exista un scop,sens pentru orice nu ca exista lucruri necunoscute,asa ca accepta orice care ii da credinta care sa-i confirma credinta initiala, plus ca ofera un confort pentru orice problema,cineva te ajuta, te vede mereu, ti a murit parinti las ca ii vei revedea, ce frumos nu, plus ca orice nu stim dz e raspunsul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic ca este un fapt obiectiv si anume ca Dumnezeu cu adevarat exista si exista si argumente in favoarea existentei lui Dumnezeu si fiecare dintre noi avem nevoie de Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Dar de ce omul si-ar creea un Dumnezeu care urmeaza sa-l pedepseasca daca nu se intoarce de la faptele lui rele? De ce nu si-a creat ceva gen new age unde fiecare dintre noi suntem un Dumnezeu si ne transformam intr-o energie pozitiva dupa moarte si putem trai linistiti astfel.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Religia a evoluat, de la simplu spre complex, biblia a fost scrisa de oameni, oameni au impus reguli pentru societate, crezi ca intr-un trib nu exista reguli? unele reguli au fost bune, vezi cele 10 porunci copiate din cartea mortilor, unele au fost stupide in care azi numai le consideram morale

anonim_4396

Daca oamenii au impus reguli ei de unde stiu ce e bine si ce e rau?
Poti sa imi definesti binele spre exemplu?

Omule au incercat apoi au vazut ei care sunt bune in interesul lor

anonim_4396

Pai si sa zicem ca e bine in interesul meu sa te jefuiesc si sa te bat (este doar un exemplu nu traiesc dupa astfel de principii rolling on the floor te rog sa il tratezi ca atare) ai considera acesta un lucru bun?

Daca tu ai fii cineva asta ar deveni o regula dar asa si tu esti supus regulilor ca si mine, poti creea un site si faci pe seful, dar frica excesiva nu e buna si una moderata, daca imi raspunzi iti vei strica telefonul de exemplu vs te oblig sa nu imi raspunzi ca apoi te ucid

Eu as vrea ca criminali, pedofili, tradatori de tara, corputi sa fie omorati, dar nu pot impune asta

anonim_4396

Da si daca as deveni cineva si as legaliza crima tu stii in inima ta ca a fura, a ucide, a minti este rau. Daca ar fi sa mergem pe principiu asta am putea legaliza furtul si alte lucruri numai ca pe moment avem satisfactie dar asta nu inseamna ca ele la baza sunt bune. Pe acelasi principiu daca eu sunt cineva pot sa zic ca a te uita la tv este ceva rau si bineinteles ca imi vei spune ca nu este rau.
Si daca eu zic ca ceva este rau sau eu te oblig sa faci ceva ca eu consider ca este rau numai putem vorbi de un rau universal, si doar de o parere subiectiva a fiecaruia.
Ca daca e sa ne luam dupa lege spre exemplu: daca ma injuri este foarte probabil sa nu fii pedepsit, dar tu stii ca a injura este gresit( nu cred ca ai injura pe cineva drag tie sau nu cred ca consideri ca a injura este un lucru frumos).
Deci noi toti avem constiinta pe care Dumnezeu ne-a intiparit-o in minte si stim ca lucrurile acestea sunt rele si fara Dumnezeu este cam greu sa definim binele ( pentru mine a insela este bine iar pentru tine este rau spre exemplu ( este doar un exemplu =) dar oricum si eu stiu ca este rau mai mult ca sigur).

anonim_4396

Uite ai simtul dreptatii. Doresti sa se faca dreptate. Si vreau sa zic ca Dumnezeu este si el la randul sau un Dumnezeu drept. Daca tu ca om doresti dreptate gandeste-te la ca si Dumnezeu doreste sa faca dreptate numai ca el are rabdare cu noi oamenii.

Raul,binele sunt chesti relative,te as ucide daca as fi infometat si tu, daca nu ar fi legi am face multe,nu ca suntem rai, diabolici si ca depinde de situatie, nici un caine nu te musca daca nu e invatat sa musca sau nu i faci ceva, exista empatie care a ajutat specia noastra, ca daca ne am fii omorat intre noi am fii murit cu toti asa era mai bine, eram uniti, sociabili spre binele tuturor, iti repet moralitatea din biblie s-a schimbat mereu

| CostinAlamariu a răspuns:

Un fapt obiectiv ce poate fi dovedit

| Holiday a răspuns (pentru anonim_4396):

"Daca oamenii au impus reguli ei de unde stiu ce e bine si ce e rau?"

Din practica. Regulile s-au schimbat de mii de ori pana acum si se vor mai schimba.

anonim_4396

Din cate stiu si acum 5000 de ani a minti era ceva rau asa ca nu stiu cum s-a schimbat chestia asta la fel si cu crima. Si chiar daca te ucid asta nu inseamna ca este un lucru si in circumstante respective pentru ca daca ajungi in fata judecatorului ( pe pamant) o sa fi condamanat la inchisoare pentru ucidere chiar daca ai fost infometat. Mai exista si dreptatea pe care o face Dumnezeu si de care putem vorbi mai pe larg.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Holiday):

Pai si atunci de ce nu este legalizat furtul?

Un grup este alcatuit din mai multe componente, minciuna daca era buna era acceptata

Pentru ca experienta arata ca daca intr-un grup se practica asta, duce la probleme care pot ameninta bunastarea, sau chiar existenta grupului respectiv. De altfel de-a lungul timpului furtul a fost acceptat si chiar incurajat, doar ca in general doar cel de la "altii". Unde "altii" inseamna alt grup, alt trib, alt popor, alta rasa, etc.

anonim_4396

Ba pot sa zic ca este buna. Eu pot sa te mint in legatura cu ceva ca sa te fac fericit ( spre exemplu cand erai mic ai fost mintit ca exista mos craciun si acum banuiesc ca stii ca nu exista rolling on the floor ). Dumnezeu este cel ce ne-a dat constiinta si ne-a zis ca anumite lucruri nu sunt bune( a minti, a fura, a ucide). Omul in sine putea sa considere ca este ok sa faci anumite lucruri daca te fac sa te simti bine, dar intr-adevar minciuna, furtul, etc aduc consecinte si mai rele.
Iara legat de existenta lui Dumnezu, daca tu o negi si zici ca omul l-a creat atunci cum de noi si galaxia noastra am aparut din nimic? Sau poti sa creezi tu un om din pamant? Poti sa iei pamant din curte sa creezi un om si sa-i dai viata? Pana si oamenii de stiinta au concluzionat ca omul are multe elemente chimice din pamant. Si argumente legate de existenta lui Dumnezeu sunt destule. Intrebarea este esti deschis sa crezi sau sa le cercetezi?
Si daca exista Dumnezeu ce parere are despre tine? Unde vei merge dupa moarte?

Nici unde,unde sa mergem,scrie in biblie,cei morti numai stiu de ei,decat cei vii,sunt de acord, acest verset vreau sa imi fie scris pe tablita mea daca mor, asta e adv, te uita toti si numai stii nimic, asa ca bucurate de fiecare clipa traita

anonim_4396

Biblia spune cu totul altceva. Am putea sa o luam asa. Daca exista Dumnezeu si exista viata dupa moarte ti s-ar parea corect sa fim anuntati, nu? Sa ni se spuna ca : hey, chestiile astea exista nu sunt doar povesti?

Biblia crestina interpretata in en feluri

anonim_4396

Exact. Stim ca este rau si vedem ca este rau, vedem conseciintele imediate ale acestor lucruri daca le facem dar totusi interesant este ca ne-am dat seama. Pentru ca uite animalele nu stiu ce este bine si ce este rau chiar daca se imputineaza sa zicem grupul de maimute totusi maimutele nu isi zic una la alta: hey, e rau sa ucizi ca ramanem mai putini, hai sa numai ucidem.
Deci este clar ca omului i-a fost data o constiinta si un discernamant sa poate discerne binele de rau. Ca daca am merge pe principiul tau si maimutele sau chiar alte rase ar trebui sa isi de seama ca daca se omoara este rau dar totusi uite ca se omoara intre ele.

anonim_4396

Fiecare poate sa vina cu interpretarea lui dar adevarul din ea ramane acelasi care este scris negru pe alb.

Adevarul este cv relativ si minciuna, tu trebuie sa te educi, sa inveti, sa citesti, sa evoluezi

"Pentru ca uite animalele nu stiu ce este bine si ce este rau chiar daca se imputineaza sa zicem grupul de maimute..."

Pentru cunostinta ta, animalele care traiesc in grupuri respecta un sistem de reguli, iar primatele chiar au unul destul de complex.

anonim_4396

Pai daca e relativ inseamna ca la mine apa fierbe la 100 de grade si la tine fierbe numai la 150 de grade?

Cu toate acestea, valoarea nu este o constantă. Punctul de fierbere al apei depinde de presiunea atmosferică, care se schimbă în funcție de altitudine. Apa fierbe la o temperatură mai mică pe măsură ce câștiga altitudine (de exemplu, merge mai mare pe un munte), și fierbe la o temperatură mai ridicată dacă crește presiunea atmosferică (vin înapoi în jos la nivelul mării sau de a merge sub el).

Punctul de fierbere al apei depinde și de puritatea apei. Apa care conține impurități (cum ar fi apa sarata ) fierbe la o temperatură mai mare decât apa pura. Acest fenomen se numește punctul de altitudine de fierbere, care este una dintre proprietățile coligative ale materiei.

https://www.greelane.com/......er-607865/

anonim_4396

Da de ce ele nu stiu ca e rau sa ucizi? De ele se ucid? De ce noi nu traim dupa aceleasi principii? Cine ne-a dat constiinta? De ce se deosebesc ele de noi?

anonim_4396

Interesant, nu am stiut pana acum si chiar iti multumesc pentru informatie! Dar putem lua alt exemplu: nu pot sa zic ca la mine pamanatul se roteste in jurul soarelui si la tine soarele in jurul pamantului.