In principiu s-a ajuns la concluzia ca personajul istoric a existat. Legat de povestile cu conceptia imaculata si ridicatul la cer... ad-literam, sunt efectiv puerile. Daca le aducem un pic la un nivel care sa nu ne jigneasca inteligenta, e o metafora a unei intilniri de gradul 4 (in care Maria a fost rapita de o civilizatie superioara si i s-a implantat direct un embrion/a fost fertilizata laparoscopic sau prin alta metoda, himenul raminind intact), iar asa-zisul fiu al lui Dumnezeu a fost inviat/ridicat la cer de catre civilizatia careia ii apartinea, o civilizatie net superioara stadiului in care ne aflam noi acum. Pe de alta parte, mai e si varianta cea mai credibila pentru muritorii de rind - Marioara avea himen elastic, si-o tragea cu tot cartierul mai putin bosorogul de barbata-su, a ramas gravida cu altul, si a inventat povestea cu sfintul cremvusti de l-a prostit pe mos. Intre timp, povestea respectiva a prostit sute de milioane/miliarde de oameni...
Salut, Sebi, incredibila potrivire, de vreo trei zile ma gandesc la asta, si ma gandesc chiar ca as discuta problema cu tine. Azi m-am intors acasa, maine voiam sa postez intrebare; mai bine rspund la intrebarea ta. Am impresia ca Isus e nascut in mod natural, este fiul lui Iosif si al Mariei si, foarte important, unul din cativa urmasi directi ai regelui David. De ce zic asta? Isus nu a spus ca nu e fiul lui Iosif. Cele doua genealogii ale lui Isus, in doua evanghelii, desi diferite intre ele, prezinta nasterea din David prin Iosif, nu prin Maria. Dar trecand timpul, textele inca nescrise ale propagandistilor au prezentat ca mesianice, adesea fortat, pasaje din VT. Unul a fost cel din Isaia, unde se spune despre o fata tanara, care e considerata in mod eronat (se mai intampla), ca fiind fecioara, si de aici s-a dedus ca Maria ar fi fost fecioara. Sper ca Cine trebuie sa retina ca I-am aparat normalitatea genetica, cand o sa am si eu nevoie. Sunt dispus sa discut problema in continuare.
Crestini ipocriti. Ei considera veridic mitul nasterii lui Cristos dar nu cred in miturile despre nasterea Zeilor pagani. Pana la urma de acolo s-a furat mitul lui Cristos.
Iosif nu era descendent din David ci Maria, asta asa ca pentru matale, chestia a fost studiata cu multe secole in urma. Maria nu era decat un urmas DIRECT din David deci era chiar o printesa dar in cursul istoriei isi pierduse averea. Sursele sunt Cronicile care nu au mai fost adaugate la cele din Vechiul Testament dar care exista (inca) la evrei. Restul nu il discut deoarece eu CRED ce spune Biblia.
Eu cred ca Domnul Isus este Dumnezeu.
El s-a născut pentru a putea Salva lumea.
Eu cred din toată inima mea. Sunt dovezi. Căutați mai multe surse pe Google.
Istoria afirma recensământul care a avut loc.(asa cum îl afirma și Biblia).
Sunt multe lucruri care dovedesc
Aici ai geanealogia lui Isus din Biblie, Evanghelia dupa Matei, din capitolul 1: 15. Eliud a născut pe Eleazar; Eleazar a născut pe Matan; Matan a născut pe Iacov;
16. Iacov a născut pe Iosif, logodnicul Mariei, din care S-a născut Iisus, Care se cheamă Hristos. Iar aici ai genealogia lui Isus din Biblie, Evanghelia dupa Luca, capitolul 1:23. Si Iisus Insusi era ca de treizeci de ani cand a inceput (sa propovaduiasca), fiind, precum se socotea, fiu al lui Iosif, care era fiul lui Eli,
24. Fiul lui Matat, fiul lui Levi, fiul lui Melhi, fiul lui Ianai, fiul lui Iosif,
25. Fiul lui Matatia, fiul lui Amos, fiul lui Naum, fiul lui Esli, fiul lui Nagai. Potrivit genealogiilor din Biblie, Isus se coboara din David prin Iosif, chiar daca coborarea e fictiva dupa Luca (''cum se credea'') Daca scria in Tora ceva despre Maria, atunci scria si in Biblie, ce e aia ''nu au mai fost adaugate''? Dar nu poate sa scrie nimic, caci ultima carte din Tora e scrisa cu mult inaintea Noului Testament.
Seby nu neg existenta unui profet numit iisus, ca cica ar exista dovezii in acest sens, cat despre nasterea lui iisus dintr-o virgina clar nu s-a intamplat in realitate
Prezinta niste dovezii cum ca s-a nascut dintr o virgina, ca despre asta e vorba
Pai Prin Duhul Sfânt. Dumnezeu poate face orice.
Isus nu s-a născut din sămânță bărbătească deoarece acea sămânță moștenește păcatul strămoșesc. (de la Adam)
Înțelegi? El s-a născut de Sus adică era Dumnezeu
Alooooooooo noi ti am spus sa prezinti niste dovezi ca despre asta e vorba
Pacatele nu se pot mosteni. Daca tatal lui X este criminal in serie, iar mama lui X a dat foc blocului, X nu mosteneste nici un pacat de al lor. Nici o biserica nu ii gaseste lui X vreun pacat. Daca pacatele s-ar mosteni, pacatul ar tine de intamplare, nu de vointa omului.
Pai si de ce nu a mostenit pacatul stramosesc a lui eva? ca doar eva a adus păcatul in lume
Daca pacatele nu se pot mosteni de la parinti, cum sa se poata mosteni de la stramosi? Poate ca un stramos al tau a nedreptatit pe stramosul altuia, acum 200 de ani, tu ai mostenit pacatul lui? Nu, este? Atunci nu ai mostenit nici pacatul lui Adam si Eva. Este necinstit sa ii ceri socoteala cuiva, pentru ce a facut altcineva.
Firea pământească. Adica eu cred ca păcatul strămoșesc este firea pământească care ne determina sa pacatuim
Da. Daca Adam si Eva sunt o metafora pentru genul omenesc, cum ai zice Barbatul si Femeia, atunci ce li s-a intamplat arata ce ar face orice om caruia i se lasa independenta, firea pamanteasca cum ai spus tu. Dar daca sunt doua persoane reale, ce li s-a intamplat lor ii priveste, nu arata nimic despre altii, dupa cum daca eu fur asta nu arata ca si tu ai fura. Deci daca Isus nu are un tata uman, ci tatal Lui e insusi Dumnezeu, asta nu schimba predispozitia altor oameni de a pacatui, si nu ii poate nici ierta de ce nu au faptuit.
Tu ești om, da?
Ai moștenit rațiunea?
Când îți e foame mănânci? Da.
Dar omul e diferit de animal.
Are rațiune și liber arbitru.
Asta ai moștenit. Gândirea. Deosebirea Răului de bine.
Înțelegi?
Dacă Adam și Eva gândeau și știau ce e bine și rău. Și tu știi acum.
DACA ar fi stiut ce e bine si rau, unu la mana nu mai aveau liber arbitru, caci din conversatia lor vezi clar ca nu stiau daca e bine sau rau ce fac; doi la mana nu mai faceau ce e rau, ca doar nu era sa atraga atata suferinta pentru atatea miliarde de oameni intentionat. Dar nu stiau ce e bine si rau, dovada faptul ca au mancat din Pomul binelui si al raului, avand astfel un bine si un rau propriu, diferit de al lui Dumnezeu. Gandirea e un procedeu, care te poate duce la rezultate corecte sau gresite, daca poti folosi acest procedeu nu inseamna ca deosebesti raul de bine.
Ca sa crezi ca Iosif nu e descendent direct din David, trebuie sa nu crezi doua genealogii, una din Luca, cealalta din Matei. In schimb tu crezi o carte evreeasca, pe care nu ai citit-o, despre care ti-a vorbit un pastor, si care nu poate exista. Iar la sfarsit declari ca toate astea sunt datorita faptului ca tu crezi in Biblie. Ciudat.
Niciodata Evreii nu au incetat sa continue sa scrie neamul lor in CRONICI. Trebuie doar sa fi un arheolog care are acces la mediul lor arheologic si poti afla. Eu cunosc un asemenea arheolog care a sapat in Israel peste 15 ani si care a fost interesat si de aceste lucruri iar eu stiu de la el. Dar este consemnat in multe locuri ce am spus, nu are legatura doar cu o ramura a crestinismului ci cu tot crestinismul. Uite un amanunt mai putin stiut, solul pe care a calcat Hristos in Ierusalim se gaseste la 15 metri sub solul actual. Chestie de arheologie dar se duc liote de oameni care sunt siguri ca pasesc pe "urmele" lui Hristos nestiind ca alea sunt la cca 15m. adancime.
"Ca sa crezi ca Iosif nu e descendent direct din David"
Nu am spus asa ceva, am spus cu totul altceva, reciteste bine.
Cand spui "carte evreiasta" ti-ai aratat goliciunea din gandire. Eu sunt cu totul impotriva curentului legionar, natonalisto-fascist, nazist sau antisemit, daca mai scrii asa ceva nu-mi mai trimite mesaje. Nu exista lucruri mai odioase pe paman ca nazismul si sodomia.
Partial sunt de acord. Totusi nu cred ca Iisus e descendent al lui David nu exista vreun consens evreiesc care il arata pe Josef ca regent.
Cat despre Iisus nu cred ca e fiul sau biologic si o sa-ti explic de ce.
Iisus fiul unui dulgher si evreice anonime cunoaste a scrie si citi si mai ales ebraica veche (o limba sacra).
Elisabeta verisoara maria era casatorita cu un preot, lucru imposibil pentru o femeie nascuta in clasa de jos, deci parinti lui elisabeta se trag din neam de preoti.
Despre Maria afirma ca s-ar fi nascut intr-o familie preoteasca.
Se mai afirma traditional ca ar fost crescuta la templu, lucru rar dar nu incredibil daca tu ca preot voiai sa iti mariti fata cu un cineva de rang egal cu al tau sau mai mare o puteai educa in Templu.
(Deci a treia ne lamureste cu prima Maria avea a fost "profesoara" lui Iisus).
O alta legenda spune ca un militar de origine traco-romana pe nume Panthera a fi poposit pe la templu si ar fi violat o femeie lasand-o insarcinata.
Asta ne explica de ce Maria a fost maritat cu Josef parinti n-aveau de ales, fiind "pangarita" doar Josef era dispus sa o ia.
Tot in Biblie preoti afirma ca Iisus e nascut din curvie. (la evrei viol = curvie).
De aici se explica faptul ca in viata lui Iisus lipsea imaginea paterna deoarece nu-l recunostea pe Yosef ca tata. De-asta el si la ales ca tata pe Yahwer, si-a creeat un mit.
Rezultatul tuturor sapaturilor se publica, astfel intra in circuitul stiintific. Si sapaturile la care am participat eu, cu colegi si profesori, s-au publicat peste cativa ani, devenind surse pentru certcetarea istorica privind Limesul. Sapaturile din Israel nu au scos la iveala cronici. Daca crezi ca te-ai pus bine cu Dumnezeu mintind, bravo tie. Eu nu cred asta.
Uite de cred ca Isus era urmas al lui David. Imparatul Tiberius a aflat ca exista pesoane despre care se crede ca vor conduce cel putin Israelul, mai degraba intregul Orient, urmasi ai lui David. Asa ca a trimis sa ii aduca la el. Au adus doi tineri, care au explicat ca nu revendica nici o domnie, si ca nu difera de ceilalti evrei decat prin nadejdea pe care o au in inviere. Asa ca i-au trimis inapoi. Eu stiu ca multi evrei credeau cumva in inviere pe atunci, dar am zis ca astia erau crestini, ca asta se datora faptului ca erau rude cu Isus, stii probabil ca micuta biserica crestina din Ierusalim era formata din rude ale lui Isus si apostolilor, si condusa de fratele lui Isus, Iacov cel drept. Si fiind urmasi ai lui David, erau probabil generatia urmatoare in linia de succesiune dupa Isus. Asa am zis eu, acum, nu pot fi sigur.
T30D0RA întreabă:
OctavianDanielMaria întreabă:
anonim_4396 întreabă:
frato întreabă: