O spun din nou, daca exista un dumnezeu nu va interveni in destinul lui, nu are nevoie toata ziua sa i te rogi, te va pedepsi dupa fapte, daca creat 200 de miliarde de stele logic ca e inteligent si ateu convins, daca un ateu ma judeca nu mi frica de judeca lui
Nu are dovezi? rar frate... eventual daca ar fi sa vorbim de canibali, da si acolo s-a ajuns Cuvantul; treaba sta in felul urmator: binele isi are originea in Cineva.
Credinta fara fapte este moarta...asa ca, degeaba faci tu bine omenirii si...n-ai un Dumnezeu; asta nu te scuza
Şi, fără credinţă, este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! -Evrei 11:6
Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă; şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu; nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Efeseni 2:8
Potrivit învăţăturii creştine, faptele omului, oricât de bune, nu duc la mântuire fără credinţă.
Explicaţia este foarte simplă: dacă oamenii s-ar fi putut mântui doar prin fapte bune, nu mai era necesar să se încarneze Isus, nici să mai fie torturat şi ucis. Oameni de treabă au existat şi înainte, în vremea Vechiului Testament.
MnO... Dumnezeu vede viata celui care se pretinde a fi credincios, si cand colo' ii vai si amar, dar si a celui care nu-L cunoaste insa e mai ceva ca asa zisul crestin; eu nu stau sa judec, pentru ca avem alt Judecator stai lin, nici o fapta de bunatate pentru semenii nostri nu ramane DOAR o simpla fapta, ci va avea o rasplata...cat traiesti, ai dovezi din partea cerului, important e sa le vezi
Iti redau raspunsul la intrebarea pe care ai pus-o si sub nick-ul inferno, despre credinta si fapte:
De ce? Pai faptul ca treci o batrana strada nu te va salva in fata judecatorului atunci cand, prin absurd, ajungi in fata lui pentru furt din magazine. E la fel si cu dreptatea lui Dumnezeu. Faptele bune... sunt bune, dar mai exista si problema pacatului, care se regaseste in viata fiecarui om.
Sper ca ti-am putut fi de folos.
Daca un om bun la "suflet" nu crede in Dzeu. inseamna ca are nevoie de un suflet nou, un spirit mai exact, Spiritul Sfant, si asa un om mare se va naste din'nou, donand cu credinta in Dzeu.
Asa o sa devin si eu criminala in serie, o sa ajung in rai daca cred in Dumnezeu.
Odata cu cunostinta vine si credinta, apoi credinta se dovedeste prin fapte.Biblia spune ca, credinta se dovedeste prin fapte, insa unii pot crede ca doar faptele bune sunt de-ajuns insa faptele bune, unele pe care le-ai enumerat isi au si ele rolul lor insa e nevoie si de credinta dar ca sa ai credinta ai nevoie de cunostinta.Cand ajungi sa ai credinta faci si faptele necesare.Dar daca cineva nu are cunostinta(ma refer la cunostinta exacta din Biblie), cum stie el ca face bine ceea ce face.Cine citeste in Biblie gaseste si ideea ca, credinta fara fapte este moarta dar si ca faptele fara credinta e incomplet.