E o remarcă foarte interesantă. Poți adăuga faptul că omul a fost creat în a 6-a zi a Creațiunii. Deci, oarecum 6 e numărul omului. În schimb, 7 simbolizează perfecțiunea (7 zile, 7 culori în curcubeu, 7 note muzicale...).
Dar, nu.
Ne naștem cu înclinații spre păcat datorită factorilor genetici... De mii de ani oamenii sunt păcătoși. E nevoie de un ajutor exterior pentru a schimba natura noastră spirituală. Dacă-am putea singuri să ne facem sfinți, n-am fi avut nevoie de Mântuitor și de o relație personală cu El.
Iisus mergea pe apa, corpul uman e compus din 70% apa...asta inseamna ca daca merg pe un om sunt 70% Iisus?
Ce? Fiecare atom din corpul nostru este carbon(NU)? Nu avem si alte tipuri de atomi(ba da)? Avem miliarde de atomi in corp. Iar incepeti sa faceti legaturi intre unicorni roz si tantari de balta? Mi se pare aberant.
Nu.Ne nastem pacatosi pentru ca noi nu avem parte doar de o viata pe Pamanat, ci de mai multe.
Si mai demult m-am uitat la intamplare la un documentar la televizor si era despre Biblie unde zicea ca 666 nu ar fi semnul Fiarei, ci ca era ar fi fost numele Imparatului Nero codificat.Normal crestinii fiind in conflic cu romanii care faceau sacrificii si creadeau in zei erau in conflict si se urau si-l vedeau pe Nero ca pe un monstru.
Zilele si notele muzicale sunte niste invetii ale omului.
Nu am spus ca corpul uman este numai din carbon! Stiu foarte bine ce atomi avem.
P.S Nu sunt crestin
Atunci de ce dracu' le faci galerie cu prostiile lor?
Corpul uman are in compozitia lui aproape toate elementele care exista in natura.
E o alta tampenie scoasa de ei ca sa va faca pe voi sa credeti ca sunteti pacatosi si trebuie sa fiti mintuiti. Faceti atata caz pentru un numar...
Eu am luat exemplu asta la caterinca! Trebuie sa fi dement sa crezi ca un numar este periculos si ca iti face rau.
Nu e mare chimie pe aici.
Sigur primitivii aia stiau de carbon (6 electroni, protoni, neutroni) , asta 1, 2, 666 e numarul lui Nero, asa ca nu avea cum sa puna el, un om care a trait acum 2000 de ani, un anumit element chimic pe undeva ca apoi sa spuna ca acel ceva ii apartine.
"Ne naștem cu înclinații spre păcat datorită factorilor genetici..."
-- De ce sa ne nastem cu inclinatii spre pacat? si ce factori genetici au avut Adam si Eva cand au fost "creati"?
Păcatul produce uzura ființei umane pe multe planuri, dacă nu pe toate.
Adam și Eva nu au avut această uzură, de aici și gravitatea faptei lor.
Iisus ar fi fost avantajat să se nască într-un trup care să fie asemănător cu al primilor oameni, dar a ales să se întrupeze după mii de ani de păcat - timp în care omul a degenerat mult. Victoria Lui e cu atât mai de preț cu cât a ales cele mai grele condiții. A luptat cu ispitele după 40 de zile de post și totuși l-a învins pe Satan. Putea oricând să ceară ajutorul miliardelor de îngeri - pentru că nu a încetat nici măcar o clipă să fie și Dumnezeu - dar a ales să moară ca jertfă pentru păcat.
Nu chimia ne face păcătoși, ci noi înșine. Dar și chimia poate să fie un plus în corpurile noastre sau un minus care să ne facă mai predispuși sau nu în fața păcătuirii... părerea mea.
Sincera sa fiu...nu te supara, dar nu inteleg pentru ce toate astea.
Pentru ce atata complicare, nastere, inviere?
Cand totul ar fi putut fi mai simplu de atat sau chiar deloc.
Sunt interesat să aflu care crezi că ar fi putut fi o soluție mai simplă care să rezolve problema apariției păcatului și să aducă Universul în starea de dinaintea răzvrătirii lui Lucifer (actualul Satan).
Eu cred ca nimic din toate astea nu ar fi trebuit sa se intample. Cu ce scop?
Universul ramanea asa cum era sau, mai simplu, nu se forma deloc si ramanea vidul.
Pacatul nu aparea de unul singur daca dzeu e atotstiutor.
Anticipa pacatul. Si nu il mai inventa. Pentru ca cei doi oameni sa nu muste din mar sau daca muscau, nu se spunea ca pacatuiau.
Iisus nu ar mai fi aparut, nu ar mai exista razboiae iscate de religie, nu mai existau ura si razbunare intre oameni.
Asta cred eu.
Interesant. Încerc să-mi spun părerea...
Dumnezeu putea liniștit să nu creeze nimic. Sau ar fi putut să creeze roboți care să nu poată greși. Fiind veșnic, probabil că a făcut și asta până S-a plictisit. Așa avem Universul, niște corpuri cerești care merg după niște legi bine fixate.
Dar a fost o manifestare a iubirii atunci când a ales să împartă acest Univers cu ființe care să aibă liber arbitru. Când a creat îngerii și lumile, Eu cred că și-a asumat conștient riscul. Știa că Lucifer urma să devină Satan, dar a ales să lase răul până la coacere pentru ca tuturor ființelor să le fie clară această lecție.
În plus, Biblia spune că Iisus e Mielul înjunghiat de la Întemeierea lumii - adică nu numai că păcatul a fost anticipat, dar și Planul de Mântuire a fost pregătit înainte să se întâmple nenorocirea.
Suntem, deci, cobaii unui experiment dureros. Dar putem alege să rămânem infectați și să fim la final nimiciți sau să beneficiem de soluția pentru păcat. Vindecați fiind vom putea să ne bucurăm de viață veșnică în Universul adus la starea inițială, ba chiar mai bună: nu va mai exista posibilitatea apariției răului - fiindcă lecția răzvrătirii împotriva guvernării divine va fi fost arătată ca fiind păguboasă și dureroasă.
Iubirea implică uneori durere. Totuși, merită.
Esti credincios si afirmi ca totul e un experiment? interesant... si eu cred asta.
Da. Lucifer a pretins că poate fi mai bun ca Dumnezeu, că tipul de guvernare propus de el e superior.
Ar fi putut fi distrus pe loc pentru îngâmfarea lui, dar ar fi rămas un semn de întrebare în mintea îngerilor.
Acum se demonstrează pe viu ce dezastru poate ieși când Legea lui Dumnezeu este pusă deoparte, iar la final toți - inclusiv Satan - vor accepta că experimentul guvernării păcatului a fost un eșec. Din păcate, Satan și îngerii convinși de el în această rebeliune nu au folosit timpul când s-ar fi putut întoarce de la aceast proiect satanic... Pentru oameni există o șansă - una singură de a alege de ce parte a experimentului să fie. Tot experimentul e dureros, dar finalul poate fi fericit pentru o parte din oameni...
Cred că aici e punctul tare al creștinismului: a ști ce se întâmplă în spatele nenorocirilor și a vedea luminița de la final.
Am inteles. Numai ca vedem acelasi lucru(experimentul) total diferit.
Cred. Mi-ar plăcea să citesc felul în care vezi tu acest experiment.
recedaniel3 întreabă: