Vila aparține preoților mincinoși gen ateul Dan Ilie Ciobotea,
http://ro.wikipedia.org/wiki/Patriarhul_Daniel
Toate orasele crestine mai maricele au catedrale. In Bucuresti a existat o opozitie crunta in ultimii 22 ani fata de construirea unei catedrale. S-au facut zeci de mall-uri si de "business center" tot de sute milioane de euro si nu se irita nimeni ca nu s-au construit spitale si aziluri, doar cand vine vorba de catedrala. Sunt catedrale in Arad, Timisoara, Craiova, Iasi, doar in Bucuresti e o crima. De ce? De ce nu intreaba germanii de catedralele din Germania sau francezii de catedralele din Franta? Pentru ca e imaginea si cultura lor. Doar noi trebuie sa fim fara trecut, fara religie, fara memorie.
De vina esti chiar tu ca te-ai declarat ortodoxa si aia se folosesc de asta sa faca bisericii, nepasarea doare, acum te-ai trezit http://desopera-stiinta.blogspot.com/
Gandind pragmatic,ai perecta dreptate, dar viata si in general urmele pe care le lasa un neam (istorie deci), nu se bazeaza numai pe pragmatism.Cred ca-ti imaginezi ca toate marile constructii umane (minuni cum le numim pe unele), nu puteau fi realizate fara eforturi care sa nu tina seama de pragmatism.Asa ca poate ar trebui sa fim mai ingaduitori.
Asta o dovada de lipsa de informare din partea romanilor. BOR-ul a dat si inca da destui bani pentru azile si spitale, dar chestiile astea nu ajung sa le dea la stiri. Spre exemplu, cati dintre voi stiu ca BOR-ul a trimis sute de pachete cu alimente si medicamente celor izolati in zapada anul asta? Stiu foarte putini, pentru ca ProTv-ul, Antena si celelalte posturi de televiziune nu s-au interesat de subiectul asta. Lasand la o parte aspectul asta, National Arena a costat o gramada mare de bani, dar nu s-a plans nimeni ca sunt niste bani care puteau fi folositi pentru spitale/ ajutoare, etc.
Ba da, dar tu chiar crezi ca cei care au dat banii din buget sa construiasca asa ceva, si-au folosit capul sa gandeasca macar?
Se tot merge pe ideea ca majoritatea populatiei Romaniei sunt crestin-ortodocsi, deci atata timp cat oamenii se vor declara ca fiind adepti ai acesteri religii, se va considera ca e important sa se cladeasca astfel de lacase. Asta desi in Romania nu e teocratie, dar nah...
Se pare ca pana nu vom fi atei cu totii, nu vom investi in altceva ( stiinta, edcuatie, sanatate.) decat in biserici.
Pentru badea Filip,ignorantule,nu pot sa-ti dau reply,dar o fac pe sistemul old school,cu strigarea inainte.
@filip: Francezii nu intreaba de catedralele din Paris,Strasbourg sau Reims,iar germanii nu intreaba de catedralele din Koln sau Munchen,pentru ca acele edificii nu sunt prelungiri ale prostului gust,si sunt adevarate monumente arhitecturale, nu sunt niste mastodonti de marmura si haur(h adaugat intentionat, catedrala aia e un manelism penal) creati doar din megalomania unor preoti si din prostia unora ce accepta asa ceva.Chiar daca acele catedrale au fost construite in perioade asemanatoare cu cea in care se afla Romania acum(saracie combinata cu megalomanie si influenta persistenta a Bisericii), nu au vaduvit statele din vremea aceea.Catedrala Cocalarismului si Ipocriziei Neamului insa,este o ofensa la adresa bunului simt. Centrele comerciale si mall-urile sunt construite din banii investitorului,sau firmei ce isi face hipermarket-ul,sau ce vor ei,pe cand,mastodontul numit catedrala,practic,baga mana in buzunarul fiecarui contribuabil, ia cate ceva cascaval, si se construieste.Nu le ajungea o catedrala cam cat cea de la Iasi, care cu toata corupti si evaziunea, nu s-ar fi dus peste 100 de milioane de euro? Mare mai este ipocrizia la unii dintre voi...
Am avut acum vreo doua saptamani o discutie cu o profesoara de religie habotnica in genere,despre catedrala asta cretina.Ea zicea ca,citez "daca nu voia Dumnezeu,nu se punea nicio caramida la catedrala,totul se face cu voia lui Dumnezeu".Eh,sa nu mai zici ca misterioase sunt caile Domnului,fiule! Mor anual din cauza saraciei,razboaielor,bolilor ce pot fi vindecate,dar nu sunt, foametei si altor conditii insalubre, vreo 30 de milioane de oameni,dar Dumnezeu ingaduie catedrale minunate in care sa fie venerat,sa i se creeze un cult al personalitatii, mai ceva ca Stalin, si preoti cu Mercedesuri de 70.000 de euro.Deja nu mai este o surpriza catedrala asta.Asa se intampla intr-o tara ce inca mai considera Biserica si Dumnezeul biblic, parti imperios necesare intr-o societate sanatoasa etic.Nu de multe ori mi-e rusine de romani, dar in cazul asta, chiar nu pot sa mai fiu ingaduitor.Cretinism in forma pura,nefiltrata,indoctrinare,prost-gust,kitsch, si ce mai vrei tu, definesc abominatia asta.
Da.era.dar spitale si aziluri sunt multe inchise, fiindca luau banii de la stat degeaba. aveau un pacient doi pe an.da tu ce functie ai? senator? ministru? parlamentar? popa? ce esti? sau pur si simplu bagator in seama? responsabil cu banii publici? sau administratorul banilor si averii bisericii pe pamant? si in ceruri?
Mai baiete, de aia a dat chix comunismul si ne zbatem inca in noroiul unei economii prost administrata.Era o economie centralizata care insemna ca totul se stringea intr-o gramada mare si de acolo se impartea la fiecare, numai ca nu se tinea cont ca paznicii acelei gramezi ii furau pe ceilanti de ii spargea.Capitalismul vrea ca fiecare domeniul cu propriul capital.Ce naibii treaba ai ca vecinul isi ridica vila si tu crapi de foame? Sinteti impotriva comunismului dar habar n-aveti ca prin simplele idei meschine de altfel aderati la el de mam'mama.
Sau mai bine cu banii acestia se putea face 1km de autostrada cam in 5 ani.
Sau se putea cumpara aparatura inutila pentru spitale care va zace nefolosita deoarece nimeni nu stie cum sa o foloseasca.Atei invidiosi.
Daca statul ar fi cat de cat intelijent, ar investi in spitale si medicamente.
Daca mor oamenii cine mai plateste taxele?
Ce-i prea mult strica si in Romania sunt deja mult prea multe biserici si cu toate astea oamenii sunt din ce in ce mai pacatosi.
Dumnezeu cu D mare(pentru atei ignoranți), ne iubește necondiționat.
Sunteti buni doar sa criticati ce fac altii.Cand statul cheltuieste mult mai multi bani aiurea de ce nu protestati?
Ma poate lamuri cineva. Acei bani vin de la stat? Din ce bani se ridica sutele de catdrale?
Catedrala Prostelii Neamului e construita 80% din fonduri publice, 20% din bugetul Bucurestiului,deci,oricum ai lua-o,practic,ia din banii oamenilor cate ceva,si fac cortul ala de marmura si aur, fara macar sa faca un sondaj mai serios, pe tema "Vreti sau nu mastodont megalomanic cretino-ortodox?"
Si asta n-ar fi nimic; in Romania sunt 18 300 de biserici si 4700 de scoli. Si, din pacate, in scoli se face religie, dar in biserici nu se face scoala.
Îţi dai seama ce bine mă voi simţi când am să mă piş pe ceva în valoare de 600 de milioane de euro?
Din experienta istorica spiritul malefic anticrestin nu s-a oprit niciodata la zidurile unei biserici sau la religia in scoli. In urma cu vreo 70 de ani multi oameni au fost trimisi in lagare si in inchisori pentru acuzatia de a fi crestin (sec. XX); unde au si murit majoritatea. In Manastirea Valaam din Rusia monahii au fost macelariti cu topoarele. De catre niste buni atei. Nu ma intereseaza sa castig o disputa cu tine, insa daca o sa vrei o sa iti mai spun ce s-a mai intamplat pe la Pitesti si Aiud. Deocamdata sunt bucuros ca biserica unde merg este plina si ca ma simt bine acolo; cu sau fara permisiunea ta.
De acord cu tine, dar ai grija la ura interioara. Nu lovi in crestini asa cum loveste cel pe ale carui carti le citesti. Inainte de toate amineste-ti faptul ca ei sunt rataciti; daca unii din ei refuza sa gandeasca, asta e, se poate spune ca sunt prosti, dar sunt si unii din ei care accepta provocarea si astfel se elibereaza din lanturile sclaviei religioase.
Fratioare, hai ca sa te satisfac.
1.90 % din populatie este ortodoxa, cel putin asa arata recensamintele. Deci mergem la biserica pe banii NOSTRI.
2. Cine sunteti VOI, care va plangeti ca va papam banii? Nu prea va identificati pe nicaieri. In sondaje, in afara de ortodocsi si catolici, mai apar mici procente de penticostali, adventisti. Esti printre ei? Intreb ca sa stiu cui ar trebui sa cer aprobarea sa ma simt bine la biserica.
3. Ce am spus are legatura cu ce ai zis, pentru ca faci parte din turbarea anticrestina, care nu se opreste nici in sec XXI. Daca ai reusi sa impiedici construirea catedralei sau religia in scoli, crezi ca te-ai opri aici? Nici intr-un caz, pentru ca rabia anticrestina nu se multumeste niciodata. In lagarele si inchisorile ateiste nu mai aveau nici biserica, nici carti. De aceea le-au venit idei noi, interdictia de a permite semnul crucii si "micile" torturi.
4. Chiar daca ai reusi tot ce iti propui in legatura cu crestinismul, chiar demolarea sau arderea bisericilor, sau distrugerea crestinismului acolo unde mai exista, ramai tot un perdant; crestinismul si-a indeplinit misiunea - oamenii schimbati in bine in cei doua mii de ani. Orice ai face nu-i mai poti anihila, oricat ai fi de turbat. Suntem in pragul unei lumi apocaliptice, asta este tot ce mai poate castiga o turbaciune.
Omule, astea sunt costurile convietuirii intr-o societate. Daca eu nu merg la opera sau la meciuri, nu inseamna ca nu trebuie sa se mai construiasca obiective pentru astfel de destinatii, pentru ca mi se iau si din banii mei. Daca esti incapabil sa intelegi societatea, chisc-o la padure.
Tzutzu, inca nu pricepi o treaba: traiul intr-o comunitate presupune asumarea participarii la niste fonduri. Odata ce ai participat la constituirea acestori fonduri, nu mai sunt banii tai, sunt banii comunitatii, iar decizia pentru cheltuirea lor o ia comunitatea. Exact asta s-a intamplat cu catedrala; comunitatea a decis pentru. Daca nu iti convine traiul in comunitatea romanilor poti opta pentru o locatie cu fiinte mai apropiate de natura si caracterul tau. Cum ar fi Insula Serpilor.
Ionut1492 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: