| soimos a întrebat:

Crdeti ca este oare o mare diferenta intre un ateu si un credincios in conditiile in care sunt 1000 de Zei si Dumnezei, si credinciosul nu crede in 999 din ei?
Se pot numi oare credinciosi aceia care nu cred in atea sute de zei si numai intr-unul singur?
Chiar si in Biblie este vorba de mai multi Dumnezei, vezi Psalmul 82, 1

55 răspunsuri:
| wales a răspuns:

Într-adevăr, este o mare diferență între un prozelit eretic așa ca tine și un creștin autentic.

| soimos explică (pentru wales):

Asa este, iti dau dreptate, crestinul fiind prost, crede totul a proasta, pe cand un eretic ca mine crede doar adevaruri dovedite,!
Si asta este o mare diferenta.

| wales a răspuns (pentru soimos):

`` Asa este, iti dau dreptate, crestinul fiind prost, crede totul a proasta, pe cand un eretic ca mine crede doar adevaruri dovedite,!
Si asta este o mare diferenta.``

Exact cum am anticipat! Te-ai scremut să rostești și tu 2-3 silabe și a ieșit ce a ieșit.

`` Matei 12:34 Pui de năpârci, cum aţi putea voi să spuneţi lucruri bune, când voi sunteţi răi? Căci din prisosul inimii vorbeşte gura.``

`` Matei 12:35 Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui; dar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui.``

| soimos explică (pentru wales):

>Matei?
Matei?
Da cine mo e Matei?, haliteas
E cumva mai gagiu de gagiu ca Mandea alde Purandel?

| Raquella a răspuns:

Dar tu ii poti numi dumnezei pe cei 999? Mare greseala.Este un singur Domnu, o singura credinta, un singur botez!

| soimos explică (pentru Raquella):

Adica Domnul Dracu, credinta ca Dracu este Dumnezeu...si botezul cu apa chioara ca semn ca ai acceptat sa fi idiot!

| Raquella a răspuns (pentru soimos):

Tu faci o confuzie grava.Cum poti sa spui asa eva? Dumnezeu este Creatorul, iar diavolul este cel rau care doreste pierzarea noastra si implicit a ta.Vino la Isus.Cat timp esti in viata mai poti sa iti salvezi sufletul.

| soimos explică (pentru Raquella):

Pai sigur ca Dumnezeu este Creatorul, iar Diavolukl vrea sa-i ia locul!
La crestini deja l-a luat. Ptr ca la crestini Diavolul este slavit ca Dumnezeu in biserica si asta scrie si in Biblie
Uite aici:
2 Tesaloniceni 2:4 potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se
numeşte "Dumnezeu", sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.

| torsi a răspuns (pentru soimos):

Daca tot vrei sa dai cu versete din Biblie, citeste contextul in care se produce actiunea... nu lua un verset la abureala si il spui aici, pentru ca e in cu totul alt context.
P.S. : nu ma refer la acest verset neapartatwinking

| DrunkenRat a răspuns:

Si in ce carte mai veche de 2000 de ani scrie ca exista vreo 1000 de zei? Cat despre crestinism, nu este o religie politeista, este un singur zeu (Sfanta Treime).

| soimos explică (pentru DrunkenRat):

In Biblie scrie despre o adunare de Dumnezei, probail o sedinta cu sute de participanti!

Unde in Biblie recunoaste Yahwe ca face parte din Treime sau ca are un Fiu?
Nu mai vorbi a proasta ci mai bine raspunde la intrebarea pusa!

| DrunkenRat a răspuns (pentru soimos):

Unde naiba scrie in Biblie despre o adunare de Dumnezei in adevaratul sens al cuvantului?

Raspunsul la intrebarea ta il gasesti chiar in intrebare, adica in Psalmul 82.1

Se adreseaza la persoana II singular nu plural, scuza-ma, dar in Biblia Ortodoxa nu scrie ca exista mai multi 'dumnezei adevarati'.

Uite exemple pentru ca sunt mai multe:
Exodul 15:11) [3] îl citează pe Moise spunând: „Cine e ca Tine între dumnezei Doamne?
Psalmul 81.1. Dumnezeu a stat în dumnezeiască adunare şi în mijlocul dumnezeilor va judeca.
Ceva comentarii?

| William a răspuns:

''Crdeti ca este oare o mare diferenta intre un ateu si un credincios'' Da, este. ''Se pot numi oare credinciosi aceia care nu cred in atea sute de zei si numai intr-unul singur?'' Da pentru ca credinicosul crede in singurul Dumnezeu adevarat.

| Rapplex a răspuns (pentru William):

Voi crestinii mereu ma lasati cu un gust amar cand vad cum puteti gandi."Da pentru ca credinicosul crede in singurul Dumnezeu adevarat." Daca un hindus spune la fel de religia lui, atunci care spune adevarul? Din asta, rezulta o contrazicere de gradinita, de genul: "Nu, al meu! Ba al meu! Nuu, al meu! Ba nu, al meu!"(nu va rezulta niciodata un numitor comun).Din moment ce nicio religie nu isi poate argumenta crezurile sau sa aduca dovezi sa le sustina, amandoua sunt nule.

| William a răspuns (pentru Rapplex):

Nu va rezulta niciodata un numitor comun, pai ce iadu sa stea gol, trebuie sa arada cativa pacatosi acolo.

| Rapplex a răspuns (pentru William):

Exact, asta am spus si eulaughing.Mai bine lasa...

| torsi a răspuns:

Un exemplu ca sa vezi care Dumnezeu e viuwinking : (dau cateva exemple de zei pe care ii stiu)
Cei care cred in Buda merg la mormantul lui si el e acolo!
Cei care cred in Allah merg la mormantul lui si el e acolo!
Cei care cred in Dumnezeu (si Isus) merg la mormantul lui Isus si El nu e acolo pentru ca e viu!
Acum care Dumnezeu e cel adevarat?
Sunt de acord si cu ce au spus andreeei, Jasser si Kitty20!

| soimos explică (pentru torsi):

Fata ...delirezi?
Ce te intreb eu si ce imi raspunzi tu?
Sa sun la 112?

Sunt baiat! si ce am scris: noi CREDEM intr-un Dumnezeu viu! voi NU credeti in nimic!

| soimos explică (pentru torsi):

Noi credem ca parintii nostri sunt Dumnezeii care ne-au creat, si ca atare ii iubim si respectam ca pe niste adevarati Dumnezei, pentru ca avem convingerea ca si noi vom fi, sau deja suntem Dumnezei VII pentru copii nostri.
Pana si Isus ne invata ca Dumnezeu este in noi, numai prostii cred ca il intalnesc la biserica!

Dumnezeu este peste tot daca Il cauti. Nu este numai in biserica!
Si la ce ai spus tu: atunci in lume sunt aprox 2miliarde de parinti => ~2miliarde de Dumnezei? o.O

| Kitty20 a răspuns:

Este doar un singur Dumnezeu!

| soimos explică (pentru Kitty20):

Spune-le asta la aia care au scris Biblia, pentru ca in Biblie exista mai multi Dumnezei!

| andreeei a răspuns:

Faci o mare greseala! A fi ateu nu inseamna sa crezi in zei, a fi ateu inseamna sa crezi doar in tine insuti, sa consideri ca soarta te-a adus pe pamant si ca ai un destin de implinit. Iti mai repet odata ATEISMUL NU ARE TREABA CU ZEII

| soimos explică (pentru andreeei):

Mai mare greseala o faci tu, ca nici macar n-ai inteles intrebarea!
Ateul nu crede in niciunul din cele 1000 de zeitati, iar voi "credinciosii" nu credeti in 999. din acestia!
Diferenta de 0, 1% dintre unii si altii nu va da dreptul de a va considera mai buni decat ateii.
Un ateu este adus pe pamant de sfanta Treime Mama+Tata + Love, noi nu suntem facuti de Dumnezeu din noroi!

Mai conteaza cum credeti ca ati fost facuti? Tot in pamant va duceti si voi.

Da de unde stii tu ca ma duc in pamant?
Poate las testament sa fiu incinerat!

Oh well... peste mii de ani placile tectonice se vor misca iar tu vei cadea cu tot cu bolul in care ai fost bagat, daca asta iti e dorinta... sa fii bagat intr-un recipient 1/4.

| andreeei a răspuns:

Mare e gradina ta Doamne si multi prosti au sarit gardul.

| soimos explică (pentru andreeei):

Asa ai ajuns sa postezi in libertate?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Diferenta dintre cei 999 de zei si Dumnezeu este ca cei 999 au fost creati de oameni iar Dumnezeu este creatorul omului!

| soimos explică (pentru anonim_4396):

Ce vorbesti?
Pe tine nu te-a nascut un om? adica Mama ta?
Te-o fi facut Dumnezeu din noroi?

| Woodenpints91 a răspuns (pentru anonim_4396):

De fapt, şi dumnezeu biblic a fost tot inventat de oameni.

| Rapplex a răspuns (pentru anonim_4396):

Creierul iti merge pe carbuni?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Woodenpints91):

Cand vei avea acesta dovada mai vorbim!

| anonim_4396 a răspuns (pentru soimos):

Cine l-a facut pe primul om? A evoluat? Nicidecum daca ai fi mai intelept ai studia lucrurile in adancimea lor si vei ajunge la concluzia ca in spatele tuturor lucrurilor este un Programator care dirijeaza totul!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Rapplex):

Traiesti in nopate si nu vezi lumina?

S-au găsit dovezi arheologice,conform cărora,oamenii din preistorie,au început sa aibă unele înclinatii spiritoate,însă nu aveau nici o legătură cu dumnezeu. Erau alţi zei pe vremea aia. Dumnezeu a a părut doar din ideea unora de a crea ceva mai puternic, de care oamenii să se teamă, pentru a menţine pacea în lume. Ideea insă nu a funcţionat.

Atunci cum explici toate fenomenele paranormale, au loc asa de capul lor fara ca cineva sa fie in spatele lor?

Este adevarat ceea ce spui dar e vorba de pagani! In afara de evrei toate celelalte popoare era politeiste! Numai evreii il aveau de dumnezeu pe adevaratul Dumnezeu!

Eu mă refer aici la primii oameni, din preisotrie, când nu existau evrei.

| wforweirdo a răspuns (pentru anonim_4396):

Da-mi te rog frumos cateva exemple de fenomene din astea paranornale, inexplicabile, ca sa ma lamuresc si eu ca "este cineva in spatele lor"

Ce dovada ai tu ca Programatorul este Dumnezeul Bibliei si nu Dumnezeul numit Flying Spaghetty Monster?
Diferenta intre Dumnezeul Bibliei si Fliyng Spaghetty Monster este ca prorocul acestei religii da oricarui om 1 milion de Dolari, pe loc, acelui om care aduce dovada ca nu exista acest Dumnezeu in ceruri!

Ma praleo!
Da evreii lui Moise de unde crezi ca l-au furat pe Dumnezeu?
Din mintea lor da pastori analfabeti si prosti?

L-au furat si ei de la Egipteni, doar ca acolo Dumnezeul unic s-a numit Akenathon!
.ma praleo ma ...ca ma faci de ras cu nestiinta... adica credinta ta!

Iti explica chiar Biblia!
Acele chestii paranormale sunt facute de Dracu pentru a fi slavit ca Dumnezeu, exemplu cu Lazar este doar unul din asa zisele minuni facute de Diavol!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da este diferenta ateismul repinge toti zei, finte supranaturale, tot ce nu aduce dovezi privind existenta ei, crestini cred intr-un zeu e destul, ingeri, spirite si alte basme

| Dario21 a răspuns:

Mai omule tu ai probleme cu capul,eu zic sa dai fuga la psihologul scolii, mama ta ar trebui sa limiteze, la 2 ore / zi accesul tau la internet, dar obligatoriu sub supravegherea unui adult si numai pentru teme.Mai da pe la scoala si mai citeste carti, incearca "capra cu trei iezi" sau "punguta cu 2 bani " dar ma tem ca nici pe acelea nu le vei pricepe.

| soimos explică (pentru Dario21):

Asta ai inteles tu din intrebarea mea?

Poi atunci negresit trebuie sa faci exact ceea ce recomanzi altora

| Dario21 a răspuns (pentru soimos):

Si tu ce ai vrea sa te bag eu in seama, eu zic sa te duci la psiholog si lui sa ii spui toate bazaconiile tale de copil frustrat.

| soimos explică (pentru Dario21):

Frustrat esti tu, ca altfel nu te-ai comporta ca un anormal citindu-mi intrebarea ci cel mult ai raspunde sau nu la aceasta.
Nimeni nu ti-a pretins sa-ti refulezi complexele si frustarile tale de crestin vandut sefului Iadului

| Dario21 a răspuns (pentru soimos):

Vezi ca ai schimbat "bulinele "intre ele si ai luat pastilele rosii in locul celor verzi eu zic sa chemi smurdul si sa lasi usa deschisa.Tu esti un copil frustrat care ai pus o intrebare de 2 bani, mama ta este de vina ca nu te supravegheaza si te tii de prostii.Eu zic sa incepi niste exercitii de respiratie pina te calmezi, poate ai fugit de la sanatoriu si ne birii pe noi la cap.

| Raquella a răspuns (pentru soimos):

Crestinii sunt rascumparati de Domnul Isus, deci apartin lui Isus Hristos! Sunt platiti cu un pret mare:Sangele Domnului Isus!