Iarta-l Doamne ca vorbeste gura fara el!
Locul unora dintre voi este in evul mediu întunecat unde in numele lui ati arde oamenii pe rug.
Dacă a avea un cuget si spirit liber, a încerca să înțelegi si sa explici tot ce ne înconjoară înseamnă că sunt mai putin inteligent...atunci ma declar vinovat doar ca nu stiu inca daca sunt ateu sau doar agnostic. Dar stiu sigur ce esti tu!
Ca sa nu mai spun ca daca înlocuim "propaganda anticrestina" cu anti-agnostica începeau să deruleze toți asa numiții creștini.
Ati citit o carte plină de învățături și inca nu ati invatat nimic.
Nu.Nu cred ca ateii fac propagandă anticreștină, ci doar își exprimă punctul de vedere propriu referitor la o întrebare tematică.
Ateii, nu au treabă cu credința, ei au treabă doar cu ce se vede și se poate dovedi că există. Dacă nu se poate dovedi că există, pentru ei nu există.
Da, și ei sunt oameni ce se întrețin singuri, au familii, copii, și chiar o situație socială mult mai bună decât unu credincios într-u' domnu, și asta datorită rațiunii superioare unui îndoctrinat creștin, asta pentru că ei versus un creștin îndoctrinat, cunosc că nimic nu le este dat de o persoană, ci totul este în mâinile lor, și doar ei pot face ca totul să fie bine pentru ei, nimeni altul.
Nu are importanta cine e mai destept. Desteptii sunt destepti numai pentru ei, nu si pentru altii. Asa e si cu credinciosii
Dacă le până și dai argumente științifice se blochează la o singură replică banală; contrazicând evidenta fără nici o argumentare; în unele cazuri îți dă ignore.
Având în vedere că sunt întrebări postate în mod public, oricine poate răspunde la ele, chiar dacă într-adevăr, unii răspund în doi peri, dar nu cred că scopul lor este de a impune cuiva să-și schimbe credința, versus creștinii calificați, care încearcă să forțeze inventatele de ei „oi pierdute de turmă" să revină la turmă(adică ateii și cei ce nu cred în persoana Dumnezeu să devină ca ei). Exemple sunt destule, și ăsta e un comportament tipic creștinului îndoctrinat într-u' domnu' (cel spiritual nu cel ideologic).
Daca stiu deja despre ei ca nu sunt dotati intelectual, asta e deja un important proces de constiinta. Problema mai mare e cu prostii care populeaza categoria asta (si nu vorbesc doar de atei), convinsi fiind ca sunt foarte inteligenti.
Vezi tu, aici e precum in alegerile electorale, nu avem alta optiune decat sa alegem raul cel mai mic.
Si ateii au mintile lor „luminate", si crestinii la fel.
Si ateii injura si insulta, si unii crestini aidoma, doar ca nu atat de frecvent.
Si crestinii isi promoveaza opiniile, dar si ateii, numai ca acestia din urma isi ascund adevaratele intentii spunand ca doar „se exprima liber" cand ei in realitate ei isi doresc sa ii faca si pe altii sa treaca la convingerile lor.
Deci dintre o categorie de oameni ceva mai sinceri in intentii care vor sa ii indrepte pe ceilalti spre Dumnezeu intr-un mod mai mult sau mai putin inspirat si cealalta categorie care nu fac decat sa desfiinteze credinta fara sa puna nimic in loc si fac asta prin orice mijloace, inclusiv denigrarea si umilirea publica a unora (vezi link-ul de mai jos) alegerea mea este una foarte simpla.
https://www.tpu.ro/......e-face-ca/
Biblia spune ca e vai de omul care nu i-a aminte la mustrare insa astazi, mustrarea il supara pe om iar mandria face sa se intadacineze in problema decat sa recunoasca ca a gresit. Asa ca un limbaj pe care l-as adopta nu ar fi ceva de genu: " TU mai acuzat pe nedrept"(exemplu) ci "Am fost acuzat pe nedrept". Spun asta fiindca omului nu-i place cand e mustrat de altul, si nu i-a aminte, asa ca trebuie sa faci sa-l mustre constiinta. Asta pentru ca omul zice sa se schimbe pentru ca i-ai zis tu ca nu e bine ce face iar el o ia ca pe o slabiciune, mandria ii spune sa faca ca el nu ca tine. Insa daca il faci sa-l mustre constiinta vorbind despre niste lucruri in care acel om se regaseste, nu despre el direct, atunci omului ii va fi mai usor sa se schimbe in bine caci va lua o decizie fara a putea zice "mi-a spus el sa fiu mai bun", nu, ci "eu m-am hotarat sa fiu mai bun pentru ca eu vreau asta". Da stiu, poate vrei si cand esti acuzat direct, dar ce vor spune ceilalti...
Eu vreau sa subliniez ca trebuie sa intelegi pshicul omului ca sa stii cum sa il ajuti. Modul direct de adresare al crestinilor catre atei mi se pare una dintre greselile des intalnite mai ales aici pe TPU. Pai atei nu fac la fel? Cu ce esti mai bun ca ei?
Nu mă supăr pentru o mustrare, oricum postarea e veche și era într-o perioadă când ateii acaparaseră destul de tare această categorie cu mesaje ofensatoare.
Până la urmă mi-am dat seama cât de limitați sunt și încerc să evit discuțiile inutile cu ei.
Eu ti-am raspuns pentru ca tu sa adopti un limbaj descris de mine, nu pentru ati zice ca te-a mustrat cineva si nu ai luat aminte. Eu subliniam felul in care te adresai celorlalti. Discutile pot fi inutile pentru ca ei nu-ti inteleg felul de gandire, dar ai putea face tu asta astfel incat sa raspunzi nu din perspectiva ta ci din a lor. Poate fi dificil dar e un mod prin care ii faci sa inteleaga ca au gresit. Cu alte cuvinte, vorbeste pe limba lor. A evita astfel de discutii nu ii ajuta, ei gandindu-se ca nu porti o discutie cu ei pentru ca nu ai cum sa-i contrazici in general. Iar daca esti crestin, sti ca nu trebuie sa lasi lucrurile asa cum sunt ci in fiecare zi sa te trezesti cu gandul ca azi pot sa fac lucrurile mai bine prin Hristos. Isus vorbea "pe limba oamenilor de atunci" astfel incat intelegeau.