anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeți că destinul ne este scris în stele? Mie îmi place astrologia și oarecum cred asta dar cred că stelele sunt manevrate de un Creator de o Inteligență Superioară care ne-a creat. Spuneti-i cum vreți.

28 răspunsuri:
| Cinic a răspuns:

Nu! Nu exista destin, stele sau soarta. Viata iti este determinata de un cumul de factori. Daca esti atractiv vei beneficia de dragoste inca din adolescenta. Toate fetele si femeile se vor baga in seama cu tine si isi vor dori o relatie serioasa cu tine. Daca esti neatractiv, indiferent de ce calitati ai tu ca om sau indiferent de pozitia sociala, nu vei avea niciodata parte de dragoste. Daca te nasti intr-o familie saraca si tu vei fi in viitor sarac. La 18 ani in loc sa urmezi o facultate va trebui sa muncesti din greu. Si chiar daca vei urma o facultate, la final vei beneficia de de un salariu mediu sau ceva mai mult decat mediu. Asta insemna ca va trebui sa platesti rate toata viata. In schimb daca te nasti intr-o familie bogata, vei beneficia de cea mai buna educatie si in plus in cercul tau de cunostinte vor fi doar oameni bogati care iti pot oferi tot felul de oportunitati sau poti chiar sa muncesti la afacerile familie tale. Daca te nasti intr-un sat sarac din africa si tu vei ajunge un sarac subnutrit pentru ca acea zona geografica nu iti va aduce absolut nici o oportunitate. In concluzie succesul iti este predeterminat inca de la nastere. Si ca sa ai succes trebuie neaparat sa fii sanatos si frumos. Si daca esti super norocos, sa te nasti intr-o familie buna. Stelele si astrologia este doar un mare cope. La fel ca si terapia si alte chestii total inutile si fara nici o valoare practica. Bafta si imi cer scuze pentru cinismul meu.

| simplaexistenta a răspuns:

Nu e scris in stele, viata e exact cum ti-o faci. Daca nu muncesti sa ai un trai mai bun, degeaba visezi ca intr-o zi vei fi milionar.

| Cipi1212 a răspuns:

E frumoasă astrologia. Dar uneori se confirmă alteori nu.

| J0B0MAT a răspuns:

Asta cred că e o perspectivă destul de întunecată asupra vieții. Dacă totul ar fi scris dinainte, viața practic nu mai are niciun sens și suntem doar niște marionete care orice ar face, nu pot scăpa de ceea ce este scris.Nu zic că viața ar trebui să aibă neapărat un sens, însă ea ar fi degeaba dacă zarurile au fost aruncate dinainte și întreaga existență a tot ce ne înconjoară devine inutilă. Cred totuși că există posibilitatea ca unele momente cheie din viața fiecăruia să fi fost menite, însă cum reacționăm la ele și ce alegeri facem mai departe, depinde de noi.

| RAY a răspuns:

Credeți că destinul ne este scris în stele?
Eu cred ca este scris in suma de banii pe care ii posedezi, ca eu de pilda ma multumesc cu o labuta decat sa fac sex cu una, dar fara banii nu merge treaba

| sabin89 a răspuns:

E, e greu de spus. Oamenii cred azi ceva, mâine altceva...

| EestiSodalane a răspuns:

Nu, nici nici. Avem liber arbitru si el ne e dat de Dumnezeu ca dovada a iubirii Lui.

Răspuns utilizator avertizat
| Cinic a răspuns (pentru Îngersuav):

Sa presupunem ca te nasti intr-o familie mediocra dintr-un sat din moldova. Sa zicem ca esti sanatos dar nu esti un barbat atarctiv. Pt mine scenariul asta este foarte predictibil. In adolescenta nici o fata nu va fi iubita ta pentru ca esti iach si ciudat ( pentru ca nu esti frumos) din cauza ca nu are cine sa te sustina, cel mai probabil vei pleca la munca pe santier. Pe santier vei intalni oameni care beau bere pe post de apa. La 30 de ani vei fii un alcolist singur si trist. Asa te va numi societatea. Pt ca esti urât ca naiba si nu ai pozitie sociala din motive evidente din punct de vedere practic. In timp ce Ionut are viitorul asigurat pentru ca este si inalt si frumos si mai vine si din familie cu bani. Tu va trebui sa concurezi cu el in jungla. La liceu/ facultate el va fi dragut si frumusel, tu vei fii un ciudat. La munca tu vei fii un dulgher, Ionut va fi un arhitect de succes. Pt ca in viziunea societatii el a " muncit" si tu " nu ai muncit la fel ". Unde este destinul?!

Ma scuzi, dar tu ai spus ca " destinul exista" eu doar ti-am demontat teoria. Sunt cuvintele tale.

Am descris doar un calcul al probabilitatilor. Destinul presupune ca " vei castiga" pentru ca asta " ti-e scris in stele" sau asta este destinul tau. Eu cred in pre determinare, ceea ce este total opus la destin.

Un user destept, ma inclin! Dar decalratia mea ramne valida. Nu exista destin! Exista doar un cumul de factori pozitivi sau negativi care te vor face sa ai succes in viata sau sa nu ai succes.

Ma bucur pentru tine! Dar adevarul tau nu poate fii si adevarul majoritatii.

Viitorul este ridicol de predictibil. Te invidiez sincer pentru your coping mecanism

Cu sigiranta. Nu am spus ca nu am.

Cred in destinul pre determinat de mediu, mostenire genetica si alti factori. Dar asta este predictibilitate. "

| FreddieM a răspuns:

Cred in stele ca și-n supranatural, adică zero. În schimb cred puternic în legea compensatiei. Pe scurt, cum îți așterni așa dormi. Viitorul îl clădești TU, prin abilitatile, talentele și competentele de care dispui și le dezvolți de-a lungul vieții.
Nu aștepta degeaba grația divina, să-ți pice para-n gura, tu ești la comanda. Adică, cu cât te implici mai tare, asa îți construiești succesul și rezultatele vor fi pe măsură.
Cheers

| thealchemist a răspuns:

Tot ai liber arbitru indiferent de destinul tau, deci ce e scris in stele poate fi schimbat.

| Seba2013 a răspuns:

Destinul este scris de Principiile care stau in locuri ceresti mai jos de Creator insa mai sus de pamanteni.

PUTEREA Executiva poate face lucrul acesta cu ajutorul sabiei.

PUTEREA Executiva are la mana ei militari civili. Astia pot sa iti faca orice pentru ca Li se da puterea si informatii secrete despre tinta. Mie aceasta PUTERE EXECUTIVA imi face aceasta presiune prin diferite tactici pentru a nu mai face anumite lucruri. Deci nu sunt oameni normali ci inzestrati cu puteri supranormale. Acestea vin de la Puterea Executiva ca natura nu i-a inzestrat cu informatii secrete. Exista civili care sunt subordonatii PUTERII Executive care au puteri de LUP. Li se da puterea lupilor si cainilor insa ei sunt imbracati civili. Aparent ii vezi oameni naturali insa detin informatii secrete si folosesc o strategie.

Statul fiind inzestrat de PUTEREA POLITICA poarta sabia. Aceasta sabie este RESPONSABILITATEA LOR. Nu ca formeaza grupuri si dupa aceea se fac ca nu vad. Grupurile nu au puteri pentru ca nu au DREPTUL sa detina sabia.

De aceea nu este bine sa INVESTIM cu puteri pe mai multi. Pentru ca dupa aceea nu mai stii de unde vine sabia. Daca iti una si din fata macar stii de ce si cine este responsabil. Insa cand iti apar sabii invizibile nu mai stii ce si cum.

Securismul trebuie pus la vedere ca este partinitor si pro ateilor. Nu este normal ca crestinul sa se bata cu Leviatani antinaturali. Natiunea este rodul securistilor.

| ania a răspuns:

Nu, cred ca fiecare ne alegem destinul.
"CINE CREDE in Fiul lui Dumnezeu are marturisirea aceasta in el,, CINE NU CREDE, il face mincinos pe Dumnezeu. Si mărturisirea este aceasta Dumnezeu ne-a dat viata veșnică si această viata este in Fiul Sau. Cine are pe Fiul ate viata(vesnica alaturi de Dumnezeu) cine n-are pe Fiul n-are viata. V-am spus aceste lucruri CA SA STITI ca VOI, CARE CREDETI in Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vesnica"1 Ioan 5 :'9-11)

| andreiadrian03 a răspuns:

Dar pietrele cazatoare din Univers?