| CIVIC1 a întrebat:

Credeti ca este adevarat ceea ce afirma unii oameni precum ca nu au facut rau la nimeni niciodata, ori ca nu au produs nimanui nici o suferinta, niciodata?

3 răspunsuri:
| Gg8 a răspuns:

Depinde,poate nu au făcut-o direct dând o palmă dar se poate si indirect bârfind si spunând vorbe murdare pe la spate și prin a le afecta reputația,cu totii sunten răi într-o măsură, nimeni nu-i sfânt pe acest pământ,prin afirmația lor poți înțelege ca nu sunt genul care sa se răzbune sau sa vrea răul cuiva, pentru ca fix asta dă de înțeles,ca nu sunt genul care pun la suflet, ca nu vor răul la nimeni, ca poate nu se iau de nimeni dacă nu se ia nimeni de ei, dar nu prea cred ca nu au făcut si ei ceva acolo la viața lor, ci doar se fac înțeleși că sunt genul de persoana înțeleagătoare am putea spune că promovează soluționarea pașnică a conflictelor și respingerea violenței ca mijloc de rezolvare a problemelor.

| Gg8 a răspuns:

Funda?

| CIVIC1 explică (pentru Gg8):

Cu siguranta unii dintre cei ce declara,, nu am facut niciodata rau la nimeni" au dificultati de conștientizare a multiplelor forme de manifestare a răului in relatiile interumane.
Unii dintre cei de mai sus, procedează din proprie initiativa sau sunt forțați, de-a lungul dezvoltării lor ca indivizi, la cenzura constiintei, adica aud doar ce vor ei din context, vad doar ce vor ei in context, inteleg doar cum vor ei din context, acestea fiind in fapt măsuri impuse sau autoimpuse care sa le confirme/legitimeze in proprii lor ochi, ignoranța, puturosenia, lipsa de pregătire, ipocrizia acumulata, libertinajul din gîndirea si comportamentamentele proprii, saracia materiala suportată, limitarile psiho-somatice personale, frustrările avute etc.

In final mesajul pe care acești indivizi urmăresc să îl transmită celorlalti e ca de fapt ei sunt,, oameni buni si nevinovati,, ba chiar îndreptățiți să li se recunoască aceste,, calități".

Mai adaug un celebru citat al lui Isus ca răspuns la intrebarea unui tânăr, ce i se adreseaza astfel:
,, învățătorul bun, ce trebuie să fac..."
răspunsul fiind,, pentru ce ma numești bun, doar Dumnezeu este bun..."

Si o învățătură ce trebuie aplicată în comportamentul fiecărui om:
,, nebunul se crede înțelept in inima sa...".