Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Ioan 3: 16)
Dumnezeu este milostiv dar tot odata si drept.Hristos a venit sa cheme la pocainta si sa mantuiasca pe cei pacatosi caci cei bolnavi au nevoie de doctor, nu cei sanatosi.El ne iarta pacatele daca ne caim cu inima sincera, caci nu este pacat ca sa covarseasca iubirea Lui de oameni.El va judeca pe cei care nu-L primesc si nu-L accepta pe El ca Mantuitor si Salvator.
*** cf cap. 17 pag. 180-181 par. 19-20 „Nimeni nu are iubire mai mare" ***
Isus nu a exagerat când a spus: „Nimeni nu are iubire mai mare decât aceea în care cineva îşi dă sufletul pentru prietenii săi" (Ioan 15:13). De fapt, fiind gata să-şi dea viaţa pentru noi, el şi-a demonstrat în chip desăvârşit iubirea. Dar există cineva care a arătat o iubire şi mai mare. Isus explică: „Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe Fiul său unic-născut, pentru ca oricine manifestă credinţă în el să nu fie distrus, ci să aibă viaţă veşnică" (Ioan 3:16). Dumnezeu ne iubeşte atât de mult încât l-a dat pe Fiul său ca răscumpărare, oferindu-ne astfel şansa de a fi eliberaţi din păcat şi moarte (Efeseni 1:7). Deşi răscumpărarea este un dar preţios de la Iehova, El nu ne obligă să-l acceptăm.
20 De noi depinde dacă vom beneficia de el. În ce sens? Vom beneficia de acest dar numai dacă ‘vom manifesta credinţă’ în Fiul. Credinţa însă nu se exprimă doar prin vorbe. Ea se demonstrează prin fapte, prin modul de viaţă (Iacov 2:26). Vom arăta că avem credinţă în Isus Cristos dacă vom călca zi de zi pe urmele sale. Astfel, vom avea parte de bogate binecuvântări în prezent şi în viitor
Ce rau am comis? Mai dat la ignore pe celalalt profil.De ce? Ca spun adevarul?
Bat campii? Nu mai spune! Adica tu, prin ceea ce spui, imi sustii raspunsul(o parte din el), dar in acelasi timp ma acuzi ca bat campii? Sau poate tu nu te simti bine daca nu contrazici?! Mie nu trebuie sa-mi justifici intrebarea, trebuia s-o justifici persoanelor care ti-au atacat-o, dar in asa fel incat sa inteleaga si ei ca intrebarea este cu sens, insa din cate am vazut nu prea ai fost in stare sa o faci. Oare ar fi trebuit sa fii mai pedant?