| Lizzu a întrebat:

--Credeti ca este normal ca o persoana care nu mai are tangente cu credinta si divinitatea sa aiba momente cand isi doreste sa fie si sa simta ca inainte?
--(pentru atei, agnostici) Cum v-ati hotarat ca nu are rost sa mai tineti legatura cu credinta si cu conceptul de divinitate? Cum s-a intamplat sa nu mai simtiti rostul acestor relatii cu divinitatea?

Multumesc.

62 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Lizzu):

Trebuie ca fiecare sa isi vada de rahatul lui, dar atat timp cat altii se baga in treaba ta si tu ai datoria sa te bagi in treaba lor caci altfel te iau de prost pana te iei si tu de prost si te sinucizi ca un prost adevarat ce esti. Nu crestinilor? Persecutatii de voi. laughing

| ErrorFound a răspuns (pentru Lizzu):

Nu draga, LOCUIESTE in orasul meu. Il cunosc personal. happy
Mi-a predat desen artistic si desen tehnic cativa ani si in timpul cursurilor povestea tot felul de lucruri interesante. Venise odata vorba si de religie si pe atunci nu eram nici indoctrinat, nici ateu si el mi-a deschis ochiii.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396

"Pai.odata ce intri in extrema cealalta, opusa religiei, eu cred ca este daunator intr-un fel. Depinde si de persoana, de constructia ei psihica."
Da, viata ar trebui sa fie traita in bucurie daca tot s-a intamplat sa fie dar noi ne prajim creierii din timp cu toate cacaturile. Daca gandesti prea mult este daunator, mai bine te duci la biserica si esti fericit ca ii dai la popa bani si Dumnezeu te vede. Ce om bun esti.

| Lizzu explică (pentru ErrorFound):

Aaaa happy frumos. Am inteles.
Timpul petrecut cu oameni inteligenti nu e niciodata pierdut si nici uitat.

| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

Cam da, dar nu sunt de acord sa-i faci rau. Ci sa-i arati unde a gresit si ca nu trebuie sa mai faca. Totul intr-un mod diplomat si tolerant.
Asta cred.

Da, asa e cu ganditul.Dar ce poti face?

Iar sa alegi sa fii om bun doar datorita faptului ca dai bani si umpli buzunarele burtosilor, e o alta forma de nebunie.
Mai bine dai banii cui are nevoie cu adevarat.

anonim_4396

Asta spui acum pentru ca esti intr-o stare care te face sa gandesti asa.
Ia sa fii nervos dupa o gramada de probleme pe care le ai si sa vina unu ca sa te manance de cur, nu il lasi cu semne?

Il las cu semne, dar semne nu fizice. Nu am ajuns asa violenta laughinghee hee
Stiu ca nu poti avea o stare calma in momentele acelea, dar macar sa te abtii de la a face un rau care nu mai poate fi recuperat.

anonim_4396

Dar asa iti faci rau tie dorind sa iti ajuti dusmanul, pentru ce?
Te simti mai bine cand esti superioara sau cand esti inferioara?
Daca te simti implinita ca ala si-a batut joc de tine si tu nu i-ai facut rau inapoi nici o problema dar nu cred ca exista asa ceva.
Trebuie sa faci orice ca sa fii fericit cu adevarat fara sa afectezi starea altora de fericire.(ca sa nu fie indemn la furat). XD

| doctorandus a răspuns (pentru Lizzu):

Asa sunt educati crestinii fundamentalisti, cu dragostea lui Hristos si frica permanenta de a ajunge in iad pentru greseli rituale sau dogmatice minore. Ehrman e un profesor universitar mult apreciat de studentii sai si vestit ca poate reda un domeniu destul de arid in cadrul unor bestsellere de stiinta popularizata. Dar a trecut printr-o perioada care poate fi comparata cu doliul, deoarece el a crezut puternic in crestinismul evanghelic, iar renuntarea la o religie in care ai crezut cu putere nu este usoara.

Da. Nu-ti faci nici un rau tie insuti, dimpotriva.
Te poti simti superior prin faptul ca nu raspunzi cu aceeasi moneda, ca nu raspunzi cu rau la rau ci cu bine.

--Incearca asa : cand cineva te loveste sau te jigneste se asteapta sa reactionezi in acelasi fel. Nu o face. Fa-o pe dos, invers decat se asteapta.Va fi surprins si asta il va determina sa-si schimbe comportamentul violent fata de altii.
--Incearca sa aplanezi ceva ce vine spre tine cu intentia de a te rani cumva. Asa nu se intretine violenta si ura intre oameni. Nu e utopic. Se poate.

Poate parea naiv dar nu e. Celalalt va receptiona mesajul tau care nu contine rautate si nu va continua sa-ti faca rau. E un adevar.

"Daca te simti implinita ca ala si-a batut joc de tine si tu nu i-ai facut rau inapoi nici o problema "
--Te simti implinit si impacat cu tine insuti fiind constient ca nu ai lasat ura sa-ti intunece mintea. Prin asta esti superior fata de dusman si el simte. Doar e om.

"Trebuie sa faci orice ca sa fii fericit cu adevarat fara sa afectezi starea altora de fericire"
--cu asta te sustin complet.

| Mădă0611 a răspuns:

Da, fara a fi o regula. Credinta in zei aduce confort psihic, lipsa lui oboseste psihicul, iar asta oboseste fizicul, asa ca e normal (figurat -->) sa vrei la un moment dat sa iei o cana cu lapte si miere, sa te asezi pe un fotoliu asezat intr-un colt intre doua geamuri, sa pui picioarele pe un taburet si sa privesti pe geam cum cad frunzele, eventual sa ai un laptop pe o masuta si sa citesti ceva si/sau sa asculti muzica (asa arata pentru mine odihna si confortul big grin).

Pai daca nu exista, ce rost are sa cred? E ca si cum as astepta sa fac dulceata din caise de la caisul uscat. Mereu mi-a fost frica de morti si draci, acum e prea liniste ca sa imi doresc sa fie ca inainte.

| Lizzu explică (pentru Mădă0611):

"Mereu mi-a fost frica de morti si draci, acum e prea liniste ca sa imi doresc sa fie ca inainte. "
-- laughing asta da. Te aprob.Asa e. E o senzatie placuta chiar happy

Iar in ce priveste confortul daaa, vreau si eu asa ceva big grin

anonim_4396

Ce spui este imposibil. Omul oricat te-ai chinui tot la vechile obiceiuri va veni daca nu intervine moartea sau o dereglare a creierului.
De fiecare data cand am aplicat tratamentul asta a fost inutil si abia dupa bataie oamenii invata ceva. laughing
De ce crezi ca in crestinism te pune Dumnezeu sa pacatuiesti pentru a invata din greseli dar pana la urma tot la bataie ajungi(iad) ori iisus hristos care a murit pentru tine. Chestii, afaceri. Bataia e rupta din rai. laughing))

| RAY a răspuns:

-Credeti ca este normal ca o persoana care nu mai are tangente cu credinta si divinitatea sa aiba momente cand isi doreste sa fie si sa simta ca inainte?

cred ca o asemenea persoana e de fapt credincioasa, vrea, isi doreste sa creada dar nu poate din nu stiu ce motive

(pentru atei, agnostici) Cum v-ati hotarat ca nu are rost sa mai tineti legatura cu credinta si cu conceptul de divinitate?
cand am realizat ca din nimic e imposibil sa apara ceva asa complex ca un creator care sa creeze un univers, inca ceva cand vad copii nevinovati care sufera cum poate exista un creator care lasa asa ceva ce iubire e asta sa dai lecemie unui copil de 5 ani, in ultimul rand crestini cum poti sa crezi ca asemenea oamenii chiar cred in dumnezeu la cat de perversi sunt

Nici chiar daca ar fi pe bune rupta din rai, nu as aproba-o.
Poa' sa vina dzeu in persoana sau in cele 3 persoane si tot nu m-ar convinge sa ma bat laughing tongue

Da, tot la vechile obiceiuri revine omul.
Intr-un alt post am afirmat ca omul e om si nu se va schimba vreodata. Asta necesita mult antrenament cred, antrenament al mintii si al felului cum gandesti si te comporti happy greu, dar nu imposibil.

| grab a răspuns (pentru Lizzu):

Liza, citind de ai tot raspuns cu sarguinta pe aici, tind sa cred ca e un fel de incercare de a te autoconvinge ca nu ai gresit scotand credinta din calcul! Daca ai renuntat la a mai crede in divinitate, foarte bine, alegerea ta, traieste cu ea si nu o mai discuta, poate-poate afli ca ti-a scapat ceva, ai gresit si te intorci, sau te indepartezi si mai rau.
Ce trebuie sa intelegi tu si toti ateii de aici e ca omul e inzestrat cu un set de senzori si o putere de perceptie LIMITATE!
Faptul ca el vede numai niste chestii, sau simte doar anumite lucruri, nu inseamna ca in afara de acele chestii e doar... vid!

NU!

Universul e infinit dpdv al omului.
Undele electromagnetice sunt invizibile, curentul e invizibil, animalele folosesc si alte frecvente auditive decat omul pentru a comunica.

Exista o gramada de chestii pe care omul le-a "simtit" asa cumva extrasenzorial de-a lungul existentei sale si pe care a simtit nevoie sa le atribuie CUIVA! Mai departe, ce s-a intamplat, sincronizarea relativa intre etapele si reperele tutror religiilor, suspiciunile de extraterestri, exploatarea maselor prin religie... toate astea sunt adaosuri.

Cine stie sa fie fericit, e fericit si in Biserica si in afara ei, numai nu cautati raspunsul la toate in habotnicism.

Cum zicea un bun prieten, cred intr-un Dumnezeu, dar nu ii suport fanclub-ul (de burtosi cu cadelnite in mana)! happy

| grab a răspuns (pentru Dumniezău):

Prietene, gandesti prea liniar, te uiti la fenomenele astea cum se uita pensionarul la termostatul de caloriferul cu repartitor.
Conceptul de "Dumnezeu" nu se intelege matematic sau logic sau biofizic sau neurochimic! Religia e o mizerie atata timp cat are tupeu sa ceara bani contra citit acatiste, in rest e folositoare ca si conceptii de viata asceta si metoda universal valabile de mentinere a unui echilibru indiferent de timpuri. Pildele lui Solomon de exemplu sunt bune de citit oricand, printre randuri bineinteles.
Se simte si se intelege acest "Dumnezeu" exact cand esti pregatit cu toata fiinta ta sa il primesti! Altfel e sisif!
Sanatate!

| grab a răspuns (pentru 22SWAG22):

Pune ghilimele si la urma numele autorului, asa e civilizat!
Long live Parazitii! happy

| Lizzu explică (pentru grab):

Aha,am inteles... happy
Nu stiu daca e o incercare de autoconvingere, chiar voiam sa aflu mai multe detalii si nu le pot afla decat prin parerile oamenilor.

"Universul e infinit dpdv al omului.
Undele electromagnetice sunt invizibile, curentul e invizibil, animalele folosesc si alte frecvente auditive decat omul pentru a comunica."
--- asta asa e. Nu stiu daca exista sau nu paranormalul, dar tind sa cred ca da, ca ar fi ceva mai mult decat fizicul palpabil.

Multumesc pentru comentariu.

Daca vrei sa afli despre paranormal te lamuresc cu argumente din plin si acolo. prv msj. e foarte simplu iti trebuie doar suficient timp sa citesti ce iti dau si sa ai mintea limpede pentru a le putea pune cap la cap. partea naspa pentru tine e ca dupa ce iti vei da seama de puterea imperceptibilului dpdv uman vei urla alergand inapoi spre Dumnezeu. treaba ta!
atentie, Dumnezeu, nu religie sau biserica! am zis!

Am "investigat" laughing, pot sa spun, paranormalul.De cand ma uit am fost fascinata de partea asta. Am citit articole mai mereu. Explicatiile clare si raspunsurile intarzie sa apara.

E un lucru fenomenal.
Nu. Paranormalul nu cred ca te face sa te intorci la un dzeu. Oare extrasenzorialul nu poate exista fara un "Ceva"?

Atunci succes in meseria de ateu.
Tine aproape de suflet "pilda fiului risipitor" o sa iti fie litera de lege dupa ce iti trec aerele de agnostic.

Succes!

Nu sunt atee...

| 1dintrevoi a răspuns (pentru Lizzu):

"Nu. Paranormalul nu cred ca te face sa te intorci la un dzeu. "
Pe mine m-a intors... happy

| 1dintrevoi a răspuns (pentru Hombre):

"Deci e scrisa si sub harul diavolului? "
Bingowinking

| 1dintrevoi a răspuns (pentru grab):

"Aia destepti renunta la Habotismul religios, nu si la Dumnezeu."
Amin, frate! big grin
Unde ai fost pana acum? big grin

| Lizzu explică (pentru 1dintrevoi):

Atunci, ce sa spun... ma bucur pentru tine happy nu stiu ce sa spun, daca ti-e bine asa, atunci fie.

| grab a răspuns (pentru 1dintrevoi):

La biserica, la sf. Maslu happy

glumesc, am fost in viata si m-am chinuit sa mai destept creiere spalate.

Tu unde ai fost? happy