Discutia cu tine e o pierdere de timp, 1 nu poti sasi dovedesti afirmatile, 2 ma jignesti, 3 jignesti ateii la faci inclutii, 4 mam scarbit de tine 5 asa ca ai ignor definitiv adio
Sincer? sunt o gramada de crestini agramati chiar si aici pe TPU, asa ca nu mai generaliza, tu n-ai vazut crestini care cred ca ei cunosc adevarul absolut dar habar n-au sa scrie? iti zic eu ca sunt o gramada daca te uiti pe intrebarile de pe site
Intr-adevar in ziua de azi multi sunt preocupati de internet .cum zicea si in Eclesiastul:" Am văzut tot ce se face sub soare; şi iată că totul este deşertăciune şi goană după vânt!" ar trebui sa fim mai bazati pe lucrurile spirituale.
Nu amesteca religia sau ateismul cu educatia. Faci o mare greseala!
Problema educatiei in Ro este sistemul asta de "excremente" ( ca sa intelegi ). Profesorii nu vin la ore pentru ca prefera sa fumeze pe afara sau mai stiu eu ce. Sau cand vin, spun : puteti sa va faceti temele la altceva, sau incep sa bata campii despre viata lor catelul sau pisica lor etc.Si pe deasupra multe care se predau la ore nu ne ajuta cu nimic pe viitor.
Eu, cat eram in Ro, invatam la cel mai bun liceu din oras si printre cele mai bune din judet ( cica ). Iti spun eu cum functiona : la tezele nationale eram ajutati de profesori ( acestia ori ne lasau sa copiem unii de la altii, ori ne dadeau direct subiectele corectate ). Iar pentru bac, multi plateau nu stiu cate milioane la directoare ca sa il treaca.
Acum, s-au introdus camere si nu se mai poate face asta... ( desi cred ca totusi au gasit niste metode de a copia, nu se stie niciodata ).
Cat despre credinciosii din fosta mea clasa : invatau totul pe de rost ca sa aiba note mari la scoala, insa in realitate erau toti un mare ZERO. ( ca sa nu mai spun ca erau violenti si mai si injurau pe deasupra )
Si eu aveam note mari, eram printre cei mai "buni" ( puteam sa fiu cea mai buna insa nu aveam nici un interes sa tocesc toate tampeniile pe de rost la fel ca toti ceilalti ).
Nu sunt ateu dar nici "credincios".
Deci educatia depinde de fiecare dintre noi si, cel mai important, de cei care ne educa! Problema educatiei in RO sunt Profesorii si sistemul educational!
Un ultim exemplu : acum sunt intr-o alta tara si majoritatea sunt atei sau de alte religii. Insa sistemul educational e bine structurat ( in afara de matematica, caci folosesc, pentru 2+2, calculatorul... ). Aici bacul este luat de peste 90% dintre elevi.
Ai citit intrebarea mea si explicatia pentru cei ce nu se prind? NU leg educatia de ateism - ci tendinta de a nu mai studia, de a renunta la carti (care, apropo, afecteaza in mod direct dezvoltarea inteligentei) cu tendinta de a crede ceea ce pare mai aproape de lumea pur fizica, observabila. Nu mai putem opera cu notiuni abstracte, creativitatea sufera, etc.
Credeti ca este o legatura intre nivelul tot mai scazut al educatiei si cresterea numarului de "atei"?
Ti-am raspuns bine la intrebare, nu ma mai repet. Intelegi ce vrei.
Din intrebare reiese ca legi educatia de ateism. Si tendinta de a nu mai studia tot de la scoala se trage.
Sa inteleg ca tu consideri ca daca esti ateu renunti la carti? Lumineaza-ma, poate nu am inteles eu bine.
"Sa inteleg ca tu consideri ca daca esti ateu renunti la carti? " - NU! Nu cred asta. Exact ce spuneam. Nu ai citit explicatia mea, in care am facut conexiunile. Intrebarea mea incearca sa explice aparitia unei clase de "atei" inculti si analfabeti. Astia au ales, saracii, in necunostinta de cauza. De aceea am pus ghilimelele, pentru a indica faptul ca citez o anumita categorie de atei. Sunt de acord ca este valabil si pentru teistii care au ales la fel. Din fericire pentru ei, macar unora le-a iesit cartea castigatoare...
"Iti spun eu cum functiona : la tezele nationale eram ajutati de profesori ( acestia ori ne lasau sa copiem unii de la altii, ori ne dadeau direct subiectele corectate ). Iar pentru bac, multi plateau nu stiu cate milioane la directoare ca sa il treaca." - Ca profesor - probabil unul dintre putinii cretini onesti - ma crucesc si imi vine sa urlu. Ma mira si seninatatea cu care o recunoasteti, dar si tupeul cu care, dupa ce ati procedat astfel, va dati cu parerea la capitolul educatie. Asta e tara in care traim!
Esti incult daca nu crezi ca exista un om invizibil in cer care o sa-ti dea tot ce vrei tu dupa ce mori?
Prietene, da-mi si mie 1000E azi. Dupa ce mor vin si-ti dau inapoi 100. 000E. Din Iad ti-i trimit. De unde ma blestemi sa ma duc, probabil.
Vezi că fără atei voi nu ați fi avut calculatoare și internet decât peste 500-1000 ani.
Utilizatorii minori ai tp.ro ar trebui să aibă grijă. Poate niște preoți o să încerce să-i agațe pe aici . Poate inițiatorul topicului.
Ce visezi mă? Nu auzi că nu te-a făcut niciun om invizibil?
Cu ce contribui eu? Păi 95% dintre voi ăștia religioși dați jumătate de sandwich de pomană și brusc sunteți salvatorii omenirii. După aia ajungeți acasă și blestemați pe cei ca mine să ard în focurile Iadului.
Întradevăr, nu sunt mulțumit de cât contribui la societate dar îți promit eu că la sfârșitul vieții mele o să dau înapoi societății cât 100 de creștini. Deloc mult dacă stau bine să mă gândesc.
Și apropo, cum au dispărut celelalte 10.000 de religii și zeități, o să dispară (măcar 80%) și creștinismul. Dar asta peste vreo 500 ani.
De ce e religia ta cea adevărată? Mântuitoare? De ce o să primești tu viață veșnică după ce mori?
Hai că nu o să mai postez aici. Să te cerți cu un religios e caa și cum te-ai certa cu o maimuță pentru banane.