| Mas1 a întrebat:

Credeti ca exista D-zeu? Eu nu. Daca intreb un crestin cum sa aflu daca exista imi va spune sa citesc biblia si prin rugaciuni mie nu mi s-a schimbat viata si nici nu l-am simtit aproape pe D-zeu chiar daca credeam. Daca D-zeu nu se arata la nimeni atunci cum au stiut oameni care au scris biblia ce sa scrie in ea? Si cum va explicati ca cei care nu se roaga si nu cred in D-zeu ajung sa aiba ce doresc? Cica cei care sunt credinciosi ajung pe lumea cealalta in rai. Dar de ce cei saraci trebuie sa-si suporte viata pe pamant chiar daca sunt credinciosi.Si de unde stiu ei ca exista rai? Au murit si au vazut ca exista? De ce se iau dupa o carte? Daca zice intr-o carte ca un elefant a ajuns rege peste oameni voi credeti? Cred ca nu.Atunci de ce sa crezi intr-un zeu oarecare dintr-o carte?

10 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Daca observi, substratul psihologic exista.Totul se termina in credinta. Unii cred in Dumnezeu, altii in stiinta si evolutie dar, amindoua categoriile, in tumultoasa forfoteala de a-si demonstra punctul de vedere uita sa vada clar ca au "credinta"amindoua.

| barbattttt a răspuns:

In Biblie scrie ca cine Ma va cauta ma va gasi, daca ma va cauta din toata inima, daca iti doresti cu adevarat sa Il gasesti pe Dumnezeu El te va ajuta. De unde au stiut cei ce au scris Biblia sa o scrie!? acei oameni s-au lasat calauziti de Duhul lui Dumnezeu...
Tu crezi ca cei bogati sunt fericiti, crezi ca au pace!?! iti spun eu ca un om care traieste modest dar este cu Dumnezeu este fericit si pe pamant si are pacea pe care un bogat nu o are; deci cei ce sunt cu Domnul au parte si aici de o bucata de paradis iar cand Domnul va veni va avea parte de adevaratul paradis, de adevarata comoara.
"De ce sa crezi intr-un zeu oarecare dintr-o carte?"! pentru ca daca crezi in DUmnezeu si El nu exista nu pierzi nimic dar daca nu crezi in Dumnezeu si El exista AI PIERDUT TOTUL!

| Raniia a răspuns:

Pentru ca asa este credinta adevarata sa crezi in ceea ce nu vezi, pentru ca daca ai vedea ar fi certitudine nu ar mai fi credinta.

| Mas1 explică (pentru barbattttt):

Si cei bogati au pace nu-ti bate tu capul...Am si eu o intrebare:Tu l-ai gasit pe Dumnezeu? Cu ultima parte sunt de acord, dar te invit sa crezi si in alti zei atunci(Alah, Zeus etc.) tongue A da:de unde sti tu ca ei au fost calauziti de D-zeu sa scrie?

| iKronstadt a răspuns:

Dacă îmi explici ce reprezintă pentru tine Dumnezeu, îți voi putea da un răspuns la temă.

| spookydrums a răspuns:

Dumnezeu exista, El e Cel care iti aduce lumina in minte si in viata. Nu mai pune la indoiala existenta Lui, El oricum te va lumina fie ca vrei fie ca nu.

| 愛日本 a răspuns:

Nu e aşa uşor să crezi fără dovezi dar încerci, tot ţi-e frică de ce se va întâmpla după moarte, dacă vei arde în iad cu suferinţe şi toate cele şi vezi peisaje atât de frumoasepe internet şi te gândeşti că acela e Raiul şi vei sta o viaţă veşnică acolo dacă faci totul pentru Tatăl nostru (al tuturor)

| Danielcristian a răspuns:

Tu nu crede, de ce sa crezi? O sa ajungi si tu clipele alea cind o sa-l vezi pe Dumnezeu in ziua judecati.

Daca va merge bine fara Dumnezeu ma bucur pentru tine, dar sa stii ca mult nu o sa va dureze fericirea, si fac pariu ca fericit nu sunteti, tot ceva va framinta.

Cel mai bine ar fi sa crezi, si sa respecti biblia chiar daca nu crezi ca e adevarata, acolo te invata lucruri bune, iar cind Dumnezeu e linga tine la orice pas treci greutatile fara suferinte, faceti proba si imi veti da dreptate.

Exista un singur Dumnezeu care este si al meu si al tau si al tuturora, nu va bateti joc de el ca nu cumva sa fiti sters din cartea vietii si sa aveti parte de iadul chinuitor.

| ateuNEGATIV a răspuns:

Sal, ai dreptate pariu lui pascal l-am infirmat chiar eu ai de ales intre 2700 de alti zeii, amice religia e doar filozofie traiesti viata ca pe ultima nu ai nevoie de viata de dupa de iluzi de amagiri, ratiunea invinge religia
omul a incercat sasi explice natura prin tot felul de basme cand eram mic credeam ca fumul e de fapt norii mama imi spunea ca dumnezeu stie, cand ploua imi imaginam ca zeii joaca fotbal probabil ploaia era transpiratia lor apoi am descoperit stiinta cu ea sunt de muli ani si nu regret ofera dovezii, explicati rationale, logice

Răspuns utilizator avertizat