| KhludCiprian a întrebat:

Credeti ca homosexualii ar trebui sa poata adopta copii?

Ce parere aveti despre acesta lege: http://www.spiegel.de/......84278.html

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Sunt de acord ca orice om, aflat în cuplu sau singur, de o orientare sexuală sau de alta, relativ sănătos din punct de vedere psihic, în caz de poate şi vrea, să fie lăsat să asigure unui copil abandonat (de cele mai multe ori de cei "straight", "normali") o viaţă decentă şi tot strictul necesar, începând cu mâncare, un acoperiş deasupra capului, haine, educaţie, îngrijire medicală...şi terminând cu ceea ce niciun orfelinat nu-i poate da: familie, iubire, apartenenţă, stabilitate, ocrotire, sentimentul că este dorit, iubit, important şi special...

Personal, în locul acelor copii, aş fi fericită şi onorată să am un părinte sau doi iubitori, indiferent de orientarea lor sexuală, nişte părinţi care mă cresc, pentru că mă vor cu adevărat, nu pentru că s-a întâmplat să fie.
Iar părinţii gay deseori se dovedesc a fi chiar mai responsabili şi grijulii, mai atenţi la nevoile copiilor, decât părinţii din cuplurile "normale" (în multe dintre care este normal să nu-ţi vezi copiii cu anii, abandonându-i la vecini sau bunici).
Aşadar, nu văd unde e problema.
"Familie" înseamnă "acasă", înseamnă "iubire" şi nu musai "părinţi de sexe diferite" (câţi dintre noi nu am crescut cu un singur părinte sau deloc? dacă asta înseamnă "o familie normală", eu zic "pas!").

31 răspunsuri:
| LeeMinHo00 a răspuns:

De ce sa nu poata? Si ei sunt oameni.

| KhludCiprian explică (pentru LeeMinHo00):

RainSun... nu profetesc dar cred ca unii dintre crestini n-ar vrea.

| DarkOrbitMoon a răspuns:

Sigur,originea sexuala nu are legatura cu cresterea si educarea unui copil.Probabil ar fi mult mai fericit decat la orfelinat.Pana la urma homosexualitatea se manifesta si la animale, nu vad ce e rau in asta.
Trebuie sa fii tampit sa-i interzici cuiva ceva doar dupa preferintele sexuale pe care le are.

| Andrei123Andrei a răspuns:

Acest lucru se cam opune cu "legile" crestine. Iar orice lucru care se opune acestor "legi" este catalogat drept "pacat, blasfemie, satanism si alte chestii laughing"
Ar trebui sa se tina cont de ceea ce se intampla in psihicul acestui copil adoptat. Biserica ar trebui sa-si vada de treaba ei.

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Nu ar trebui sa poata si nu ca am ceva cu homosexualii dar cum ii explici unui copil de 6-7 de ani care e mama si care e tatal, in conditiile in care toti colegii lui au un parinte de sex feminin iar unul de sex masculin?
copilul la varsta aia are alte preocupari si daca te apuci sa ii explici de ce esti tu gay, s-ar putea sa-l cam inebunesti...la propriu. sa nu fim egoisti, normalitatea in societate e deja stabilita. lasa copilul sa traiasca in normalitate, nu adopta tu copii doar ca asa ti s-a sculat tie ca vrei sa fii egal si ti-ai pus ambitia. ce ai facut, cum ai facut, s-a realizat pe propria judecata si puteri dar nu modifica perceptia vietii infantililor.
nu am nimic, inc-o data, cu ei dar nu ai cum sa explici unui prescolar teoria chibritului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Care dintre ei este mama?
http://commons.wikimedia.org/......205514.jpg

| suffarstar a răspuns:

Nu mi se pare normal. Barbatul este o jumatate dintr-un intreg pe care il poate umple doar femeia si invers. Cand completarea intregului este satisfacuta, abia atunci apar conditii pentru intemeirea unui camin, a unei familii. Nimic nu poate inlocui dragostea unei mame si increderea unui tata.
Este doar parerea mea. Nu am nimic personal cu homosexuali, ci cu homosexualitatea care mi se pare o deviere de la normalitate.

| EnciclopediaProstiei a răspuns (pentru anonim_4396):

Ala epilat pe piept, nu e evident?

| EnciclopediaProstiei a răspuns (pentru EnciclopediaProstiei):

Ps: cand regulile societatii vor fi schimbate (gay peste tot, priviti perfect normal de toata lumea) atunci ok, sa adopte, dar deocamdata nu mi se pare corect sa privezi un copil de o viata "normala".

| iurii75 a răspuns (pentru EnciclopediaProstiei):

Chiar mi-ar fi interesantă reacţia lui Ciprian dacă într-o zi fiul (sau fiii) săi vor veni acasă la braţ cu unul dintre cei din linkul lui Daniel1492 şi va zice : - faceţi cunoştinţă cu nora (sau poate ginerele). Înţeleg că acum va zice: - nici o problemă, totuşi nu ştiu cât de sincer ar zice asta.

| KhludCiprian explică (pentru iurii75):

Partea ce nu o stii e ca am trait 5 ani in Madrid, si nu stiu de ce crezi ca as fi ofensat, am vazut gay sarutandu-se in autobuz. Este ofensiv? Tot atat cat si niste heterosexuali se saruta. Eu nu vad diferenta, amandoua cuplurile se plac, ambele fac in public ceva ce trebuie facut in privat in mod public. In ambele situatii ma simt incomod. Daca pe hol la Sala regatului un frate si o sora (chiar casatoriti) se saruta pasional si el o atinge, nu te simti incomod?

In fapt uita-te exact in spate-le acelor tipi: ai vazut oameni si speriati? Sau dezgustati?

Daca as vrea sa am o pretentie asupra cine ar fi parintii copilului meu adoptiv, ar trebui eu sa il cresc sa nu ajunga sa fie adoptat!

Si la final, "pride parade" sunt proteste si vor sa socheze. De asta ei sunt semi-dezbracati si cu un falus dulce in gura. Din contra, daca copilul tau ar avea doi parinti adoptivi heterosexuali, foarte probabil ai fi mai socat decat mine, daca ei ar veni, mama cu o fustita scurta, machiaj puternic si imbracata "de plaja" si sotul in paltaloni scurti, fumand cannabis si cu o palarie de mexican pe cap!

| KhludCiprian explică (pentru EnciclopediaProstiei):

Genial raspunsul!

| milan9 a răspuns:

Din punct de vedere creştin, astfel de aberatii (casatoriile si adoptiile "gay") nu vor avea niciodată o încadrare morală pozitivă…

Afectivitatea coroborată în mod greşit (contextual greşit) cu senzualitatea, a condus cu siguranţă la o stare de confuzie între reacţiile de surescitare senzuală şi cele de manifestare afectivă…

| EnciclopediaProstiei a răspuns (pentru KhludCiprian):

Nu stiu daca e genial dar este corect. eu nu privesc din perspectiva celor gay si nici celor care voteaza legi pentru ca nu despre ei e vorba (am spus, sa nu fim egoisti). e vorba de copilul ala care are in fata o viata intr-o societate cu anumite legi scrise sau nescrise.
sau te referi la ala cu epilatul pe piept? tongue

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

Nu sunt de acord, nu vreau ca acei copii sa fie crescuti, educati si modelati, de niste poponari, daca vrei sa te arzi in cur, ok o faci la tine acasa in privat, fara sa te vada altii si fara sa cresti copii in **** mea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EnciclopediaProstiei):

rolling on the floor
Nu observasem.Merci.

| KhludCiprian explică (pentru milan9):

Nu situ cum de zici ca opinia crestina are ceva cu adoptiile dat fiind ca nu exista din cate stiu nici un verset sa te incurajeze sa adopti! Cum femeile in Vechiul Testament erau doar proprietate, daca murea un frate, familia acestuia se muta la urmatorul frate (daca nu erau mostenitori), dar versete ce cer adoptia orfanilor nu le le cunosc! Se zice sa ii ajuti (alaturi de vaduve) la Templu, dar nu sa le oferi casa sau protectie! Daca stii aceste versete, sunt bucuros sa le dai.

De asemeni daca ne "jucam cu tehnicalitatile", probabil ca familia nu are legatura cu Biblia, dat fiind ca e definita civil azi. Adica statul iti poate lua copii dat fiind ca statul roman garanteaza binestarea copiilor tai. Deci daca legile statului accepta sa iti ia copii respectiv sa ii dea altei familii (ce nu e definita in sens crestin, dar doar legal) gay (ce este acceptata in format legal ca familie) nu vad care ar fi greseala in morala.

Din contra familia tipica din Biblie e nefunctionala:
- cauta o familie functionala in Vechiul sau Noul Testament. Acum daca ma iei repede nu stiu chiar nici una! Sunt probaibl vreo doua sau trei. Stiu celibatari (ca Isus, Pavel si o multime de oameni din NT), stiu oameni care au facut incest, care au avut cateva sotii, cam de la doua in sus, etc. Solomon avea 1000 de sotii si concubine.

Esti sigur ca vrei o familie biblica?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cei care traiesc homosexualitatea se zbat intr-adevar intre ea si religie. dar normal ca e odd sa recunosti azi ca un copil prin iubirea lui, nevoia lui de tine iti preia arta intrebarile si frumusetea. ii vezi devenind senzuali ca tine, nu stii cat din ei este pacat. senzualitatea lor ii poate face sa sufere enorm sau din contra, sa domine.

NOname
| NOname a răspuns (pentru KhludCiprian):

"...Esti sigur ca vrei o familie biblica?"

Bine punctat! : ))

| LeeMinHo00 a răspuns (pentru KhludCiprian):

De ce n-ar vrea?

| DarkAndDreary a răspuns:

Da. De ce nu?

| Alphawolf a răspuns (pentru EnciclopediaProstiei):

Gata i-ai infierat pe homosexuali. Dupa judecata ta homosexualii vor fi mereu anormali si privati de drepturi.

"cum ii explici unui copil de 6-7 de ani care e mama si care e tatal, in conditiile in care toti colegii lui au un parinte de sex feminin iar unul de sex masculin?" - Asa cum trebuie sa-i explici la un copil, ii spui doar cat si ce trebuie sa stie.

"copilul la varsta aia are alte preocupari si daca te apuci sa ii explici de ce esti tu gay, s-ar putea sa-l cam inebunesti...la propriu - Nu mai spune, chiar asa? Parintele il invata cum sa gandeasca.

"normalitatea in societate e deja stabilita." - Vad ca te agati de ce este. Ce este stabilit este perfect?

"lasa copilul sa traiasca in normalitate" - La casa de copii? Cati ai cunoscut crescuti acolo?

Normalitatea si anormalitatea sunt in capul nostru, in atitudinea noastra. Daca suntem redusi si fixisti la ce este ne vom uita urat la ceva diferit, si nu vom putea vedea binele/constructivul.

| EnciclopediaProstiei a răspuns (pentru Alphawolf):

Imi cam bagi cuvinte in gura. nu privez homosexualii de drepturi si nu am zis ca ce e stabilit este perfect.
ce am spus, am spus pentru cine are ochi sa vada si urechi sa asculte. restul sa inteleaga ce vor sau sa citeasca de 10 ori pana pricep.

| KhludCiprian explică (pentru LeeMinHo00):

Scuze pentru raspunsul lung...winking

In mintea crestinului (tipic) este ca: "iubirea poate fi doar intre un barbat si o femeie" si o extind ca doar asa poate exista o casatorie (doar intr-un barbat si doar o femeie). Iar daca intalnesc un homosexual, ei il vad ca cineva care face zoofilile (adica vrea sa "imbratiseze" animale), il vad ceva stricat, anormal, stricat mental, etc. Si sub teama asta ei doresc ca acestia (lesbienele, homosexualii, bisexualii si trans-genderii - LGBT) sa nu "interactioneze" in societate. Ei cred ca daca unii se plac cu altii, ei doresc sa "ii invete pe copii".

Logica o vad gresita la multe nivele:
- studiile arata ca homsexualii au o minte normala, de obicei factori sociali, hormonali, de dezvoltare au o asociere mult mai puternica decat ca ei ar fi anormali.
- parintii lor heterosexuali nu au avut nici o influenta in a ii face pe ei heterosexuali
- familia biblica este pur si simplu un non-argument (ce l-am prezentat anterior)
- homosexualii de obicei se lupta pentru drepturi egale, lucru ce l-au avut celelalte bucati din societatea noastra ce a avut o influenta crestina: femeile sa fie (relativ) egale, casatoria din dragoste(!), sclavia au fost toate probleme pana in anii 1850. Cauta "sclavia in Romania" si ai sa vezi ca manastirile in special au fost cele mai afectate ca au trebui sa renunte la sclavi rromi.
- (crede-ma ca, daca n-ai citit Biblia) sunt vreo 5-6 versete (poate 10 daca te legi ca Sodoma si Gomora ar fi teoretic homosexuale) impotriva homosexualilor. Ele sunt mult mai puternice in Vechiul Testament (si mai multe) cand ii omorai cu pietre, dar in Noul Testament ai doua referinte (slabe) impotriva lor. Una chiar zice ca Dumnezeu i-a lasat in natura lor pacatoasa. Daca vei lua in comparatie, versetele impotriva alcoolului, ai sa ajungi probabil cu aproape 100 versete, si vreo 10 pentru (sau neutre). Daca un crestin ar avea un raspuns proportional a ceea ce critica Dumnezeu, probabil ai vedea prohibitie (a alcoolului) in Romania inainte de a zice orice impotriva homosexualilor, dar mai vedem!

| anonimg a răspuns:

Ce se intampla daca intr-un cuplu de gay va fi adoptata o fetita? Isi vor schimba acestia orientarea sexuala?
Ori daca un cuplu de lesbiene vor adopa un baietel?
Mi-e teama ca oamenii nu mai stiu ce este normal si ce nu. Cand omul nu are o conduita, o regula dupa care sa traiasca o ia razna cu siguranta. Nu sunt impotriva oamenilor, ci impotriva orientarilor lor. Unul are orientare catre fiica sa; o alta are orientare catre baiatul ei; altii se orienteaza catre nepoate si verisoare, s.a.m.d. Sa intelegem dar ca sunt bune orientarile daca acestea nu lezeaza pe nimeni?
Iar NOname careia i-ai dat funda, spune: "Sunt de acord ca orice om, aflat în cuplu sau singur, de o orientare sexuală sau de alta, relativ sănătos din punct de vedere psihic..." Nu exista asa ceva! Nu poate exista un om care sa aiba o orientare diferita de ce-a normala si sa fie in acelasi timp si sanatos din punct de vedere psihic. Recunosc ca nu exista om pe pamant care sa fie perfect sanatos psihic; dar acela care nu lupta cu inclinatiile(orientarile) sale gresite -ba inca mai spune ca sunt si bune- nu poate sa fie declarat sanatos psihic. Poate sa-l declare sanatos alti oameni, poate chiar statul; dar Biblia in nici un caz. Iata de ce urasc oamenii Biblia si pe sustinatorii ei -pentru ca aceasta nu-i lasa sa-si urmeze liber orientarile lor pacatoase; pentru ca ii mustra -si aceasta spre binele lor. Cine-si arunca Biblia la gunoi isi arunca judecata. Acestia nu pot fi fericiti cat timp lupta impotriva lui Dumnezeu; "pentru ca Dumnezeu este dragoste." (1Ioan.4:8) Punct.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atata timp cat nu sunt pedofili nu vad care e problema, poate doar faptul ca copii vor fi marginalizati de societate, deoarece ideea acesta inca nu intra in acceptiune sociala toatala.

| William a răspuns:

Sa adopte copii? Nu ar trebui sa aiba voie sa isi exprime orientarea sexuala in public.

| godge a răspuns (pentru William):

De ce, ca nu-ti convine tie?

| Filip23 a răspuns:

Asta ar mai lipsi. Cine i-ar apara de balele homalailor?

| Narcis2007 a răspuns:

Eu sunt de parere ca nu