Nu neagă nimeni că Iisus a existat, acest lucru este destul de clar dovedit de izvoarele istorice. Ce a făcut el pe pământ nu poate fi dovedit însă, minunile nu apar nicăieri decât în biblie, nu se știe nimic despre viața lui decât ce a vrut el să se știe. De asemenea, crucificarea era o pedeapsă comună în acele vremuri, Iisus a fost doar unul dintre mulții evrei crucificați pe atunci. El a fost și unul dintre mulții așa-zis mesia, așa că nimeni nu știe exact care este adevărul, doar pe timpul lui mai erau încă vreo 30 care se credeau drept mesia.
Minunile sunt momeala pentru prostirea naivilor. E ca în reclame unde ți se arata ce bun e produsul ca sa îl cumperi și dupa ce îl cumperi vezi ca te-ai înșelat.
Un zeu x atotputernic și iubitor nu umbla cu minuni. Daca e puternic și iubitor, atunci ajuta nonstop și necondiționat. Nu cere credință și nu se ocupa cu minuni. Cu minunile se ocupa omul mincinos care vrea sa îl impresioneze și sa îl însele pe naivul credul și neștiutor. Credință cere doar omul mincinos ca sa îl poată înșela pe același naiv, credul și neștiutor.
Omul care nu poate gândi merita sa fie înșelat asa cum un animal daca nu are minte e pus sa tragă la jug.
O definite "stiintifica" (a se observa ca am folosit " ") ar fi aceea ca prin minune se intelege o incalcare a regulilor fizicii care fac un eveniment posibil.
Zeii sunt personaje imaginare care nu reflecta realitatea, iar minunile sunt faptele zeilor. In natura nu exista minuni, exista fie minciuna, fie fenomene neexplicate științific. Când nu se știa ce e fulgerul zeii erau responsabili cu fulgerele. În Biblie fulgerele și tunetele sunt o solie care exprimă mânia lui Dumnezeu (2. Moise 9, 24; 2. Samuel 22, 15; Iov 37; Psalm 18) și pedeapsa Domnului (Zaharia 9, 14) de exemplu izgonirea din cer a lui Satan (Luca 10, 18) sau învierea în prezența îngerului (Hes 1, 14; Daniel 10, 6; Matei 28, 3).
Se vede deci care e problema cu minunile. Minunile sunt fie lucruri inexistente, fie neexplicate științific, iar omul mincinos nu se da în laturi de a minți și înșela omul naiv, credul și neștiutor servindu-i acestuia diverse explicații fanteziste cu zei. E bine asa? De ce nu? Daca omul e destul de naiv, merita din plin sa fie înșelat și prostit de omul viclean și mincinos.
"Ochelari de cal" cel mai probabil. Parca ai scris Letopisetul Romaniei.