Pur si simplu iti gasesti tot timpul o activitate in permanenta...Intrebarile existentiale apar de obicei din lipsa de altceva, si eu ma gandeam la tot felul de lucruri cand aveam mult timp liber la dispozitie.Cu cat ai mai mult cu atat te gandesti mai des. Ocupa-ti timpul cu ceva.Citeste o carte uita-te la un serial, joaca-te un joc iesi cu prietenii.Plimba-te cu bicicleta, incearca sa-ti faci un iubit/iubita.Dar nici intrebarile existentiale nu sunt rele pana la urma, poate prietenii tai nu stiu sa le aprecieze...Depinde de grup.
Muncesc,citesc,in special atat istoria evolutiei omenirii general acceptata,cat si biblia,adevarul e undeva la mijloc.
Ma mai si joc,mai ies si cu prietenii,mai rar in perioada asta,ies la alergat,gatesc,am mai multe activitati,dar oricat as incerca sa fac altceva,tot am intrebarile astea si ma macina ideea ca nu stim sigur,eu cred ca au existat civilizatii mai inteligente pe acest Pamant dar s-a pierdut urma lor in istorie si acum descoperim o fractiune din tehnologia de mult folosita.
Teoria evolutiei e prea plictisitoare,adica da, ok, poate exista o oarecare evolutie, dar de unde stim noi ce s-a intamplat acum mii de ani, cand creierul uman nu tine nici 1% minte ce s-a intamplat in cativa ani.Pana la sfarsitul vietii e foarte foarte probabil sa uitam de exemplu ca am discutat aici despre asta,memoria va sterge acest moment pentru ca nu e de mare importanta,in schimb botezul copilului sau nunta ta le vei tine minte,ti-am dat un exemplu. Avem memorie scurta si cateva razboaie pot foarte usor sa duca la pierderea unor informatii vitale sau alte metode,gen incendiul din Alexandria unde s-au pierdut atatea manuscrise si carti.
Cu prietenii obisnuiam sa vorbim toate teoriile din lume,mai ales cand eram junky,numai conspiratii si misticism discutam
Acum lumea e ocupata,la munca,la facultati,n-are nimeni timp sa recalculeze daca realitatea e asa cum ni se spune sau e altceva decat credem, desi stiu ca pe internet sunt foarte multi oameni care ajung sa creada orice si asta e un pericol cand nu mai faci diferenta intre adevar si iluzie.
Cat despre iubita, as vrea cand o sa am, sa fie mai normala ca mine, atat mi-ar trebui sa viseze si aia doar Anunnaki si teleportari interstelare ca unde ajungem
Pai uneori nu este timp de asta, atunci cand esti ocupat... incerci sa faci ceva real in lume, ai o preocupare si alte lucruri, alti oameni pe langa tine... nu mai ai timp sa stai sa citesti nebuneste numai astfel de lucruri. Presupun ca asa
E foarte bine sa fii interesat de filozofie, religie si politica. Cine nu e interesat de lucruri de genul e un om superficial care prefera sa-si traiasca viata in ignoranta si intuneric.
Conflicte vor exista tot timpul dar cu varsta vei fii mai fin, mai sensibil. Problema nu e ca iei in serios subiecte importante, ci finețea ta cand le discuti. Finețea asta se invata cu varsta.
Daca orice raspuns e dumnezeu, nu are rost sa te intrebi nimic,sa gandesti,sa fii curios, de asta Romania e ultima din ue din cauza religiei,religia tampeste omul, uitate la tarii bogate sa vezi iq acelor persoane iar savanti catolici nu crede in miracole,minuni erau deisti sau panteisti,vei vedea ca acesti fanatici iti va spala creierul si vei deveni marioneta lor, asta vor ei sectancti sa devi marioneta lor,de ce sa nu fii curios, sa pui intrebari? si eminescu era ateu un om genial, astia au spus ca einstein era crestin, omul era evreu, ei nu stiu nimic, ei nu gandesc, nu vezi cum voteaza de 30 de ani, un popor usor de manipulat,romani nu stiu ce inseamna a stii,nu,ei doar cred atat, nu vor sa gandeasca,de aici si nepasarea si prostia,din pacate si tu ai fost manipulat,otravit de aceste besti care ti au otravit mintea si imi pare rau ca esti un filozof bun, ai o viata omule, nu mai multe, folosesti creierul,ce dz e ala care te vrea ignorant,prost,incult,dupa astia eram in copaci,cica a gandi e pacat,de ce dz ne-a dat ratiune,ca dz la apreciat pe avram, noe niste pers cu creier, apostoli lui iisus nu erau niste prosti, creduli, dar fanatici vor iar evul mediu, si sunt din ce in ce mai multi, sunt 6000 de secte care interpreteza biblia,nu ai ce discuta cu ei, pentru ca ei te considera prost, inferior, diavol, pacatos iar orice intrebare este dovada ca te posedeaza satana, serios dz ne vrea prosti =Nicolae Steinhardt >> Dumnezeu nu ne vrea prosti
Publicat pe 05/03/2011de Alex Imreh
Mii de draci ma furnica vazand cum este confundat crestinismul cu prostia, cu un fel de cucernicie tampa si lasa. Ca si cum menirea crestinismului n-ar fi decat sa lase lumea batjocorita de fortele raului, iar el sa inlesneasca faradelegile dat fiind ca e prin definitie osandit la cecitate si paraplegie. Cand arde casa vecinului nu stau sa ma rog si sa ma imbunatatesc; chem pompierii, alerg la cismea. De nu, se numeste ca sunt fudul si ca nu-mi iubesc aproapele.
Nicaieri si niciodata nu ne-a cerut Hristos sa fim prosti. Ne cheama sa fim buni, blanzi si cinstiti, smeriti cu inima, dar nu tampiti. Numai despre pacatele noastre spune la Pateric "sa le tampim". Domnul iubeste nevinovatia, nu imbecilitatea. Iubesc naivitatea, zice Leon Daudet, dar nu la barbosi. Barbosii se cade sa fie intelepti. Sa stim, si ei si noi, ca mai mult rau iese adeseori de pe urma prostiei decat a rautatii. Nu, slujitorilor diavolului, adica smecherilor, prea le-ar veni la indemana sa fim prosti. Dumnezeu, printre altele, ne porunceste sa fim inteligenti. Pentru cine este inzestrat cu darul intelegerii, prostia – macar de la un anume punct incolo – e pacat: pacat de slabiciune si de lene, de nefolosire a talentului.
"Dati deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu". Fraza e clara si regimurile totalitare, cer credinciosilor sa le dea ascultare si respect. Iar multi crestini, care-si confunda religia cu prostia, sar si ei sa le aprobe: "e text!". Numai ca nu citesc atent.
Dam Cezarului – se talmaceste: Statului – ce este al sau, daca e in adevar stat si se poarta in consecinta. Atunci insa cand Statul nu mai e Cezar, ci Mamona, cand regele se preface in medicine-man si puterea civila in ideologie, cand cere adeziunea sufleteasca, recunoasterea suprematiei sale spirituale, aservirea constiintei si procedeaza la "spalarea creierului", cand fericirea statala devine model unic si obligatoriu, nu se mai aplica regula stabilita de Mantuitor, deoarece nu mai este indeplinita una din conditiile obligativitatii contractului: identitatea partilor, lui Cezar i s-a substituit Mamona.
Mantuitorul nu numai ca n-a spus sa dam lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu si lui Mamona ce este a lui Mamona, ci mai mult a stabilit ca nu poti sluji si lui Mamona si lui Dumnezeu. Cand pe scaunul de domnie lumeasca sta un Cezar, indemanarea nu este interzisa si Biserica, de-a lungul veacurilor, si-a avut politica ei. Dar cand politica incape pe mainile Celuilalt, se aplica regula vaselor engleze care faceau piraterie sub pavilion strain: deindata ce bastimentul inamic deschidea focul, era inaltat steagul national. Cezarului, cele cuvenite. Cu Mamona nici o legatura, oricat de mica – nici asupra punctelor comune. Lui Mamona numai blestemele din moliftele Sfantului Vasile cel Mare.
Diavolul: sa incheiem un pact. – Credinciosul: Nu. – Atunci hai sa semnam un document prin care recunoastem si tu si eu ca doi plus doi fac patru. – Nu. – De ce? Nu admiti ca doi si cu doi fac patru? De ce n-ai subscrie un adevar incontestabil? – Nu-mi pun semnatura alaturi de a ta nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu.
Lumina nu este numai Beatitudine ci si Intelegere, in contrast cu prostia din care face o netrebnica arma diavoleasca.
Omul trebuie sa se foloseasca de tot ce este in jurul lui.Toate ne sunt ingaduite,dar nu toate ne sunt de folos.
Adica avem libertatea sa cunoastem.
Eu personal cred ca poti sa imbini intelepciuna si cunoasterea cu credinta,sa le ai pe toate, cred ca avem un trup, un suflet si o minte ca sa le folosim pe toate trei.
Adica nu cred ca e deloc gresit sa citesti, eu citesc in paralel si istoria conventionala si biblia si o sa mai caut sa citesc si alte texte ca adevarul e ascuns, trebuie sa tragi concluzii singur de multe ori din ce afli.Ma interesez sa ascult si sa fiu cat pot de impartial.
In pslatire,dar si in vorbele lui IIsus am fost avertizati ca salvarea nu o vom gasi la oameni,deci acesti oameni de care vorbesti tu,trebuie sa ne amintim ca sunt simpli oameni,cu defecte,multi nu stiu mai mult de atat,se complac in niste parametrii sociali restransi,asta si lipsa de educatie sau macar de interes de cunoastere,dar nu stau sa-i judec,chiar de le vad ignoranta si indiferenta,eu imi vad de drumul meu,pentru ca nu ma ajuta,imi tulbura linistea,stam sa vorbim civilizat sau aruncam cu noroi unii in altii? Indiferent de credinte,trebuie sa ascultam,inainte de a vorbi,asa se poarta discutiile.
Adevarul=cunoastere si ce faci cu ea,de sectanti nici nu mai vorbesc.
Preotii sau calugarii mai rasariti la minte,citesc foarte mult si nu stau sa isi piarda timpul sa-i convinga pe altii de nimic,ei isi traiesc viata ca un exemplu,nu stau sa predice sau sa-i judece pe altii,isi vad de viata lor,muncesc,se roaga,citesc foarte mult.
Romania a avut parinti si invatatori intelepti,e adevarat,ca poate unul ca Cleopa se naste unul la o generatie,dar cand asculti ce spune,ramai prost de cat de putine cunosti si cat de transparente sunt portile perceptiei.A avut discutii cu atei,cu catolici,cu sectanti,citea texte vechi,stia foarte multe lucruri de care nici in biblie nu auzi,ca e doar un rezumat foarte scurt la o istorie foarte lunga.
Teoria relativitatii functioneaza,cine e prost,se crede destept,cine e destept se crede prost.
Inteleptul,cunoaste si binele si raul,alege binele,nu sta sa se judece cu altii sau sa convinga pe altii de nimic,ca nu are ca interes decat binele comun,cei de care vorbesti tu sunt oameni care au interese personale,iar multi isi proiecteaza fricile asupra celor din jur.
Inteleptul tace si face.
Am mai spus,un intelept poate se naste unul la o generatie,dar pe el trebuie sa-l urmam,nu pe cei care ne stabilesc reguli, aceia sunt interesati doar de putere si de control.
Insusi Hristos ne-a avertizat, sa nu uitam de farisei, de ce a ramas Hristos in istorie? Pentru ca nu a gresit cu nimic si noi l-am rastignit.
Sa nu uitam de farisei, cred ca avem si noi in zilele noastre asa ceva.
https://www.jw.org/......-ipocriti/
Acum,ca esti ateu,ca esti ortodox,catolic,musulman,budist,hindus,panteist,deist sau agnostic important e sa nu fii ignorant,do the knowledge,respecta ideile altora,respecta natura,respecta credintele celorlalti,foloseste-ti mintea,foloseste-ti inima si mie imi e foarte greu,sa intorci celalalt obraz,nu prea merge in viata rela,ca te snopeste in bataie,mai bine te aperi, respecti legile naturii, legile divine daca in asta crezi, dar nu trebuie sa te lasi calcat in picioare.
Sa stii ca intreaga tara si as zice chiar intreaga lume e in criza de identitate in 2020, toti cautam adevarul,care se ascunde in noi, oamenii sunt o comoara, daca stim sa ne folosim unii de altii, daca nu, ne facem singuri iadul.