| OctavianDanielMaria a întrebat:

Credeti ca Isus a "mers" pe apa datorita mareelor si ca a vindecat un om de demoni, care de fapt era un om epileptic?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

A mers pe apa pentru ca a putut sa mearga pe apa. Eu sunt fizician și întreb, cum a putut? Dta spui că avea puteri care nu sunt din lumea asta. Atunci eu te întreb din care lume, din care lume vin de acționează numai asupra rahatului din fundul lui Isus și asupra lui Petru, nu, la care dta nu ai un răspuns.
Tu vorbești de credință și necredință fără să spui ce e aia. Eu așa știu, că gravitația, aceea care te cufundă când încerci să mergi pe apă acționează pe orice particulă de materie din corpul lui Isus și a lui Petru, chiar și asupra rahatului din fundul lor, care nu este sfânt. Și atunci eu te întreb, ce putere este acea credință care acționează chiar și asupra rahatului omenesc și contrazice, se opune acelei puteri care acținonează asupra oricărei fărâmițe din această lume, până la capătul lumii? Și cum de o are Isus iar Petru, nu? Iar dta îmi răspunzi că Isus era Dumnezeu și gata, ai rezolvat problema. Pentru cine ai rezolvat-o și ce ai rezolvat? Nu ai rezolvat nimic. Crezi degeaba, vorbești degreaba, trăiești degeaba, nu îți pasă de ceea ce se petrece în lume, chiar și cu Isus și Petru, și ești fericit, repetând povești și cuvinte înțelese greșit.
a inviat chiar el insusi. Serios? Era putred de mort când a înviat sau era încă viu? Dacă era putred. nu mai învia. Dar când nu ai habar ce este viața, și ce desparte viața de moarte, e mare lucru să crezi orice despre orice, care nu folosește la nimic vieții tale? E mare lucru să ai minte și să nu gândești cu ea. Nici morții nu gândesc.

40 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ești pe drumul cel bun... Dar mareele nu cred că sunt explicația la mersul lui pe apă.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Era necesar ca el să fie prezentat ca un om cu puteri miraculoase, care nu puteau proveni decât de la Dumnezeu, de la originea lui divină.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu orice intrebare cauti sa desfiintezi credinta? Au un fix cu Isus si cum l-ai putea demola. A mers pe apa pentru ca a putut sa mearga pe apa. A vindecat un indracit pentru ca avea puterea sa faca asta. Aici e vorba de a avea credinta si nu sa incerci sa gasesti explicatii stiintifice. Avea credinta, Petru avea putina credinta de aceea s-a scufundat in apa. Se indoia. Isus nu avea de ce sa se indoiasca. A inviat pe altii din morti si a inviat chiar el insusi. Era mare lucru sa mearga pe apa sau sa scoata un pui de drac dintr-un amarat?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu, eu nu cred că asta este explicația, mai degrabă este asta, dacă ne-ar și explica băiatul cum a făcut-o :)
https://www.youtube.com/watch?v=IHlR_2jc1TI

sau poate este alta, pe care oamenii nu o știu sau nu o știm noi, nu o știe majoritatea.

anonim_4396

La tine totul este iluzie. Totul e scamatorie. Te-ai uitat la prea multe spectacole de magie. Isus nu e magician sa faca trucuri. E SACRILEGIU ce faci tu. Iti bati joc de lucrurile sfinte si de faptele lui Isus. Vezi ca Isus nu se lasa batjocorit. Ce ti-a facut sa-l tot iei ca pe un scamator? Pe cuvant de va inteleg ura. Si in psalmul 33 spune: Cauta pacea si o urmeaza pe ea. Tu cati hibe si iluzii optice.

| Apokales a răspuns:

Mergea pe apa pentru ca era apa inghetata. Iar omul posedat venise acasa dupa o betie, Iisus i-a dat niste zeama de varza si si-a revenit. Simplu, oameni buni, simplu.

anonim_4396

Îmi pare rău că nu-mi mai amintesc de un video unde unu făcea chestia asta undeva pe la mare și unu care înota pe acolo trecea efectiv cu mâinile intre și sub picioarele lui, asta cu mesele de sticlă sau de ce-o mai fi este deja clișeică.

anonim_4396

Isus era reptilian, gata, am aflat adevărul laughing)

anonim_4396

Eu nu, dacă nu înțeleg o scamatorie nu zic că-i magie dar, și astăzi lumea care nu are răspunsurile anumitor întrebări își răspunde prin dumnezeu sau alte chestii când, e clar că așa cum nu știam anumite chestii acum un secol, dar le știm acum, la fel în momentul de față nu știm altele.
Ar fi mai bine să nu ne mai dăm răspunsuri doar de dragul de ale avea.

| minrest a răspuns:

Isus nu a mers pe apa datorita mareelor, dealtfel nu am auzit de tehnica asta de locomotie. Nu a mers deloc pe apa. Ce motive avem sa credem ca a mers pe apa?

| CodrutElian1990 a răspuns:

Si icoana Maicii Domnului de la manastirea Tudor Vladimirescu, acum vreo 30 de ani plangea, ca apoi sa se descopere ca erau "lacrimi" care curgeau dintr-o siringa de care se ocupa in ascuns o maicuta.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Vezi ca Isus nu se lasa batjocorit.
Și ce face el dacă nu se lasă batjocorit. Cum acționează el de acolo din cer, ca să nu se lase batjocorit? Dar cum s-a urcat Isus la cer? Cu racheta cu pene? Și când era sus, ceva mai sus, cum a rezistat fără oxigen, acolo sus? Eu nu badjocoresc pe nimeni, eu întreb.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Băiatul din imagine este actor. el ceea ce face, face ca să câștige un ban.
Isus făcea la fel, diverse, ca să câștige adepți. După asemenea spectacole, ca acela de mers pe apă, viitorii apostoli îl urmau orbește. Acesta este rolul acelui miracol. Orice miracol face Isus îl face cu un scop, să arate că el are puteri dumnezeiești. Când a intrat în Ierusalim, și a contestat puterea politică a preoților, nu i-a mai mers cu trucuri. Apoi a mai făcut un truc, a ieșit din comă și a șters-o din mormânt. Toate, toate ca să demonstreze că el este zeu.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu, eu mă refeream la Dinamo, cel care pășește pe apa Tamisei.
Să fii un pic atent și să pui videoclipul să meargă cu încetinitorul.
Este acolo un moment cheie.
El este recuperat de o șalupă.
Este momentul numărul 1 când el este încă în picioare în mjilocul apei și așteaptă șalupa să îl recupereze. Este al doilea moment când cei de pe șalupă îl prind în brațe, ca să îl recupereze în barcă. El pare că sfidează gravitația și legile naturii când este în picioare și nu se scufundă. El este imediat complet neajutorat, când ceilalți trebuie să facă un efort să îl ridice în barcă. Astfel, imediat, dar imediat, el nu mai învinge gravitația, după ce anterior o stăpânea ( ca Isus, aparent, de aceea miile de turiști uimiți pe mal, la miracol). Această trecere bruscă de la omul actor, care pare miraculos, la omul din carne ca mine și ca tine, care are nevoie de ajutor să depășească marginea bărcii, îmi spune mie că ceea ce vedeam înainte era truc de actor. Nu spun șarlatanie, să nu îl acuz. Nu spun magie, să nu îl acuz pe nedrept de puteri miraculoase, ceea ce cei de pe mal care filmau cu telefoanele credeau.
Este ceva ceea ce eu nu știu, ceea ce este secretul lui profesional de actor. Dacă ar dezvălui acel secret, nu ar mai avea spectatori uimiți. Acel mister trebuie să rămână total ca el să poată câștiga bani.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu știu ce a făcut Jesus, așa că nu mă grăbesc să acuz de scamatorie dacă nu știu.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru sadrian46):

Teoria celui care a scris o carte - acum vreo 50 de ani - explicand pe baza stiintei de atunci a vechiului testament, sustine ca el a fost luat de catre extraterestri intr-o nava de-a lor.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru sadrian46):

Exista si aici o teorie stiintifica, care se refera la desfacerea apelor. Dar nu o mai stiu exact.