A mers pe apa pentru ca a putut sa mearga pe apa. Eu sunt fizician și întreb, cum a putut? Dta spui că avea puteri care nu sunt din lumea asta. Atunci eu te întreb din care lume, din care lume vin de acționează numai asupra rahatului din fundul lui Isus și asupra lui Petru, nu, la care dta nu ai un răspuns.
Tu vorbești de credință și necredință fără să spui ce e aia. Eu așa știu, că gravitația, aceea care te cufundă când încerci să mergi pe apă acționează pe orice particulă de materie din corpul lui Isus și a lui Petru, chiar și asupra rahatului din fundul lor, care nu este sfânt. Și atunci eu te întreb, ce putere este acea credință care acționează chiar și asupra rahatului omenesc și contrazice, se opune acelei puteri care acținonează asupra oricărei fărâmițe din această lume, până la capătul lumii? Și cum de o are Isus iar Petru, nu? Iar dta îmi răspunzi că Isus era Dumnezeu și gata, ai rezolvat problema. Pentru cine ai rezolvat-o și ce ai rezolvat? Nu ai rezolvat nimic. Crezi degeaba, vorbești degreaba, trăiești degeaba, nu îți pasă de ceea ce se petrece în lume, chiar și cu Isus și Petru, și ești fericit, repetând povești și cuvinte înțelese greșit.
a inviat chiar el insusi. Serios? Era putred de mort când a înviat sau era încă viu? Dacă era putred. nu mai învia. Dar când nu ai habar ce este viața, și ce desparte viața de moarte, e mare lucru să crezi orice despre orice, care nu folosește la nimic vieții tale? E mare lucru să ai minte și să nu gândești cu ea. Nici morții nu gândesc.
Preotii nu pot s-l creada ca atunci si-ar lua painea de la gura lor si a copiilor, iar lumea nu-l crede deoarece bigotismul uman este mai tare si decat credinta in Dumnezeu.
A mers pe mare pentru că era Creatorul legilor fizicii și al mării, avea autoritatea de a le suspenda sau ase supune lor.
A mers pe mare ca să arate Cine e demn de închiarea oamenilor și de Cine depinde destinul etern al oamenilor. Discipolul Său, Ioan, care zice despre sine că a fost martor ocular la ceea ce descrie spune/Iisus a mai făcut înaintea ucenicilor multe alte semne care nu sunt scrise în cartea aceasta, Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi să credeți că Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu și crezând să aveți viața ( eternă )în numele Lui( Ioan 20/30, 31)
Când L=au văzut ucenicii umblând pe mare, s=au înspimântat și au zis- este o stafie.Și de frică au țipat. Iisus le=a zia îndată- Eu sunt, nu vă temeți! Doamne, dacă esti Tu, poruncește-mi să vin la tine pe ape! -Vino, i/a spus IIsus.Petru s-a coborât din corabieși a început să meargă la Iisus.Dar când a văzut că vântul sufla tare, s-a temut și fiindcă începea să se scufunde, a strigat/Doamne, scapă=mă! Îndată Iisus i-a întins mâna, l=a apucat și i=a zos/Puțin credinciosule. de ce tai îndoit? Cei ce erau în corabie, au venit și s=au închinat înaintea lui Iisus și I/au zia-Cu adevărat tu ești Fiul lui Dumnezeu! (Matei 14) umblarea pe mare e relatată și de Ioan.Și Matei și Ioan au făcut parte din cei 12 ucenici care au umblat cu EL în ultimii 3 sni ai vieții lui terestre. Ucenicul Pentru, care a scris și el două din cărțile Noului Testament spune=V=am făcut cunoscut puterea și venirea Domnului nostru Iisus Hristos, nu bazându=ne pe niște basme persuasiv alcătuite ci ca unii care am văzut noi înșine, cu OCHII NOȘTRII, gloria Lui( 2 Petru 1=16)
frato întreabă: