anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca, la sfarsitul oricarui lant de evenimente binele invinge raul ?

Răspuns Câştigător
| Esperança a răspuns:

Intotdeauna binele invinge raul deoarece Dumnezeu este Suveranul, Stapanul lumii intregi! El este Atotputernic si El da biruinta!
Dumnezeu are putere chiar si asupra demonilor, cine se poate compara cu Dumnezeu?
Daca ne lasam calauziti de Duhul Sfant vom birui cu El.
http://www.youtube.com/watch?v=hqQGlgvWLyQ

24 răspunsuri:
| SoRyN1998 a răspuns:

DA! desigur! imi dai o funda? please

| Deni0919 a răspuns:

Da, asa ne descrie si basmul. laughing In basme, intotdeauna binele invinge raul. happy

| irina41099 a răspuns:

Da, mereu e asa! Binele invinge raul!

| florin1979 a răspuns:

In viata reala nu prea...in filme intotdeauna este adevarat ca binele invinge raul!

| badboyvlad a răspuns:

Tot timpu e o parte ascunsa a "raului" care nu moare. "Binele nu invinge raul."

| EmaS a răspuns (pentru florin1979):

Poti sa castigi o lupta, dar nu si razboiul.Binele invinge intotdeauna.

| Inferno a răspuns:

Asa ne-a indoctrineat Hollywoodul cu filmele sale in care binele invinge mereu. In realitate lucrurile stau diferit.

| Wehrmacht a răspuns:

Te referi la oameni da? E vorba mai mult de prostie/neatentie/nu sti ce faci. Daca una dintre cele 2 echipe nu are ce am spus mai sus si cealalta da, atunci este invingatoare.In romania...nici nu ai ce sa comentezi. Politia sparge usa gresita, ia mita...
Chestia cu binele invinge raul mereu e in basme

| Ezyo a răspuns:

Nu neaparat, majoritatea vad binele dar totusi aleg raul.

| Polaris a răspuns:

Dacă-mi dai fundă, da.

| ateu123 a răspuns:

Eu nu vad vreo lupta intre bine si rau poate prostie si ratiune da este o lupta de mii de ani si este promovata intens de oamenii cu creier si oamenii fara creier, noi cream raul sau binele el nu exista ca finta fiecare poate face bine sau rau nu mereu un rau este si rau poate fi rau uitate la evreii siau recapatat tara prin sange

| Thunder a răspuns:

DA, la Hollywood binele invinge cam in majoritatea cazurilor. In realitate mi se pare ca doar raul domina in ring. Bine doar sta si primeste. Nu riposteaza niciodata.

| Paulla a răspuns:

În mod normal ţi-aş cere să defineşti 'binele' şi 'răul', dar deja am o idee despre cum le vezi.
Având în vedere viziunea ta, nu, nu câştigă mai niciodată. E doar o impresie falsă, dar de fapt 'răul' domină(repet, asta e conform viziunii tale asupra 'binelui' şi a 'răului').

| Woodenpints91 a răspuns:

Care bine, care rău? Sunt doi termeni al naibii de diferiţi de la persoană la persoană. Binele tău este răul meu şi invers...

| harciog a răspuns:

Mi-e frica ca, cel putin la rubrica asta, devin bolnavi mintal atit credinciosii cit si ateii.De mine nu mai vorbesc ca deja se vede.

| EmaS a răspuns (pentru harciog):

Dar tu stii ca boala cea mai grava este a pacatului.Cei bolnavi au trebuinta de medic.

| muffy1 a răspuns:

Nu exista bine si rau, sunt doua cuvinte inventate pentru a descrie un rezultat care e prielnic sau nu unei persoane. in cel mai bun caz, poti spune doar ca exista actiuni favorabile sau nefavorabile unei societati, de exemplu, daca hitler ar fi murit de o boala cand era mic, uu, un lucru bun, 60 de milioane de oameni nu ar fi murit in al doilea razboi, dar daca unul din cei care ar fi trait din aia 60 de milioane ar fi creeat un virus care ar fi omorat toata specia umana? maiu e un lucru bun moartea lui hitler?
de aia nu poti spune ca exista ceva bun sau rau, si chiar de ar exista in termenii pe care ii folosesti, nu poate invinge, nu pentru ca ar invinge raul, ci pentru ca trebuie sa existe un echilibru, nu exista o lume buna sau rea, exista doar lumea si atat, cu toate caracteristicile pe care le are, fie ele favorabile sau nu

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depide de cine apreciaza acest lucru.La doua parti aflate in conflict, bine unuia poate fi raul celuilat si invers.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

In opinia mea binele binele d.p.d.v. moral este tot ce se potriveste cu firea omeneasca pentru ca Dumnezeu ne-a inzestrat cu ratiune.Chiar si un copil stie cand a facut o fapta rea.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

In filme da, in viata reala nu prea.

| EmaS a răspuns (pentru XxXBlackVampireXxX):

Am vazut multe in viata mea si iti spun ca de obicei fiecare si-a luat rasplata pentru binele sau raul facut.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

In primul rand, posibilitatea de a deosebi raul de bine nu numai ca nu ni-a dat-o D-zeu si ne-am luat-o singuri, dar pentru acest lucru am fost si alungati din rai.In alta ordine de idei,care nu mai tin de religie,binele,raul,moral, imoral, etc.sunt niste notiuni relative.De exemplu, daca pentru tine este bine ca se da o lege impotriva fumatului pentru mine poate fi rau si chiar imoral caci nu se are in vedere cerintele organismului meu.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Ei vezi,la fel faci tu cu crestinii.Ei fac binele, iar tu spui ca fac raul.,, dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,
blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.,, Cred ca fiecarui om ii place aiba parte de aceste lucruri bune.Si mai cred ca nimanui nu ii place sa fie certat,urat,inselat, mintit, prigonit.

| EmaS a răspuns:

Dragul meu, iti inteleg frustrarea si stiu ca nu este usor sa treci printr-un divort.Ramai ranit si cu un gust amar.Dar nu este bine sa generalizam.Stii tu, nu este padure fara uscatura.Tu nu trebuie sa fii suparat pe Dumnezeu.El este impotriva despartirii in casatorie. Diavolul face dezbinari.Si,sotia ta a facut aceasta alegere.Viata merge inainte.Tu pune-ti increderea in Dumnezeu si vei vedea ca El iubeste un duh zdrobit si ranit.El sa iti vindece ranile sufletesti si sa iti dea pacea!,, Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.
Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.,,