Oooo...interesant video *_*
Adu-l pe creator
Vad ca e c mic, deci nu amicul tau imaginar. Pai ti-a explicat cum a facut, se vede in filmulet.
Numele
Hai ma, nu imi spune ca de atatia ani musulmanii care il controleaza pe patriarh sa nu aiba ceva de aprins lumina, nu si-au dat seama ca foloseste fosfor alb.Din ce arata videoul aici lumanarea se aprinde imediat cum o baga in fosfor, dar in schimb acolo se aprinde dupa mult timp, cum naiba sa nu isi dea seama cei care controleaza ca lumanarie au fost date cu fosfor.e o mare diferente intre ce face asta in video si ce se intampla la Ierusalim.
Http://imageshack.us/photo/my-images/267/31002554101666261680911.jpg/ asa ca tot suntem in febra invierii =)))
imi place partea cu "pam pam"
:O ce inviere? Nu e ceva sarbatoare a mielului, a drobului E agitatie peste tot si pute a miel fiert, prajit, hmmm
Ce conteaza numele? poti sa descoperi din greseala.
Scrie in descriere "Un zetetic grec, Dl. Kalopoulos, a făcut analize lumânării patriarhului şi a descoperit prezenţa fosforului galben/alb dizolvat într-un stabilizator lichid care îi previne oxidarea." + ca filmul e intrerupt, deci a trecut ceva timp pana sa se aprinda, conta ca se aprinde singura. Incearca si tu. Tot ce afirma stiinta se poate dovedi, nu te opreste nimeni sa faci asta
Ma intreb pana unde se va ajunge cu discutia asta O_O.
Cand e vorba de credinta, lumea nu se lasa. 57 de raspunsuri? ooo, putine
E foarte simplu. niciunde, fiecare isi pastreaza parerile si mandria ca el are dreptate.
Si sa nu uitam de ciocnitul OOlelor ...Si cadourile de la iepurlash ...Si zecile de mii de mesaje cu paste fericit pe care le primesti de la oameni cu care nu ai mai vorbit de zeci de mii de ani *facepalm*.
Da, si tagg-urile de pe fb, vorba unei prietene, vi se pare ca arat a ou sau iepure? Si cele mai naspa mesaje sau urari, cele care incep cu "fie ca" :)) Iepurlashu nu mai vine :o3 http://i.imgur.com/AO65W5t.jpg
...Nu trebuia sa imi arati asta ..ador iepurii..sunt cele mai dragute mingi de blana din lume; _;
Nu ai inima! :"< Cum ar zice un crestin : Esti un ateu cu suflet RECE!
Sa-l laud
Acel mesaj e complet fals. Cine l-a scris probabil a tradus din greaca sau engleza fara sa stie limba greaca sau engleza. In niciun caz nu e vorba ca acel grec a facut analiza lumanarii Patriarhului (in primul rand Patriarhul are 33 de lumanari), era vorba ca a analizat el, adica s-a gandit cum s-ar aprinde lumanarile.
Se pare ca nu s-a inteles, nu e vorba de explicarea aprinderii lumanarii Patriarhului, ci a celor ce sunt acolo si li se aprind lumanarile inainte de a iesi Patriarhul.
Nici eu nu am zis ca e traducerea clipului, am zis ca ala care a pus clipul si a facut comentariul a scris gresit. Si probabil a tradus vreun titlu, de acolo de unde a luat clipul (ca nu l-a filmat el, l-a luat de pe un site).
Eu nu am nevoie sa ma duc pentru ca eu cred, ma duc doar ca sa vad minunea, nu sa ma conving si sa cercetez. Cine e neincrezator da, poate sa se duca si sa vada cu proprii ochi, am citit ca si atei au fost impresionati. Din cate stiu e si clip unde se vede cum lumarile se aprind singure la unii credinciosi.
Credeti ca lumina de la Ierusalim este creata prin stiinta sau chiar pica din >ceruri?:=== este o escrocherie, pentru proști!
Pentru mine cea mai mare minune crestina este omul schimbat, incepand de la apostoli si pana la ultimii sfinti cunoscuti. Credinta mea nu se sprijina pe minunea luminii sfinte, insa cred in ea. Ca fapt divers, cred si intr-o relatare a unui martor ocular la minunea formarii norului pe Muntele Tabor. Acolo si la Iordan nu mai exista suspiciunea fosforului alb.
Este chimie pura fosfor alb in plus nimeni nu intra acolo inauntru cu acel preot poate fi si de la o briceta
fosforul alb se poate combina cu diferite substante i poate fi controlata reactia, timpul cand sa arda si multe lucruri
Normal ca vine din cer daca sint nori si fulgera atunci apare lumina.La Ierusalim la fel lumina aia vine doar daca ai luminare si esti sarac in duh sa nu zic altfel. Daca cumva pui intrebari de ce, de unde ti se arata usa.Adica usa sa iesi afara nu sa mergi in USA. Daca e sa o luam religios orice lumina vine de la Dzeu.Deci ca aprinzi cu bricheta sau chibrituri aia tot dzeu a facut-o, ca urmare da am putea spune din pct de vedere religios ca lumina vine de la Dzeu.Asta pentru credinciosi.Restu cred ca stiu cum sta treaba.
Nu este vorba doar despre aprinderea unei lumânări, ci de o întreaga manifestare a unor apariţii luminoase diferite- diferite în fiecare an!
Adu-l pe creator sa-ti explice cum a facut-o, daca nu inseamna ca-i o minune
DA! Este Lumina divina, sfanta.
Deespre faptul ca ''nu arde daca atingi focul'', asta nu cred. Cel putin, am incercat de nenumarate ori sa o ating, si m-am ars
Acum, in fiecare an se fac controale. Marele Patriarhh care intra in Templu pentru a lua Lumina Cea Sfanta, ESTE CONTROLAT DE SUTE DE ORI de catre autoritatile musulmane pentru ca sa nu detina obiecte si astfel sa fie vinovat de frauda.
Exista vreo filmare cand lumina vine din ceruri? Sau macar vreo dovada?
Pai, odata ce Patriarul intra sa ia Lumina, SE ROAGA. IN TIMPUL RUGACIUNII, apare lumina.
ESTE INTERZISA FILMAREA si sa dai buzna in timp ce se roaga.
Slava Domnului ca exista autoritatile musulmane.
Aha..sigur.
Si ma rog de ce este interzisa filmarea? De ce numai unele persoane pot vedea "minunea"? Nu exista dovada, nu cred.
Dar ce dovezi ai ca nu ar exista cu adevarat? Pana la urma nu deti decat niste afirmatii CARE POT DoAR SA CONTRAZICA, NU SI SA DOVEDEASCA.
Ahaha...numai prin faptul ca este interzisa filmarea..si spune multe.
"Pai, odata ce Patriarul intra sa ia Lumina, SE ROAGA. IN TIMPUL RUGACIUNII, apare lumina.
ESTE INTERZISA FILMAREA si sa dai buzna in timp ce se roaga."
E ca la magicieni. Totul se face departe de ochii oamenilor.
De ce nu se face la vedere, in fata multimii cum facea Iisus? fara ascunzisuri? stie cineva ce face el acolo inauntru?
Crezi ca autoritatile musulmane sunt usa de biserica?
Nu mai credeti orice.
Eram copil în clasa a 5 a și făceam istoria antică!
Profesoara de istorie Gloria..., era o individă care predase istoria la Facultatea de Istorie, dar se certase cu ăia pe acolo și s-a dus la ceva cu arheologia. Nu i-a plăcut nici acolo și a venit profesoară de istorie, la noi la școală.
Ea ne-a zis că grecii au incendiat niște corăbii persane folosind oglinzi și eventual și lentile.
Eu eram elevul ei favorit... și i-am spus că așa ceva nu se poate și că a citit dintr-o limbă străină și că a tradus greșit, că așa ceva nu se poate.
Ea mi-a zis că noi suntem mici, că așa ceva se poate, dar că i-ar lua prea mult timp să ne explice cum este aia și... și așa suntem în urmă cu materia.
Nouă ne plăcea că erau ca niște povești și noi o puneam să ne mai zică.
Eu pictam și am pariat cu ea pe trei tablouri pictate de mine, că nu se poate așa ceva.
Diriginta noastră era de matematică și ne coordona și pe linie de pionieri.
Eu i-am zis profesoarei de istorie că nu avem nimic important de vorbit la pionieri și să vină și să ne explice la ședința de pionieri, cum se pot incendia corăbii cu oglinzi și cu lentile.
Gloria, ne-a zis că la pionieri se discută lucruri legate de pionieri nu cum se incendiază corăbii cu oglinzi și cu lentile. Că se va supăra diriginta pe ea, dacă face așa ceva.
Eugen i-a zis că nici el nu crede că se pot incendia corăbii cu oglinzi și cu lentile, că el desenează urât dar că pariază pe trei ciocolăți mari, că nu se poate așa ceva. După el s-au luat și alții și au pariat pe ciocolată, pe prăjituri și pe înghețată.
I-am povestit dirigintei cum am pariat cu profesoara de istorie.
Ea a zis că am pierdut pariul, dar că am pus-o într-o situație aiurea pe săraca femeie, că asta se învață la liceu la fizică și că asta este profesoară de istorie și optica se învață în ultima clasă de liceu în multe ore.
Că spre a pricepe noi ceva, ar trebui să ne predea cam 8 sau 10 ore, dacă nu cu mult mai mult, fizică de liceu.
Că să pui un profesor de istorie să predea fizică de ultima clasă de liceu, la copii de clasa a 5 a, este aiurea de tot.
Dând dovadă de o ambiție teribilă Gloria ș-a cumpărat mai multe cărți de fizică și ne-a explicat fenomenologic, în mai multe ore, cum este cu oglinzile și cu lentilele!
Ș-a pregătit așa bine acele expuneri că noi am înțeles totul.
Astfel am priceput și noi, cum au putut grecii să incendieze corăbiile persane folosind lumină solară focalizată.
Războaiele grecilor cu perșii erau înainte de Alexandru Macedon
http://ro.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboaiele_Medice
http://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandru_cel_Mare
Există fosfor roșu, negru, violet și alb!
http://www.referatele.com/......le-com.php
http://www.referate-scolare.ro/......oprietati/
http://ro.scribd.com/doc/14170083/fosforul
Fosforul alb în aer se auto-aprinde!
Folosind o substanță care se poate aprinde ușor și lumină solară focalizată este gata minunea!
Dacă grecii știau să aprindă obiecte inflamabile folosind lumină focalizată, atunci asta s-a transmis și ulterior!
Patriarhul de la Ierusalim latră ce latră până spre mijlocul zilei și complicii lui trimit un fascicol de lumină solară focalizată pe un obiect ușor inflamabil!
Obiectul ușor inflamabil este chiar una dintre lumânări sau fiecare lumânare în parte!
Dacă lumânarea are în compunerea sa fosfor alb sau alt tip de fosfor, peste care este turnată ceară, atunci fosforul alb sau alt tip de fosfor, nu se auto-aprinde, că este ceara care nu permite contactul cu aerul!
Dar fascicolul de lumină focalizată topind ceara, atunci fosforul se auto-aprinde!
Și așa este cu minunea!
Ce borș halește grecul acela, este o prostie, că este un tip de fosfor acoperit cu ceară, care ceară este topită de fascicolul luminos!
Ce prostie...Si tu cum poti dovedi ca Zeus exista?
Ce legătură are Zeus cu ce am zis eu?
Ma poti dovedi ca Zeus exista?
Păi mi se rupe mie dacă există Zeus sau nu!
Pfoai de zilele mele....Nu poti dovedi ca Zeus exista asta e...dar cu siguranta poti dovedi inexistenta lui ..asa ca vorba aia Trebuie demonstrată existenţa a ceva. Nu inexistenţa ei! e o stupizenie suprema.
Bă tu eşti prost? Nici nu ştiu cine e Zeus,mi se rupe,cum aş putea dovedi existenţa a ceva de care mi se rupe? E ca şi cum te-aş pune eu pe tine să-mi explici existenţa prietenei mele,sau inexistenţa, nu poţi dovedi nici-una, pentru că nu o cunoşti, ţi se rupe de ea, aşa şi mie cu Zeus.
Ce contra-raţionamente idioate ai în tine!
Pai da pica din ceruri de la bec... face 2 scantee si uite flacara. Sau cu laserul de pe satalitul american.
Si anul asta s-a aprins :http://www.razbointrucuvant.ro/......lim-video/
Ateii si alti. oameni au tot incercat de-a lungul timpului sa "dovedeasca" frauda. Din pacate n-au avut ce dovedi..caci frauda n-a fost si nu este. Lumina de la Ierusalim este poate cea mai mare dovada cu care putem sa le radem si noi in nas ateilor ce ne ataca prosteste.
Vai, ce ne-ai ras in nas
"Un zetetic grec, Dl. Kalopoulos, a făcut analize lumânării patriarhului şi a descoperit prezenţa fosforului galben/alb dizolvat într-un stabilizator lichid care îi previne oxidarea.
Astfel se întârzie arderea, fiindcă trebuie ca solventul să se evapore înainte ca lumânarea să se aprindă."
Pai se spune ca omul crede ce-i convine, nu?
Hai Paste Fericit, ca azi nu ma cert
Observ ca crestinii sufera de sindromul cearta. Nu stiu unde vezi cearta si unde vezi ca e vreo tentativa de cearta.
Pai da, omul crede ce-i convine, tu crezi ca lumina e din cer, care apropo, nu exista, eu stiu ca nu e asa, stiu de unde vine. A sti nu e sinonim cu a crede, sunt chiar antonime.
Nu ai de ce sa "razi in nas ". Un crestin adevarat nu "rade in nas".
Dovedeste ca esti.
Daca ai fi citit cu atentie ai fi inteles ca am folosit-o la modul figurat. Nu ma obosesc sa explic doar iti spun sa stai linistita nu rad de voi. Poate doar cu voi
Ei uite eu stiu ca vine din alta parte. Pana nu faci tu cercetarile in fata mea si imi demonstrezi ca nu e asa nu poti decat sa imi spui mie "cred", nu "stiu". Adica na..de fapt poti spunce ce vrei tu, esti liber. Nu sufar de sindromul cearta ci de obicei cand imi spun parerea aici in general, fara sa fac referire la nimeni ci doar umila mea opinie, multi atei sau ce-or fi ei imi sar in cap. Prin urmare, m-am obisnuit. Oi fi eu paranoica uneori . Oricum 2 oameni cu conceptii diferite ar trebui doar sa creada in ele nu sa faca circ in numele lor, ceea ce se intampla des pe aici. E usor sa ne respectam parerea unii altora ca doar cu totii suntem oameni.
"Nu sufar de sindromul cearta ci de obicei cand imi spun parerea aici in general, fara sa fac referire la nimeni ci doar umila mea opinie, multi atei sau ce-or fi ei imi sar in cap.", "Lumina de la Ierusalim este poate cea mai mare dovada cu care putem sa le radem si noi in nas ateilor ce ne ataca prosteste." :-?
http://i.imgur.com/qBcAYuY.jpg Daca intelegi e ok, daca nu la fel.
Noh da ce-i raspunsul asta E din cer nu fi pacatos!
Raspuns de crestin
Până acum cei care o contestă nu au fost în stare să se hotărască ce "șmecherie" folosesc ortodocșii.
Ba au o "candelă nestinsă",
Întrebare de bun simț : ce candelă arde veșnic?
Ba au fosfor și patriarhul e un "șmecher" deși, armata israeliană îl controlează înainte să intre să ia lumina să nu intre cu surse de foc.
Mărturiile se cam bat cap în cap.
Dar, îți spun un lucru, dacă era o șmecherie imitabilă, o făceau monofiziții armeni, care slujesc la Biserica Sfântului Mormânt și sunt într-o rivalitate atroce cu ortodocșii greci.
De la monofiziții armeni, provin o parte din calomniile și speculațiile, legate de lumină.
Acea lumina este vayuta ca iesind din cupola bisericii, isi aparitia intr-o varietate larga de manifestari luminoase, iar martori sunt toti cei prezenti, indiferent de credinta sau necredinta lor...
Oamenii mint si pot fi pacaliti usor. Vreau filmare, vreau sa vad cu ochii mei
Daca vezi filmare, o sa spui ca e trucata Asa ca nu te mai milogi degeaba.
Parerea mea e ca biserca este o manipulare in masa ...pentru a tine oamenii sub control, sa le fie frica de cv, multi o sa ma critice dar deschideti ochi, cate minuni ati vazut in viata sau sfinti?
Exista multe filmari video, cautati pe youtube.
Experimentul cu fosfor cauta sa arate cum se aprin lumanariloe unor credinciosi, nu toata minunea.
Minunea consta de fapt in mai multe minuni: 1. Apare prima data o lumina ca un fulger sau, mai rar, glob; 2. Unele lumanari se aprind singure, inainte sa iasa Patriarhul; 3. Lumina nu arde in primele secunde sau minunte, apoi arde ca o flacara normala.
Experimentul cu fosfor e irelevant, din mai multe motive: ar trebui ca toate lumanarile sa se sincronizeze si sa se aprinda in acelasi moment, dar si exact dupa ce apare Lumina; fosoforul e foarte toxic, chiar daca sunt ingerate cantitati foarte mici, nu se poate vinde asa la orice credincios; Lumina de la Ierusalim are o culoare alba la inceput, fosofrul si lumanarea au limna de culoare galbena; flacara de la fosfor e foarte fierbinte, nu ar putea tine cineva mana sa nu se arda.
Dovezi? Vreau eu sa vad cum un cameraman filmeaza fulgerul, aprinderea lumanarilor in acelasi timp, flacara albastra. De ce nu e voie sa se filmeze? Toti crestinii au dreptul sa vada aceasta minune. Nu toata lumea se poate duce la Ierusalim. Circ! Aia e...sau cum ar spune Geroge Carlin : BULL SH**
P.S : Mentionez ca am luat la rand fiecare video de pe youtube ..si nu am gasit nimic, nici o minune nimic. Decat turma de crestini care stau cu lumanarile deja aprinse si atat.
Nu stiu ce clipuri ai vazut, sunt si filmari cand apare lumina, se vad niste fasii de lumina. Din cate imi amintesc sunt si filmari care arata ca se aprind lumanarile unor credinciosi inainte de iesirea Patriarhului.
Nu stiu cine ti-a spus ca e interzis sa se filmeze. Poti merge anul viitor chiar tu si filmezi daca vrei ceea ce doresti.
Exilon a răspuns (pentru andreiush25):
"ESTE INTERZISA FILMAREA si sa dai buzna in timp ce se roaga."
A scris si el, doar nu crezi ca e un expert, e cineva care scrie, la fel ca noi. Sunt multe clipuri pe net, deci au puttu sa filmeze.
E logic ca e din cer pentru ca Dumnezeu nu e mincinos|si mada0611 u crezi ca preotul ala din Ierusalim daca este verificat de atatea ori cum sa faca asa e imposibil nu gandesti? daca el e pazit sa nu faca smecherii cum? ce pe voi va creat stiinta sau Dumnezeu?
Nici stiinta nici dumnezeu...
Anonymus80196543376514 întreabă: