| KhludCiprian a întrebat:

Credeti ca stiinta va "face" minunile ce stim ca in trecut doar un dumnezeu le putea face?

De exemplu azi putem avea oameni ce aud desi nu auzeau din nastere: http://www.iflscience.com/......first-time (clipul de la final este emotionant)

Asta e in contrast cu literatura creationista:
http://www.amazingfacts.org/....../e/91.aspx
"Cu urechile, care se leagă de creier într-un proces mai complex decât cel mai mare calculator de pe pământ, scepticii ascultă prelegeri despre umanism şi evoluţie. "

Da, dat fiind ce oamenii de stiinta au realizat, cred ca e timpul scepticilor sa tina prelegeri despre umanism si evolutie!

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Ştiinţa duce la minuni reale, religia - imaginare.

16 răspunsuri:
| Ben00 a răspuns:

Pai si? Nu-i adevarat asta ca
"Cu urechile, care se leagă de creier într-un proces mai complex decât cel mai mare calculator de pe pământ, scepticii ascultă prelegeri despre umanism şi evoluţie. "?

| KhludCiprian explică (pentru Ben00):

Stii top500.org?

Acolo sunt cele mai complexe calculatoare de pe pamant si da, sunt mai complexe decat urechea umana!

Acesta e sistemul cel mai rapid de azi: http://top500.org/system/177999

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru KhludCiprian):

Daca sunt atat de destepti oamenii de stiinta de ce nu-l fac bine pe Schumi?
Sau pe cei care mor de cancer cu toate ca au facut chemio, radiatii si tot ce trebuia facut.

| M25M a răspuns (pentru anonim_4396):

Mutarea stachetei... tipic.

| robby212 a răspuns:

Niciodata, dar niciodata oamenii nu-L vor ajunge Pe Dumnezeu.Sunt atatea marturii cu minuni care se intampla in zilele noastre, dar voi nu vrei sa credeti.
Sunt atatea marturi cu minuni care s-au intamplat in trecut, dar voi nu credeti.
Sunt atatea minuni, atatea tamaduiri...Doctorii sunt uimiti de ceea ce s-a intamplat si se intampla, dar voi nu vreti sa credeti.
Daca suntem atat de buni, de ce nu avem leac pentru. cancer? De ce sunt atatea boli incurabile care au ingenuncheat omul? De ce?
Doar Dumnezeu poate salva ceea ce omului ii este imposibil.

| iurii75 a răspuns:

Oamenii cunosc multe despre creaţie şi în unele privinţe au reuşit să o copie (chiar dacă copiile nu au acelaş randament ca originalul). Şi cu siguranţă va descoperi şi mai multe faţă de ce cunoaşte la moment dat fiind potenţialul cu care a fost creat. Totuşi Biblia arată că omul niciodată nu va putea spune că a pătruns de la început până la sfârşit lucrarea pe care a făcut-o adevăratul Dumnezeu.

| ema123456789 a răspuns:

Niciodata oameni nu pot fi egali cu Dumnezeu!

| KhludCiprian explică (pentru robby212):

Esti sigur?
Poti sa te increzi in el. In fapt, vad ca zici doar cei 5% ce inca lipsesc in stiinta.
Ce a gasit credinta in Dumnezeu?
https://www.youtube.com/watch?v=KRLR9jhP_DM

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Societatea lasand la o parte religia si burghezii se intoarce la sine insasi. dar nu imi lasa intimitate. nu poti sa vii cu a avea intimitate e simplu! nu o pot cumpara ca pe o paine. sunt in iadul asta 48 de ore pe zi. da. o sa fim cu totii mai sanatosi! ca sa ne putem permite libertatea artificiala de a avea custi mai confortabile, incat sa nu ne frecam creierii de libertate pentru ca ceri o chestie muncitoreasca/evolutie cu implicatii poetice.
in care sunt deja. imi sangereaza palmele nonstop, deasupra coroanei mele de spini se petrece zilnic deaorece de la inceput m-am nascut in iad si stiu tot ce imi poate oferi. pot sa fiu caron pentru alienatii care se revolta, pentru cei care tinand un ziar inca mai pot vedea iadul prin el. stiu toate localurile tampite in care glutonia e aplaudata. exista ceva mai mult? ca sa imi dau jos blugii de la armani si sa ma spanzur cum se cuvine

| sublime89 a răspuns:

Stiinta deja a realizat nenumarate "minuni". Nu doar in domeniul medicinei, ci in multe altele. Ce ar fi crezut un om din evul mediu despre o calatorie spre Luna. Sigur ar fi considerat ca doar o minune de la d-zeu l-ar putea duce acolo. Uite ca stiinta chiar a pus oameni pe Luna in urma cu 40 de ani, si sunt multe alte realizari in astronomie pe care le-am putea considera minuni. "Zeii" care locuiau odinioara in cer au fost transformati de stiinta in ceva real si palpabil. Apoi sa ne uitam la tehnologiile din jurul nostru. Nu e un "miracol" faptul ca te poti uita intr-o cutie si sa vezi in direct evenimente din intreaga lume? Poti vedea oameni pe care nu i-ai fi cunoscut altfel niciodata, pe o bucata de sticla. Poti vorbi cu oricine de pe planeta asta cu ajutorul unui telefon. Cum se face ca poti auzi vocea cuiva dintr-o cutiuta de plastic? Sau poti vorbi cu oricine pe internet apasand niste butoane. Toate aceste lucruri ar fi parut miracole sau magie pentru orice om din trecutul nu prea indepartat.

| SergiuOsan a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca Dumnezeu e atat de puternic de ce nu reface picioare amputate? Stiinta a reusit sa rezolve partial problema asta, si o rezolva din ce in ce mai bine cu timpul, ca apar inovatii pe zi ce trece in materie de proteze. Cu rugaciuni nu am auzit de nici un caz.

| SergiuOsan a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ti se pare ciudat ca toate "minunile" astea au loc ori in evul mediu ori in zone care seamana cu evul mediu? Ai auzit sa se fi petrecut ceva inviere in ultimii ani?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SergiuOsan):

Orbii nu pot sa vada minunile si surzii nu pot sa auda despre ele din pacate.

| Hombre a răspuns:

Stiinta nu face minuni, ea realizeaza si descopera lucruri concrete. Minunile sunt caracteristice religiei.

| Ben00 a răspuns (pentru NOname):

Au fost milioane! N-o fi nici una reala?

| anonimg a răspuns:

Trebuie sa marturisesc ca nu stiinta a creat omul, si nici celulele care ajuta la refacerea corpului. Nici macar un amarat de atom ssu proton sau neutron nu poate crea stiinta. Ca stiinta ajuta, asta este cu totul altceva; dar nu stiinta vindeca(ca n-are puterea aceasta), ci doar ajuta -adica lucreaza impreuna cu Dumnezeu. Ca daca stiinta ar aduce vindecare, atunci astazi n-ar mai exista nici un om bolnav pe pamant. E-adevarat ca sunt care pun stiinta in opozitie fata de Dumnezeu; dar acestia oameni se inseala. Stiinta este darul lui Dumnezeu pentru omenire. Caci numai un parinte denaturat nu ar sari sa-si salveze copilul -chiar daca acesta este unul neascultator. Cu cat mai mult ca Dumnezeu atat de mult a iubit lumea, incat a dat... Spune-ti voi mai departe ce a dat.
Deci daca urechile se leaga in creier cu un proces mai complex decat cel al calculatoarelor, atunci cei ce au avut parte de asemenea experienta de vindecare sa aduca slava lui Dumnezeu, si nu stiintei. Ei trebuie sa aduca slava Marelui Medic, si nu instrumentelor Sale. Iar noi sa ne unim impreuna cu ei si sa traim veseli, fericiti si plini de multumire si bucurie inaintea Bunului nostru Tata ceresc, care ne iubeste mai mult putem pricepe sau crede noi!