"Credeti in Dumnezeu?"
Da.
"Credeti ca Dumnezeu este un lucru bun sau rau?"
Este un lucru bun deoarece exist datorita Lui.
"Credeti in Biblie si in sarbatorile religioase?"
Cred in Biblie. Prin sarbstorile relgioase inteleg ca te referi la cele crestine. In majoritatea in proportir de 86% nu cred. De ce? Deoarece au influente pagane extrem de mari, unele chiar sunt 100% pagane si recunoscute pagane. De ce zic ca au influente pagane? Deoarece trecerea de la paganism la crestinism se putea face mai usor doar prin combinarea obiceiurilor adica asimilarea obiceiurilor pagane si chiar a unor date calendaristice de catre crestini.
1.Da
2.Dumnezeu nu este un lucru.
Scurt.
3.Cred in Biblie, dar mare parte din ea nu o inteleg si de firea mea sunt mai curioasa si de fiecare data cand am pus unele intrebari unui preot sau unui profesor de religie s-a fastacit si nu m-a lamurit cu absolut nimic.
Fiecare crede ce vrea, faci sondaj, te face mai desteapta sau mai credincioasa?
DA!
Cred în Biblie dar nu cred in sărbători religioase pentru că ele nu sunt creştine ci au fost împrumutate de la păgâni!
Cred in unul Dumnezeu... Vrei sa-ti recit Crezul? Sigur ca e bun, El e singurul care pastreaza echilibrul prin Decalog. IISUS este Calea, Adevarul si Viata si Lumina Lumii.
Sarbatorile religioase sunt necesare pentru fiecare din noi, macar ca ne repeta, ca oamenii uita adesea, Dumnezeul Parintilor Nostri.
Desigur, cred in Dumnezeu si este un lucru foarte bun, pentru ca mi-am demonstrat acest lucru, lasand-ul sa-mi modeleze viata si sa ma invete adevarul sau relatat in unica si inegalabila carte Biblia, prin intermediul caruia Dumnezeu se face cunoscut inaintea omului sincer, ne arata calitatile sale, scopul sau cu privire la om si la pamant, modul de viata pe care trebuie sa-l avem, inchinarea acceptata de el. Daca ai Biblia si doresti sa citesti in Isaia 48:17-20, Deuteronomul 28:9, 10, 2Timotei 3:16, 17. Cat despre sarbatori, fiul lui Dumnezeu, Isus cristos, fiindui supus in toate tatalui sau ne-a invatat adevarul si ne-a lasat o singura sarbatoare s-o tinem, asa cum a tinut-o si el.Cat despre sarbatorile tinute azi de unii iata ce ne spune Sfanta Scriptura sau Biblia in Isaia 1:12-15; Isaia 5:20-25.Daca doresti mai conversam. O seara placuta.
Cred in Dumnezeu, cred in Biblie (cuvantul Lui) si in Fiul Sau nu cred in toate sarbatorile nu cred in biserica.
Dumnezeu e bun cu noi românii, de asta o ducem așa bine! Cu ăia din africa e cam... badass.Îi lasă să moară de foame!
Nu cred în biblie. Apocalipsa e foarte interesantă, ar trebui să se facă un film.Îți dai seama câte oscaruri ar avea? Îmi plac sărbătorile, mai ales de sf.Andrei,ziua mea.Primesc cadouri.
Creştinismul nu a permis influentele creştine sub nici o formă. sărbătorile nu fac excepţie.
Sărbătorile sunt comemorări ale evenimentelor importante din istoria creştinismului. Reprezintă o ocazie in plus pentru un moment de rugaciune şi de aducere aminte.
1 categoric acest personaj e creat de imaginatia omului citeste vt sa intelegeti mai bine
2 daca nu exista nu e nici bun nici rau
3 nu
Da cred in Dumnezeu si stiu ca e bun si il simt bun, despre sarbatoriile religioase pot sa zic ca sunt sarbatorite total aiurea cu bautura, chef...
Imi pare rau ca ti-ai pierdut credinta. Ultima oara imi amintesc acum vreo 3-4 luni ca mi-ai spus ca crezi intr-un Dumnezeu care a creat aceasta lume dar nu crezi in Biserica. Asa tin minte.
Și îmi mențin părerea.
Nu cred în Dumnezeu, dar într-un zeu. Dacă Dumnezeu există, de abia aștept să-l văd. Adică nu sunt atee gnostică, să neg existența oricărei zeități.
Pai poti asocia termenul de Dumnezeu oricarei zeitati daca tu privesti din punct de vedere monoteist. Dumnezeu inseamna zeul suprem adica unicul. Nu trebuie neaparat sa te gandesti la Yahwe din Biblie cand spui Dumnezeu
Just. E destul de interpretabil termenul dacă stai să te gândești, dar da, ai dreptate.
„Dumnezeu inseamna zeul suprem adica unicul." - da, Domine Deus.
Eu am privit din alt punct de vedere, această denumire este dată zeului suprem creștin (iar sfinții sunt „discipolii").
Nu sunt sigură dacă o pot numi credinţă sau nu, dar cred în Dumnezeu pentru că nu pot să îmi explic teoria Big Bang-ului. Că din nimic s-a produs o explozie, aşa că îmi e mai uşor să cred într-o divinitate. Dar nu sunt vreun fanatic religios, fă ca mine sau arzi în iad.
Nu ştiu dacă Dumnezeu neapărat e un lucru bun sau rău, dar religia cu siguranţă e un lucru rău. Toate religiile.
În Biblie nu cred şi nici în sărbătorile religioase.
La prima intrebare raspunsul este categoric DA. Cred in Dumnezeu reprezentat ca Sfanta Treime : Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Cred in Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria, cred in Sfanta Cruce, in Apostoli, in Sfinti si in ceea ce ne invata Biserica Ortodoxa.
Dumnezeu este iubire, este Bunatatea Suprema.
Pentru intrebarea a treia: cred in Biblie, in invataturile ei si in sarbatorile religioase.
Iti doresc sa ai parte, cu ajutorul lui Dumnezeu, de sanatate, fericire si numai bucurii!
WhatheWow întreabă:
PreaDistinsul întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: